Προς το περιεχόμενο

Πως γινεται ενα σωστο Port forwarding πια;

lotro123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Router: Philips CGA5722

Σύνδεση: Conn-x

Έχω κάνει ο,τι μου εχει ζητηθεί να κάνω απο portforward.com και απο Οtenet.gr ομως δεν εχω καταφέρει κατι, αποτελεσμα 0. Καθε φορα που κανω τσεκ τα port που υποτιθεται οτι ανοιξα μου λεει πως ειναι κλειστα. Ακομα, μόλις κανω forward καποια ports δεν εχω προσβαση στο internet.

Το συστημα εχει αυτα τα ports:TCP και Http. Νομίζω πως πρεπει να κανω forward την Http.

Μπορώ να βάλω οποιουνδήποτε αριθμό ως port; Και επίσης πως ακριβως χρησιμοποιητε ενα port; Εγω για παραδειγμα ανοιγμα το browser και πληκτρολογω στην μπαρα διευθυνσεων το ip που θελω να συνδεθω και επειτα :80 (π.χ.). Τι μπορεί να γινεται λαθος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εριξα το firewall, θελω να πιστευω πως ολα πανε καλα με την συνδεση. Οταν ομως κανω port forwarding, πριν την επιλογη virtual server εχει το address mapping, στο οποιο μου ζητα καποια πρωτη Ip και επειτα την εμβελεια που θα καλυπτει στην Ip 192.168 κτλ. Εκει στην πρωτη Ip ποια ακριβως θα βάλω;

Και κατι ακομα, το port Θελω να το ανοιξω για μια αλλη συσκευη που ειναι συνδεδεμενη στο δικτυο και οχι για τον H/Y μου. Ξερω πως για το ανοιγμα του port Θα βαλω την Ip της συσκευης, αν χρειαζεται κατι αλλο για το ανοιγμα σας παρακαλω ενημερωστε με αν μπορειτε!

Στην συσκευη αναγραφει το TCP port:34567(Μπορω να βαλω οποιον θελω; ) και HTTP Port:80. Οταν πληκτρολογω πανω στον Browser την Ip απο απομακρυσμενη συνδεση, ποια port θα βαζω στο τελος;

Βασική πληροφορία. Αν έχεις ρίξει το firewall του router δε χρειάζεσαι port forwarding. Όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές.

αυτο που λες δεν ισχυει

firewall = φιλτραρει κινηση και αναλογα μπλοκαρει/"ανοιγει" κινηση μεσω πορτων

port forward = προωθει κινηση,data που ερχονται απο συγκεκριμενη θυρα (port) σε συγκεκριμενo υπολογιστη (βαση ΙΡ).

Εαν εχω 3 PC συνδεδεμενα στο router και θελω να στειλω δεδομενα στο 1 PC "απο εξω" θα τα στειλω μεσω της θυρας π.χ. 14.000, οποτε θα εχω ορισει μεσω port-forward τα δεδομενα που ερχονται μεσω θυρας 14.000 να τα προωθει στην ΙΡ του PC που με ενδιαφερει.

το firewall φιλτραρει και αναλογα με ρυθμισεις κοβει/αφηνει κινηση να περασει.

Εννοειται πως εαν ειναι σωστα το portforwarding και το firewall ειναι ανοικτο και κοβει τα παντα δεν θα λειτουργησει το portforwarding,αλλα σε καμμια περιπτωση το firewall δεν παιζει το ρολο του portforwarding.

Σχετικα με το φιλο που εχει προβλημα

1) Γυρνα το modem/router στις εργοστασιακες ρυθμισεις.Εχεις κανει τοσες αλλαγες που πλεον δεν ξερεις ποια επηρεαζει τι

2) Μετα τις εργοστασιακες ρυθμισεις φτιαξε τα username/password,ορισε στατικη ΙΡ στον υπολογιστη σου

3) Πες μας τι θελεις να ανοιξεις και ποιο προγραμμα στο ζηταει μηπως εχεις καταλαβει κατι λαθος !

Μα δεν είπα το firewall παίζει ρόλο port fordwarding. Είπα πως αν δε σηκώσεις το firewall του router οι πόρτες είναι όλες ανοιχτές. Οπότε το PF είναι περιττό.

διαβασε ξανα την απαντηση μου για το τι κανει το port forwarding ;)

o φιλος με το προβλημα μαλλον θα ειχε προβλημα με τις σελιδες internet και ξεκινησε να πειραζει το modem και το ξεσκισε :D

δεν θα χρειαζεται κατι συγεκριμενο portforwarding μιας και αναφεροταν σε http.

Αλλα εαν χρειαζεσαι για συγκεκριμενο λογο portforwarding, το firewall δεν εμπλεκεται σε αυτο.Ακομα και κλειστο να ειναι, οι ρυθμισεις για το portforwarding θα πρεπει να γινουν

Υ.Γ.

πλεον σπανια ρυθμιζεται το portforwarding γιατι τον ρολο αυτον εχει αναλαβει το UΡnΡ το οποιο "καταλαβαινει" που πρεπει να μοιρασει την κινηση αναλογως τις πορτες .

Router: Philips CGA5722

Σύνδεση: Conn-x

Έχω κάνει ο,τι μου εχει ζητηθεί να κάνω απο portforward.com και απο Οtenet.gr ομως δεν εχω καταφέρει κατι, αποτελεσμα 0. Καθε φορα που κανω τσεκ τα port που υποτιθεται οτι ανοιξα μου λεει πως ειναι κλειστα. Ακομα, μόλις κανω forward καποια ports δεν εχω προσβαση στο internet.

Το συστημα εχει αυτα τα ports:TCP και Http. Νομίζω πως πρεπει να κανω forward την Http.

Μπορώ να βάλω οποιουνδήποτε αριθμό ως port; Και επίσης πως ακριβως χρησιμοποιητε ενα port; Εγω για παραδειγμα ανοιγμα το browser και πληκτρολογω στην μπαρα διευθυνσεων το ip που θελω να συνδεθω και επειτα :80 (π.χ.). Τι μπορεί να γινεται λαθος;

καταρχην πες μας τι θες να κανεις και πιο Port θες να ανοιξεις και για ποια χρηση.για να σου βγουν τα Ports ανοιχτα θα πρεπει να τρεχει και το application που το χρησιμοποιει οπως επισης δεν μπορεις να δεις απο αλλο pc αν εχει ανοιξει το port.πρεπει να το δεις απο το Pc που εγινε το Port forward..επισης αλλο το tcp αλλο το http.το http ειναι port 80 σε tcp.

Απο τις συνδεσεις δικτυου να το κανω ή απο το τειχος προστασιας των Windows. Συγνωμη για το ποσο ασχετος ειμαι.

ασε το firewall για την ωρα γιατι αμα κλεισεις το firewall στο pc σου και το Port forward ειναι για αλλο μηχανημα δεν εχει νοημα.και το να μην εχεις ιντερνετ δεν στεκει.

Μέσα στο interface του router. Διάβασε το manual αν δε το βρίσκεις.

το firewall μεσα στον ρουτερ συνηθως δεν εμποδιζει το port forward.συνηθως το port forward κανει Override Το firewall tou router εν τουτοις μπορει να το κλεισει.το firewall ειναι για τυπικα attacks πιο πολυ.

Το εριξα το firewall, θελω να πιστευω πως ολα πανε καλα με την συνδεση. Οταν ομως κανω port forwarding, πριν την επιλογη virtual server εχει το address mapping, στο οποιο μου ζητα καποια πρωτη Ip και επειτα την εμβελεια που θα καλυπτει στην Ip 192.168 κτλ. Εκει στην πρωτη Ip ποια ακριβως θα βάλω;

Και κατι ακομα, το port Θελω να το ανοιξω για μια αλλη συσκευη που ειναι συνδεδεμενη στο δικτυο και οχι για τον H/Y μου. Ξερω πως για το ανοιγμα του port Θα βαλω την Ip της συσκευης, αν χρειαζεται κατι αλλο για το ανοιγμα σας παρακαλω ενημερωστε με αν μπορειτε!

στο virtual server πρεπει να σου ζηταει .port Που θες να κανεις Port forward ,τι πρωτοκολλο,tcp,udp η και τα 2 και μετα να σε ρωταει ip που θες να κανεις Port forward.πολλες φορες καποια ρουτερ γραφουν Port start port end οταν θες να ανοιξεις παραπανω απο ενα Port.to port mapping Που το ειδες?κανε κανα Print screen.

Βασική πληροφορία. Αν έχεις ρίξει το firewall του router δε χρειάζεσαι port forwarding. Όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές.

Λαθος.καμια σχεση.το firewall απλα δεν τσεκαρει για καποια attacks το port forward δρομολογει κινηση.τα port forwarding rules Κανουν override το firewall αλλα ειναι υποχρεωτικα για να τρεξει καποιο service απο εξω πχ προς τα μεσα.πχ remote desktop.αμα κλεισεις απλα το firewall και πας να κανεις Remote desktop δεν θα πετυχει αμα δεν γινει port forward.επισης η ιδια θυρα δεν μπορει να γινει Port forward σε παραπανω απο ενα pc.γιανα ειναι ολες οι πορτες ανοιχτες η θα πρεπει να κανεις dmz η να εχεις public ip's.

Στην συσκευη αναγραφει το TCP port:34567(Μπορω να βαλω οποιον θελω; ) και HTTP Port:80. Οταν πληκτρολογω πανω στον Browser την Ip απο απομακρυσμενη συνδεση, ποια port θα βαζω στο τελος;

τι θες να κανεις και για ποιο λογο?αμα παιζει συγκεκριμενα με αυτο το Port και το 80 πρεπει να γινουν αυτα Port forward.και αν ειναι με την 80 οχι δεν χρειαζεται να βαλεις :80.

αν εισαι απεξω απλα θα χτυπησεις την wan ip και θα μπεις.

Τελικα παλι δεν εχω συνδεση αφου ριξω και το firewall αλλα και οταν βαλω τις καταλληλες Ip στο Αddress Mapping. Τι γινεται εδω;;; λιγη βοηθεια

στο τελος του Post θα σου γραψω αναλυτικες οδηγιες.

Μα δεν είπα το firewall παίζει ρόλο port fordwarding. Είπα πως αν δε σηκώσεις το firewall του router οι πόρτες είναι όλες ανοιχτές. Οπότε το PF είναι περιττό.

Nope και παλι.δεν ειναι περιττο ειναι υποχρεωτικο.

διαβασε ξανα την απαντηση μου για το τι κανει το port forwarding ;)

o φιλος με το προβλημα μαλλον θα ειχε προβλημα με τις σελιδες internet και ξεκινησε να πειραζει το modem και το ξεσκισε :D

δεν θα χρειαζεται κατι συγεκριμενο portforwarding μιας και αναφεροταν σε http.

Αλλα εαν χρειαζεσαι για συγκεκριμενο λογο portforwarding, το firewall δεν εμπλεκεται σε αυτο.Ακομα και κλειστο να ειναι, οι ρυθμισεις για το portforwarding θα πρεπει να γινουν

Υ.Γ.

πλεον σπανια ρυθμιζεται το portforwarding γιατι τον ρολο αυτον εχει αναλαβει το UΡnΡ το οποιο "καταλαβαινει" που πρεπει να μοιρασει την κινηση αναλογως τις πορτες .

αν εχει στησει Web server θελει Port forward και την 80 κανονικα.το upnp ειναι βλακεια καλυτερα manul pf.

τωρα για τον τοπικ σταρτερ.

α.κανε Hard reset το ρουτερ και ξανασεταρε το για να ξερουμε οτι ειναι οπως πριν.

β.πηγαινε στο google ψαξε για αυξημενη ασφαλεια οτενετ και κλειστην.σου αναφερει πως να την κλεισεις.

γ.στο μηχανημα που θες να κανεις port forward δωστου καρφωτα Ip,subnet mask ,default gateway και dns.(ας πουμε οτι ειναι ενα καταγραφικο)

πχ αν το ρουτερ σου ειναι 192.168.1.1 δωσε στο καταγραφικο 192.168.1.100 subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.1 kai dns ειτε της οτενετ ειτε την Ip του ρουτερ πχ 192.168.1.1

μπες μεσα στο ρουτερ πηγαινε virtual server και δωσε πχ start port 80 end port 80 ip 192.168.1.100 .αν σε ρωταει tcp η udp βαλε και τα 2.

μετα κανε το ιδιο και για οποια αλλη port θες.

αν εχει dmz μπορεις να κανεις dmz για να ανοιξεις ολα τα ports απευθειας χωρις port forward.save reboot τον ρουτερ και θα πρεπει να εισαι οκ.απλα πες τι θες να κανεις για να δουμε πως θα μπεις εκει μετα.

Παιδια, καταρχην να σας ευχαριστησω για την τεραστια υποστιρηξη του θεματος μου.

Λοιπον, επειδη σημερα ειδα ολα τα ποστ, θα σας πω τι γινεται.

Εχω ενα καταγραφικο και θελω να ανοιξω το port 80 για να εχω απο μακρυσμενη συνδεση με αυτο. Μετα απο καποια θεματα που ανοιξα εδω στο φορουμ επραξα αναλογως και δεν καταφερα πολλα. Εχω ανοιξει και εχω κλεισει το firewall χιλιαδες φορες, οπως και τα Port, αλλα το προβλημα ειναι πως μολις ανοιγω τo port ειναι ολα οκ με το ανοιγμα των σελιδων, μια μερα μετα ομως δημιουργειται προβλημα και εν τελη οι σελιδες δεν μπορουν να ανοιξουν νομιζοντας πως εχει πεσει η συνδεση. Τηλεφωνησα στον ΟΤΕ εγιναν καποιοι ελεχγοι αλλα με την συνδεση ειναι ολα ενταξει. Μπηκα και παλι στο ρουτερ ανοιξα το firewall και εκλεισα ολα τα port. Οι σελιδες ανοιγαν κανονικα μετα απο αυτη τη ρυθμιση.

Υ.Γ.1 Πλεον στο πρωτοκολλο εχω αυτοματη IP, απο την στατικη που υπηρχε (επειδη τα τρια PC ηταν συνδεδεμενα σε δικτυο, το προβλημα ομως με αυτο ηταν πως δεν μπορουσα να εχω προσβαση στο ρουτερ και ετσι εβαλα την αυτοματη).

Υ.Γ.2 θα επαναφερω τις εργοστασιακες ρυθμισεις για να προσπαθησω να τα κανω ολα απο την αρχη.

α.κανε κατι απλο.α.στατικη ip στο καταγραφικο.β.μην βαλεις την 80 στο καταγραφικο αλλα βαλε μια αλλη.κλεισει firewall στο ρουτερ και κανε port forward.κλεισε και την αυξημενη ασφαλεια.

επισης η στατικη μας νοιαζει στο καταγραφικο.β.και καρφωτα να βαλεις Ip στα pc θα πρεπει να βλεπουν το ρουτερ κανονικα εκτος αν βαζεις λαθος dns η βαζεις λαθος gateway.στο καταγραφικο καρφωτα ip gateway dns .κλεισε και upnp απο το ρουτερ.

Εκανα λαθος. Δεν υπαρχει static IP αλλα υπηρχε μια συγκεκριμενη IP για το δικτυο LAN μεταξυ των τριων PC. Μπορω να παραλειψω την τοποθετηση της static IP;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...