Προς το περιεχόμενο

OS X Mountain Lion στα $19.99 Η γνωμη σας για την τιμή και αυτά που προσφέρει

aerocool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσεξε κανεις αλλος 2 διαφορες απο Lion?

1) Τα κρυφα αρχεια ".κατι" παλια μπορουσες να τα ανοιξεις ενω τωρα πρεπει να μετονομασεις το φακελο βγαζοντας την τελεία.

2) Στις πληροφοριες δεν βλεπω να αναφερει καπου αν τρεχει σε χ32 ή χ64.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators

Να ρωτήσω κάτι;;

Εάν τα κατεβάσω σε ένα computer..μετα θα μπορώ με το apple id μου να τα βάλω και σε δεύτερο;;

Θα φαίνεται στα purchased?

Ναι, φυσικά. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις το ίδιο Apple ID με αυτό που χρησιμοποίησες όταν το αγόρασες.

Αναβαθμίστηκα κ γω παίδες!! Ειχα δοκιμάσει την Developer Preview 2 όταν είχε βγει. Σαφώς ωριμασμένο κ γρήγοροτερο απ το Lion. Πολύ πιο Smooth Scrolling και με καλά Features. Δεν έχω βρει χρόνο λόγω δουλειάς να παρακολουθησω εντατικά θερμοκρασίες' date=' αλλά μου φαίνεται πως τις ανεβαζει λίιιγο παραπάνω στο νέο λειτουργικο.

Το μόνο περίεργο:

Αν και δεν είμαι άνθρωπος των Benchmarks, μπήκα στο τρυπάκι να δω τι αποτελεσματα θα μου βγάλει το GeekBench 2 (η πιο τωρινη εκδοση) στο Lion και έπειτα στο mountain Lion. Να τονίσω πως έγινε η μεταβαση στο 2ο με upgrade και όχι με Clean Install μιας και δεν είχα τον χρόνο. Επίσης όταν έτρεχαν τα tests σε όλες τις περιπτώσεις δεν έτρεχε κανενα προγραμμα.

Τα αποτελέσματα που είχα ήταν τα εξής:

lion 32bit: 3473

lion 64bit: 3821

m.lion 32bit 3440

m.lion 64bit: 3793

Όλα αυτά σε Macbook Pro 13" Mid-2010 με Vertex 2 120GB,4GB Ram. Με παραξένεψε η πτώση απόδοσης στην θεωρία, αν κ στην πράξη μου φαίνεται πολύ γρηγορότερο το νέο λειτουργικο παντού..[/quote']

Απο οτι εχω δει, το 10.8 εχει αισθητα καλυτερους drivers για καρτες γραφικων κ γενικοτερα υπερεχει στο ποσο fluid κ smooth ειναι το gui. Πχ στο minimize των εφαρμογων και στο expose.

Το ποσο γρηγορο ειναιενα gui ειναι απο τα πραγματα που μπορει ευκολα μπορει να αντιληφθει ο χρηστης , ακομα κ αν γενικοτερα το συστημα ειναι πιο αργο, πχ κανει παραπανω ωρα για να ανοιξει μια εφαρμογη ή να ολοκληρωσει μια διαδικασια.

Ειναι πχ ο λογος που τα win7 και win8 δινουν την αισθηση του ταχυτερου λειτουργικου,μιας κ εχουν πολυ πιο γρηγορο gui και δεν θα τα δεις να κοντοστεκονται σε καινουριο συστημα οταν κανεις minimize κ εχεις πολλα παραθυρα ανοιχτα, οπως συμβαινει στο mac os x.

Θεωρω πως το mountail lion βελτιωθηκε σε αυτον τον τομεα.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποιος που να χει παρει το free upgrade? Καμια ιδεα για το ποσο χρονικο διαστημα θελει η apple για το verification?

Edit:

Ουτε μισαωρο τελικα.

Επεξ/σία από Gi0

Προσεξε κανεις αλλος 2 διαφορες απο Lion?

1) Τα κρυφα αρχεια ".κατι" παλια μπορουσες να τα ανοιξεις ενω τωρα πρεπει να μετονομασεις το φακελο βγαζοντας την τελεία.

2) Στις πληροφοριες δεν βλεπω να αναφερει καπου αν τρεχει σε χ32 ή χ64.

x32 δεν υπάρχει υποτίθεται στο mountain γι'αυτο μάλλον το παραλείψανε.Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι.

Απο οτι εχω δει, το 10.8 εχει αισθητα καλυτερους drivers για καρτες γραφικων κ γενικοτερα υπερεχει στο ποσο fluid κ smooth ειναι το gui. Πχ στο minimize των εφαρμογων και στο expose.

Το ποσο γρηγορο ειναιενα gui ειναι απο τα πραγματα που μπορει ευκολα μπορει να αντιληφθει ο χρηστης , ακομα κ αν γενικοτερα το συστημα ειναι πιο αργο, πχ κανει παραπανω ωρα για να ανοιξει μια εφαρμογη ή να ολοκληρωσει μια διαδικασια.

Ειναι πχ ο λογος που τα win7 και win8 δινουν την αισθηση του ταχυτερου λειτουργικου,μιας κ εχουν πολυ πιο γρηγορο gui και δεν θα τα δεις να κοντοστεκονται σε καινουριο συστημα οταν κανεις minimize κ εχεις πολλα παραθυρα ανοιχτα, οπως συμβαινει στο mac os x.

Θεωρω πως το mountail lion βελτιωθηκε σε αυτον τον τομεα.

Έχετε κ οι 2 δίκιο,όλα τα μηχανήματα είναι πιο κάτω στο geekbench κ με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που καταγράφει το παλικάρι.Ο λόγος είναι ότι έχει υποβοηθήσει μπορούμε να πούμε τα γραφικά η Apple δεσμεύοντας κάποιους πόρους του συστήματος.. Στον finder είναι εμφανής η διάφορα μοιάζει σαν να μην έχει καθόλου προσωρινή μνήμη κ εγώ που έχω τον ουσία ανέτοιμο ακόμα(beta) για το mountain Total finder είναι ακόμα πιο εμφανές αυτό.

Καποιος που να χει παρει το free upgrade? Καμια ιδεα για το ποσο χρονικο διαστημα θελει η apple για το verification?

Edit:

Ουτε μισαωρο τελικα.

LoL !

Ναι, φυσικά. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις το ίδιο Apple ID με αυτό που χρησιμοποίησες όταν το αγόρασες.

Kαι σε καινουργιο μηχανημα πως κανω boot για να φορτώσει το mountain lion που εχω κατεβασει και εγκαταστήσει σε αλλο μηχάνημα;;

Μην σε ανησυχεί ιδιαίτερα...οι διαφορές που παραθέτεις είναι ελάχιστες εως και αμελητέες. Το geekbench είναι πιθανόν να σου δίνει διαφορετικά αποτελέσματα (μικρά ποσοστά αποκλήσεων) κάθε φορά που το τρέχεις.

Δε πολυαγχώνομαι, μη νομίζεις..!! Αριθμοί είναι εξ' άλλου, για μενα εχει σημασια πως ολο το συστημα ειναι smoothest by far και πολύ πιο γρήγορο..!! Πιο πολυ σημασια εχουν για μενα οι θερμοκρασιες π.χ. αν όντως ειναι λίγο πιο ανεβασμένες.. πάντως θα ξαναπαραθεσω αποτελέσματα μόλις βρω χρόνο και κάνω Clean install. :-)

Στο θέμα μας τωρα, για όσους θέλουν να απενεργοποιήσουν το Smooth Scrolling (εμένα μου αρέσει πολύ πάντως) βάζουν αυτή την εντολή:

defaults write -g NSScrollAnimationEnabled -bool NO

Εάν θέλετε να το ενεργοποιήσετε ξανά, δώστε την εντολή αυτή:

defaults write -g NSScrollAnimationEnabled -bool YES

via http://www.macuser.g...crolling-13159/

Παιδια αν και μολις βγηκε το mountain lion...ποτε λετε να βγει το επομενο update? 10.8.1 για παραδειγμα?

Εαν και κατα την αποψη μου δεν χρειαζεται ετσι οπως ειναι φυσαει... αλλα πιστευω θα προσθεσουν και αλλες πινελιες..

τι λετε?

θα χρειαζοταν να αλλαξουν κατι στο επομενο update? η και να προσθεσουν..?

Kαι σε καινουργιο μηχανημα πως κανω boot για να φορτώσει το mountain lion που εχω κατεβασει και εγκαταστήσει σε αλλο μηχάνημα;;

Το καινούργιο μηχάνημα δεν έχει λειτουργικό?

Sent from my iPad using Insomnia

Το καινούργιο μηχάνημα δεν έχει λειτουργικό?

Sent from my iPad using Insomnia

Oχι θελω να κάνω και σε ένα άλλο laptop εγκατασταση..

Πρεπει να μπω στο λειτουργικό ή μπορω να κάνω boot και να δώσω το apple id μου ωστε να δει πως εχω αγορασει το ML και να κανω setup κατ'ευθειαν..

Έχοντας κατεβάσει τον Installer σε ένα σου Mac, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια από τις δύο μεθόδους που αναφέρονται εδώ: How to Burn OS X Mountain Lion to a DVD or USB Flash Drive και να φτιάξεις ένα Bootable USB με τα αρχεία της εγκατάστασης.

Αυτό το USB μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις εγκατάσταση σε άλλο Mac.

Πρόσεξε όμως, αφού εγκαταστήσεις το Mountain Lion τα αρχεία του installer διαγράφονται αυτόματα από το φάκελο Applications, οπότε φρόντισε να το έχεις κάνει copy κάπου αλλού, για να μην το κατεβάζεις ξανά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά έκανα την αναβάθμιση σε ML αλλά δεν ήταν καλή η αρχή. Πρώτο login όλα εντάξει μετά την εγκατάσταση του ML. Στο software update βγάζει ένα EFI update, κάνει εγκατάσταση και επανεκκίνηση και τώρα μετά από 1-2 δευτερόλεπτα αφού μπαίνω στο desktop τα γραφικά τρελαίνονται και υπάρχει flickering άσχημο και corruption με γραμμές, μαύρες μπάρες κτλ.

Κατά την εκκίνηση φορτώνουν το bettertoutchtool, το gfxcardstatus και το vodafone mobile connect τα οποία και είχα ενημερώσει στο πρώτο login του ML, όταν όλα λειτουργούσαν κανονικά.

Σημείωση ότι στο boot screen και στα Windows όλα λειτουργούν κανονικά.

Επεξ/σία από Palp

"Has Mountain Lion been feeling faster for you compared to Lion on the same machine? It's probably not just you: Mountain Lion appears to include improved graphics drivers and low-level graphics subsystem improvements. According to our testing, these improvements result in an approximate performance increase of up to 10 percent. Those improvements can make your current hardware feel faster despite the fact that your CPU can't magically crunch numbers any faster. The changes also lay the foundation for Apple to update OS X's OpenGL support in a more timely manner, which could potentially lead to better graphics performance in the future."

http://www.osnews.com/story/26241/Graphics_improvements_give_Mountain_Lion_that_speedy_feeling

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...