Προς το περιεχόμενο

The Walking Dead: Season 1 (Telltale Games)

ex3Lmei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...

Το χτύπησα στο midweek sale του steam για ένα 10ευρω.

Εξαιρετικά κακή πρώτη εντύπωση, μιας και το game ούτε καν ξεκινούσε. Δεν μου έχει ξανασυμβεί ΠΟΤΕ στο παρελθόν κάτι ανάλογο στο steam. Διάβασα ως λύση το compability mode σε 98/ME (!!!) και τικαρισμένη την επιλογή για admin mode (είμαι σε win7).

Αφού το ξεκίνησα.....εκνευριστικότατο stuttering, με ότι αλλαγή και αν δοκίμασα στις ρυθμίσεις.

Το παιχνίδι είναι καλό και αν κρίνω από τα achievements τελειώνω το πρώτο chapter αλλά αν είχα γνώση για όσα προανέφερα δεν θα τους έδινα ούτε cent. Το παιχνίδι είναι στην αγορά ένα χρόνο τώρα και εμφανίζει αυτά τα probs; Απαράδεκτοι στην telltale.....ή μήπως tellFALE;

Αν έχει κανείς καμιά ιδέα πως μπορώ να τo ξεπεράσω ας την ρίξει. Έχω amd5870 για gpu και μια e6850cpu 6ετίας stock@3ghz. Φυσικά υπερκαλύπτω ακόμα και τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, αλίμονο το παιχνίδι οπτικό είναι πιο κάτω και από το πολυαγαπημένο XIII της ubi (κατά κάποιον τρόπο τα γραφικά του αυτό που θύμησαν) που χε βγει 10 χρόνια πριν.....όχι ότι παίζει ρόλο αυτό, μια χαρά με κράτησε το παιχνιδάκι σχεδόν 2,5 ώρες, just saying.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Και σε μένα έκανε τα ίδια, με αποτέλεσμα να είναι κακή η αρχική εντύπωση, πόσω μάλλον τόσο καιρό μετά την κυκλοφορία του, που θα έπρεπε να έχουν βγάλει κάποιο patch/fix για το θέμα (που είναι γνωστό) με τις κάρτες ATI/AMD (κυρίως).

Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τί έκανα για να λυθεί (γιατί έχει περάσει καιρός), αλλά πρέπει να ήταν ένα ή όλα από τα παρακάτω:

1. Εγκατάσταση των τελευταίων AMD Drivers,

2. Εγκατάσταση των τελευταίων AMD Catalyst™ Application Profiles  (από το site της AMD).

3α. Εγκαθιστάς το παιχνίδι σε ένα drive γρήγορου δίσκου (πχ αν έχεις κάποιον καλό SSD σκληρό δίσκο - το Steam πλέον υποστηρίζει custom τοποθεσίες  για την εγκατάσταση παιχνιδιών). 

3β. Όντας σε online mode στο Steam, ελέγχεις το integrity των game files από το Steam, και το αφήνεις να κατεβάσει ό,τι patch υπάρχει.

4. Χαμηλώνεις τα game settings. Η αφαίρεση των shadows μπορεί να λύσει εντελώς το θέμα οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις προσωρινά ή μόνιμα. Επίσης, μπορείς να χαμηλώσεις την ανάλυση.  (αυτό είναι και η λύση που προτείνεται στο σχετικό FAQ της TellTale)

5. Απενεργοποιείς το forced AA από τους catalyst, αν το έχεις ενεργοποιημένο (αυτό δεν ευθύνεται για fps issues, αλλά για κάποια graphic glitches, και θεωρητικά το λύνουν τα Catalyst Application Profiles)

6. Κλασσικά κλείνεις ό,τι άλλο βαρύ πρόγραμμα τρέχει στο background πχ browser με πολλα ανοιχτά tabs, scheduled antivirus scans κλπ

Σχετικά links:

The Walking Dead Technical Support FAQ - READ BEFORE CREATING A NEW THREAD

Frame skipping issue

Το γενικό forum της Telltale για θέματα support (είναι γενικό, οπότε πρέπει να διευκρινήσεις σε ποιο παιχνίδι αναφέρεσαι)

PC/Mac Support

Πάντως είμαι πιο ανεκτικός στο θέμα των γραφικών (αν και σε πολλές περιπτώσεις έχουν κάποια εμφανή προβλήματα και επιδέχονται βελτίωσης, δεν με ενοχλούν τόσο πολύ και, είναι αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με άλλους τίτλους της TellTale).

• Like 1

Ούτε εγώ είχε κάποιο πρόβλημα με nvidia.

Εγώ το τερμάτισα και έλεγα να το ξαναρχίσω αλλά αν δεν έχει διαφορετικά endings δεν θα το κάνω. Γνωρίζει κάποιος;

• Moderators

Διαφορετικά endings, όχι ακριβώς. Το παιχνίδι γενικά έχει διαφορετικά μονοπάτια προς τον ίδιο προορισμό (μπορείς να επιλέξεις να σώσεις κάποιον, ή να αφήσεις κάποιον πίσω ή να μην πάρεις κάποιον στην ομάδα, να δράσεις άμεσα ή αργότερα κλπ) και πολλά από τα μονοπάτια αυτά διαφοροποιούνται αρκετά. Αυτό κρατάει μέχρι το τέλος, δηλαδή μπορείς ακόμα και προς το τέλος να αλλάξεις κάποια πράγματα πως θα εξελιχθούν. 

Οπότε από αυτή την άποψη έχει replayablilty. Μπορείς να παίξεις τον βασικό χαρακτήρα ως ευγενικό/ευαίσθητο, ή αγενή ή κυκλοθυμικό ή αδιάφορο κλπ.

Η τελική έκβαση/σκηνή από όσο γνωρίζω δεν πρέπει να αλλάζει. Επίσης δεν είναι γνωστό αν οι επιλογές της πρώτης season, θα μεταφερθούν σε / θα επηρεάσουν την δεύτερη season (νομίζω ότι από την TellTale έχουν πει ότι θα είναι δύσκολο να το υλοποιήσουν αυτό).

Ναι βασικά το τέλος ήθελα να ξέρω αν αλλάζει.

Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μεταφερθούν οι αποφάσεις από την πρώτη σεζόν στη δεύτερη, σίγουρα όμως είναι εφικτό.

• Moderators

Ναι όντως είναι εφικτό (λιγα πράγματα δεν είναι, όταν μιλάμε για programming :P). Το θέμα είναι τί σχεδιασμό έχουν κάνει και κατα πόσο θέλουν ή έχουν το χρόνο να συνυπολογίσουν τα μονοπάτια από την πρώτη season στη νέα ιστορία. Επίσης, στην 1η season είχαν (αρχικά τουλάχιστον -σε μένα δεν έτυχε) προβλήματα/bugs στη μετάβαση των επιλογών μεταξύ επεισοδίων, και αυτό είχε μάλλον εφιαλτικό feedback παραπόνων προς την Telltale. 

Κι όπως τελείωσε η πρώτη ιστορία, θα είναι σίγουρα προτιμότερο και ευκολότερο να κινηθούν σε "clean slate" με δεδομένα τα βασικά "checkpoints" και το φινάλε, που ήταν κοινά σε όλα τα πιθανά μονοπάτια.

Ναι βασικά το τέλος ήθελα να ξέρω αν αλλάζει.

Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μεταφερθούν οι αποφάσεις από την πρώτη σεζόν στη δεύτερη, σίγουρα όμως είναι εφικτό.

To τέλος όχι δεν αλλάζει. Σε όλους το ίδιο είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...