corrupted Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Καλησπερα. Εχω το ADSL modem router στο δωματιο, και θελω να βελτιωσω το σημα του στο σαλονι, βαζοντας εκει ενα openwrt router, μεσω του οποιου θα συνδεομαι στο Internet. Πως ακριβως θα το κανω, τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο modem router και στο openwrt router? Οπως θα δειτε και απο την εικονα, συνδεομαι κανονικα στο modem router απο το openwrt. Αλλα δεν εχω Internet. Ιδεες?
Luciddream Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 εννοείς οτι δεν μπορείς να δώσεις internet απο το openwrt στο pc σου... αλλα δεν μας λές τι interfaces έχει το router. πώς θα συνδεθείς απο το pc στο openwrt..?? το openwrt router δεν έχει internet αφου συνδέεσαι?? δοκίμασε να κάνεις update στα πακέτα για να δείς αν δουλεύει...
poulinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) a. τι adsl router εχεις. β.ποιο ειναι το ρουτερ με το openwrt. γ.τα εχεις συνδεσει με ethernet η θες το ενα να παιρνει wireless απο το αλλο.?? Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2012 από poulinos
corrupted Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 πώς θα συνδεθείς απο το pc στο openwrt..?? το openwrt router δεν έχει internet αφου συνδέεσαι?? Θα συνδεθω με καλωδιο απο το pc στο openwrt. Oχι, δεν εχει internet. a. τι adsl router εχεις. β.ποιο ειναι το ρουτερ με το openwrt. γ.τα εχεις συνδεσει με ethernet η θες το ενα να παιρνει με καλωδιο απο το αλλο.?? α/β. Και τα δυο ειναι D-Link 2740B, το ενα revision C (Broadcom BCM6358) και φιλοξενει το openwrt, και το αλλο revision F (Broadcom BCM6328) και ειναι το modem router. γ. Οχι, δεν τα εχω συνδεσει με Ethernet. Θελω το openwrt να παρει το σημα ασυρματα απο το modem router, και να δωσει Internet στο laptop.
poulinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Θα συνδεθω με καλωδιο απο το pc στο openwrt. Oχι, δεν εχει internet. α/β. Και τα δυο ειναι D-Link 2740B, το ενα revision C (Broadcom BCM6358) και φιλοξενει το openwrt, και το αλλο revision F (Broadcom BCM6328) και ειναι το modem router. γ. Οχι, δεν τα εχω συνδεσει με Ethernet. Θελω το openwrt να παρει το σημα ασυρματα απο το modem router, και να δωσει Internet στο laptop. σορρυ για το γ.το εγραψα λαθος.εννοουσα αν τα εχεις με ethernet η αν θες wireless και καταλαθως εγραψα δυο φορες το ιδιο.αν θες με καλωδιο η αν τα εχεις με καλωδιο Πισω στο θεμα μας .για να παιζει το ενα ασυρματα με το αλλο πρεπει η και τα 2 να εχουν wds στο μενου του Openwrt η να εχει καποιο λειτουργεια repeater.
corrupted Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Απο το μανισιο firmware, WDS υποστηριζει αυτο που ειναι Revision C και εχει τωρα openwrt. Οποτε για να εχουν και τα δυο WDS θα πρεπει να βαλω openwrt σε αυτο που ειναι revision F (ευτυχως παιρνει) και να εχω για modem το revision C, αλλα θελω να το αποφυγω προς το παρον αυτο το σεναριο. Οποια αλλη ιδεα για υλοποιηση χωρις WDS (αν γινεται), καλοδεχουμενη...
poulinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 μονο Repeater αν εχει καποιο απο τα 2 .δυσκολο δηλαδη.το Wds Περα απο λιγο δυσκολο και οτι σε καποια ρουτερ δεν παιζει με wpa προυποθετει οτι και τα 2 ρουτερ εχουν wds.
corrupted Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Τελικα το εφτιαξα! Απλα το openwrt ηθελε να δηλωθει σε αλλο υποδικτυο, οποτε του εδωσα την IP 192.168.2.1 και ετσι εχω Internet. Και εικονα απο το modem router που φαινεται η IP του wireless του openwrt router, να εχει γινει authenticated...
poulinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 αρα παιζεις σαν repeater τωρα.αφου σου δινει τετοια επιλογη μια χαρα.οποτε τωρα το ενα ειναι wireless με το αλλο ρουτερ.σωστα?? το Repeater παιζει πιο ευκολα απο το wds.το wds εχει πολλα θεματακια οπως οτι πρεπει να υποστηριζεται και απο τα 2 συν οτι πχ σε Thomson παιζει μονο με wep.με wpa και που το ειχα δοκιμασει αλλα και που διαβασα δεν επαιζε.
corrupted Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 οποτε τωρα το ενα ειναι wireless με το αλλο ρουτερ.σωστα?? Σωστα. OpenWRT power!!! Οποτε το καλοκαιρι που θα παω διακοπες σε ξενοδοχειο με wifi, θα παρω και το openwrt router μαζι. Και αν δεν ποιανει καλα το wifi του laptop, θα βαλω το router που εχει 3 κεραιες και θα ποιανει σιγουρα και θα κανω repeating...
poulinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 αρκει να πιανει μεχρι την πορτα του δωματιου σου γιατι δεν το κοβω να θες να το αφηνεις εξω απο το δωματιο.αλλιως μετα μπαλκονι.και εφοσον παιζει σε Repeater δεν εχεις θεμα.δεν χρειαζεται να πειραξεις τιποτα στο αρχικο ρουτερ.αν και για μενα αλλαξε και το αλλο dlink σε open wrt
corrupted Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Λες να μην το θελω? Αλλα στα Broadcom 63xxx δεν παιζει το ADSL σε OpenWRT, και απ'οτι εχω διαβασει δεν προβλεπεται να αλλαζει αυτο. Broadcom BCM63xx Ethernet, DSL and ATM are not supported.
poulinos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 α οκ τοτε αστο οπως ειναι.αφου δεν χρειαστηκε wds τοτε it's ok
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα