GreekTechReviewerz Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημιουργήσαμε ένα νέο βιντεάκι για όσους επιθυμούν να μάθουν πώς να εγκαθιστούν aftermarket ψύκτρες στους επεξεργαστές τους. Στο βίντεο θα δείτε: Πώς να αφαιρέσετε σωστά την stock ψύκτρα που έρχεται με τον επεξεργαστή σας Πώς θα καθαρίσετε την θερμοεπαγωγική πάστα από τον επεξεργαστή Πώς να εφαρμόσετε σωστά την θερμοεπαγωγική πάστα στην εγκατάσταση της καινούριας ψύκτρας Αλλά και τον τρόπο που θα ασφαλίσετε την ψύκτρα πάνω στην μητρική Ο οδηγός αυτός αποτελεί ένα ενδεικτικό βίντεο και τονίζουμε πως οι τρόποι εγκατάστασης από ψύκτρα σε ψύκτρα ενδέχεται να διαφέρουν αρκετά. Η ψύκτρα είναι η Prolimatech Mega Shadow. Η συγκεκριμένη ψύκτρα μπορεί να φτάσει τον επεξεργαστή μας (intel 2600k) εύκολα στα 4,5GHz με την χρήση δυνατών ανεμιστήρων. Η πάστα που χρησιμοποιήσαμε είναι η Noctua NT-H1. Για την όλη διαδικασία θα χρειαστείτε: Κατσαβίδι πλακέ Οινόπνευμα Χαρτί υγείας ή βαμβάκι Υπάρχει και μια μικρή έκπληξη για τους φίλους του καναλιού καθώς θα κληθείται να αποφασίσετε ανάμεσα σε κάποιες επιλογές για το πιο θα είναι το επόμενο βιντεάκι των GreekTechReviewerz. http://www.youtube.com/watch?v=cUg7IWkIg50 Μην διστάσετε να υποβάλετε την ερώτησή σας ή τις προτάσεις σας. Μοιραστείτε το βίντεο με φίλους σας και εγγραφείτε στο κανάλι για να δείτε και τα επόμενα βιντεάκια. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για όποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, για όποιο πιθανό πυρηνικό πόλεμο που μπορεί να συμβεί, και προπάντων για κάθε βλάβη που μπορεί να προκληθεί σε εσάς ή στο pc σας.
duffyduck Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Καλος οδηγος παιδια, ισως ηθελε καμια ροδελιτσα (λαστιχενια ή απο πεπιεσμενο χαρτι) να βαλετε πριν βιδωσετε τις βιδες με την backplate, ωστε να μην εχουν αμεση επαφη με την μητρικη, αλλα δεν τρεχει και τιποτα. Επισης πρωτα αποσυνδεουμε το καλωδιο του ανεμιστηρα απο την μητρικη και μετα βγαζουμε την ψυχτρα. Αλλα και παλι μικρο το κακο, αφου και 'γω εχω κανει το ιδιο λαθος κατ'επαναληψη. Ψηφιζω για custom water cooling kit installation για το επομενο video.
Weiss Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Για τον καθαρισμο θερμοαγωγιμης παστας απο cpu ή ψυκτρα μπορειτε να χρησιμοποιησετε και ισοπροπυλικη αλκοολη (τη βρισκεται ευκολα σε φαρμακειο) Ωραιος οδηγος , καντε και για amd που ειναι ολοκληρη ιστορια!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Kαι ασετόν για τα νύχια κάνει Ωραίες οι παρουσιάσεις παιδιά, συνεχίστε έτσι!
oneofthem Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 ωραία μπράβο παιδιά έτσι να μαθαίνουμε και τα γερόντια εγώ χρησιμοποιώ ισοπροπυλική και φίλτρα καφέ για να καθαρίσω για να μην βγαίνουν ίνες tip για την μαγνητοσκόπηση, αν προσθέσετε πολλά περισσότερα φώτα (που να ανακλούνται κι αυτά στο τοίχο) και πειραματιστείτε λίγο θα βελτιώσετε αρκετά την εικόνα btw με opera δεν φαίνεται καθόλου το video frame
GreekTechReviewerz Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 ωραία μπράβο παιδιά έτσι να μαθαίνουμε και τα γερόντια εγώ χρησιμοποιώ ισοπροπυλική και φίλτρα καφέ για να καθαρίσω για να μην βγαίνουν ίνες tip για την μαγνητοσκόπηση, αν προσθέσετε πολλά περισσότερα φώτα (που να ανακλούνται κι αυτά στο τοίχο) και πειραματιστείτε λίγο θα βελτιώσετε αρκετά την εικόνα btw με opera δεν φαίνεται καθόλου το video frame Όσον αφορά τη μαγνητοσκόπηση επειδή μας ενδιαφερει πολυ να βελτιώσουμε την ποιότητα των βίντεο, αλλά αυτή τη στιγμή (καθώς τώρα αρχίσαμε) δεν έχουμε να διαθέσουμε χρήματα για εξοπλισμό, μήπως θα μπορούσες να γίνεις ποιο αναλυτικός σε σχέση με τα φώτα κτλπ? Και για τον opera τι συμβαίνει ακριβώς?
Dklearhos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Πολύ καλό παιδιά εύγε! Μπράβο που υπάρχουν τέτοια μέλη στο φόρουμ με μεράκι και όρεξη! Εγώ προσωπικά διαφωνώ με τη μέθοδο του απλώματος γιατί μπορεί να αφήσει φουσκαλάκια αέρα κατά την τοποθέτηση ψύκτρας αλλά anyway.
Aspidas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μπράβο για τον οδηγό ... Και ο ποιο άσχετος δεν έχει δικαιολογία πλέον
gianakakis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Ας γίνει pinned με βοήθησε πάρα πολύ, μπράβο παιδιά.
ikskarda Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δυο φορες που πηγα να βγαλω το cpu cooler απο την μητρικη μου (socket 939) βγηκε και ο επεξεργαστης κολλημενος πανω της , ενας amd 3500+ (και το προστατευτικο καπακι κλειστο, εδω ειναι το περιεργο πως βγηκε) και μαλιστα στραβωσαν και κατι pins την 2η φορα και ετσι τον αντικατεστησα με εναν amd x2 4400+. απο τοτε εδω και 4-5 χρονια ουτε καν εχω τολμησει να κανω καθαρισμο του cooler και αλλαγη παστας ... Εδω με εχει πιασει φοβος στον 2500k που του εχω μια Corsair A50 μην κανω καμια στραβη και κλαιω τον cpu !!! Παντως ευχαριστω για το βιντεο και θα βοηθησει πολυ κοσμο σαν και εμενα PS: παντως ρε παιδες ποιος ειναι ο πιο αποτελεσματικος και πιο σωστος τροπος να βαλεις παστα στον επεξεργαστη? αλλοι λενε να βαζεις λιγο λιγο και να την απλωνεις ειτε με το δαχτυλο φορωντας γαντι ειτε με πιστωτικη καρτα, ενω υπαρχουν και αλλοι που βαζουν παστα στο γεμεθος ενος γιγαντα (το οσπριο εννοω) και βαζουν το cooler απο πανω με την λογικη οτι θα απλωθει μονη της η παστα απο τον πατο του cooler
STRS1992 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Όλα καλά μπράβο εξαιρετική δουλειά. Με το βάρος της ψύκτρας τι γίνεται? Όταν υπάρχει το όριο ανοχής για cpu -motherbοαrd από Intel έως 450 gr? Μπορούν αυτά τα pc να μετακινηθούν με ασφάλεια? Έχει κανένας εμπειρία από βλάβες από βαριές ψύκτρες? Για τον ποιο αποτελεσματικό τρόπο δείτε αυτό το βιντεακι --> http://www.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4 Κάπου μέσα στο forum το βρήκα, αλλά δεν θυμάμαι που , να μνημονεύσω και αυτόν που το ξετρύπωσε.
ikskarda Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 και εγω αυτες τις 2 φορες που εβγαλα το cooler και τις 2 φορες φορες που εστησα απο αρχη υπολογιστη, εβαλα σε ολες μονο Arctic Silver 3 και οχι απο αυτες που ειχε μεσα το κουτι του cpu η του cooler. ο τροπος που τοποθετω και εγω την παστα ειναι οπως δειχνει σε καποια στιγμη στο βιντεο βαζοντας μια αρκετη ποσοτητα στο κεντρο του επεξεργαστη και βαζοντας απο πανω το cooler... πολυ ωραιο βιντεο φιλος
STRS1992 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Πραγματικά πανέξυπνος, σύντομος και παραστατικός τρόπος για να αποδείξει αυτό που θέλει, χωρίς θεωρίες. Αυτό που λείπει ίσως, είναι η θερμική συμπεριφορά της πάστας. Στη διαδικασία δηλαδή θέρμανσης-ψύξης του επεξεργαστή μήπως απλώνεται και καλύπτει όλη την επιφάνεια, και οι φυσαλίδες αέρα που διαστέλλονται, απελευθερώνονται και καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα ? Αυτό μπορεί να αποδειχθεί? --> (πρόταση στους GreekTechReviewerz για το επόμενο βιντεακι τους, που νομίζω θα είναι πολύ πιο χρήσιμο από το link που ανέβασα) ΥΓ: Για το βάρος της ψύκτρας και τους περιορισμούς της intel κανείς?
GreekTechReviewerz Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Δυο φορες που πηγα να βγαλω το cpu cooler απο την μητρικη μου (socket 939) βγηκε και ο επεξεργαστης κολλημενος πανω της , ενας amd 3500+ (και το προστατευτικο καπακι κλειστο, εδω ειναι το περιεργο πως βγηκε) και μαλιστα στραβωσαν και κατι pins την 2η φορα και ετσι τον αντικατεστησα με εναν amd x2 4400+. απο τοτε εδω και 4-5 χρονια ουτε καν εχω τολμησει να κανω καθαρισμο του cooler και αλλαγη παστας ... Εδω με εχει πιασει φοβος στον 2500k που του εχω μια Corsair A50 μην κανω καμια στραβη και κλαιω τον cpu !!! Παντως ευχαριστω για το βιντεο και θα βοηθησει πολυ κοσμο σαν και εμενα PS: παντως ρε παιδες ποιος ειναι ο πιο αποτελεσματικος και πιο σωστος τροπος να βαλεις παστα στον επεξεργαστη? αλλοι λενε να βαζεις λιγο λιγο και να την απλωνεις ειτε με το δαχτυλο φορωντας γαντι ειτε με πιστωτικη καρτα, ενω υπαρχουν και αλλοι που βαζουν παστα στο γεμεθος ενος γιγαντα (το οσπριο εννοω) και βαζουν το cooler απο πανω με την λογικη οτι θα απλωθει μονη της η παστα απο τον πατο του cooler tip: για το προβληματάκι που κολλαει ο cpu πάνω στην ψύχτρα μπορείς πριν βγάλεις την ψύχτρα να έχεις στρεσάρει τον cpu (να ανεβάσεις ουσιαστικά την θερμοκρασία του) ετσι ώστε να μαλακώσει η πάστα κ να βγεί πιο εύκολα τώρα για το 'άπλωμα' της πάστας εμείς ψηφίζουμε πιστωτική, αλλά ο καθένας μπορεί να δουλεύει με τον τρόπο που θεωρεί πιο αποτελεσματικό. Πραγματικά πανέξυπνος, σύντομος και παραστατικός τρόπος για να αποδείξει αυτό που θέλει, χωρίς θεωρίες. Αυτό που λείπει ίσως, είναι η θερμική συμπεριφορά της πάστας. Στη διαδικασία δηλαδή θέρμανσης-ψύξης του επεξεργαστή μήπως απλώνεται και καλύπτει όλη την επιφάνεια, και οι φυσαλίδες αέρα που διαστέλλονται, απελευθερώνονται και καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα ? Αυτό μπορεί να αποδειχθεί? --> (πρόταση στους GreekTechReviewerz για το επόμενο βιντεακι τους, που νομίζω θα είναι πολύ πιο χρήσιμο από το link που ανέβασα) ΥΓ: Για το βάρος της ψύκτρας και τους περιορισμούς της intel κανείς? πολύ καλή ιδέα για το βιντεάκι που μας προτείνεις (μπήκε στο wish list ). Είναι αλήθεια πως δεν έχουμε ψάξει σε βάθος τους περιορισμούς της intel (αν και νομίζω πως πιο πολύ έχει να κάνει με την εταιρία της mo/bo παρά με την intel) Πάντως με βαριά ψύχτρα πάνω στο pc ταξίδι δεν κάνεις γιατί το πιο πιθανό ειναι να βρείς αλλού την ψύχτρα κ αλλού την μητρική Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2012 από GreekTechReviewerz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα