MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Αθήνα: Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία, όταν ένας νεαρός καταδίωξε, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε έναν διαρρήκτη, ο οποίος μαζί με δύο συνεργούς του είχαν ήδη παραβιάσει κάποιες κατοικίες στην περιοχή. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4:05 τα ξημερώματα της Πέμπτης και ο 43χρονος διαρρήκτης, αλβανικής καταγωγής, έπεσε νεκρός έξω από κατοικία στη διασταύρωση των οδών Σπύρου Παπαγεωργίου και Μιχαλοπούλου στην Παιανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 43χρονος μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, πιθανόν συμπατριώτες του, είχαν ήδη διαρρήξει και επιχείρησαν στη συνέχεια να παραβιάσουν και άλλα σπίτια της περιοχής. Ωστόσο σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις οι ένοικοι τους αντελήφθησαν και άρχισαν να τους αναζητούν στα γύρω στενά. Ένας εκ των κατοίκων, ο 25χρονος, όταν εντόπισε τον διαρρήκτη έξω από σπίτι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο 25χρονος καταδίωξε τους διαρρήκτες μετά την εισβολή τους και στο δικό του σπίτι. Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί ήδη για τις διαρρήξεις που είχαν γίνει νωρίτερα, οι οποίοι συνέλαβαν τον νεαρό, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσαχθεί και ένας Αλβανός, συγγενής του θύματος και κάτοικος της περιοχής, ο οποίος εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν συμμετείχε στις παράνομες ενέργειες με τον 43χρονο. Πηγη: in.gr Η βια εχει 2 πλευρες λοιπον. Οταν η αστυνομια κωλυσιεργει για να παταξει την βια της 1 πλευρας, τοτε η 2η παιρνει το νομο στα χερια της και ιδου τα κοινωνικα αποτελεσματα. Και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα, ως κοινωνια συνολικα.
firewalker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Το έχω ξαναπεί. Τα προβλήματα τείνουν να λύνονται μόνα τους. Όταν δεν λύνονται με την ενδεδειγμένη λύση...
SpirtouLisS Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Το έχω ξαναπεί. Τα προβλήματα τείνουν να λύνονται μόνα τους. Όταν δεν λύνονται με την ενδεδειγμένη λύση... μια διαρρηξη δεν αξιζει θανατο. ελπιζω να μη γινουμε ζουγκλα γιατι ισως τη πληρωσουν και αθωοι κατα λαθος.
Andy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 γαμησε τα εχουμε γινει!αυτα φερνει η φτωχεια... ειδικα τωρα εχουν γινει και θρασυτατοι οι ληστες..βλεπε καλασνικοφ(που τα χρησιμοποιουν και δεν ειναι απλα θεμα εκφοβισμου) δεν θελει πολυ ο αλλος να τρελαθει και να παρει οπλο για το σπιτι...πλεον καθε μερα τετοια ακουμε..
spurakos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 καλα εκανε που τον σκοτωσε! ποτε δεν το εχω ξαναπει αλλα αν ισχυουν ολα αυτα που λενε τοτε τι να πει κανεις? φερτε λιγο τον εαυτο σας στην θεση του.να βαζουν το μαχαιρι στο λαιμο της μανα σας.να ξυπνατε με 2 ξενους στο σπιτι σας που απειλουν την ζωη σας!το θεμα εχει ξεφυγει
Porg Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Απτο πρωί ακούω "ν' αγιάσει το χεράκι του" αλλά δεν είμαι σίγουρος για ποιον το λένε
KilliK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 αυτα περι ψευδαισθησης.. αυτα φερνει η φτωχεια... οχι.αυτα φερνει μια σαπια κοινωνια που διαωνιζει ενα ανυπαρκτο κρατος. ο ελληνας πλεον εισπραττει αυτο που εσπειρε και του αξιζει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Eγω ειμαι πολυ περιεργος πως θα χειριστουν την υποθεση οι της δικαιοσυνης. Μια λαθος αποφαση ειναι ικανη να επιφερει χειροτερα αποτελεσματα. Και εδω να θυμισω, οτι εχουμε καθημερινα συλληψεις διαρηκτων που τα δικαστηρια τους κρινουν αθωους και συνεχιζουν ανενοχλητοι το εργο τους, εχουμε "ανεξιχνιαστες" υποθεσεις δολοφονιων αθωων πολιτων απο διαρρηκτες κλπ. Για να δουμε πως θα αντιμετωπιστει ο 25χρονος που εκανε κατι που τεινει να γινει αυτονοητο για ΠΟΛΥ κοσμο με τη διασταση που εχει παρει το φαινομενο των διαρηξεων μετα σωματικων βλαβων. Ας ειναι το γεγονος μια αφορμη για ισχυρη και σοβαρη αστυνομευση, ιδιαιτερα στην Αθηνα και τα προαστια της. Αφου ολα τα υπολοιπα (δολοφονιες πολιτων μεσα στα σπιτια τους) δεν ηταν ικανα, ας ελπισουμε οτι θα τους φοβισει το μηνυμα που περναει προς πολυ κοσμο αυτη η πραξη του 25χρονου καθως και οι διαστασεις που μπορει να παρει κοινωνικα το φαινομενο "η βια φερνει βια"...
SpirtouLisS Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 καλα εκανε που τον σκοτωσε! ποτε δεν το εχω ξαναπει αλλα αν ισχυουν ολα αυτα που λενε τοτε τι να πει κανεις? φερτε λιγο τον εαυτο σας στην θεση του.να βαζουν το μαχαιρι στο λαιμο της μανα σας.να ξυπνατε με 2 ξενους στο σπιτι σας που απειλουν την ζωη σας!το θεμα εχει ξεφυγει δεν ειναι λυση να παρουμε το νομο στα χερια μας γιατι υπαρχουν αντιστοιχα παραδειγματα σε αλλες χωρες που ο καθενας εχει ενα οπλο στο συρταρι του που ουτε η εγκληματικοτητα μειωθηκε και αθωοι εχασαν τη ζωη τους απο το μενος και την αστοχια ενος πολιτη. δυστυχως ή ευτυχως η μονη λυση ειναι η αστυνομευση για να μειωθει η εγκληματικοτητα και το θρασσος των ληστων και του καθε κακοποιου στοιχειου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Aν δεν εχετε καταλαβει η κοινωνια (με τη συνεισφορα της εγκληματικοτητας και της ανυπαρκτης αστυνομευσης και δικαιοσυνης) τεινει προς Αφρικανικες χωρες μερια που ο ενας σκοτωνει τον αλλον για ενα κομματι ψωμι.
kirileman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δεν τον σκοτώνεις γμ την πτν μου για να πας μέσα για έναν μαλάκα, ρίξε του στα πόδια, υποτίθεται ότι πετυχαίνεις ιπτάμενους στόχους από απόσταση με το ματζαφλάρι σου, αλλά δεν τον σκοτώνεις. Δε μου χει τύχει, ομολογώ, να βρεθώ σε ανάλογη θέση και για την ώρα δεν έχω το όπλο στο νέο μου σπίτι, αλλά θεωρώ ή θέλω να πιστεύω ότι θα είχα την ψυχραιμία να το χρησιμοποιήσω (ειδικά αν έχουν τραπεί σε φυγή οι ληστές) για εκφοβισμό και μόνο. Κρίμα. Τώρα, αυτά που διαβάζω ότι μια διάρρηξη δεν αξίζει φόνο, θεωρητικά κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να πεθάνει. Αλλά όταν μπουκάρουν 3 στο δωμάτιο σου και σε απειλούν με καλάζνικοφ ή απειλούν να σας βιάσουν για να σας μείνει η εμπειρία αξέχαστη, δεν το λες και "μια διάρρηξη".
Anastazio Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 δεν ειναι λυση να παρουμε το νομο στα χερια μας γιατι υπαρχουν αντιστοιχα παραδειγματα σε αλλες χωρες που ο καθενας εχει ενα οπλο στο συρταρι του που ουτε η εγκληματικοτητα μειωθηκε και αθωοι εχασαν τη ζωη τους απο το μενος και την αστοχια ενος πολιτη. δυστυχως ή ευτυχως η μονη λυση ειναι η αστυνομευση για να μειωθει η εγκληματικοτητα και το θρασσος των ληστων και του καθε κακοποιου στοιχειου. Η λυση ειναι να ψωνισουμε μερικα container και να αρχισουμε τις εξαγωγες.
Dropsreef Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 η αστυνομευση για να μειωθει η εγκληματικοτητα Αστυνόμευση από ποιους ; Από τους τύπους που αράζουν σε μία σκιά και κοζάρουν κανένα καλό γκομενάκι; Αστυνόμευση από παιδάκια που έβγαλαν 15.000 μόρια στις πανελλήνιες και τους είπαν οι γονείς τους τράβα αγόρι μου να γίνεις αστυνομικός να βγάζεις κανένα ψιλό ;
MJBulls23 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 μια διαρρηξη δεν αξιζει θανατο. ελπιζω να μη γινουμε ζουγκλα γιατι ισως τη πληρωσουν και αθωοι κατα λαθος. Ας μπει διαρρηκτης μεσα στο σπιτι σου με μαχαιρια ή και οπλα, με σκοπο να σε ληστεψει (και ισως να εχεις και παιδι σπιτι σου αλλά δεν ειναι και απαραιτητο), και θα σου πω εγω μετα αν καθησεις να σκεφτεις εκεινη την ωρα και αν καθησεις να σκεφτεσαι τις φιλοσοφιες που λες τωρα. Αν μπορεις να τον σκοτωσεις θα το κάνεις. Απο το ινσομνια βλεποντας το περιστατικο ευκολο, πολυ ευκολο, ειναι να λες δεν αξιζε να σκοτωθει για μια ληστεια. Αν τον δεις το βραδυ μεσα στο σπιτι σου αλλαζουν "λιγο" τα πραγματα δεν νομιζεις?
nicoc89 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δεν θα μπω στον κόπο να συζητήσω το αν ειναι λογικό να σκοτώσεις κάποιον επειδή προσπάθησε να σε κλέψει , όμως ηταν βλακεία η αντίδραση του 25χρονου , θα πάει μέσα για ενα παπάρα , κατέστρεψε την ζωη του για το τίποτα. Εφόσον τράπηκε σε φυγή ο ληστής και δεν ηταν σε αυτοάμυνα ο 25χρονος λογικά θα δικαστεί για φόνο. Ας μπει διαρρηκτης μεσα στο σπιτι σου με μαχαιρια ή και οπλα, με σκοπο να σε ληστεψει (και ισως να εχεις και παιδι σπιτι σου αλλά δεν ειναι και απαραιτητο), και θα σου πω εγω μετα αν καθησεις να σκεφτεις εκεινη την ωρα και αν καθησεις να σκεφτεσαι τις φιλοσοφιες που λες τωρα. Αν μπορεις να τον σκοτωσεις θα το κάνεις. Απο το ινσομνια βλεποντας το περιστατικο ευκολο, πολυ ευκολο ειναι να λες, δεν αξιζε να σκοτωθει για μια ληστεια. Αν τον δεις το βραδυ μεσα στο σπιτι σου αλλαζουν "λιγο" τα πραγματα δεν νομιζεις? φίλε μου τον καταδίωξε και τον σκότωσε , δεν του επιτέθηκε ο ληστής και τον πυροβόλησε. Αυτό που έκανε δεν είχε λογική σαν αυτοάμυνα και τώρα θα πληρώσει για κάτι που θα μπορούσε να αποφύγει καλώντας την αστυνομία και μένοντας σπίτι του εφόσον είχαν φύγει οι ληστές. και εμένα πέρσι είχαν προσπαθήσει να μπουν διαρρήκτες και ήμουν ξύπνιος αλλά τους έκανα να τραπούν σε φυγή και δεν τους κυνήγησα. Τι έπρεπε να κανω δηλαδή ? να πιάσω ενα κουζινομάχαιρο και να τους κυνηγάω στους δρομους ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα