Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Otenet,γραμμή isdn και netmod.

Εδω και ενα μηνα περιπου επεσε στα 8mbps ,ενω ήταν σαθερα στα 15mbps

Μετρανε οι τεχνικοι του οτε το σημα εξω απο το σπιτι μου 14,5mbps

Μεσα στο σπιτι -στο κουτι του τοιχου-14mbps.

Μετρηση σηματος πριν απο το splitter,8mbps.

Ωραια λεμε εχει πιασει υγρασια το καλωδιο που παει απο τον τοιχο στην πριζα , να το αλλαξουμε :D .Βαζω ενα utp που μου ειπε και κανω την ιδια συνδεσμολογια.(Εν τω μεταξύ φευγει ο τεχνικος).

Το αλλαζω ,συνδεσμολογία οκ,αλλα παλι τα ίδια :X .Ταχυτητα στα 8mbps.

Αλλάζω splitter τα ίδια.

Αλλάζω καλώδια ,τα ίδια.

Αλλαζω ρουτερ( βαζω αυτο του οτε),τα ιδια.Bεβαια δεν μπορει να ειναι το ρουτερ γιατι η γραμμη φτανει 8αρα ΠΡΙΝ απο αυτο.

Τι αλλο να δοκιμασω βρε παιδια? :cry: :cry: :cry:

Να σημειωσω οτι ΔΕΝ εχω αποσυνδεσεις στο router (wag200g linksys).

Δημοσ.

Nα βαλω και προχειρα την συνδεσμολογια,μπας και βοηθησω κανεναν χριστιανο,να μου πει τι πρεπει να κοιταξω. :huh: :huh: :huh:

sindesmologia2.jpg

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δημοσ.

Έχεις χωρίσει την isdn γραμμή σε δύο πριν το splitter; γιατί να το κάνεις αυτό;

Η συνδεσμολογία είναι τοιχος->σπλιττερ->netmod στο ένα βίσμα και modem στο δεύτερο. Τίποτα άλλο.

Δημοσ.

Δηλαδη:

Τα ζευγη utp στην διπλη μπριζα ως εχουν.

Τα δυο καλωδια που βγαινουν απο αυτην,στις δυο θεσεις του splitter(line-phone).

Και απο την θυρα modem του splitter στο linksys.

Tα δυο καλωδια του splitter(line+phone) που θα πανε φανταζομai στο netmod, πού τα συνδεω στο netmod?Σε ποια θυρα το καθενα?

Να πω επισης οτι το τηλεφωνο του σπιτιου βρισκεται σε αλλο δωματιο και δεν βγαινει καποιο καλωδιο απο το netmood που το συνδεω.

Επισης πανω στον τοιχο τα ζευγη utp τα συνδεω σε μια αλλη κλεμα που και απο εκει φευγουν καλωδια(τα εσωτερικα που καταληγουν στις πριζες του σπιτιου?)

Κοντα στον υπολογιστη δεν ειχα πριζα τηλεφωνου και μαλλον για αυτο ο οτε μου εβγαλε πριζα απο τον τοιχο.

Η συνδεσμολογια που φαινεται,λετουργει πανω απο πεντε χρονια αποροβληματιστα,και το προβλημα με την μειωση της ταχυτητας παρουσιαστηκε πριν ενα μηνα,χωρις να εχει μεσολαβησει καποια αλλαγη οπουδηποτε.

Δημοσ.

Μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά με την συνδεσμολογία του netmod.

Υπάρχει μία θύρα στν οποία μπαίνει το καλώδιο σπό το splitter Που λέει phone, και μετά έχει 4 εξόδους 2 για απλά τηλέφωνα και δύο για ISDN τηλέφωνα. Αν έχεις παλιό nemod θα υπάρχει και USB Θύρα.

Το line είναι η είσοδος της γραμμής από τον τοίχο στο splitter.

Μου κάνει εντύπωση πως δουλεύουν τα τηλέφωνα άν δεν είναι συνδεδεμένα με το netmod εκτός αν το δεύτερο ζεύγος που συνδέεται με το netmod είναι πατέντα για να πάει το τηλεφωνο σε άλλο δωμάτιο.

Δημοσ.

To προβλημα βασικα ηταν να δουμε που ακριβως ηταν η βλάβη.

Ειπαμε λοιπον να δουμε,αν παρουμε ιντερνετ απευθειας απο την πριζα στο linksys(μεσω σπλιττερ)ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ την τηλεφωνικη γραμμη,τι ταχυτητα θα παρουμε.

Πηραμε 15mbps :-D

Aρα το προβλημα ειναι στην γραμμη που επιστρεφει μεσω του netmood στον τοιχο-η οποια προφανως δινει τηλεφωνια στην κεντρικη εγκατασταση των δωματιων-.

Διαπιστωσαμε επισης, οτι απο τις δυο θυρες που βγαινουν στο netmood,παιρναμε τηλεφωνικες γραμμες κανονικα (εννοειται με σταθερα 15αρα ιντερνετ),εξαλλου απο την μια ειχα παρει για ενα τηλεφωνο που ειχα διπλα στο pc.(pc,netmod,linksys,διπλη τηλεφωνικη πριζα ειναι μαζεμενα σε ενα δωματιο).

Αφου λοιπον στην τηλεφωνικη εγκατασταση του σπιτιου υπαρχει προβλημα,(μαλλον υγρασιας που μειωνει την ταχυτητα-αλλα τα τηλεφωνα λειτουργουν κανονικα),θα επρεπε να την καταργησω και σε μια εξοδο απο το Netmod,να βαλω μια βαση με 2/3 ασυρματα και να δουλεψω ετσι.

Προτου κανω αυτο, ΑΛΛΑΞΑ την θεση των καλωδιων τις θυρες εξοδου του Netmod που χρησιμοποιουσα(η μια για το τηλεφωνο κοντα μου και η αλλη για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του τηλεφωνικου σηματος στην κεντρικη,που γινονταν μεσω της δευτερης θυρας της ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΡΙΖΑΣ)

και ολα δουλεψαν κανονικα!

Στην ουσια βεβαια εκανα την ιδια συνδεσμολογια,με μια μικρη αλλαγη στις θυρες του netmod.

Δεν γνωριζω για ποσο καιρο θα λειτουργησει ετσι το ολο συστημα αλλα απο την στιγμη που ολα δουλευουν σωστα,δεν εχω τιποτα να χασω.

... εκτός αν το δεύτερο ζεύγος που συνδέεται με το netmod είναι πατέντα για να πάει το τηλεφωνο σε άλλο δωμάτιο.

Το κλειδι ειναι αυτο που λες!(και εκει υπαρχει προβλημα).

Και το αποτελεσμα:

linksys.jpg

Δημοσ.

για να τα πουμε λιγο αναλυτικα αν και εχει λυθει.

α.απο τον κατανεμητη του οτε εξω απο το σπιτι πρεπει να ερχεται μονο ενα ζευγαρι προς το πριζακι σου.αν ειναι διπλο το πριζακι τοτε συνδεεις τα 2 αυτα καλωδια (1 ζευγαρι στην μια πριζα).αν υπαρχει αναπληρωματικο καλωδιο δεν το συνδεεουμε καθολου.μενει πισο απο το πριζακι.μετα μπροστα απο το πριζακι βαζουμε τηλ καλωδιο που παει στο line του splitter(το splitter adsl over isdn).απο το Phone φευγει και παει στο netmod.απο το adsl παει στο adsl to router>με αυτο τελειωνουμε.

απο την ab1 δινεις πχ σε ενα τηλεφωνο που ειναι εκει

απο την ab2 το συνδεεις με απλο τηλεφωνικο καλωδιο στο δευτερο πριζακι του τοιχου και πισω απο αυτο συνδεεις το καλωδιο που παει στα αλλα δωματια η στο αλλο δωματιο.

και θα πρεπει να παιξεις σωστα.προσοχη με οτι spare ζευγαρι υπαρχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...