Προς το περιεχόμενο

Fedora 17 and Mac support

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

"Fedora 17 is the first Linux distribution to ship install media that will EFI boot a Mac when either written to optical media or a USB stick."

(mid-2007 Macs or later)

Fedora 17 release: 29.05.12

http://mjg59.dreamwidth.org/12037.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με Unetbootin δεν μπορεσα να bootαρω, αλλα με το dd πετυχε:

>sudo dd if=/path/to/Fedora-17-x86_64-Live-Desktop.iso of=/dev/disk1 bs=8m

το /dev/disk1 ειναι το usb stick το οποιο το βρισκεις δινοντας:

>diskUtil list

και πριν το dd θα πρεπει να εχουν γινει unmount ολα τα partitions του (ο πιο ευκολος τροπος ειναι απο το /Applications/Utilities/Disk Utility.app)

Μετα κανεις reboot και μολις ασπρισει η οθονη κρατας πατημενο το alt μεχρι να εμφανιστουν οι επιλογες και διαλεγεις Fedora (εχει και logo :P).

Ολα παιζανε out-of-the-box (camera, bluetooth, ηχος, κλπ..) σε MacbookAir late 2010

το δοκιμασα σημερα σε macbook pro 7.1 .Πολυ καλο και γρηγορο μονο το wi-fi δεν λειτουργούσε λογο firmwarecry.pngcry.pngcry.png

εχεις βαλει το τελευταιο firmware?

εχεις SL ή Lion?

lion έχω αναβαθμησμένο από snow leopard με ολα τα efi update εγκατεστημενα.

Στα ubuntu που ειχα παλια επρεπε να βαλω ενα firmware για τη καρτα δικτιου που εμπενε αυτοματα με ενα προγραμα οταν το συνδεα με erthnet αλλα στο fedora δεν υπαρχει τετια επιλογη.

P.S:μπορω να κανω εγκατασταση σε efi κανονικα?

lion έχω αναβαθμησμένο από snow leopard με ολα τα efi update εγκατεστημενα.

Στα ubuntu που ειχα παλια επρεπε να βαλω ενα firmware για τη καρτα δικτιου που εμπενε αυτοματα με ενα προγραμα οταν το συνδεα με erthnet αλλα στο fedora δεν υπαρχει τετια επιλογη.

P.S:μπορω να κανω εγκατασταση σε efi κανονικα?

τι εννοεις? το efi ειναι μονο για να bootαρεις..

ριξε μια ματια εδω http://www.insomnia.gr/topic/437309-hardware-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-drivers-%CF%83%CF%84%CE%BF-linux/

και εδω http://linuxwireless.org/en/users/Download

απλος ροταω αν το κανω install στο θα βοοταρει bios η efi?

"There's a few ways that Apple platforms differs from normal PC hardware. The first is that Apples are very much intended to be EFI first and BIOS second, while that's still not really true for commodity PC hardware."

thanks ρε.σορυ αμα σε ενοχλω αλλα το εκανα install dual boot με το mac os μα ενω εχω βαλει τους drivers για το wi-fi αυτο μεν ανοιγει αλλα δεν βλισκει κανενα δικτιοblink.gifblink.gifblink.gifblink.gif

για δοκιμασε αυτο http://osarena.net/h...ides/50433.html

τιποτα.Βασικα ανογει το wi-fi αλλα δεν μου δειχνει κανενα router.Δοκιμασα με διαφορους network managers αλλα μια απο τα ιδιαconfused.pngconfused.png

να ενα screenshotpost-178404-0-56371700-1338978072_thumb.png

ναι ηθελε να κανω ενεργωπιηση το firmware.Το εκανε επειδη οταν εβαζα τον driver εμπαινε και ο καινουργιος kernel οποτε δεν ενεργωπιουταν η καρτα δικτιου.

• 4 μήνες μετά...

παιδια ενδαφερομαι να το κανω και εγω στο μακ μου...απλα εχω καποιες ερωτησεις..

πρωτα καθε φορα που θα το τρεχω απο το στικακι θα πρεπει να κανω και ρυθμισεις-εγκαταστασεις εφαρμογων ή θα τα κραταει λες και ειναι κανονικα εγκαταστημενο στο λαπτοπ μου?

δευτερον θα υπαρχει καποιο προβλημα αμα το κανω στο μακ μου που το εχω κανει ηδη dual boot? (με windows και macos)

και τριτον το στικακι οπου θα το εχω εγκαταστημενο θα πρεπει να εχει καποια ορισμενη ταχυτητα μεταφορας δεδομενων ή μεγεθος?

σας ευχαριστω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...