Προς το περιεχόμενο

ΙΟΣ - Spam banner στοn browser....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας... εδω και 15-20 μέρες έχει πειραχτεί το pc μου με ενα ιό και μου πετάει διαφημιστικά banner οταν είμαι συνδεμένος στο interner (το παρουσιάζει με όλους τους brοwsers).

Δηλαδή παρουσιάζει αυτό:

ios800.png

Έχω το malwarebytes λειτουργεί online αλλα δεν μπόρεσε να το μπλοκάρει.

Ο έλεγχος με το malwarebytes και το essential δεν βρίσκει τίποτα.

Όταν κάνω έλεγχο με το spybot-search & destroy βρίσκει κάποια προβλήματα αλλα δεν μπορεί να τα καθαρίσει.

Δηλαδή:

spybot_search_destroy.png

HELP τι να κάνω;;

Δημοσ.

Φίλε μου, ακριβώς το ίδιο σκηνικό έζησε και ένα φιλαράκι μου!

Δεν πρόκειται για ιό! Είναι το αποτέλεσμα απο την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος απο 'σένα τον ίδιο μαζί με τα προτεινόμενα παρελκόμενά του!

Η συγκεκριμένη περίπτωση, λειτουργεί με όχι ύποπτο τρόπο(γι αυτό και δεν αναγνωρίζεται απο την άμυνα του υπολογιστή σου...) στη notification area.

Τότε είχα δοκιμάσει τα πάντα(...και ultrex :P ), αλλά δεν έγινε τίποτα :(. Τελικά το ξεπεράσαμε μόνο με format!!

Δεν υπάρχει απ' όσο ξέρω άλλη θεραπεία γι αυτό, παρά μόνο πρόληψη. Αυτή είναι να μην κάνουμε "τικ" σε όλα όσα ζητάει ένα πρόγραμμα κατά την εγκατάστασή του...

Ως παυσίπονο, απενεργοποίησε τις toolbars(babylon, facemood κλπ) στους browsers σου(μέσω των ρυθμίσεων για τις toolbars) και δοκίμασε μήπως και απεγκατασταθούν απο 'κει.

Στον firefox, γίνεται απο τη διαχείρηση των πρόσθετων.

Δημοσ.

...

HELP τι να κάνω;;

1.  
  2. Κάνε Update στο malwarebytes και το spybot
  3. Κάνε reboot σε safe mode χωρις δίκτυο.
  4. Βάλε το spybot να κάνει έλεγχο και αφου τελειώσει καθάρισε οτι βρει
  5. Αφου τελειώσει το spybot, κάνε reboot, μπες ΠΑΛΙ σε safe mode (Χωρίς δίκτυο) και πες στο malwarebytes να κάνει σχολαστικό έλεγχο (οχι τον γρήγορο). Κάθαρισε οτι βρει.
  6. Κάνε κανονική επανεκκίνηση, άνοιξε τον browser που χρησιμοποιείς και αφαίρεσε τα addons/προσθετα που δεν χρειάζεσαι. Αν δεν ξέρεις τι να αφαιρέσεις βαλε screenshot να σου πουμε τα επιβλαβή.

Μήπως η διαφήμιση που βλέπεις ειναι κάποιο παράθυρο ΜΕΣΑ στον browser; Αν ΝΑΙ και στο βγάζει και σε σοβαρά sites, τοτε ειναι καποιο addon του browser.

Δημοσ.

Χμ δεν μπορείς να κάνεις μια επαναφορά συστήματος πριν 20Μέρες;

Συμφωνώ απόλυτα :o

Πώς δεν το σκεφτήκαμε κανείς μέχρι τώρα :)

Δημοσ.

Εγώ λέω να αφήσει την επαναφορά για το τέλος, γιατί θα είναι εύκολο να αφαιρεθεί και κανονικά.

Όπως είπε ο isay αν κάνεις αυτά τα βήματα, και μετά δεις και τα προγράμματα στον πίνακα ελέγχου και τα toolbars όπως είπε και ο sargio01 τότε θα καθαρίσεις.

Απλά αν είναι απο addon-toolbar, το malwarebytes δεν το βρίσκει, εσύ το έβαλες σου λέει...

Δημοσ.

Αν εξακολουθει το προβλημα και δεν λυθηκε με οσα ειπαν οι απο πανω και εφόσον το spybot δεν μπορει να διαγράψει τα κλειδιά που εντόπισε, μπες εσυ στο μητρώο και διεγραψέ τα χειροκίνητα. Με προσοχη ομως μην διαγραψεις τιποτε αλλο γιατι γινεται ενας χαμος εκει μεσα και θελει προσοχη.

Και καποιες συμβουλες απο τα λιγα που ξερω:

1) Βαλε adblock plus στους browser σου (θα το βρεις στα προσθετα/επεκτασεις του firefox/chrome αναλογα ποιον χρησιμοποιείς). Για τον IE9 μπορεις απο στην "προστασια απο εντοπισμο" στις ρυθμισεις να βαλεις την λιστα easylist.

Αυτα ειναι για να κοβεις τις διαφημησεις στους browser.

2) Επισης στις επεκτασεις του firefox δοκιμασε και τις εξης επεκτασεις Ghostery και WOT

3) Οπως ειπαν και τα παιδια ΠΡΟΣΟΧΗ οταν κανεις εγκατασταση καποιο προγραμμα, να βγαζεις τα τικ σε οτιδηποτε θελει να εγκαταστησει toolbar ή να αλλαξει την αρχικη σελιδα ή την προεπιλεγμενη αναζητηση σε καποια αγνωστη δικια του.

Γενικα να προσεχεις που μπαινεις και τι κατεβαζεις (κυριως τα .exe).

Κανε και μια εκαθαριση το registry με το CCleaner

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...