Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην το λεω και απο μονος μου, κατα 99% μαλλον φταιει το τροφοδοτικο μου, ειναι το LC-POWER LC6650GP3 V2.3 (η παλια εκδοση με τα 19A + 19A στα +12V rail --- η νεα εκδοση εχει 25Α + 27Α στα +12V rail).

Φαινεται αρχισε να ζοριζεται υστερα απο την αλλαγη καρτας γραφικων, πηρα την Sapphire HD 6850 1GB.

Παιχνιδια δεν παιζω ακομη, αλλα αγορασα την καρτα με την σκεψη οτι βγαινει και το Diablo III (δηλ. βγηκε τωρα πια)

Το υπολοιπο συστημα ειναι:

Phenom II X4 955

ASUS AM3 μητρικη με chipset 790 (κατι με M4A79 κλπ. - βαριεμαι να βλεπω τωρα)

4 x 2GB RAM 1333MHz

Hybrid TV tuner με Philips 7131

Xonar DX καρτα ηχου

Sapphire HD 6850 1GB

3 x σκληροι δισκοι sata

3 x dvd recorders sata

usb συσκευες κλπ.

5 x ανεμιστηρες + cpu cooler

κλπ. κλπ. (βαριεμαι για τα υπολοιπα)

Προς το παρον παιχνιδια δεν παιζω. Βλεπω ομως TV μεσω DVB-T software (εχω διαφορα).

Οταν λοιπον βλεπω τηλεοραση, υστερα απο αρκετη ωρα (μπορει να ειναι 30min εως και μερικες ωρες) το συστημα σβηνει ξαφνικα (κλεινει τελειως - ακουω ομως τους ανεμιστηρες και πρεπει να πατησω το power button για να κλεισουν και αυτοι). Αυτο το προβλημα συνεβει 4-5 φορες μεχρι τωρα και μονο οταν βλεπω TV (μεσω DVB-T software) οπως ειπα.

Η σκεψη μου ειναι πως το τροφοδοτικο δεν σηκωσε την αλλαγη της καρτας γραφικων και μου κανει νερα. Γιατι οταν η καρτα ειναι σχεδον IDLE (internet, youtube, movies) δεν εχω προβλημα, αλλα οταν για παραδειγμα βλεπω DVB-T τηλεοραση, τοτε επειδη γινεται περισσοτερη χρηση της καρτας γραφικων (hardware acceleration), τραβαει περισσοτερο ρευμα και οδηγει το τροφοδοτικο στα ορια του (εχω και την Xonar DX, η οποια τραβαει και αυτη ρευμα απευθειας απο το τροφοδοτικο).

Και μια και ειναι να παρω τροφοδοτικο, θα παρω ενα καλο, δηλ. το Corsair TX850 V2 CMPSU-850TXV2EU

Ετσι ωστε αν θελω να βαλω και 4o σκληρο δισκο, π.χ. εναν ssd, να μην εχω προβλημα.

Τελικα εκανα μαλακια που πηρα το LC-POWER LC6650GP3 V2.3 πριν 2-3 χρονια, αν εδινα κατι παραπανω και επερνα ενα Chieftec ή καλυτερα ενα Corsair που ειχα βαλει στο ματι, τωρα δεν θα χρειαζοταν να πληρωσω για νεο (πραγμα που δυσκολευομαι, αλλα τι να κανουμε τωρα).

[Edit]

Λετε να φταιει ο TV tuner ή η μητρικη?

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Λοιπον εβγαλα τον PCI TV tuner και χρησιμοποιω εναν εξωτερικο USB2.0 TV tuner. Θα δειξει αν μου βγαλει το προβλημα ή οχι.

Δημοσ.

Η ατυχια ειναι οτι εχω την παλια εκδοση του LC-POWER LC6650GP3 V2.3 η οποια οπως ειπα εχει 19A + 19A στα +12V rails.

Η νεοτερη εκδοση του LC-POWER LC6650GP3 V2.3 εχει 25A + 27A στα +12V rails. Μεγαλη διαφορα και βελτιωση. Και παλι βεβαια δεν ειναι τοσο ισχυρο για 650W τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι συμβαίνει αυτό που λες εδώ;

Οταν λοιπον βλεπω τηλεοραση, υστερα απο αρκετη ωρα (μπορει να ειναι 30min εως και μερικες ωρες) το συστημα σβηνει ξαφνικα (κλεινει τελειως - ακουω ομως τους ανεμιστηρες και πρεπει να πατησω το power button για να κλεισουν και αυτοι). Αυτο το προβλημα συνεβει 4-5 φορες μεχρι τωρα και μονο οταν βλεπω TV (μεσω DVB-T software) οπως ειπα.

Mήπως μπαίνει σε αναστολή λειτουργίας το μηχάνημα; Γιατί δεν κλείνει τελείως από ότι κατάλαβα, καθώς αναφέρεις ότι συνεχίζουν και λειτουργούν οι ανεμιστήρες.

Επίσης γιατί δεν κάνεις ένα stress test από το occt στο τροφοδοτικό σου να δεις αν είναι θέμα έλλειψης ισχύος;

ps δεν χρειάζεται να πάρεις ΤΧ850 ακόμα και αν βάλεις άλλους 10 δίσκους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Stress test εχω κανει για τον επεξεργαστη με το Prime95

Ενω για τη καρτα γραφικων, εχω κανει μεσω του Render Test του GPU-Z

Το προβλημα εμφανιστηκε ξαφνικα, και μονο με το tv tuner οταν βλεπω με το DVB-T software.

Οχι δεν μπαινει σε αναστολη λειτουγιας. Παγωνει και αμεσως σβηνει. Μπορει να μην φταιει το τροφοδοτικο και να φταιει ειτε η καρτα τηλεορασης ειτε η μητρικη. Βεβαια την καρτα τηλεορασης την εβαλα σε αλλο μηχανημα και δουλεψε χωρις προβλημα (ομως δεν το τεσταρισα πολυ ωρα).

Εχω καταληξει σε δυο πιθανες αιτιες: μητρικη ή τροφοδοτικο, με πιο πιθανο το δευτερο.

[EDIT]

Τελικα φαινεται να ειναι το τροφοδοτικο, γιατι μου το εκανε και με το εξωτερικο TV tuner. (το εσωτερικο TV tuner εχει βγει τελειως απο το συστημα).

Αντε τωρα να δουμε ποτε θα παρω νεο τροφοδοτικο και ποτε θα το περασω, γιατι και απο χρηματα ειμαι στεγνος αλλα και βαριεμαι παλι να βγαζω καλωδια κλπ.

Εδω που τα λεμε το ηξερα απο την αρχη οτι ειναι το τροφοδοτικο (οπως και ειπα στο πρωτο μηνυμα του topic), αλλα προσπαθησα να αποκλεισω αλλες πιθανες αιτιες.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Λοιπον, ποια ειναι η γνωμη σας για το Corsair TX850 V2 (CMPSU-850TXV2EU) ? Απο αυτα που ειδα ειναι καλο τροφοδοτικο και αξιοπιστο.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι τέτοιο τροφοδοτικό όσους δίσκους και να βάλεις. Οι hdd καίνε από 5-12 watt και οι ssd ακόμα λιγότερα. Αλλά και δεύτερη 6850 να βάλεις, το απλό 600αρι της corsair είναι αρκετό.

Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και αν η μητρική σου υποστηρίζει cf, πάρε το TX 650. Αν θες να γλωτώσεις κάποια χρηματα, παρε το απλό 600αρι ή ακόμα και το 500αρι (αν δεν σκέφτεσαι για crossfire).

Δημοσ.

Σιγουρα θελω τροφοδοτικο της σειρας TX της Corsair. Την πατησα και δεν την ξαναπαταω, οποτε παω για καλο τροφοδοτικο.

Βασικα σκεφτομουν το TX750 V2 για να το εχω και για μελλοντικες αναβαθμισεις (νεα καρτα γραφικων, αλλαγη επεξεργαστη σε 6-πυρηνο, αγορα ssd, κλπ.). Αν και υποστηριζει crossfire η μητρικη, μαλλον σε νεα καρτα θα παω σε 2-3 χρονια, οταν θα χρειαστει.

Ομως η διαφορα τιμης μεταξυ του TX750 V2 και του TX850 V2 ειναι 20 ευρω. Οποτε μαλλον ειναι προτιμοτερο να παρω το TX850 V2. Στο κατω κατω δεν καπνιζω, και θα κοψω και τα λοιπα μικρα εξορα για ενα μηνα.

Δημοσ.

Σιγουρα θελω τροφοδοτικο της σειρας TX της Corsair. Την πατησα και δεν την ξαναπαταω, οποτε παω για καλο τροφοδοτικο. Και τα cx καλά είναι, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "καλό". Με αυτή τη λογική ούτε τα tx είναι καλά αφού υπάρχουν τα ax και τα hx.

Βασικα σκεφτομουν το TX750 V2 για να το εχω και για μελλοντικες αναβαθμισεις (νεα καρτα γραφικων, αλλαγη επεξεργαστη σε 6-πυρηνο, αγορα ssd, κλπ.) Σου απάντησα διεξοδικά γι αυτό, δεν χρειάζεσαι πάνω από 600 watt για να είσαι υπεράνετος ότι και να αναβαθμίσεις από αυτά που λες.

Ομως η διαφορα τιμης μεταξυ του TX750 V2 και του TX850 V2 ειναι 20 ευρω. Και γιατί συγκρίνεις με το 750 και όχι με το 650? Οποτε μαλλον ειναι προτιμοτερο να παρω το TX850 V2. Αυτό πώς βγαίνει σαν συμπέρασμα? Στο κατω κατω δεν καπνιζω, και θα κοψω και τα λοιπα μικρα εξορα για ενα μηνα. Δεν θα ήταν προτιμότερο και τη δουλειά σου να κάνεις, και να τα κόψεις για 15 μέρες αντί για ένα μήνα?

Το συμπέρασμα είναι ότι και το tx650 υπερβολή είναι, αλλά είναι κάπως λογική. Το tx850 που λες είναι πεταμένα λεφτά στην κυριολεξία.

Δημοσ.

Το ξερω, αλλα το τροφοδοτικο θελω να μου παει για 5 χρονια τουλαχιστον. Οποτε για σιγουρια παω στην σειρα TX (MTBF: 100,000 hours - Warranty: Five years). Δεν εχω σκοπο να αλλαζω τροφοδοτικα καθε 2 χρονια (οπως τωρα).

Μπορει και με το 500αρι της σειρας CX να κανω την δουλεια μου, αλλα ποιος μπορει να μου εγγυηθει οτι δεν θα εχω προβλημα στο μελλον? Την πατησα, και οπως λενε οποιος καει στον χυλο, φυσαει και το γιαουρτι.

Τωρα μαλλον ειτε θα παρω το TX650 V2, ειτε αν μου την βαρεσει το TX850 V2.

Δημοσ.

Το ξερω, αλλα το τροφοδοτικο θελω να μου παει για 5 χρονια τουλαχιστον. Οποτε για σιγουρια παω στην σειρα TX (MTBF: 100,000 hours - Warranty: Five years). Δεν εχω σκοπο να αλλαζω τροφοδοτικα καθε 2 χρονια (οπως τωρα). Συμφωνώ με τα 5 χρόνια εγγύηση. Τόση έχει και το tx650. Δεν μου εξηγείς πώς προκύπτει το 850.

Μπορει και με το 500αρι της σειρας CX να κανω την δουλεια μου, αλλα ποιος μπορει να μου εγγυηθει οτι δεν θα εχω προβλημα στο μελλον? Την πατησα, και οπως λενε οποιος καει στον χυλο, φυσαει και το γιαουρτι. Δεν έχει καμία σχέση με το lc power που είχες.

Τωρα μαλλον ειτε θα παρω το TX650 V2, ειτε αν μου την βαρεσει το TX850 V2.

Αυτό δεν καταλαβαίνω. Θεωρείς ότι θα είναι καλυτερο επειδή είναι ακριβότερο? Επειδή είναι μεγαλύτερο? Άσε που το efficiency πάει περίπατο με το 850...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι λογω τιμης προφανως, αλλα λογω Watts και λαμβανοντας υποψιν οτι εχει 70A στα +12V rails. Αυτο συμαινει αφθονη ισχυς, αρα δεν ζοριζεται με τιποτα.

Corsair TX750 V2 750W & TX850 V2 850W Power Supply Review

http://www.overclockersclub.com/reviews/corsair_tx750_tx850_v2/

Corsair Enthusiast TX750 V2 and TX850 V2 PSU Review

http://www.pcper.com/reviews/Cases-and-Cooling/Corsair-Enthusiast-TX750-V2-and-TX850-V2-PSU-Review

Corsair TX850 V2 850W Review

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=218

Και τα τρια εχουν 80 Plus Bronze efficiency.

Σημειωση: Δυστυχως δεν βρηκα παρομοιο review (με tests) για το Corsair TX650 V2. Αλλα εχει reviews για το προηγουμενο μοντελο (TX650) με θετικες κριτικες. Οποτε και συμφωνα με τα σχολια διαφορων users, ειναι πολυ καλο τροφοδοτικο.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Προσπαθώ να σου πω τόση ώρα ότι ούτε τα άλλα θα ζορίζονταν καν αλλά άσκοπα απ ότι διαπίστωσα, έχεις πάρει ήδη την απόφασή σου. Καλές αγορές.

Αφού διαβάζεις reviews, ψάξε να δεις τι είναι το efficiency.

Δημοσ.

Δεν εχω παρει ακομη την αποφαση μου. Απλα λογω του προβληματος με το υπαρχον, εχω εναν εκνευρισμο. (Με το σκεφτικο: Ηταν τωρα αναγκη να μου προκυψει τετοιο προβλημα?). Απλως θελω να παρω κατι που να μου κανει την δουλεια με πολυ ανεση (να μην ζοριζεται), και να αντεξει για μια 5ετια. Μπορει να παρω το TX650 V2 τελικα. Απλα δεν θελω να υπαρξει εστω και μικρη πιθανοτητα να τρεχω παλι για τροφοδοτικο στο κοντινο μελλον.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...