DragoticSaen Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Καλησπέρα σε ολους, προς το τελος του καλοκαιριου σκεφτομαι να αγορασω εναν Η/Υ. Θα ήθελα ο υπολογιστης να ειναι αρκετα καλος για τα λεφτα που σκεφτομαι να δωσω και να συνεχισει να ειναι καλος για μερικα χρονια αργοτερα. Αα και θα ηθελα για επεξεργαστη τον νεο 3ης Γενιας της Intel, intel core i7 3770k...εκτος αν εχετε καποιον καλυτερο να προτεινετε αλλα πειτε μου και τις διαφορες. Και για κουτι, θελω το Thermaltake Chaser MK-I εκτος αν εχετε κατι καλυτερο κατα νου Ποσό που διαθέτουμε : μεχρι 1500€ Χρήση υπολογιστή : Τον υπολογιστη αυτον θα τον χρησιμοποιω κυριως για gaming, web designing, scripting και για media πχ, bluray movies Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: league of legends, tera, crysis 2, battlefield, Photoshop, Dreamweaver, Flash..αυτα θα ειναι τα πιο συνηθισμενα παιχνιδια και προγραμματα που θα κανω χρηση. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Θελω οθονη, μια 27αρα Full HD Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? σκεφτομαι να παρω τα razer lycosa mirror και razer MMO Naga και για ηχεια θελω να ειναι 5.1 προτεινετε μου κατι καλο Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Μενω Καρδιτσα, Θεσσαλια αν και μετα το καλοκαιρι θα βρισκομαι Θεσσαλονικη. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν εχω προβλημα ουτε στην μια ουτε στην αλλη περιπτωση. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στησω εγω, απλως θα ηθελα και μια μικρη βοηθεια απο εσας τους tech guru αν θα χρειαστω τπτ παραπανω των hardware που θα μου προτεινετε, πχ επιπελον καλωδια. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Οχι, δεν επιθυμω καποιο λειτουργικο συστημα. Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τον χρονο που θα σπαταλησετε για να με βοηθησετε.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Καλησπέρα. Στις 27 ίντσες καλύτερα να πας σε μεγαλύτερη ανάλυση από την 1920 Χ 1080 (=full hd). Παρ όλα αυτά σου έκανα μια σύνθεση μέσα στο κόστος πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί και σε βαρύ gaming αλλά και στις άλλες σου απαιτήσεις.
DragoticSaen Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου. Δεν ειχα προσεξει οτι καποιος ειχε ηδη απαντηση, και εκανα λιγο edit το ποστ στην αρχη. Καλο μου φαινεται αν και δεν συμπεριλαμβανει πληκτρολογιο,ποντικι, και ηχεια μεσα στην τιμη
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου. Δεν ειχα προσεξει οτι καποιος ειχε ηδη απαντηση, και εκανα λιγο edit το ποστ στην αρχη. Καλο μου φαινεται αν και δεν συμπεριλαμβανει πληκτρολογιο,ποντικι, και ηχεια μεσα στην τιμη Θα πας σε i5 τότε. Είναι το μόνο από το οποίο αξίζει να κόψεις με την έννοια ότι και δυνατός είναι για τις άλλες εφαρμογές και δεν έχει καμία διαφορά στα παιχνίδια από τον i7.
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Θα πας σε i5 τότε. Είναι το μόνο από το οποίο αξίζει να κόψεις. Συμφωνώ απόλυτα σχεδόν με την σύνθεση σου αλλά εγώ θα κατεβαζα μια ιντζα και θα κρατούσα τον i7.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Συμφωνώ απόλυτα σχεδόν με την σύνθεση σου αλλά εγώ θα κατεβαζα μια ιντζα και θα κρατούσα τον i7. Κι εγώ. Αλλά θεώρησα το μέγεθος της οθόνης βασικό προαπαιτούμενο. Όπως είπα και παραπάνω δεν έχει νόημα να πας σε 27αρα με full hd ανάλυση. Σε κάθε περίπτωση, είτε με i5, είτε με i7, ακριβά ηχεία και gaming πληκτρολόγια αποκλείονται αν θέλεις να κάνεις σωστό σύστημα. Εκτός αν βγούνε εκτός μπάτζετ.
petranthe Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Άκου τα λάθη που κατα τη γνώμη μου πάντα έκανες.Ειδικά αφού θέλεις και 27άρα οθόνη και πληκτρολογια κτλ. πρέπει να προσέξεις μην κάνεις άστοχες επιλογές. 1) Το σετάκι πλητκρολογίου / ποντικιού που έβαλες κάνει 140 ευρώ στα πιο φτηνά καταστήματα. Δεν αξίζει, πανάκριβο, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου(Απαιτητικό gaming) και με άλλα στη μισή τιμή 2) CPU : Δεν χρειάζεσαι τον 3770Κ. Σου είναι άχρηστος. Αν θέλεις πάρτον, είναι από τους καλύτερους, αλλά διαφορά στα games δε θα δεις απολύτως καμία. Σου προτείνω τον 3570Κ 3) Πρόσεξε η οθόνη που θα πάρεις να είναι καλή .Διάβασε και κάνα review αν θες. Προσωπικά σου προτείνω να μην πάρεις 27αρα του κιλού.Είσαι σίγουρος ότι θες να πας σε 27 ίντσες? Αν όχι υπάρχουν διαμάντια-οθόνες full hd στις 23 να ξέρεις και θα γλιτώσεις και χρήματα που θα τα διαθεσεις κάπου αλλού(Βασικά αν ντε και καλά θες τον i7 που δεν στον προτείνω είναι μονόδρομος να πας σε 23') 4) GPU :Δώσε εκεί το βάρος. Σου έβαλα την 7950 ,Πιστεύω είναι άριστη επιλογή. Θα μπορούσες να βολευτέις και με μια 7870 αλλά για θα ήταν μια μικρή υποχώρηση που για μενα δε ναξίζει να κάνεις αφού διαθέτεις τέτοιο ποσό
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Διάβασε εδώ αν θέλεις τι λέει το παιδί ότι του παρουσίασε η μητρική Asrock http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/66231-asrock-z68-extreme3-gen3-117-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/
DragoticSaen Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Άκου τα λάθη που κατα τη γνώμη μου πάντα έκανες.Ειδικά αφού θέλεις και 27άρα οθόνη και πληκτρολογια κτλ. πρέπει να προσέξεις μην κάνεις άστοχες επιλογές. 1) Το σετάκι πλητκρολογίου / ποντικιού που έβαλες κάνει 140 ευρώ στα πιο φτηνά καταστήματα. Δεν αξίζει, πανάκριβο, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου(Απαιτητικό gaming) και με άλλα στη μισή τιμή 2) CPU : Δεν χρειάζεσαι τον 3770Κ. Σου είναι άχρηστος. Αν θέλεις πάρτον, είναι από τους καλύτερους, αλλά διαφορά στα games δε θα δεις απολύτως καμία. Σου προτείνω τον 3570Κ 3) Πρόσεξε η οθόνη που θα πάρεις να είναι καλή .Διάβασε και κάνα review αν θες. Προσωπικά σου προτείνω να μην πάρεις 27αρα του κιλού.Είσαι σίγουρος ότι θες να πας σε 27 ίντσες? Αν όχι υπάρχουν διαμάντια-οθόνες full hd στις 23 να ξέρεις και θα γλιτώσεις και χρήματα που θα τα διαθεσεις κάπου αλλού(Βασικά αν ντε και καλά θες τον i7 που δεν στον προτείνω είναι μονόδρομος να πας σε 23') Ωραια, λοιπον ας ξεχασουμε αυτα τα keyboard και mouse. θελησα ως επεξεργαστη τον i7 3770k γιατι ακουσα οτι ειναι καλος για εφαρμογες οπως photoshop και flash τα οποια θα χρησιμοποιω..ηχεια θα ηθελα να ειναι αρκετα καλα 5.1 οπως και η οθονη για τις ταινιες και σειρες που θελω να βλεπω... οποτε αν πιστευεις οτι η 27αρα δεν ειναι απαραιτητη και οτι μια μικροτερη ειναι εξισου καλη ακουω ιδεες
petranthe Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Διάβασε εδώ αν θέλεις τι λέει το παιδί ότι του παρουσίασε η μητρική Asrock http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/66231-asrock-z68-extreme3-gen3-117-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/ Καταρχείν εγώ πρότεινα άλλη μητρική Z77 αλλά ΟΚ .Τι έπαθε; Δεν αναγνώρίζει λέει 3 PCI μαζί με΄τα το bios upadte. Δεν νομίζω να βάλει o φίλος μας εδώ PCI κάρτα ήχου.Οι asrock είναι καλές μητρικές για τα λεφτά τους. Διαφορετικά ας παέι σε asus. Αρκέι να μη πάρει καμιά υπερβολή τύπου extreme- gene κτλ.Πάντως από την εμπειρία μου ότι μητρική και να πάρει μπορεί να πέσει σε πρόβλημα. Δεν είναι θέμα εταιρίας μόνο , ειδικά όταν μιλάμε για Asrock...
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Αν ρυθμίσεις σωστά την καλή οθόνη που θα πάρεις και την φέρεις 15 εκατοστά πιο κοντά θα έχεις ακριβώς την ίδια εμπειρία,είναι σχέση οπτικού πεδίου των ματιών μας και απόστασης. αυτό το καταλαβαίνεις και στον κινηματογράφο αν πας πρώτες θέσεις χάνεις πληροφορία - τελευταίες η οθόνη ίσα σε καλύπτει αλλά έχεις όλη την πληροφορία. Καταρχείν εγώ πρότεινα άλλη μητρική Z77 αλλά ΟΚ .Τι έπαθε; Δεν αναγνώρίζει λέει 3 PCI μαζί με΄τα το bios upadte. Δεν νομίζω να βάλει o φίλος μας εδώ PCI κάρτα ήχου.Οι asrock είναι καλές μητρικές για τα λεφτά τους. Διαφορετικά ας παέι σε asus. Αρκέι να μη πάρει καμιά υπερβολή τύπου extreme- gene κτλ.Πάντως από την εμπειρία μου ότι μητρική και να πάρει μπορεί να πέσει σε πρόβλημα. Δεν είναι θέμα εταιρίας μόνο , ειδικά όταν μιλάμε για Asrock... Ναι Ζ68 είναι αλλά το θεωρώ ανεπίτρεπτο να μην του δίνει λύση.. Σαν εταιρία την κρίνω.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Προσθέτεις στην παρακάτω σύνθεση αυτήν την οθόνη: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26231&cat=32 και βγαίνει 1388 ευρώ. Με τα ρέστα παίρνεις ηχεία, ποντικί, πληκτρολόγιο.
petranthe Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μπορείς μου εξηγήσει τη χρήση ακριβως θέλεις να κάνεις στο photoshop και στο flash ?Αν είσαι επαγγελματίας να πας σε i7. Αν όχι ούτε πάλι θα δείς διαφορές στο λέω επειδή χρησιμοποιώ το photoshop και δεν έχει κανένα θέμα me τον ι5. Απλά με τον i7 θα δεις καλύτερους χρόνους λόγω HT. Για 23 οθόνες. Dell, LG , Samsung Προσθέτεις στην παρακάτω σύνθεση αυτήν την οθόνη: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26231&cat=32 και βγαίνει 1388 ευρώ. Με τα ρέστα παίρνεις ηχεία, ποντικί, πληκτρολόγιο. Δεινο η οθόνη αυτή είναι άψογη αλλά με χρόνο απόκρισης 8ms δεν είναι η ενδεδειγμένη για gaming... Επίσης ασήμαντο αλλά δεν έχει HDMI... Και είναι και λιγο τσιμπημενη Ναι Ζ68 είναι αλλά το θεωρώ ανεπίτρεπτο να μην του δίνει λύση.. Σαν εταιρία την κρίνω. Εντάξει δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Ας πάει αν θέλει σε Asus ή Gigabyte σε ένα entry μοντελο. Πάντως η Asrock είναι καλή εταιρία.
evagelou Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 http://prntscr.com/99hpz γτ να παει σε i7 και να κοψει σε καρτα γραφικων? 1000 φορες σε I5 και 7950.... + http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25514&cat=6&sub=318&pmanuf=1142&sort=3&step=undefined βγαινει 1530... δεν σου εβαλα πληκτρολογιο και mouse μονο.....κατεμε αν πας σε 27αρα και καλη ξεφευγεις σε χρηματα...καλυτερα σε 23αρα ωστε να χεις ενα πολυ δυνατο στυστημα....πληκτρολογιο αυτο http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10050361&cmicc=skroutz κ αφου παιζεις tera κλπ οπως λες για ποντικι πας εδω http://www.skroutz.gr/s/288254/Razer-Naga-Molten-Special-Edition.html
DragoticSaen Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Επαγγελματιας, δεν ειμαι ακριβως...το photoshop το χρησιμοποιω για φωτο edit, καθως και για κατασκευη banner,logos και website designs, το flash το χρησιμοποιω για μικρα flash animations. Δηλαδη μου προτεινετε τον i5,με μια 23αρα full hd και τα υπολοιπα να πανε στα ηχεια, πληκτρολογιο και ποντικι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα