gaster Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Καλησπέρα παιδιά.Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής και να μου απαντήσει όποιος μπορεί και γνωρίζει αν δεν τον πειράζει.Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε τις ακριβές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω για να υπερχρονίσω τον επεξεργαστή μου απο 3.4GHZ σε 4 ή 3.8GHZ.Παρακάτω σας δίχνω κάποια βασικά χαρακτηριστικά και τις φωτογραφίες των bios για να μου πείτε ακριβώς τι πρέπει να πειράξω και πόσο: Τροφοδοτικό:Thermaltake Toughpower 1500W 230V Edition Mητρική:MSI 790FX-GD70 CPU:AMD Phenom II x4 965 BE REV.C2 3.4Ghz(Stock) RAM:Corsair Dominator CMD4GX3M2A1600C8 8GB(4x2GB) DDR3 1600Mhz 1.65V 8-8-8-24(Stock) CPU Cooler:CoolerMaster Hyper 612s Casis Cooler:8 CoolerMaster 1200 Fans VGA:Gigiabyte Nvidia GeForce GTX 590 Δεν γνωρίζω ποιά πράγματα πειράζω από τα voltages κ.τ.λ. και πόσο τα πειράζω.Αν σας είναι εύκολο δώστε τα φώτα σας
Thanos1972 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Για αρχη ασε το ρευμα auto οπως ειναι και πηγαινε και βαλε εκει που λεει adjust cpu ratio που τωρα ειναι 17 σε εσενα στο 19 για τα 3800 και δες εαν bootarei.
gaster Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Για αρχη ασε το ρευμα auto οπως ειναι και πηγαινε και βαλε εκει που λεει adjust cpu ratio που τωρα ειναι 17 σε εσενα στο 19 για τα 3800 και δες εαν bootarei. Ευχαριστώ φίλε που απάντησες.Το έκανα αυτό που είπες.Το δοκίμασα με CPU NB Ratio σε 2400 και 2600 και ΗΤ Link 2000 και είχα μπλέ οθόνη και στις 2 περιπτώσεις αφού μπούταρε και έτρεξα το Windows Experience Index
duffyduck Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Βαλε τις μνημες στα default 1333MHz, δηλ. γυρισε τα ολα στο auto, και μετα αλλαξε μονο τον πολλαπλασιαστη της cpu σε 19 Το κακο ειναι οτι ο επεξεργαστης σου ειναι rev. C2 (140W TDP αντι των 125W TDP που εχει ο C3) Η γνωμη μου θα ηταν να βαλεις αρχικα τον πολλαπλασιστη στα 18.0 ή 18.5 (3.6GHz ή 3.7GHZ αντιστοιχα), για να δεις αν τις σηκωνει αυτες τις συχνοτητες. Εστω και στα 3.7GHZ να πας χωρις πολλες αλλαγες (μονο με αλλαγη του πολλαπλασιαστη), κερδος ειναι. Ερωτηση: Γιατι το unlock cpu core ειναι enabled? Επισης ισως βοηθησει στον υπερχρονισμο αν ενεργοποιησεις το Advanced Clock Calibration.
gaster Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Βαλε τις μνημες στα default 1333MHz, δηλ. γυρισε τα ολα στο auto, και μετα αλλαξε μονο τον πολλαπλασιαστη της cpu σε 19 Το κακο ειναι οτι ο επεξεργαστης σου ειναι rev. C2 (140W TDP αντι των 125W TDP που εχει ο C3) Η γνωμη μου θα ηταν να βαλεις αρχικα τον πολλαπλασιστη στα 18.0 ή 18.5 (3.6GHz ή 3.7GHZ αντιστοιχα), για να δεις αν τις σηκωνει αυτες τις συχνοτητες. Εστω και στα 3.7GHZ να πας χωρις πολλες αλλαγες (μονο με αλλαγη του πολλαπλασιαστη), κερδος ειναι. Ερωτηση: Γιατι το unlock cpu core ειναι enabled? Επισης ισως βοηθησει στον υπερχρονισμο αν ενεργοποιησεις το Advanced Clock Calibration. Ευχαριστώ για την απάντηση duffy.Θα δοκιμάσω αυτό που είπες.Αλλά αν είναι να είμαι π.χ στα 3.7 με μνήμες στα 1333 αντί για 1600 στην ουσία δεν έχει και τόσο νόημα σωστά;Διότι πιο μεγάλη διαφορά δεν θα έβλεπα αν κατάφερνα ενα overclocking στα 3.7 με τις μνήμες στα 1600;Δοκίμασα τώρα από διάφορα που διάβασα και έβαλα τα ρεύματα 1.455 cpu και 1.30 ΝΒ Cpu με NB CPU Ratio στα 2600MHz και μνήμες στα 1600 1Τ και HT Link στα 2000.Φαίνομαι stable.Δεν υπάρχει ελπίδα να πάμε 3.8 ε;Το unlock cpu core το είχα βάλει enable μετά από μια αναβάθμηση bios που έδωσε αυτή την δυνατότητα.Δεν πήραξα κάτι απο τα cores φυσικά.Το έκανα disabled.Θα ενεργοποιήσω το clock calibration που είπες.Αλλα εκεί δεν έχει enabled.Έχει disable και Auto,All Cores και Per Core.Τί να βάλω;
ColdFusion Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δοκίμασε στα 3,8 με 1,45 vcore αν πάει στα 3,8 καλός αλλιώς άστο στα 3,7. Το revision του επεξεργαστή δεν σου επιτρέπει για πολλά πολλά. Sent from my GT-I9000 using Insomnia
gaster Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δοκίμασε στα 3,8 με 1,45 vcore αν πάει στα 3,8 καλός αλλιώς άστο στα 3,7. Το revision του επεξεργαστή δεν σου επιτρέπει για πολλά πολλά. Sent from my GT-I9000 using Insomnia Γειά σου φίλε coldfusion.Βάζω δηλαδή το CPU Voltage 1.455 γιατί δεν έχει επιλογή ακριβώς στα 1.450 ή άλλη ρύθμιση πειράζω;Το CPU NB Voltage το αφήνω στο auto;Έπειτα το CPU NB Ratio στα 2600 ή 2400;Το ΗΤ Link;Στα ρωτάω αυτά γιατί νομίζω αν τα αφήσω όπως είναι πιθανόν να κρασάρω.Από τις φωτογραφίες που έβαλα των bios στα ρεύματα μπορείς ονομαστικά να μου πείς ποιά ακριβώς και πόσο πρέπει να πειράξω;Εσείς τί λέτε παιδιά αξίζει να αλλάξω τον cpu ή όχι;2.5 χρόνια το έχω το μηχάνημα που το αγόρασα
Δεινόσαυρος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Να ρωτήσω κάτι άσχετο επειδή με τρώει? To μηχάνημα το έφτιαξες όλο μαζί ή πρόσθεσες την κάρτα και το τροφοδοτικό πχ. αργότερα?
gaster Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Να ρωτήσω κάτι άσχετο επειδή με τρώει? To μηχάνημα το έφτιαξες όλο μαζί ή πρόσθεσες την κάρτα και το τροφοδοτικό πχ. αργότερα? Το έφτιαξα φίλε.Απλά είχα ενα 850W Thermaltake τροφοδοτικό και την GTX 295 MSI.Η vga σε 2 χρόνια μου έβγαλε πρόβλημα και έτσι μέσω εγγύησης και πίστωσης πήρα την GTX 590 όπου με το προηγούμενο 850W τροφοδοτικό είχα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών στα 12V rails.Ρώτησα την Gigabyte και μου είπαν ότι χρειάζομαι άλλο τροφοδοτικό κι έτσι πήρα το 1500W διότι δεν έβρισκα 1000άρι και όλα κομπλέ.Όπως και η υδρόψυξη Thermaltake που είχα είχε θέμα με τον καιρό και ταλεπωρία κι έτσι έβαλα την αερόψυξη που έχω τώρα αφήνοντας στην άκρη την υδρόψυξη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα