Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας και τις γνώσεις σας πάνω στο πρόβλημα που προέκυψε το οποίο είναι το εξής.

Ο αδερφός μου, μου παραπονιόταν ότι το λάπτοπ (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907979) του ανέβαζε θερμοκρασίες και έκλεινε όταν έπαιζε games, το mass effect 2 για την ακρίβεια. Έτσι κ εγώ μιας και το έχω κάνει 3-4 φορές άνοιξα τις "ψυκτρες" και άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα. Όταν ο αδερφός άνοιξε το λάπτοπ, μου είπε ότι στην αρχή μπήκε στο Loading screen των windows και κόλλησε. Το ανοίγει ξανά και εμφανίστηκαν τα γνωστά "καρό" οταν κρασάρει (η κάτι παρόμοιο τέλος πάντων). Του εμφάνισε μήνυμα ότι αν του το κάνει πρώτη φορά να ξεκινήσει πάλι κανονικά τα windows. Την τελευαία φορά του έβγαλε μπλε οθόνη και ενώ ανοίγει το λαπτοπ η οθόνη παραμένει μαύρη. Το άνοιξα πάλι να δω τι παίζει και βρήκα ότι εκεί όπου υπάρχει ένα προστατευτικό χαρτί (από την πάνω μεριά σαν αλουμινόχαρτο περίπου) είχε ένα εμφανές σημάδι βραχυκυκλώματος/καμμένο.

Παραθέτω μία φωτογραφία που βρήκα στο ίντερνετ (αν δεν βοηθήσει αυτή θα λύσω πάλι το λαπτοπ για να δείξω ακριβώς πως είναι σε εμένα)

MXM-II-Laptop-Graphic-Card-nVIDIA-Geforce-8600M-GT-DDR2-512mB-VGA-card-G84-600-A2.jpg

Εκεί όπου έχω κυκλώσει βρίσκεται το χαρτί με το σημάδι βραχυκυκλώματος. Λογικά πέθανε η κάρτα. Παίζει να βρω πουθενά κάποια μεταχειρισμένη; Στο ebay έχει κάρτες σε τιμές στα 140 δολλάρια. Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ θέλω να πάρω νέο λάπτοπ. Τι θα προτίνατε; Eυχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Acer aspire 7720 με κάρτα γραφικών την nvidia 9500m gs. Λογικά η κάρτα κάηκε. Τώρα ψήνομαι να κάνω μία πατέντα σαν κίνηση last resort. Να πάρω μία κανονική ddr2 9500gs και να την κουμπώσω στη θύρα (είναι intergrated η κάρτα). Δεν ξέρω αν χρειάζεται έξτρα παροχή ρεύματος, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση αυτό θα κάνω. Αλλιώς καινούριο λάπτοπ...

Δημοσ.

Γιατί δεν ψάχνεις για να βρεις την ίδια ή συμβατή κάρτα και να την αντικαταστήσεις;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, επανέρχομαι 1 μήνα μετά! Τελικά βρήκα μία refurbished 9600m gt από το ebay (να ανησυχήσω για το ότι είναι refurbished;;) και την πέρασα στο λαπτοπ. Σύμφωνα με τη λίστα του από πάνω φίλου είναι συμβατή με το λαπτοπ μου. Κατέβασα τα drivers της nvidia αλλά δεν αναγνωρίζει την κάρτα. Επειδή δεν είμαι σπίτι θα ανεβάσω ss το βράδυ. Φταίνε μήπως τα bios; Εγώ θα την βγάλω και θα την βάλω ξανά just in case. Thanks in advance!

Δημοσ.

Πως μπορώ να δω αν η κάρτα είχε acer bios;; :P

Ανοίγει η οθόνη, στην κανονική ανάλυση 1440χ900. Στη διαχείριση υλικού όμως δεν μου βρίσκει την κάρτα με το όνομά της αλλα σαν Vga adapter ή κάτι τέτοιο. Screen shots σε 1μιση ώρα :S

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να σου πω.. Θυμάμαι ότι την 9500m gs που είχα την έβλεπε στη διαχείριση συσκευών σαν nvidia geforce 9 series ή 9500. Θα κατεβάσω το gpu-z να δω τι παίζει.

Edit... Δεν βγάζω άκρη, θα το πάω "στον μάστορα"... Εγώ να ανακατεύω κατσαρόλες ξέρω...

Με τη σειρά...

1. Το αυτόματο εργαλείο απ'το site της nvidia ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ...

post-202120-0-69601000-1337473229_thumb.jpg

2. Αφού όμως κατεβάσω τα drivers μου λένε ότι δεν βρίσκουν hardware...

post-202120-0-21741100-1337473241_thumb.jpg

3. To hwinfo την βλέπει κανονικότατα..

post-202120-0-51272400-1337473246_thumb.jpg

4. Το gpuz την βλέπει σαν "προσαρμογέα vga"

post-202120-0-08546500-1337473251_thumb.jpg

5. Όπως και η διαχείριση συσκευών...

post-202120-0-46849000-1337473255_thumb.jpg

Ε,είμαι άμπαλος αλλά...

fuck-this-shit-oclock.jpg

Επεξ/σία από tehAllantin
Δημοσ.

Εχεις αναβαθμισει το laptop , στο τελευταιο Bios? Αν οχι οριστε: http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_7720.html

Αν δεν πετυχει κοιτα εδω (post#3) : http://forum.notebookreview.com/acer/596739-acer-aspire-7720g-bios-update.html

Μεγαλη προσοχη στην διαδικασια. Η μπαταρια παντα μεσα ωστε να μην διακοπει η διαδικασια και μεινεις με ενα "τουβλο".

Δημοσ.

Ναι, έκανα αναβάθμιση στα 1.45 (είχα τα 1,40). Το έκανα χωρίς μπαταρία, ήμουν τυχερός!!!! Κάτι παίζει με την κάρτα... Το παλικάρι πιο πάνω που είπε αν έχει η κάρτα τα bios της acer πχ, δεν το κατάλαβα..

Θα κάνω αυτό που λέει το λινκ που μου έστειλες και οψόμεθα. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Κανε πρώτα κάτι ποιο απλό, τώρα το λαπτοπ δουλεύει με τον οδηγό που είχε με την άλλη κάρτα που κάηκε, δοκίμασε να βγάλεις πρώτα τον παλιό και μετά να βάλεις τους καινούριο.

Δημοσ.

Έχει καμία σημασία το ότι έκανα φορμάτ το λάπτοπ; Η οι οδηγοί παραμένουν ακόμη και μετά το φορμάτ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...