Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο λαπτοπ και το πρόβλημα που έχει είναι ότι η οθόνη όταν ανοίγει είναι χωρισμένη στα δύο με ένα τμήμα γκρί και ένα μόνο με γραμμές σε διάφορα χρώματα. Μου είπε η φίλη που το είχε ότι όταν το άνοιγε πριν καταλήξει έτσι , η επιφάνεια εργασίας ήταν παραμορφωμένη όποτε ανοίγοντας και κλείνοντας το καπάκι 2-3 φορές αυτό επανερχόταν.

Θεώρησα ότι είναι θέμα καλωδίωσης οθόνης η πρόβλημα του μόνιτορ οπότε σύνδεσα στη θύρα του VGA μια εξωτερική οθόνη και με το FN προσπάθησα να την ενεργοποιήσω χωρίς επιτυχία. Απλά δεν κάνει τίποτα.

Το έχει αντιμετωπίσει κανείς? Είναι πρόβλημα κάρτας γραφικών?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην οθόνη, καλωδιοταινία ή και κάρτα γραφικών.

Ο Acer Aspire 5920G βγαίνει στην παραγωγή με τις 8600M GS, 8600M GT, 9500M GS, HD 3470.

Δυνατή η αναβάθμιση με HD 3650, HD 4650 (Second), HD 4670, 9650M GT και downgrade σε X1700.

Όπως είναι γνωστό οι nVidia 8600m είναι συχνά προβληματικές.

Εάν ο φορητός δεν παίζει καθόλου ούτε στην δικιά του, ούτε σε εξωτερική οθόνη, είναι μάλλον πρόβλημα της κάρτας γραφικών. Με μια αναζήτηση στο forum μπορείς να δεις παρόμοια θέματα εδώ, εδώ και εδώ.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

πρόβλημα με 5920...ωστόσο δεν είμαι 100% σίγουρος αν είναι η κάρτα γραφικών..

το σύμπτωμα είναι..εκεί που δουλεύω, να μαυρίσει η οθόνη, και να μπει σε sleep mode ο υπολογιστής..τον ξανανοίγω, και όλα καλά..

το έχει κάνει 2-3 φορές την τελευταία βδομάδα..

πάω για κάρτα...??? με προβληματίσει το γιατί πέφτει σε sleepmode..

Δημοσ.

πρόβλημα με 5920...ωστόσο δεν είμαι 100% σίγουρος αν είναι η κάρτα γραφικών..

το σύμπτωμα είναι..εκεί που δουλεύω, να μαυρίσει η οθόνη, και να μπει σε sleep mode ο υπολογιστής..τον ξανανοίγω, και όλα καλά..

το έχει κάνει 2-3 φορές την τελευταία βδομάδα..

πάω για κάρτα...??? με προβληματίσει το γιατί πέφτει σε sleepmode..

Μου φαίνεται πρόβλημα του driver ,ποιον έχεις?

• Like 1
Δημοσ.

Μου φαίνεται πρόβλημα του driver ,ποιον έχεις?

την πρώτη φορά που το έκανε, πράγματι ήταν μετά από αναβάθμιση driver, αλλά στη πορεία προέκυψε και άλλη αναβάθμιση και το ξαναέκανε..

version 306.97 για την 8600gs..

Δημοσ.

Βγάλε την κάρτα γραφικών και ζέστανε την με κολλητήρι θερμού αέρα στους 160 βαθμούς για 10 με 20 δεύτερα.

Όταν κρυώσει 1)Αν παίζει τοτε το vga chip μας χαιρέτησε.Λύση: αλλαγή chip απο εξειδικευμένο τεχνικό 2)Αν δεν παίξει κάνε reflow στους 450 βαθμούς σε όλη την κάρτα.

Σε περίπτωση που διορθωθεί πάλι σε τεχνικό αυτή τη φορά για reballing

Με αυτά που σου έγραψα καλύπτω περίπου το 95% των βλαβών που παρουσιάζονται σε αυτές τις MXM VGA CARDS

Φιλικά

Δημοσ.

οπότε εσύ Partman μάλλον είσαι πεπεισμένος ότι είναι η κάρτα γραφικών, έτσι..?

πόσο χρεώνουν το reballing ? (αν τελικά έπεσα και εγώ στην κλασσική περίπτωση των 8600??

Δημοσ.

την πρώτη φορά που το έκανε, πράγματι ήταν μετά από αναβάθμιση driver, αλλά στη πορεία προέκυψε και άλλη αναβάθμιση και το ξαναέκανε..

version 306.97 για την 8600gs..

Έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον 3χχ driver, έχω βάλει τον 285.62 http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-285.62-whql-driver.html και είμαι εντάξει.

Δημοσ.

Καλημέρα

Αυτά που έγραψα αντιστοιχούν στα συμπτώματα του χρήστη dyannisb

Πάντως το reballing εφόσον γίνει και σου διορθώσει το προβλημα

θα σου κοστίσει πολυ λίγοτερο από το να αγοράσεις άλλη κάρτα

1)Προσοχή παντα να ζητάτε από τον τεχνικό που λέει οτι κάνει reballing τουλάχιστον

6μηνη εγγύηση, από τις αντιδράσεις του καταλαβαίνετε εαν το κατέχει ή απλός είναι τσαρλατάνος

2)Σε περίπτωση αλλαγής vga chip οπως π.χ. το g86-770-a2 το οποιο δεν επιδέχεται reballing

να ζητάτε να σας δίνει το παλιό στο χέρι

Φιλικα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα..θα "γυρίσω" πάλι σε προγενέστερο driver..

Οχι οποιοδήποτε προγενέστερο,δοκίμασε αυτόν που σου λέω γιατί με όλους τους επόμενους έχω πρόβλημα.

Επεξ/σία από Votritis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...