migf1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Πιστεύω δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα για έναν προγραμματιστή από τη συγγραφή τεκμηρίωσης και σχολίων! Τα σχόλια τα έφαγε η... μαρμάγκα, τελείωσα όμως την τεκμηρίωση. Ελπίζοντας πως δεν έχω "χαλάσει" κάτι, συγκέντρωσα τα πάντα σε ένα μόνο zip αρχείο, μαζί με ξεχωριστά readme για το καθένα τους Το πακέτο περιέχει αρχεία και οδηγίες για όλες τις πλατφόρμες τόσο για το compilation του κώδικα όσο και για τα εκτελέσιμα και για ANSI/Windows-1253 περιβάλλοντα και για UTF-8. Περιέχει επίσης οδηγίες για τη δημιουργία μεταφράσεων και σε άλλες γλώσσες (πέραν της Αγγλικής και της Ελληνικής που υπάρχουν ήδη). Σε περιβάλλοντα Posix, υποστηρίζονται μέσω makefiles o gcc (Unix/Linux/MacOS) και το cygwin gcc tool-chain (Windows XP/Vista/7). Περιέχονται προς άμεση χρήση και τα εκτελέσιμα που βγάζουν σε Ubuntu 11.04, FreeBSD και CygWin. Σε Windows, υποστηρίζονται μέσω makefiles ή/και project-files η Pelles C και οποιοδήποτε port του gcc tool-chain λειτουργεί σε native Windows περιβάλλον (όπως για παράδειγμα το MinGW). Περιλαμβάνονται προς άμεση χρήση και τα εκτελέσιμα που βγάζουν. Download: http://www.box.com/s/9744f89956b4944457c1 (1.34 Mb) Αφήνω παρακάτω μέσα σε παράθεση το αρχικό ποστ, μιας και περιέχει την περιγραφή του προγράμματος. Downloading όμως κάντε από το παραπάνω link (το συγκεντρωτικό, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στη δομή, αλλά κυρίως στην τεκμηρίωση και την υποστήριξη των compilers). Ευχαριστώ για τις κατευθύνσεις/παρατηρήσεις/διορθώσεις των συμμετεχόντων στο νήμα, ήρθε η ώρα να το βάλω στην άκρη για κάμποσο καιρό αυτό το project, γιατί το... σκυλο-βαρέθηκα! (καλά, έτσι λέω τώρα, αλλά ποιος ξέρει... μπορεί την άλλη βδομάδα να με ξαναπιάσει ) Ότι bug βρείτε, πέραν αυτών που αναφέρονται στο readme, γράψτε το στο νήμα (θα προσπαθήσω να το διορθώσω, ειδικά αν είναι κάτι εύκολο) Επίσης, αν κάνετε τίποτα βελτιώσεις, διορθώσεις, μεταφράσεις, υποστήριξη άλλων compilers, δημιουργία εκτελέσιμων σε άλλες πλατφόρμες, κλπ, βάλτε τα κι αυτά στο νήμα (ή στείλτε τα μου) ,να τα βάλω προσθέσω στο συγκεντρωτικό Download Πάω να φάω Με έπιασε μια άρνηση να ασχοληθώ άλλο (μάλλον μπούχτισα και χρειάζομαι ένα break από το συγκεκριμένο) αλλά επειδή σε επίπεδο χρήσης βρίσκεται άνω του μετρίου' date=' ποστάρω έναν cross-platform HexViewer κονσόλας που φτιάχνω τον τελευταίο καιρό, για να περνάει η ώρα. Είναι σε μορφή κώδικα, άρα θα πρέπει να τον κάνετε compile (EDIT: ανέβασα έτοιμα εκτελέσιμα για διάφορες πλατφόρμες). Έχει αναπτυχθεί σε Windows με το MinGW32 tool-chain, κι έχει τεσταριστεί με το Cygwin tool-chain και την Pelles C 32bit & 64bit (σε γραμμή εντολών). Έχει επίσης τεσταριστεί με το αυθεντικό GCC tool-chain σε Ubuntu 11.04 και σε FreeBSD. Έχω συμπεριλάβει κι ένα _readme.txt αρχείο στα Αγγλικά. Όσοι ασχοληθείτε, παρακαλώ ενημερώστε για πιθανά bugs που θα εντοπίσετε (θα προσπαθήσω να τα διορθώσω). O κώδικας σε (πάρα) πολλά σημεία είναι σε κατάσταση 1st-draft (μη-βελτιστοποιημένος, χωρίς σχόλια, κλπ). Source Code: http://www.box.com/s...9ed6fc13187e8ee Binaries: http://www.box.com/s...0307e3ae2dcd187 Το binaries περιέχει εκτελέσιμα για: Windows XP/Vista/7 32bit/64bit (ANSI), CygWin 32bit (UTF8 & ANSI) Ubuntu 11.04 32bit (UTF8 & ANSI) FreeBSD 8.2 (UTF8 & ANSI) Διαβάστε το ενσωματωμένο readme.txt για προβλήματα που παρουσιάζουν κάποια εκτελέσιμα των Windows (σε Ubuntu και FreeBSD δεν έχω βρει προβλήματα... περιέχει επίσης εμπλουτισμένες οδηγίες χρήσης, συγκριτικά με το readme του κώδικα). Για το compilation του κώδικα, αν βαριέστε να διαβάζετε πολλά-πολλά, τότε σε Windows (προφανώς με σεταρισμένο to mingw gcc tool-chain σε γραμμή εντολών) πηγαίνετε στον ANSI φάκελο του πηγαίου κώδικα και γράφετε: > make -f makefile.mak /* ή gcc -std=c99 -finput-charset=cp1253 -fexec-charset=cp1253 -Ilang -DHVLANG_EN *.c -o hv.exe */ θα σας δημιουργήσει Αγγλικό εκτελέσιμο: hv.exe Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και project-file για το IDE της Pelles C (πιθανότατα αργότερα σήμερα). Ενδεχομένως και για Code::Blocks. Σε MS Visual Studio/Express/C++ δεν έχει δοκιμαστεί, αλλά πιθανότατα δεν γίνεται compile, λόγω του ότι το συγκεκριμένο περιβάλλον δεν υποστηρίζει το πρότυπο C99 στην C (feel free να δοκιμάσετε και να με ενημερώσετε). Αν είστε σε Unix/Linux/Mac, πηγαίνετε στον UTF8 φάκελο του πηγαίου κώδικα και γράφετε: > make -f makefile_utf8.mak /* ή gcc -std=c99 -Ilang -DHVLANG_EN *.c -o hv */ θα σας δημιουργήσει Αγγλικό εκτελέσιμο: hv Κάποια στιγμή ενδέχεται να ανεβάσω project-file για το Code::Blocks IDE. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο _readme.txt (π.χ. πως να δημιουργήσετε Ελληνικό εκτελέσιμο και να ορίσετε κατάλληλη γραμματοσειρά στο παράθυρο της κονσόλας των Windows). Θα βρείτε επίσης και μια ενότητα "Quick Tips" που περιγράφει εν συντομία χρήσιμες λειτουργίες για να μην ταλαιπωρείστε Features > FEATURES ------------------------------------------------------------------------------------- (items marked with * need more work, see "Limitations, Inconveniences, Bugs") * unlimited filesizes (by default uses a 2Gb limit, for faster loading times) - multilingual (currently in English & Greek) - syntax highlighting (printable, non-printable & zeroed bytes) - color themes (currently: black, blue, red, gray) - 8-bit ASCII support (adopts to any ASCII compatible encoding, including ANSI and UTF-8) - byte groups (view contents grouped by 4, 8 or 16 bytes) * sizes (base2/8/10/16 display in both endians, for any 8/16/32/64bit area) - bookmarks (up to 16 bookmarks, used either by label or by id) - moving (absolute & relative moving to any byte/row/page) - jumping (direct jump to start & end of current file/page/row) - normal search (bi-directional search for either hex or ascii strings) - negated search (bi-directional skipping of consecutive same bytes/byte sequences) - endianess conversion (conversion & saving of selected contents, as binary or as hexdumps) - shell access (access to system's shell/command-line) - repeat last command (by hitting the ENTER key... a simple but rather useful gimmick) - pageable help * Πρόβλημα στα μεγάλα αρχεία παρουσιάζεται μονάχα σε Windows με Pelles-C , ενώ πρόβλημα στα sizes παρουσιάζεται μονάχα σε Windows με το Cygwin GCC tool-chain. Με το MinGW32 GCC toool-chain το μόνο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι πως οι long-double στα sizes εμφανίζονται μηδενικοί. Στο GCC tool-chains των Ubuntu/FreeBSD δεν έχω εντοπίσει κανένα πρόβλημα. Screen Shots Overview | Search | Bookmarks Sizes | Shell | Help Reverse Endian & Save as Hexdump Skins Επεξ/σία 12 Απριλίου 2012 από migf1
imitheos Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Όσοι ασχοληθείτε, παρακαλώ ενημερώστε για πιθανά bugs που θα εντοπίσετε (θα προσπαθήσω να τα διορθώσω). Αφαίρεσε τα UTF-8 BOM (μια και είναι άχρηστα άλλωστε) ώστε να γίνεται compile και με clang (είχα την εντύπωση ότι ούτε ο gcc υποστηρίζει BOM αλλά παραδόξως το κάνει κανονικά compile).
migf1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Αφαίρεσε τα UTF-8 BOM (μια και είναι άχρηστα άλλωστε) ώστε να γίνεται compile και με clang (είχα την εντύπωση ότι ούτε ο gcc υποστηρίζει BOM αλλά παραδόξως το κάνει κανονικά compile). Έχω φάει φρίκη με τα encodings φίλε imithee. Όταν αφαιρώ το BOM, τότε το Geanie σε Ubuntu 11.04 (με Gnome desktop) ΔΕΝ αναγνωρίζει τα Ελληνικά (συγκεκριμένα το lang/hvlang_el.h) ... τα δείχνει κινέζικα (είχα φάει πάνω από 1 ώρα για να βρω ότι ήθελε το BOM... κι εγώ κουφάθηκα). Δηλαδή, με σωσμένο το αρχείο σε Notepad++ ως UTF-8 χωρίς BOM, το Geanie σε Ubuntu 11.04 τα δείχνει κινέζικα. EDIT: Σου είναι εύκολο να το δεις κι εσύ; Π.χ. να ανοίξεις στο Geanie το lang/hvlang_el.h από τον ANSI κατάλογο (λαλακία έγραψα... εννοώ να σώσεις σε Notepad++ ένα αρχείο με Ελληνικά ως UTF8 Without BOM, και να το ανοίξεις μετά σε Geanie στο Ubuntu). EDIT2: Βασικά το πρόβλημα πρέπει να είναι πως το Notepad++ αν σώσεις "UTF-8 without BOM" τότε κάτω δεξιά το χαρακτηρίζει ως "ANSI as UTF-8"... οπότε εκεί πρέπει να παίζει το πρόβλημα.
prekageo Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Γιατί δεν το βάζεις και στο Github (ή σε κάποιο παρόμοιο);
migf1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Γιατί δεν το βάζεις και στο Github (ή σε κάποιο παρόμοιο); Θα το βάλει ένα παλικάρι από το ubuntu.gr (γιατί εγώ δεν τα πάω καλά με τα revision control systems... η αλήθεια είναι πως βαριέμαι να κάτσω να μάθω ένα από αυτά... έχω χρησιμοποιήσει svn πολύ παλαιότερα, αλλά ανέκαθεν τα αντιπαθούσα... κι αυτό από ανάγκη το είχα χρησιμοποιήσει, τότε).
Directx Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Φίλε migf1, Μετά από αρκετά πειράγματα ώστε να εξαλείψω τα χαρακτηριστικά της C99 από τον κώδικα (με άγαρμπο και σίγουρα ασύμβατο τρόπο -οπότε δεν θεωρώ την πλατφόρμα μου αξιόπιστη για debug λόγο αυτών των αλλαγών) κατάφερα να το τρέξω μεταφρασμένο με C++ Builder! Ωραίος! Να και ένα snapshot από ένα κλασσικό BC compiler: Όπως καταλαβαίνεις έχω αλλάξει τα φώτα στους τύπους της C99 - αλλά ήθελα να το δω να τρέχει, έστω και με μη συμβατό μεταφραστή
migf1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Φίλε migf1, Μετά από αρκετά πειράγματα ώστε να εξαλείψω τα χαρακτηριστικά της C99 από τον κώδικα (με άγαρμπο και σίγουρα ασύμβατο τρόπο) κατάφερα να το τρέξω μεταφρασμένο με C++ Builder! Ωραίος! Είσαι... θεός! Εγώ έφτιαξα native project-files για Pelles-C, ένα για 32bit κι ένα για 64bit για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που δεν έχει (ή/και δεν θέλει) να στήσει mingw32/cygwin σε Windows (που κακά τα ψέμματα είναι βαβούρα). Θα αλλάξω και τα makefiles των υπολοίπων ώστε να βάζουν τα παραγόμενα εκτελέσιμα σε φάκελο bin\ (θα κοιτάξω αν μπορέσω να κάνω το ίδιο και με project-files του Code::Blocks, τα οποία δεν τα έχω δει καθόλου) ... π.χ... για Windows > ansi\bin\pellesc\hv_w32.exe ansi\bin\pellesc\hv_w64.exe ansi\bin\gcc_migw32\hv_w32.exe ansi\bin\gcc_cygwin\hv_w32.exe ansi\bin\codeblocks\hv_w32.exe κλπ κλπ για Linx/Unix... > utf8/gcc/hv utf8/codeblocks/hv κλπ και θα το ανεβάσω ξανά, με τα εκτελέσιμα μέσα. Θα τα αφήσω έτσι, strictly ANSI για Win, strictly UTF-8 για Linux/Unix κι από κει όποιος επιθυμεί να κάνει αναμίξεις, θα πρέπει να τις κάνει manually ΥΓ. Τι παπαδιές έκανες ρε θηρίο και το κατάφερες να τρέχει σε C89;;;;;;;;; EDIT: Σας έβαλα στο 1ο ποστ Windows binaries (γιατί εγώ θα αργήσω να ξεμπλέξω με τα makeifiles και τα project-files)
imitheos Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Θα αλλάξω και τα makefiles των υπολοίπων ώστε να βάζουν τα παραγόμενα εκτελέσιμα σε φάκελο bin\ (θα κοιτάξω αν μπορέσω να κάνω το ίδιο και με project-files του Code::Blocks, τα οποία δεν τα έχω δει καθόλου) (γιατί εγώ θα αργήσω να ξεμπλέξω με τα makeifiles και τα project-files) Κακώς πάντως που δεν χρησιμοποιείς ένα VCS/SCM. Ειδικά για τέτοιες αλλαγές/δοκιμές θα βόλευαν πολύ. (γιατί εγώ δεν τα πάω καλά με τα revision control systems... η αλήθεια είναι πως βαριέμαι να κάτσω να μάθω ένα από αυτά... έχω χρησιμοποιήσει svn πολύ παλαιότερα, αλλά ανέκαθεν τα αντιπαθούσα... κι αυτό από ανάγκη το είχα χρησιμοποιήσει, τότε). Δεν θέλει διδακτορικό στη πυρηνική φυσική για να τα μάθεις. Ένα DVCS (πχ mercurial ή git) "στήνεται" σε 2sec μια και δεν χρειάζεται "server" και επίσης λόγω της τοπικής λειτουργίας όλες οι διεργασίες γίνονται ταχύτατα. Για οτιδήποτε είναι κείμενο και αλλάζει συχνά, σου λύνει τα χέρια ένα DVCS. Και τη λίστα με τα ψώνια που λέει ο λόγος σε git την έχω
Directx Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Είσαι... θεός! Εγώ έφτιαξα native project-files για Pelles-C, ένα για 32bit κι ένα για 64bit για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που δεν έχει (ή/και δεν θέλει) να στήσει mingw32/cygwin σε Windows (που κακά τα ψέμματα είναι βαβούρα). Θα αλλάξω και τα makefiles των υπολοίπων ώστε να βάζουν τα παραγόμενα εκτελέσιμα σε φάκελο bin\ (θα κοιτάξω αν μπορέσω να κάνω το ίδιο και με project-files του Code::Blocks, τα οποία δεν τα έχω δει καθόλου) ... π.χ... για Windows > ansi\bin\pellesc\hv_w32.exe ansi\bin\pellesc\hv_w64.exe ansi\bin\gcc_migw32\hv_w32.exe ansi\bin\gcc_cygwin\hv_w32.exe ansi\bin\codeblocks\hv_w32.exe κλπ κλπ για Linx/Unix... > utf8/gcc/hv utf8/codeblocks/hv κλπ και θα το ανεβάσω ξανά, με τα εκτελέσιμα μέσα. Θα τα αφήσω έτσι, strictly ANSI για Win, strictly UTF-8 για Linux/Unix κι από κει όποιος επιθυμεί να κάνει αναμίξεις, θα πρέπει να τις κάνει manually ΥΓ. Τι παπαδιές έκανες ρε θηρίο και το κατάφερες να τρέχει σε C89;;;;;;;;; EDIT: Σας έβαλα στο 1ο ποστ Windows binaries (γιατί εγώ θα αργήσω να ξεμπλέξω με τα makeifiles και τα project-files) Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά αυτό που με βοήθησε σε αυτή την γρήγορη (dirty) μετατροπή ήταν πρωτίστως ο κώδικας σου Επί του προκείμενου τώρα, οι αλλαγές που απαιτήθηκαν είναι: Αφαίρεση της δήλωσης restrict από όσους δείκτες την χρησιμοποιούν (πχ. #define restrict /* */). Δήλωση όλων των σταθερών *MAX_MAX με ανάλογες (κατά προσέγγιση) σταθερές που προσφέρει το τυπικό limits.h Δήλωση συμβατών (κατά προσέγγιση) τύπων όπως uint64_t με τους ανάλογους που προσφέρει η «κλασσική» C και ο compiler (πχ. unsigned __int64) Δηλώσεις boolean σταθερών (όπου bool = int, true = 1, false = 0). Δηλώσεις συμβατών (κατά προσέγγιση και οπωσδήποτε θέλει αρκετή δουλειά ακόμα) format-specifies (πχ. PRIx8 = "c" ). Μετακίνηση όλων των δηλώσεων μεταβλητών εντός for στην έναρξη κάθε function (πχ. for(int i=0;.. -> for(i=0;..)) Αντικατάσταση της ρουτίνας strtoumax με strtol (με μεγάλη επιφύλαξη καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει την strtoumax) (και ίσως κάτι ακόμα που αυτή την στιγμή δεν θυμάμαι ) Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η μετατροπή των format-specifies καθώς δεν έχω υπόψη μου το νέο C99 στάνταρτ (δεν το υποστηρίζουν τα tools of choice μου..) οπότε έχω αυτοσχεδιάσει (βασικά ήθελα απλά να βάλω μπροστά το πρόγραμμα) –θέλω να το ξανά δω το θέμα (με καθαρό μυαλό).
migf1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Με ένα πρόχειρο Googling που έκανα είδα πως από 2008 και μετά υπάρχει το <stdint.h> στο VS, αλλιώς τα ορίζει κανείς μόνος του, όπως έκανες εσύ φίλε Directx ή κατεβάζει εκδοχές τους από άλλους compilers (ή που έχουν φτιαχτεί ειδικά για το VS, όπως π.χ. το 1ο από τα παρακάτω links) Π.χ. http://tdistler.com/...o-visual-studio http://stackoverflow...s-visual-studio Μόλις ξεμπερδέψω με τα makefiles θα κοιτάξω κι εγώ μήπως κάνουμε τον κώδικα να δουλεύει σωστά και με MS (αλλά θα χρειαστώ βοήθεια, γιατί δεν έχω VS). @imitheos: Δεν έχω πρόβλημα κατανόησης του πως δουλεύουν τα vcs (γνωρίζω) ... έλλειψη διάθεσης να ασχοληθώ με κάποιο σύγχρονο από αυτά έχω, προφανώς διότι στην παρούσα φάση δεν βρίσκω να μου προσφέρουν κάτι. Αν όμως θέλετε να δουλέψουμε ομαδικά σε κάποιο project, πολύ ευχαρίστως να ασχοληθώ ... Ειδικά για τέτοιες αλλαγές/δοκιμές θα βόλευαν πολύ. Υπάρχει μέγα θέμα με τα encodings από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Ειδικά με ή χωρίς BOM, όπου π.χ. σε FreeBSD 8.1 το utf-8 δεν μου δουλεύει (ούτε που θυμάμαι με ή χωρίς BOM, ενώ με ANSI κάνει κανονικά compile χωρίς καν encoding flags στο command-line του παλιού gcc 4.2.2, που έτσι κι αλλιώς δεν τα υποστηρίζει). Επίσης, το gmake for Windows δείχνει να μην μπορεί να διαβάσει UTF-8 makefiles (εκτός αν φταίει πάλι το BOM). Στο Ubuntu, χωρίς BOM έχει πρόβλημα το Geanie, με BOM έχει πρόβλημα το make. Oύτε που θυμάμαι πια... γίνεται χαμός! Πως μπορεί να βοηθήσει το git στα παραπάνω προβλήματα;
moukoublen Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Σου είναι εύκολο να το δεις κι εσύ; Π.χ. να ανοίξεις στο Geanie το lang/hvlang_el.h από τον ANSI κατάλογο (λαλακία έγραψα... εννοώ να σώσεις σε Notepad++ ένα αρχείο με Ελληνικά ως UTF8 Without BOM, και να το ανοίξεις μετά σε Geanie στο Ubuntu). Λοιπόν μετέτρεψα όλα τα αρχείο του κώδικα (και τα lang\*) σε UTF-8 without BOM στο notepad++ και μετά τα μετέφερα στο linux. Και από το Geany ανοίγουν κανονικά και κάνοντας τα compile με το make φιλε έγινε κανονικά. Σου παραθέτω screenshot.
migf1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Λοιπόν μετέτρεψα όλα τα αρχείο του κώδικα (και τα lang\*) σε UTF-8 without BOM στο notepad++ και μετά τα μετέφερα στο linux. Και από το Geany ανοίγουν κανονικά και κάνοντας τα compile με το make φιλε έγινε κανονικά. Σου παραθέτω screenshot. Να σε φιλήσω (γιατί έχω αρχίσει να χάνω την μπάλα)! Τι Linux; Ξέχασες να βάλεις το screen-shot!
moukoublen Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Σωστά. Τη δοκιμή την έκανα σε Ubuntu 10.04. Ερώτηση, πως εμφανίζει την Ελληνική γλώσσα;
migf1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Σωστά. Τη δοκιμή την έκανα σε Ubuntu 10.04. Ερώτηση, πως εμφανίζει την Ελληνική γλώσσα; Άνοιξε το makefile και άλλαξε στα CFLAGS το -DHVLANG_EN σε -DHVLANG_EL και κάνε ξανά compile (και please ενημέρωσε, γιατί αν όντως δεν έχει πρόβλημα με τα πάντα "without BOM" μου λύνει τα χέρια). ΥΓ. Εγώ δυστυχώς δεν έχω Linux εδώ (το βράδυ που θα πάω σπίτι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα