Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

σε εναν φιλο μου του επεσε πριν λιγο λαδι πανω απο το πληκτρολογιο και σταματησε να δουλευει.

Να το ανοιξω να το καθαρισω; Με τι ομως;

Διαβασα οτι το μονο προβλημα που μπορει να δημιουργησει το λαδι στο λαπτοπ ειναι στον σκληρο.

Λετε να εχει χαλασει μονο ο σκληρος;

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αποσυναρμολογησε το και αφησε το να στεγνωσει.

 

Πως ακριβώς θα στεγνώσει απο το λαδι που δεν εξατμιζεται!!

Δημοσ.
Αποσυναρμολογησε το και αφησε το να στεγνωσει.

 

Χαχαχα εγραψε! Πως θα στεγνωσει το λαδι?

Δοκιμασε οτι μπορεις με απροφητικο χαρτι κουζινας και καλη τυχη

 

Sent from my GT-I5800 using Insomnia

Δημοσ.

Καθαρισε το οσο μπορεις με χαρτι κλπ μεσα και παντα προσεκτικα και παρε απο supermarket καθαρη βενζινη και ενα πινελακι και ξεκινα πλησιμο πλακετας.

Δημοσ.

Καλησπερα,

σε εναν φιλο μου του επεσε πριν λιγο λαδι πανω απο το πληκτρολογιο και σταματησε να δουλευει.

Να το ανοιξω να το καθαρισω; Με τι ομως;

Διαβασα οτι το μονο προβλημα που μπορει να δημιουργησει το λαδι στο λαπτοπ ειναι στον σκληρο.

Λετε να εχει χαλασει μονο ο σκληρος;

Σταμάτησε να δουλέυει το πληκτρολόγιο ή σταματησε να δουλέυει ο υπολογιστής;

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Ο υπολογιστής ίσα που άναβε τα λαμπάκια κ ξανά έκλεινε.

Είχε πέσει λίγο πάνω στο power button και αυτο ανοιγοκλεινε. Το καθαρισα πρώτα με χαρτί κουζίνας κ μετα με λίγο οινόπνευμα πάνω στο χαρτί και δουλεύει τώρα κανονικά.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

δεν πιστεύω να είχε κάνα κεφτέ μέσα??

 

Ωωωωωωχχ ΠΡΟΣΕΞΕ ενα ηταν κεφτες τοτε......

 

και φταις και δε φταις :blink: :blink:

Δημοσ.

Πως ακριβώς θα στεγνώσει απο το λαδι που δεν εξατμιζεται!!

 

Πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα?

 

Χαχαχα εγραψε! Πως θα στεγνωσει το λαδι?

 

Οπως στεγνωνουν και τα υπολοιπα υγρα.

Δημοσ.

Πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα?

Οπως στεγνωνουν και τα υπολοιπα υγρα.

 

Ωχ ωχ ελεος Μαλιστα πρεπει να αποδειξουμε και τα αυτονοητα τωρα!!

 

Κανε ενα πειραμα σε παρακαλω... ριξε μια σταγόνα λαδι σε μια οποιαδηποτε επιφάνεια και αστην εκει για όσο θες ... και αμα στεγνώσει ποτε εγώ θα σου στήσω ξερεις τι... :-(

Δημοσ.

Ωχ ωχ ελεος Μαλιστα πρεπει να αποδειξουμε και τα αυτονοητα τωρα!!

 

Κανε ενα πειραμα σε παρακαλω... ριξε μια σταγόνα λαδι σε μια οποιαδηποτε επιφάνεια και αστην εκει για όσο θες ... και αμα στεγνώσει ποτε εγώ θα σου στήσω ξερεις τι... :-(

 

Ποπο;

 

Liquids that do not evaporate visibly at a given temperature in a given gas (e.g., cooking oil at room temperature) have molecules that do not tend to transfer energy to each other in a pattern sufficient to frequently give a molecule the heat energy necessary to turn into vapor. However, these liquids are evaporating. It is just that the process is much slower and thus significantly less visible.

Δημοσ.

 

post-74154-0-72808100-1332451545_thumb.jpg

 

Ελα πεστο πλάκα κανεις ετσι???

Ναι αμα το αφηνε κανα δυο χρόνια το λαπτοπ να στεγνώνει ίσως και να εξατμιζόταν το λάδι!!!

Ελεος πραγματικα τι αλλο θα δούμε εδω μεσα.. έχετε που έχετε αδικο ... ειστε και παντελώς ανικανοι να το παραδεχτείτε!!!

 

Ετσι για την ιστορία!!

 

 

The Olive Oil Source replies:

Volatile oils will evaporate in a few days or weeks, "fixed" oils are more resistant to evaporation. Most vegetable cooking oils are classified as fixed oils. However, if you set out a container of most cooking oils, it would partially evaporate very slowly over months to years leaving a sticky varnish. You can see this varnish on the sides of pots and baking pans where the process has been speeded up by heat.

Δημοσ.

Γιώργαρε αν περιμένει να εξατμιστεί το λάδι την έβαψε για τα καλά...

 

Σκέψου το απλό παράδειγμα με ένα τηγάνι

 

Στο ένα τηγάνι βάζουμε μία φλυτζάνα νερό και στο άλλο μία φλυτζάνα λάδι

Για να μην μείνουμε νηστικοί πετάμε και μερικές πατατούλες όταν αρχίσουν να βράζουν τα δύο υγρά

Ποιο πιστεύεις θα μείνει στο τηγάνι μετά απο 5 λεπτά; Το λάδι ή το νερό;

 

Επίσης η μαμά μαγειρεύει φασολάκια κοκκινιστά και πέρα απο το νερό που βάζει για το ψήσιμο βάζει και λαδάκι

Μαγειρεύει, μαγειρεύειιιιιιι και κάποια στιγμή χρειάζεται να συμπληρώσει λίγο ακόμα νερό (επειδή το άλλο πάει έγινε ατμός)

Οταν όμως σου βάζει τα φασολάκια στο πιάτο, τα φασολάκια είναι λαδερά. Αρα το λάδι είναι εκεί..

 

Και μιλάμε για θερμοκρασίες πάνω σε μάτι κουζίνας και όχι περιβάλλοντος...

 

Φυσικά και το λάδι εξατμίζεται ΑΛΛΑ ο βαθμός εξάτμισής του είναι εντελώς μα εντελώς άλλος απο αυτόν του νερού...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...