Προς το περιεχόμενο

Από απλό πρόγραμμα C σε iOS application

Orion_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum. Έχω γράψει ένα πρόγραμμα σε C το οποίο υπολογίζει κάτι cost για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζω με την παρέα μου και επειδή μετά από 8ωρα σερί δεν είναι τόσο γρήγορο να υπολογίζεις με το μυαλό το παραμικρό, αποφάσισα να φτιάξω ένα προγραμματάκι.

Όμως θα βόλευε 100 φορές περισσότερο άμα μπορούσαμε να το τρέχουμε αυτό μέσω του iPhone. Δυστυχώς όμως δεν έχω κάποιον iMac ή κάποιο pc της apple, οπότε δε μπορώ να τρέξω το Xcode. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να φτιάξω ένα application σε C και να το περάσω στο iPhone μου;

Να αναφέρω ότι δε με ενδιαφέρει ούτε να μπει στο appstore ούτε τίποτα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η apple δεν σε αφήνει να περασεις app που εχεις δημιουργησει στο κινητο σου εαν δεν εχεις δηλωσει την συσκευη ως συσκευη που κανεις development που αυτο σημαινει 80 δολαρια το χρονο... Δεν ξερω βεβαια εαν μπορεις να την περασεις εαν εισαι jailbreak... Δεν το εχω ψαξει...

Έχει προαναφερθεί και σε προηγούμενα posts (βαριέμαι να ψάχνω το forum τώρα),, οτι μπορείς να στήσεις applications για iOS & OS X, μέσω της Embarcadero RAD Studio XE & XE2, είτε σε Delphi, είτε σε C++ Builder. Υποθέτω οτι σε ενδιαφέρει το δεύτερο, εφόσων έχεις το πρόγραμμα σε C, αφού θα είναι ευκολότερο το migration.

Το FireMonkey είναι Cross Platform, και δουλεύει αρκετά καλά βάσει της δικής μου εμπειρίας μαζί του, είτε σε X32/X64/iOS & OSX.

Περισσότερα εδώ.

Έχει προαναφερθεί και σε προηγούμενα posts (βαριέμαι να ψάχνω το forum τώρα),, οτι μπορείς να στήσεις applications για iOS & OS X, μέσω της Embarcadero RAD Studio XE & XE2, είτε σε Delphi, είτε σε C++ Builder. Υποθέτω οτι σε ενδιαφέρει το δεύτερο, εφόσων έχεις το πρόγραμμα σε C, αφού θα είναι ευκολότερο το migration.

Το FireMonkey είναι Cross Platform, και δουλεύει αρκετά καλά βάσει της δικής μου εμπειρίας μαζί του, είτε σε X32/X64/iOS & OSX.

Περισσότερα εδώ.

Μπορείς να μου δώσεις κάποιες οδηγίες; Γιατί στο πρόγραμμα επιλογή για iOS application βρήκα μόνο μέσω της Delphi, που δυστυχώς δεν την γνωρίζω καθόλου.

Μπορείς να μου δώσεις κάποιες οδηγίες; Γιατί στο πρόγραμμα επιλογή για iOS application βρήκα μόνο μέσω της Delphi, που δυστυχώς δεν την γνωρίζω καθόλου.

Κοίταξε,, απ'όσο γνωρίζω, ήδη στο roadmap της Embarcadero είναι η δημιουργία iOS & OS X, applications, τόσο με Delphi, όσο και με C++ Builder, όπως το ίδιο και για Linux. Μόνο που η συγγραφή σε C++ Builder για iOS/OSX/Linux, όπως και για Delphi σε Linux, αναμένεται στην επόμενη έκδοση του RAD Studio XE, (μάλλον ονομαζόμενο ως ΧΕ3).

Ο ευκολότερος τρόπος που θα μπορούσα να σου προτείνω είναι αυτός της Delphi, (τουλάχιστον προς στιγμής), αν ΔΕΝ θέλεις να μπλέξεις με Objective-C. Πίστεψέ με, δεν είναι δύσκολη η εκμάθησή της. Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να την δεις λιγάκι, μιας και μοιάζει με την κοινή Pascal-λίτσα (περίπου).

Προσωπική μου άποψη είναι πως,, η επένδυση σε κάτι τέτοιο, και ιδιαίτερα στο FireMonkey που δίνει άπλετες δυνατότητες στο Cross Platform, δεν είναι τσάμπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...