Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Εδω και καποιο καιρο, ψαχνοντας να βρω μια καλυτερη δουλεια, ειχα εντοπισει μια εταιρια στην Τσεχια η οποια προσλαμβανει κοσμο, απο οτι λεει. η θεση ειναι στα δικτυα, κατι το οποιο με ενδιαφερει. παρολαυτα, επειδη δεν ειμαι ανεργος το να ρισκαρω να παω σε μια αλλη χωρα, με αγνωστο (για μενα) βιοτικο επιπεδο, σε μια εταιρια που δεν ξερω, ειναι κατι που σκεφτομαι δυο και τρεις φορες, ακομη κι αν η κατασταση εδω ειναι η γνωστη. εχει κανεις εικονα απο Τσεχια; πως πανε τα πραγματα εκει; μισθοι, φοροι, συνθηκες διαβιωσης.. επισης αν εχει μιλησει καποιος αλλος με αυτη την εταιρια (νομιζω ειναι ευκολο να καταλαβει κανεις ποια ειναι αν παρακολουθει site ευρεσης εργασιας) και αν γνωριζει μηπως υπαρχει καποιος "λακος στη φαβα"...

Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας.

• Απαντ. 519
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχει κανείς εμπειρία με τη ΝΑΤΕΚ ή γενικότερα από δουλειές στην Τσεχία.

Έχω δυο προτάσεις για να πάω για συνεντεύξεις στην Πράγα. Η μία εταιρεία δε μου πληρώνει καθόλου τα έξοδα του ταξιδιού. Η ΝΑΤΕΚ ένα ποσό το οποίο δε μου το δίνει μπροστά, αλλά με κάποες προϋποθέσεις. Και όλα αυτά στα λόγια ή μάλλον καλύτερα απλά με ένα mail.

Δημοσ.

καλα περιμενεις και να σου πληρωσουν και τα μεταφορικα και τα ξενοδοχεια? να το καναν αυτο για τον καθενα? ακομα και να εχουν φιλτραρει καπως τους υποψηφιους παλι θα ειναι αρκετοι, ειναι παραλογο να εχεις απαιτηση να σε πληρωσουν ακομα και αν ορισμενες εταιριες το κανουν. αφου εστειλες στην τσεχια δεν σκεφτηκες οτι καλο θα ηταν να πας μια βδομαδα να δεις τη φαση εκει περα αν σου αρεσει και εσενα? κανε μια βδομαδα διακοπουλες και πηγαινε, και πηγαινε και στις συνεντευξεις σου. η πραγα ειναι οραια πολη 

(κ αρκετα - εως υπερβολικα - ιντερνατιοναλ)

• Like 1
Δημοσ.

καλα περιμενεις και να σου πληρωσουν και τα μεταφορικα και τα ξενοδοχεια? να το καναν αυτο για τον καθενα? ακομα και να εχουν φιλτραρει καπως τους υποψηφιους παλι θα ειναι αρκετοι, ειναι παραλογο να εχεις απαιτηση να σε πληρωσουν ακομα και αν ορισμενες εταιριες το κανουν. αφου εστειλες στην τσεχια δεν σκεφτηκες οτι καλο θα ηταν να πας μια βδομαδα να δεις τη φαση εκει περα αν σου αρεσει και εσενα? κανε μια βδομαδα διακοπουλες και πηγαινε, και πηγαινε και στις συνεντευξεις σου. η πραγα ειναι οραια πολη 

(κ αρκετα - εως υπερβολικα - ιντερνατιοναλ)

To λες από προσωπική εμπειρία ή απλά λες τη γνώμη σου;

Το λέω αυτό γιατί έχω ακούσει από άλλους πως τα συμβόλαια υπογράφονται πριν πας.

Δημοσ.

ρωτησες για μισθο ή απλα πας για interview?

μονο και μονο που ειναι σε αυτες τις χωρες κατι μου λεει οτι θα ειναι μικρος...

το συμβολαιο ρωτησες τι διαρκεια εχει?

εγω την πραγα την ξερω για σεξοτουρισμο και πιομα απο τουριστες.φτηνη διαβιωση αλλα την ακουσαν τα τελευταια χρονια...

Δημοσ.

ρωτησες για μισθο ή απλα πας για interview?

μονο και μονο που ειναι σε αυτες τις χωρες κατι μου λεει οτι θα ειναι μικρος...

το συμβολαιο ρωτησες τι διαρκεια εχει?

εγω την πραγα την ξερω για σεξοτουρισμο και πιομα απο τουριστες.φτηνη διαβιωση αλλα την ακουσαν τα τελευταια χρονια...

Είναι η τελική συνέντευξη. Έχω περάσει τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις. 

Έχουμε συζητήσει για μισθούς και όλα τα σχετικά. Δύο χρόνια συμβόλαιο - αν και όλα αυτά σε συζητήσεις, όχι κάτι επίσημο στα χέρια μου.

Δημοσ.

Σα να πηγαινεις για δουλεια στην Βουλγαρια ειναι... Καλυτερα ανεργος και στην Αθηνα!!!

αυτοι την νοοτροπια εχουμε ολοι οτι ελλαδα και ανεργος αμα δεν βρουμε δουλεια με 1000 ευρω για αυτο ολα πανε τελεια.ετσι ολοι εδω ελλαδα να περιμενουμε για δουλειες με 1000 ευρω.

• Like 5
Δημοσ.

αυτοι την νοοτροπια εχουμε ολοι οτι ελλαδα και ανεργος αμα δεν βρουμε δουλεια με 1000 ευρω για αυτο ολα πανε τελεια.ετσι ολοι εδω ελλαδα να περιμενουμε για δουλειες με 1000 ευρω.

κυριε μου εχω παει στην Τσεχια και ξερω τι σας λεω.. Πρωην κομμουνιστικη χωρα της ΕΣΣΔ ειναι που τους αγορασαν τα εργοστασια οι Γερμανοι και τους εχουν βαλει να δουλευουν για 300 Ευρω το μηνα.. Παντου Ελλαδα ειναι τα πραγματα! 

Η μονη βιομηχανια που ανθει στην Τσεχια ειναι η βιομηχανια πορνο που συναγωνιζεται επαξια την Ουγγαρια που ωστοσο παραμενει η μεγαλυτερη στην Ευρωπη!

Στην Πραγα μαλιστα μου εκανε εντυπωση αυτο το κακο με τους πορτοφολαδες.. Απιστευτο! Φοβομουν μην μου παρουν και το παντελονι μαζι με το πορτοφολι!

Επειδη πας σε ενα αλλο κρατος για δουλεια δε σημαινει οτι ειναι και η ευκαιρια της ζωης σου.. θελω να πω και στην Ανταρκτικη περνουν μηχανικους για τις αντλιες πετρελαιου και τους πληρωνουν καλα αλλα ειναι σιγουρο οτι θα σου μεινει κατι ψυχολογικο..

• Like 1
Δημοσ.

δεν διαφωνω αλλα απο το να καθεται καποιος εδω και να μην κανει τιποτα  και απλα να περιμενει να φτιαξει η κατασταση μηπως βρει δουλεια...

• Like 2
Δημοσ.

Πριν πας καπου ομως πρεπει να ξερεις την γλωσσα τελεια.. και να εχεις παρει και την περιουσια σου σε μετρητο για να παρεις κανα σπιτι μην πληρωνεις νοικια.. και να εχεις και κανα κονε να σε βοηθησουν στα πρωτα σου βηματα..

Η μεταναστευση δεν ειναι να κατεβεις στο σταθμο του Μοναχου για να σε παρει το φορτηγο για την φαμπρικα...

Θελει πολυ καλη οργανωση το πραγμα και αποφασιστικοτητα..

και αντε να μεταναστευσεις σε καμια πλουσια χωρα που εχει και σταθερη οικονομια.. αλλα Τσεχια??? Αυτοι ειναι χειροτεροι και απο μας..

Στη Τσεχια εχουν φτιαξει τουρισμο διαφθορας! Δηλαδη μπαινεις σε λεοφωρειο και σε ξεναγει σε τεχνικα εργα που βγαζουν ματι οτι ηταν απατη.. δηλαδη φαραγγια χωρις να υπαρχει βουνο.. γεφυρες χωρις να υπαρχει λογος να υπαρχουν.. κτλ

Πεθαινεις στο γελιο με αυτα που σου δειχνει η ξεναγος..

http://www.iefimerida.gr/news/47747/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5%E2%80%A6-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%BF 

Εμενα δε με νοιαζει.. οποιος θελει να παει απλα μην λεει οτι δεν του τα ειπαμε..

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...