akoulakis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Παιδιά καλησπέρα.Είμαι καινουργιος στο site και καινούργιος(άσχετος) γενικά με τα δίκτυα. Έχω στην κατοχή μου ένα TL-WA801ND της TP-LINK και το χρειάζομαι για μία εγκατάσταση φωτοβολταικού συστήματος. Εγκαταστήσαμε ένα τέτοιο φωτοβολταικό σύστημα σε ένα σπίτι. Ο αντιστροφέας(inverter) που βάλαμε διαθέτει θύρα ethernet για να μπορεί να μεταδίδει τα στοιχεία της απόδοσης των φωτοβολταικων πάνελ ανά ημέρα, μήνα κτλ. Ο πελάτης στο συγκεκριμένο σπίτι δεν διαθέτει Internet και δεν θέλει να βάλει. Πρότεινε να βρούμε ένα τρόπο έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε το Ιντερνετ του γείτονα (εν γνώση του φυσικά),ο οποίος διαθέτει ένα adsl wifi router αγνώστου πάροχου.(Ο γείτονας είναι σε απόσταση 20-30 μέτρων,τα σπίτια είναι κολλητά.) Διάβασα στα φόρουμ του site γενικά για τα TP-LINK αλλά σαν άσχετος δεν πολυέβγαλα άκρη. Νομίζω ότι η τελική διάταξη θα είναι με το tp-link συνδεδεμένο με καλώδιο ethernet στον inverter και το adsl router του γείτονα να εκπέμπει στο tp-link που θα είναι συνδεμένο ενσύρματα με το inverter.Έτσι το PC του γείτονα να μπορεί να λαμβάνει τα δεδομένα. Είναι σωστό αυτό? Υπάρχει κανείς που έχει όρεξη να μου εξηγήσει βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνω ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Αρχικα θα πρεπει να ρυθμισεις το 801 ως AP client του router του γειτονα. Επιπλεον θα πρεπει να του δωσεις στατικη LAN IP που να ανηκει στο ιδιο subnet με το router. Στη συνεχεια θα πρεπει να ενωσεις το 801 με το inverter και να τσεκαρεις αν παιρνει IP απτο router. Αλλιως πρεπει να βαλεις εσυ στατικες IP/Gateway/DNS πανω στο inverter, βαση των ρυθμισεων του router. Aν κανεις τα παραπανω επιτυχως, θα πρεπει να ρυθμισεις port forwarding απο το router προς το inverter, στις αναλογες ports που χρησιμοποιει το inverter. Θα χρειαστει δηλαδη να πειραξεις και τις ρυθμισεις του ρουτερ. Για βημα-βημα οδηγιες ειναι αρκετα δυσκολο γιατι δινεις απο μηδενικες εως ελαχιστες πληροφοριες. Ποιο ειναι το μοντελο ρουτερ του γειτονα? Με ποιο subnet δουλευει? Tι ΙP εχει το router? Με ποια DNS δουλευει ο παροχος του? Εχεις προσβαση admin στο interface του router του? Ποιες ports χρειαζεται το inverter για να δουλεψει το interface του μεσω internet? Αυτα για αρχη
akoulakis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Αρχικα θα πρεπει να ρυθμισεις το 801 ως AP client του router του γειτονα. Επιπλεον θα πρεπει να του δωσεις στατικη LAN IP που να ανηκει στο ιδιο subnet με το router. Στη συνεχεια θα πρεπει να ενωσεις το 801 με το inverter και να τσεκαρεις αν παιρνει IP απτο router. Αλλιως πρεπει να βαλεις εσυ στατικες IP/Gateway/DNS πανω στο inverter, βαση των ρυθμισεων του router. Aν κανεις τα παραπανω επιτυχως, θα πρεπει να ρυθμισεις port forwarding απο το router προς το inverter, στις αναλογες ports που χρησιμοποιει το inverter. Θα χρειαστει δηλαδη να πειραξεις και τις ρυθμισεις του ρουτερ. Για βημα-βημα οδηγιες ειναι αρκετα δυσκολο γιατι δινεις απο μηδενικες εως ελαχιστες πληροφοριες. Ποιο ειναι το μοντελο ρουτερ του γειτονα? Με ποιο subnet δουλευει? Tι ΙP εχει το router? Με ποια DNS δουλευει ο παροχος του? Εχεις προσβαση admin στο interface του router του? Ποιες ports χρειαζεται το inverter για να δουλεψει το interface του μεσω internet? Αυτα για αρχη Συγνώμη γιατί έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό..(πολλές άγνωστες έννοιες)!! Όταν είπα ότι είμαι άσχετος το εννοούσα.. Θα μου πείς αν είσαι άσχετος τί ασχολείσαι.. και θα έχεις δίκιο. Αλλά τί να κάνω που πρέπει να ευχαριστήσω τον πελάτη με κάθε τρόπο.. Ας πούμε για αρχή κατάλαβα ότι το mode του 801 θα πρέπει να είναι το ''Universal Repeater'' και όχι access point. To δοκίμασα σπίτι με το δικό μου ρουτερ (κλασικο conx της baudtec) με σκοπό το εξής : να μπορέσω να δώσω ασύρματα ιντερνετ στο 801 και αυτό με τη σειρά του να μπορεί να δώσει ίντερνετ ενσύρματα μέσω Ethernet στο λάπτοπ. Σαν μια μικρογραφία της φωτοβολταικης κατασκευης μας. Βρήκα τις παρακάτω πληροφορίες βήμα-βήμα τις εκτέλεσα όλες (με απενεργοποιημένο το wifi του λάπτοπ), και περίμενα το λάπτοπ να έχει ίντερνετ μέσω του ethernet του 801.. Κάτι που δεν έγινε.. Δες αν μπορείς λίγο τις πληροφορίες μήπως είναι κάτι λάθος. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Πληροφορίες Καταρχήν ξεκινάμε ορίζοντας το βασικό Router του παροχού μας ως "Router1" και το TL-WA701ND ως Router2. Σημειώνουμε κάπου τις ρυθμίσεις του Router1, δηλαδή την IP του Router (192.168.1.xxx) την ασφάλεια (WPA,WEP) και τον κωδικό (π.χ. adslgr1234567) 1. Συνδέουμε το Router2 στο ρεύμα και μετά το συνδέουμε μέσω καλωδίου ethernet με τον υπολογιστή μας. Απενεργοποιούμε την ασύρματη σύνδεση του υπολογιστή δεν θέλουμε ο υπολογιστής να είναι συνδεδεμένος με το Router1 2. Πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις δικτύου του υπολογιστή μας • Windows XP Start -> Control Panel -> Network Connections -> Local area Connection. Έναρξη -> Πίνακας Ελέγχου -> Συνδέσεις Δικτύου -> Τοπική σύνδεση • Windows Vista & Windows 7 Start -> Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings -> Local area Connection. Έναρξη -> Πίνακας Ελέγχου -> Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης ->Αλλαγή ρυθμίσεων πρσαρμογέα -> Τοπική σύνδεση Οι μεταφράσεις αν δεν είναι ακριβείς να με συγχωρέσετε έχω αγγλικά windows Στο παραθυράκι που θα εμφανιστεί επιλέξουμε το "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" και πατάμε Properties. Στο επόμενο παράθυρο επιλέγουμε το "Use the following IP Address" ή "χρήση της επιλεγμένης διέυθυνσης". Στο IP Adress βάζουμε 192.168.1.100 , στο Subnet Mask βάζουμε 255.255.255.0 (συνήθως το εμφανίζει από μόνο του) τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσετε. Πατάμε "ΟΚ" , μετά "Close" και περιμένουμε η κάρτα δικτύου να επανασυνδεθεί (Κάνει επανεκκίνηση για να λειτουργήσει με τις νέες ρυθμίσεις). Συνδέθηκε???Ωραία!!! 3. Ανοίγουμε τον αγαπημένο μας browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome κτλ.) Στην διεύθυνση πατάμε "192.168.1.254". Θα μας εμφανίσει αυτή την εικόνα Πηγαίνουμε στο μενού "Wireless" και μετά στο υπομενού "Wireless settings" Στο "Operation Mode" επιλέγουμε "Universal Repeater" Έχει διαφορά το "Universal Repeater" από το "Repeater" αλλά δεν θα το αναλύσω... Το "Universal Repeater" κάνει για όλα.Για όσους όμως το κατέχουν το σπόρ... Spoiler: Στην συνέχεια επιλέγουμε την χώρα μας (Ελλάδα φυσικά) , ελέγχουμε το "Enable Wireless Radio" να είναι επιλεγμένο και πατάμε "Search" ή "Survey" Θα μας εμφανίσει ένα παράθυρο με μια λίστα από όλα τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα. Επιλέγουμε το δικό μας και πατάμε το "connect" Θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο παράθυρο στο οποίο πλέον είναι συμπληρωμένο το "MAC of AP". Πατάμε Save και κάνουμε restart στο router (Μας βγάζει επιλογή κάτω) 4. Στην συνέχεια πηγαίνουμε στο υπομενού "Wireless Security" Εκεί επιλέγουμε την ασφάλεια που έχει το Router1 (WEP ή WPA) και συμπληρώνουμε τον κωδικό του Router1 (Δηλαδή το adslgr1234567) Πατάμε Save και κάνουμε restart στο router (Μας βγάζει επιλογή κάτω) 5. Στην συνέχεια πηγαίνουμε στο μενού "Network" Προσέχουμε τα εξής: Στο πεδίο "type" να είναι "Static IP" κοιτάζουμε την τιμή του "IP Adress" η τιμή αυτή πρέπει να είναι διαφορετική από την τιμή στο Router1, αν δεν είναι της δίνουμε μια τιμή εμείς αλλάζοντας τα τελευταία ψηφία (δηλαδή αν είναι 192.168.1.254 η τιμή του Router1 εμείς βάζουμε IP Adress 192.168.1.253). Πατάμε Save και κάνουμε restart στο router (Μας βγάζει επιλογή κάτω) Τελειώσαμε με τις ρυθμίσεις του Router2 Επιστρέφουμε στα windows και επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις της τοπικής σύνδεσης σε automatic (ακολουθούμε την διαδικασία του βήματος 2 και επιλέγουμε "Obtain an IP adress automatically" και "Obtain a DNS server adress automatically") Πλέον το TP-LINK μας δουλεύει ως Repeater.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δεν ξερω πως οδηγηθηκες στο συμπερασμα οτι πρεπει να δουλεψει σαν repeater, αλλα οχι ΔΕΝ πρεπει να δουλεψει ετσι. Ειπα και παραπανω οτι θα δουλεψει ως AP Client. Πιο συγκεκριμενα θα πας Operation Mode και θα επιλεξεις AP. Και μετα Wireless-->Wireless Mode-->Client. Οπου εκει θα επιλεξεις να δουλεψει ως client του router του γειτονα, βαζοντας και τα αντιστοιχα security settings. Για τα υπολοιπα σου εξηγησα και παραπανω οτι χρειαζονται πιο συγκεκριμενες πληροφοριες για να βοηθησω/βοηθησουμε. Ειναι σημαντικο να γνωριζουμε την Ip του router σου.
akoulakis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δεν ξερω πως οδηγηθηκες στο συμπερασμα οτι πρεπει να δουλεψει σαν repeater, αλλα οχι ΔΕΝ πρεπει να δουλεψει ετσι. Ειπα και παραπανω οτι θα δουλεψει ως AP Client. Πιο συγκεκριμενα θα πας Operation Mode και θα επιλεξεις AP. Και μετα Wireless-->Wireless Mode-->Client. Οπου εκει θα επιλεξεις να δουλεψει ως client του router του γειτονα, βαζοντας και τα αντιστοιχα security settings. Για τα υπολοιπα σου εξηγησα και παραπανω οτι χρειαζονται πιο συγκεκριμενες πληροφοριες για να βοηθησω/βοηθησουμε. Ειναι σημαντικο να γνωριζουμε την Ip του router σου. Πάτησα cmd στο run και μετά ipconfig. Βρήκα ότι η IP του ρούτερ είναι 192.168.1.1 αν δεν έκανα λάθος . Για να το δοκιμάσω σπίτι με το λάπτοπ όπως σου εξήγησα πιο πρίν. Καλά που μου είπες τουλάχιστον ότι πρέπει να είναι σε λειτουργία client. Θα το έψαχνα όλο το Σ/Κ σε repeater mode.. Τώρα που ξέρω αυτά να δοκιμάσω σπίτι να το ρυθμισω ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Πάτησα cmd στο run και μετά ipconfig. Βρήκα ότι η IP του ρούτερ είναι 192.168.1.1 αν δεν έκανα λάθος . Για να το δοκιμάσω σπίτι με το λάπτοπ όπως σου εξήγησα πιο πρίν. Καλά που μου είπες τουλάχιστον ότι πρέπει να είναι σε λειτουργία client. Θα το έψαχνα όλο το Σ/Κ σε repeater mode.. Τώρα που ξέρω αυτά να δοκιμάσω σπίτι να το ρυθμισω ? Ωραια αν το ρουτερ ειναι 192.168.1.1 και το ρυθμισεις σαν ΑP Client λογικα θα σου παιξει κατευθειαν ο Η/Υ σου.
akoulakis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Ωραια αν το ρουτερ ειναι 192.168.1.1 και το ρυθμισεις σαν ΑP Client λογικα θα σου παιξει κατευθειαν ο Η/Υ σου. Οκ θα κάνω μία τελευταία δοκιμή και μακάρι να μην σε ξαναπρήξω αύριο.. Ευχαριστώ πολύ για όλα. Καλό βράδυ.
akoulakis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Ωραια αν το ρουτερ ειναι 192.168.1.1 και το ρυθμισεις σαν ΑP Client λογικα θα σου παιξει κατευθειαν ο Η/Υ σου. Δεν νομίζω να σας έλειψα αλλά τι να κάνω. Είμαι πάλι εδώ μετά από 10 δοκιμές και δεν μπορώ να δώσω ενσύρματα με ethernet στο laptop internet.Δηλαδή να έχω απενεργοποιημένο το wifi του laptop και να του δίνει internet το TP-LINK ενσύρματα εφόσον το έχω ρυθμίσει σε λειτουργία client. Λοιπόν θα σας πω βήμα βήμα τι κάνω όσο πιο αναλυτικά γίνεται. Προεπιλεγμένη πύλη (μέσω ipconfig) : 192.168.1.1 (Οπότε αυτή είναι λογικά η ip address του conxx router μου) 1) Απενεργοποιώ το wifi του laptop. Συνδέω το TP-LINK μέσω ethernet με το laptop. 2) Πάω Κέντρο Δικτύου - Τοπική Σύνδεση - Internet Protocol Version 4 - Iδιότητες. 3) Αλλάζω από αυτόματο σε ''Χρήση της επιλεγμένης διεύθυνσης'' και βάζω IP 192.168.1.100 . Αντίστοιχα δεν ξέρω τι διεύθυνση να βάλω στην επιλεγμένη διεύθυνση DNS η οποία μένει άδεια και δεν ξέρω καν τι είναι. Πατάω ΟΚ και Κλείσιμο και υποτίθεται οτι η κάρτα δικτύου θα επανασυνδεθεί για να λειτουργήσει με τις νέες ρυθμίσεις. 4) Ανοίγω browser και βάζω διεύθυνση 192.168.1.254 για να μου βγάλει το μενού του TP-LINK. Πάω ''Wireless settings'' και στο Operation Mode βάζω ''CLIENT''. Επιλέγω ''Greece'' και πατάω Survey για να ψάξει και να βρεί το conx router μου.Το βρίσκω και το επιλέγω για να κάνει σύνδεση. Γυρνάει στην προηγούμενη οθόνη και είναι συμπληρωμένο το ''MAC of AP''. Κάνω Save και restart. 5) Πάω στο υπομενού ''Wireless Security'' και επιλέγω ασφάλεια WPA καθώς τέτοια έχει το conx router μου συμπληρώνοντας και τον αντίστοιχο κωδικό του conx router. Πατάω Save και Restart. 6) Πάω στο μενού ''Network'' και ελέγχω αν η επιλογή είναι ''Static IP''. Ύστερα πάω στο IP address και από 192.168.1.254 που είναι η default IP του TP-LINK, την αλλάζω σε 192.168.1.253. Το λένε και οι οδηγίες ότι δεν πρέπει να είναι ίδια αν και δεν ξέρω τον λόγο. Πατάω Save και Restart. Λογικά πίστευα ότι κάπου εδώ θα είχα τελειώσει. Όμως το laptop δεν παίρνει ιντερνετ από το ΤP-LINK. Αν παώ και ξαναλλάξω τις ρυθμίσεις στο Internet Protocol Version 4 - Iδιότητες και το ξανακάνω να παίρνει αυτόματα διεύθυνση, τότε ξανασυνδέεται με το conx router αυτόματα και εγώ έχω κάνει μία τρύπα στο νερό. Ίσως επειδή δεν έχω ιδέα από δίκτυα να μην καταλαβαίνω τη φιλοσοφία του θέματος. Όποιος μπορεί ας πεί την άποψη του.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
akoulakis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Ταλαιπωρία τέλος ! Τα κατάφερα μετά από πολλές δοκιμες. Και αναγκαστικά έμαθα και αρκετά για τα δίκτυα. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
ANGIUS Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Ταλαιπωρία τέλος ! Τα κατάφερα μετά από πολλές δοκιμες. Και αναγκαστικά έμαθα και αρκετά για τα δίκτυα. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Καλο θα ήταν να μας πεις πως να μαθαινουμε και οι υπολοιποι...
poulinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Ταλαιπωρία τέλος ! Τα κατάφερα μετά από πολλές δοκιμες. Και αναγκαστικά έμαθα και αρκετά για τα δίκτυα. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. γχουχου γκουχου και απο μενα.μηπως θα ηταν καλο αφου σε βοηθησαν να πεις και την λυση για οποιον θελει??
androu Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 αυτό κάνει repeat και σε wpa/wpa2 mode ή μόνο σε ξεκλείδωτα και με wep ;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Aκομα και εμενα που του εδωσα τις κατευθυνσεις και πιθανως και τη λυση, θα με ενδιεφερε να παρω ενα feedback για το τι χρειαστηκε να κανει μεχρι να φτιαξει.
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 αυτό κάνει repeat και σε wpa/wpa2 mode ή μόνο σε ξεκλείδωτα και με wep ; to 701 nd που σεταρα νομιζω ηταν με wpa και οσο ξερω παιζει και wpa Και wpa2 πλεον.το 801nd ειναι πιο νεο μοντελο και ειναι 802.11n στα 300mbps αντι για 150 που ειναι το 701 Aκομα και εμενα που του εδωσα τις κατευθυνσεις και πιθανως και τη λυση, θα με ενδιεφερε να παρω ενα feedback για το τι χρειαστηκε να κανει μεχρι να φτιαξει. Μαλλον στην επομενη ζωη.το κλασσικο.λυνουμε το προβλημα και την κανουμε.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 αυτό κάνει repeat και σε wpa/wpa2 mode ή μόνο σε ξεκλείδωτα και με wep ; Δεν ειμαι σιγουρος αλλα αν παιζει μονο σε wep σιγουρα θα διευκρινιζεται στο manual που ειναι διαθεσιμο στον ιστοτοπο της εταιρειας. Μαλλον στην επομενη ζωη.το κλασσικο.λυνουμε το προβλημα και την κανουμε. Το εντυπωσιακο εν προκειμενω δεν ειναι οτι την εκανε/ξεχασε να logarei μολις βρηκε λυση. Αλλα μπηκε να γραψει οτι βρηκε τη λυση κρατωντας "μυστικο" τον τροπο. Αυτο ειναι το παραλογο. Σε βοηθουν και σου λενε τοσα, λυνεται το προβλημα και δεν μοιραζεσαι τη λυση μετα με αυτους που σε βοηθησαν. Παραλογα πραγματα, τελος παντων. Γενικα παντως ειναι συνηθες φαινομενο για accounts που κανουν register και thread με αποριες την ιδια ημερα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα