Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!

Θέλω να επιχειρήσω ένα πείραμα και να δοκιμάσω τα Windos 7 σε Pendium 4

Ενδεχομένως να είναι ένα θέμα που έχετ ξανασυζητήσει εδω μέσα αλλα παρακαλώ

πείτε μου νια άποψη με βάση τα παρακάτω:

Pentimu 4 - 3Ghz

1.5 Gb DDR

Nvidia 5200 (Aν θυμάμαι σωστά)

2 Δίσκοι των 80 και 110 Gb

Εχω καταλάβει πως το σύστημα υποτίθεται πως θα το σηκώνει και θα έχω και τη λειτουργία Aero

ΑΛΛΑ! Πέρα απο το να τα σηκώνει απλά θα είναι λειτουργικό? ¨εχει νόημα ή θα μου αλλάξει τη πίστη

Το Pc προορίζεται για πολύ βασικές λειτουργίες οπώς browsing, Ταινίες, μουσική, Download, Chat

και δεν προορίζεται να εγκατασταθούν πολλά προγράμματα σε αυτό πέρα απο το απoλύτως αναγκαιαοπως Office

Θα είναι κυρλιως για "εκπαιδευτικούς" λόγους

Πείτε μου μια άποψη παρόλο που είναι ένα θέμα που έχετε ξαναζυζητήσει στο παρελθόν

Δημοσ.

Ακόμα και να το σηκώνει το aero βγάλε το(μόλις το βαρεθείς) αφού θα σε γονατίζει λίγο κατά τα άλλα ναι μεν καλύτερα θα είσαι με τα XP αλλά και με τα 7 δεν θα έχεις μεγαλύτερα πρόβλημα.

Δημοσ.

Σε Celeron 430 (μονοπύρηνο), 2GB ram και ati 6450 μου τρέχουν μια χαρά τα 7 (όχι για games φυσικά). Κι έχω κι ένα debian σε VM :P

Δεν νομίζω ότι είναι πολύ κατώτερο το σύστημά σου (αρκετά παλιότερο όμως). Το aero δεν ξέρω αν τρέχει με την 5200, αλλά δεν είναι και big deal.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδια δεν περίμενα τοσο γρήγορη απόκριση!!!

Θα κοιτάξω το θέμα με τη κάρτα γραφικών μιας και δεν είμαι 100% σίγουρος πως είναι η 5200

αν και πολυ καλή η παρατήρηση σου φίλε corrupted απο οτι κατάλαβα δεν βρήκαν κάποια λύση τα παιδιά εχεις εσυ κάποια ιδέα?

Το λοιπόν θα το τολμήσω! Ξέρει κανείς με ποιο τρόπο αφαιρείται το Aero? Καποια πρόταση για ποια άλλα προγράμματα θα μπορούσαν να μου δημιουργήσουν πονοκεφάλους? Η έκδοση των office 2003 να φανταστω δεν είναι συμβατή? Επίσης έχω την αγγλική έκδοση το update σε ελληνικά ειναι εύκολη υπόθεση? Ελπίζω να μη σας κουράζω!

Με συγχωρείται για τα ορθογραφικα είναι λόγω βιασύνης! Να'σται καλα όλοι σας παιδια!

Δημοσ.

Το aero αφαιρειται απλα επιλεγοντας ειτε το basic theme, ειτε το windows classic theme. Δεν ειναι τιποτα.

Με το office 2003 δε πιστευω να εχεις προβλημα. Υπαρχει backwards compatibility, και η Microsoft δεν θα εκανε τετοια πατατα ωστε να μην μπορει να μπει δικο της προιον.

Οσο για το update στα ελληνικα, αν βαλεις την ultimate εκδοση, τα ελληνικα εμφανιζονται στο windows update, σαν ενα απλο optional update. Αν βαλεις αλλη εκδοση, θα σου πουν τα παιδια, γιατι δε θυμαμαι.

Για την καρτα γραφικων... αν δεν παιζουν οι drivers των Vista (δεν διευκρινιζεται στο αλλο θεμα), τοτε θα μεινεις με τον stock driver, πραγμα οχι καλο.

Δημοσ.

Αν δεν βάλεις τα ultimate, υπάρχει ένα utility για αλλαγή γλώσσας, το vistalizator (κάνει και για vista και για 7) αλλά έχει μερικά προβλήματα με το SP1 των 7.

Σε όλες τις περιπτώσεις, λειτουργεί ο τρόπος μέσω cmd:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=320555

(3 εντολές είναι όλο κι όλο).

Τα language packs υπάρχουν εδώ:

http://www.mydigitallife.info/windows-7-sp1-mui-language-packs-official-direct-download-links/

απλά επειδή είναι σε exe μορφή και χρειάζεσαι cab, μπορείς να τα αλλάξεις με το exe2cab utility που υπάρχει στο site του vistalizator:

http://www.froggie.sk/dvd.html

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ ολους τελικα δουλεψαν ολα μια χαρα !

Καθυστερησα να σας απαντησω αλλα παλι ευχαριστω! Τολη ειδικα τα λινκ για την ελληνικη γλωσσα ηταν απιστευτα χρησιμα δεν θα εβγαζα ακρη μονος μου!

Δημοσ.

Έχω βάλει 7 ultimate x86 σε p4 1.5 με 512 ram και fx5200.

Το μηχάνημα δούλευε κανονικά, αν και ήταν λίγο αργό. Σε 3Ghz με 1.5GB ram δεν θα πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα.

Το θέμα με την 5200 το έλυσα ως εξής.

1. Κατέβασα του 96.85 drivers για vista (http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_96.85_2.html)

2. Ξεκίνησα την εγκατάσταση και περίμενα να αποσυμπιέσει τα περιεχόμενα. Μόλις εμφανίστηκε ο Installer το ακύρωσα.

3. Δεξί κλικ->Ανάλυση οθόνης στην επιφάνεια εργασίας, μετά Ρυθμίσεις για προχωρημένους, Ιδιότητες στον προσαρμογέα και τέλος στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και Ενημέρωση.

4. Μετά Αναζήτηση λογισμικού προγράμματος στον υπολογιστή μου.

5. Στην αναζήτηση όρισα τον φάκελο C:\NVIDIA\WinVista\96.85 (εκεί γίνεται η αποσυμπίεση) και τσεκάρισα το Να συμπεριληφθούν οι υποφάκελοι.

Αν στο βήμα 5 δεν σου δεχτεί τους drivers πάτα στο Επιλογή από μια λίστα..., μετά πάτα Από δίσκο και πήγαινε στον ίδιο φάκελο (C:\NVIDIA\WinVista\96.85) και επέλεξε το nv_disp.inf.

Ok και Επόμενο.

Αν ρωτήσει για επιβεβαίωση το δεχόμαστε όπως είναι.

Για να δούμε αν οι drivers έχουν εγκαταστασθεί σωστά πηγαίνουμε πάλι στο βήμα 3 και στις ρυθμίσεις για προχωρημένους βλέπουμε αν ο προσαρμογέας αναφέρεται ως NVIDIA Geforce FX 5200

Δημοσ.

Έχω βάλει 7 ultimate x86 σε p4 1.5 με 512 ram και fx5200.

Το μηχάνημα δούλευε κανονικά, αν και ήταν λίγο αργό. Σε 3Ghz με 1.5GB ram δεν θα πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα.

Γενικά η αντίληψη της ταχύτητας είναι υποκειμενική τελικά.

Δημοσ.

Όχι γενικά, πάντα είναι υποκειμενική και εξαρτάται από τον σκοπό που επιτελεί ένα pc.

Το παραπάνω που ανέφερα ήταν μόνο για browsing, πασιέντζα και λίγο προγραμματισμό σε vb6 και τα 7άρια τα έβαλα γιατί με τα xp είχα κάποια περίεργα κολλήματα που έλπιζα (επί ματαίω όπως αποδείχτηκε τελικά) να διορθωθούν με τα 7. :mad:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...