Προς το περιεχόμενο

O/C το συστημα της υπογραφης μου!!

sir_platanight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,ξεμπερδεψα με τις αναβαθμισεις που ηθελα να κανω και θα ηθελα να τσιμπησουμε λιγο τον επεξεργαστη..ειναι καλο το πακετο μου για o/c?για δωστε τα φωτα σας πως να ξεκινησουμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

βρηκα ενα οδηγο σε ενα ξενο φορουμ αλλα δεν προλαβα να κανω κατι...

εδω ειναι οι φωτο απο το Bios της Mobo μου:

img0588sg.th.jpg

img0586di.th.jpg

img0585zv.th.jpg

ΡΙξε τις μνημες σου στα 1333 και ξεκινα με

System voltage control manual

cpu voltage control manual και βαλε το στο 1.40

dram voltage manual και βαλε το στο 1.60-1.65

cpunbvid βαλε το στο 1.25 (το cpu_nb δεν ειναι αυτο)?

core perfomance boost disable (το turbo ειναι αυτο,κλεισε το)

και τωρα απο το cpu frequency που εισαι 200 και πολλαπλασιαστη εχεις 14 η συχνοτητα παει 14Χ200=2800 που εισαι.

ο πολλαπλασιαστης σου δεν ειναι ξεκλειδωτος οπτοε θα παιξεις με το cpu frequency.δοκιμαζεις να το ανεβαζεις καθε φορα απο λιγο,μην το καρφωσεις κατευθειαν 14Χ250=3500mhz

Ριξε και το ht link frequency στα 1800mhz.

αυτο και οι μνημες και το cpu northbridge frequency θα ανεβουνε οταν θα αλαλξεις την συχνοτητα.

Τo ht link frequency πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στο 2000 οποτε το ριχνεις τωρα ετσι ωστε με το που θα ανεβασεις την συχνοτητα θα ανεβει και αυτο και θα δουμε που θα παει.

το ιδιο και οι μνημες,γιαυτο τις εριξες.γιατι με το ανεβασμα θα ανεβουνε και αυτες.

τελος το cpu northbridge frequency αστο να ανεβει.με 1.25 ρευμα που του δωσαμε λογικα τα 2800 τα εχεις.

Γιατι θα ανεβουν οταν θα ανεβασεις την συχνοτητα και αναλογα με το ποσο θα τον πας παιζει να πανε και 1600 παλι.

το θεμα ειναι οτι εαν τις εχεις απο την αρχη στα 1600,θα ανεβουν και αλλο και μπορει να σε κοψουν απο το overclock.

Εαν ειχες black edition με ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη δηλαδη δεν θα αλλαζες το cpu frequency (το 200 δηλαδη) αλλα θα αλαλζες μονο τον πολλαπλασιαστη (το 14 που εχεις) οποτε δεν θα επηρεαζοντουσαν οι μνημες.

Να σου το πω απλα.ο πολλαπλασιαστης για τις μνημες σου οταν ειναι στο 8.00 παει ετσι 8,00*200(cpu frequency)=1600.

εσυ θα τις ριξεις στα 6,66 οποτε 6.66*200=1333.

εαν τωρα θελεις να πας το cpu frequency στο 250 τοτε οι μνημες σου θα πανε 6,66*250=1665

και ο επεξεργαστης 250*14=3500mhz.

εα τις αφησεις στο 8.00 τις μνημες τοτε 8,00*250=2000Mhz.δεν θα αντεξουν οι μνημες στα 2000mhz και θα σε κοψουν πολυ πριν.

Δοκιμασε αυτες τις ρυθμισεις.το ρευμα του επεξεργαστη στο 1.40,τις μνημες στο 1.65.

το cpu frequency στο 250 και τον πολλαπλασιαστη του επεξεργαστη στο 14 οπως ειναι.

το ρευμα του cpu_nb στο 1.25 και το turbo ειπαμε να το κλεισεις.

Τις μνημες στα 1333.

το ht frequency απο 2000mhz που ειναι (200*10=2000) ριξε το στο 1600 και θα παει 250*8=2000 παλι,εκει που το θελουμε.

Edit:α και το pcie clock που ειναι στο auto,βαλε το manual και κρατα το στο 100.

Το cpu nb vid control βαλτο +0,075 γιατι απο stock που ειναι 1.175 λογικα θα παει στο 1.250

το αλλο ουτε ξερω τι ειναι.περιμενε τον cold η καποιον αλλο.εχω καιρο να πιασω gigabyte Μητρικη.

ειμαι στα 3,6 εδω και ενα δεκαλεπτο...για κοιταξτε τα σεττινγκς και πειτε μου αν ειναι να αλλαξω κατι!!θα το αφησω με το στρεσ τεστ τωρα γτ θα παω σε μια δουλεια..το ξερω ειναι πολυ λιγο για να φανει κατι απλα πειτε μου αν ειναι να αλλαξω κατι!

39761282.th.jpg

img0595sl.th.jpg

Μια χαρα εισαι.εαν εισαι σταθερος εισαι οκ.μετα προσπαθεις η να πας παραπανω η να κατσεις εκει που εισαι και να χαμηλωσεις ρευμα εαν σε παιρνει.και ετσι μια χαρα εισαι ομως.απλα ριξε το ht link frequency στο Χ 8 να κατεβει λιγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...