Diskolos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Οκ.Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Βρέθηκε λύση και ήταν απλή και οικονομική τελικά. Έβαλα το guitar rig να τρέχει από τους drivers της m audio. Αγόρασα ένα καλώδιο RCA σε Mini Jack και ένα διακλαδωτήρα από ένα αρσενικό Jack σε δυο θηλυκά.Συνδεσα το διακλαδωτήρα στο Hi-fi που χρησιμοποιώ για τον υπολογιστή και έβαλα πάνω την m audio και την onboard του PC. Όλα καλά τώρα και με χαμηλό latecy.Το καλώδιο και ο διακλαδωτήρας μου στοίχησαν 2Ε σε περίπτωση που θέλει να κάνει κανείς το ίδιο. Εντέλει και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος (εγώ σε αυτή την περίπτωση) χορτάτος. Edit:Εχει μια μικρη απώλεια στην ενταση αλλα ελπιζω να διορθωθεί με καλυτερης ποιοτητας spliter
Luciddream Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Οκ.Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Βρέθηκε λύση και ήταν απλή και οικονομική τελικά. Έβαλα το guitar rig να τρέχει από τους drivers της m audio. Αγόρασα ένα καλώδιο RCA σε Mini Jack και ένα διακλαδωτήρα από ένα αρσενικό Jack σε δυο θηλυκά.Συνδεσα το διακλαδωτήρα στο Hi-fi που χρησιμοποιώ για τον υπολογιστή και έβαλα πάνω την m audio και την onboard του PC. Όλα καλά τώρα και με χαμηλό latecy.Το καλώδιο και ο διακλαδωτήρας μου στοίχησαν 2Ε σε περίπτωση που θέλει να κάνει κανείς το ίδιο. Εντέλει και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος (εγώ σε αυτή την περίπτωση) χορτάτος. Edit:Εχει μια μικρη απώλεια στην ενταση αλλα ελπιζω να διορθωθεί με καλυτερης ποιοτητας spliter βγάλτο μια φωτογραφία για να καταλάβουμε... εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει το πρόβλημα που λές παραπάνω γιατι έχω τον Fender Mustang και τον συνδέω με USB.. αλλα μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον! Το wasapi ξέχασέ το. Δεν κάνει για κιθάρα, γιατί θα 'χεις μεγάλη καθυστέρηση (latency). Ό,τι καταφέρεις θα'ναι με το asio. Άλλη λύση είναι το direct monitoring. (το υποστηρίζει η maudio) Με το direct monitoring θα ακούγεται η κιθάρα ανεξάρτητα από το τι πρόγραμμα τρέχεις εκείνη τη στιγμή. Το μόνο κακό είναι ότι θα ακούς τον καθαρό ήχο της, δηλαδή χωρίς παραμόρφωση, delay κλπ. Εκτός αν έχεις πεταλάκι ή πολυεφέ. το wasapi δεν υποτίθεται οτι ειναι σχεδιασμένο για low latency ? δεν έχω δοκιμάσει, απλώς αυτο κατάλαβα απο τα λίγα που διάβασα
sl028 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 το wasapi δεν υποτίθεται οτι ειναι σχεδιασμένο για low latency ? δεν έχω δοκιμάσει, απλώς αυτο κατάλαβα απο τα λίγα που διάβασα Δε γνωρίζω λεπτομέρειες. Κι εγώ από ό,τι διάβασα, πολλοί που χρησιμοποιούσαν wasapi γύρισαν σε asio λόγω latency.
Luciddream Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δε γνωρίζω λεπτομέρειες. Κι εγώ από ό,τι διάβασα, πολλοί που χρησιμοποιούσαν wasapi γύρισαν σε asio λόγω latency. ναι αλλα τώρα ψήθηκα να το δοκιμάσω οπότε θα το δοκιμάσω και θα σας πώ. εγώ σε φορουμ διάβασα οτι το wasapi δίνει 2-3ms πιο κάτω απο asio και πιο natural ήχο.
Luciddream Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 wow... δεν το περίμενα οτι αυτο το τοπικ αντι να έβρισκε λύση σε σένα θα έβρισκε σε μένα.... ! ! ! ! ! λοιπόν έβαλα το guitar rig και σύνδεσα τον ενισχυτή με το pc. διάλεξα ASIO (το WASAPI απο οτι φαίνεται δεν βρίσκει τα USB AUDIO οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω τα παραπάνω) στο ASIO4ALL διάλεξα τα ηχεία και τον ενισχυτή. στο input έβαλα τον ενισχυτή και στο output τα ηχεία.. αποτέλεσμα, δουλεύει άψογα και χωρίς latency με την onboard κιόλας ... (και Guitar Rig 5) απλά απο ότι φαίνεται πρέπει να διαλέξεις άλλα ηχεία για να ακούς και τον ήχο απο το pc..
Diskolos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 απλά απο ότι φαίνεται πρέπει να διαλέξεις άλλα ηχεία για να ακούς και τον ήχο απο το pc.. Το πρόβλημα είναι ότι όταν βάζεις και τρέχει το ASIO4ALL δεν ακούς τίποτα άλλο. Αυτό έλεγα και εγώ.Με το τρόπο που περιέγραψα παραπάνω λύνεται.
Luciddream Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2012 Το πρόβλημα είναι ότι όταν βάζεις και τρέχει το ASIO4ALL δεν ακούς τίποτα άλλο. Αυτό έλεγα και εγώ.Με το τρόπο που περιέγραψα παραπάνω λύνεται. εγώ νομίζω οτι αφου έχεις 2 κάρτες μπορείς να διαλέξεις όλες τις συσκευές ΕΚΤΩΣ απο αυτήν που θα παίζει ο ήχος του PC στο ASIO4ALL και να κάνεις Routing μέσω του Guitar Rig. σε μένα τουλάχιστον δουλεύει. παίζει ο ήχος του PC απο την on board και η κιθάρα απο τα ακουστικά USB. και μάλιστα με 16.2 MS Latency το WASAPI πρεπει επίσης να σου δουλεύει αν βάλεις σωστά το routing. πιο Guitar Rig έχεις? ναι οτι λύνεται λύνεται με τον τρόπο που είπες απλά πρέπει να φτιάχνει και πιο απλά βασικά μάλλον τωρα κατάλαβα τι έχεις κάνει οπότε μάλλον το ίδιο πράγμα λέμε συνεχίζω να πιστεύω οτι θα πρεπε να σου δουλεύει τελείως πιο απλά με το wasapi αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να το τσεκάρω επίσης ειναι λογικό να έχει μεγαλύτερο latency όπως είπε ο φίλος παραπάνω αφου θα "μαζεύει" όλους τους ήχους και θα τους στέλνει στα ηχεία, αλλα πόσο παραπάνω να ειναι? δεν νομίζω να ειναι πολύ.
Diskolos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Έχεις πέσει έξω.Δεν είναι παραπάνω αντιθέτως.15,3ms.Το wasapi δεν τρέχει καθόλου.Το δοκίμασα όπως έχω γράψει. Πίστεψε με ότι συνδυασμό driver και λογισμικού μπορούσα να σκεφτώ και βρήκα στο internet το δοκίμασα.Το μόνο που δούλεψε ήταν το τελευταίο που και περιέγραψα. Κοίτα λίγο πως είναι... Κιθάρα-----Μ audio------> ///////////////////////////////Διακλαδωτήρας--------Audio in του Hifi Pc---------------------------> (Οι - είναι τα αντίστοιχα καλώδια και οι / δεν είναι κάτι απλώς το έβαλα για πρακτικούς λόγους)
Luciddream Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 ναι μόνο έτσι γίνεται γιατι σου δεσμεύει τις συσκευές το κάθε asio ... κρίμα για το wasapi, θα ήταν ωραία να δούλευε. ίσως δεν το υλοποιεί σωστά το guitar rig, ίσως δεν το χουν σχεδιάσει ακόμα καλά στην microsoft. κατευθείαν απο την μια κάρτα στην άλλη δεν μπορείς ? Κιθάρα-----Μ audio------>PC(line in)------> Audio in του Hifi
Diskolos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Κιθάρα-----Μ audio------>PC(line in)------> Audio in του Hifi Ειναι και αυτο μια λυση αλλα με αυτο το τροπο νομιζω οτι θα εχει μεγαλο latecy.Δεν το ειχα δοκιμασει πιο πριν γιατι ηθελε καλωδιο RCA σε Mini Jack το οποιο πηρα σημερα. Θα το δοκιμασω και θα στείλω. EDIT:Δεν κρατήθηκα.Το δοκίμασα. Λειτουργεί αλλά βγάζει πολύ θόρυβο και ο ήχος της κιθάρας δεν είναι καθαρός. Κρίμα.Θα ήταν καλή λύση. EDIT 2: Άλλαξα λίγο κάτι ρυθμίσεις και περιορίστηκε ο θόρυβος αλλά παραμένει.
Luciddream Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 πολυ φτηνή λύση, απορώ πως δεν την σκεφτήκαμε νωρίτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα