Alexandros1991 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Γεια σε όλους Όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή και κυρίως iMac. Τόσα χρόνια χειρίζομαι τα Windows και απλά θα ήθελα να κάνω μια αλλαγή παίρνοντας έναν iMac. Είμαι φοιτητής στην Κέρκυρα και δειλά δειλά κάνω τα πρώτα μου βήματα στο δεύτερο έτος στα απαιτητικά προγράμματα που χρειάζονται για τον κλάδο που πρόκειται να ακολουθήσω που είναι η επεξεργασία εικόνας και βίντεο όπως πχ Photoshop, Premier , After Effects κτλ. Έχω ακούσει από συμφοιτητές μου αλλά και από τους ίδιους τους καθηγητές ότι τα iMac έχουν φτιαχτεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλαδή για να χρησιμοποιούνται ως "εργαλεία" δουλειάς και πως σε αυτόν τον τομέα λειτουργικά τα iMac είναι χρόνια μπροστά από τα PC. Επίσης δεν νομίζω πως θα κολώσω να μάθω να χειρίζομαι έναν iMac και ούτε πρόκειται να με επηρεάσει στην τελική μου απόφαση. Βέβαια, είχα πάντοτε στο μυαλό μου να πάρω ένα PC δυνατό για παιχνίδια αλλά νομίζω πως μπορώ να αρκεστώ στις όποιες δυνατότητες του iMac πάνω στα παιχνίδια. Βλέποντας κάποια βιντεάκια στο youtube, νομίζω πως δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να παίζω στο iMac κανένα παιχνίδι, όχι βέβαια σαν το PC, αλλά γενικά προτεραιότητα μου είναι το αντικείμενο που θέλω να διαλέξω όπως είπα και παραπάνω. Λοιπόν...Έχω κοιτάξει στο Πλαίσιο αυτό το iMac http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/All-in-one-computers/Apple-iMac-MC813GR-Z0M6-MC813GR-Z0M6.htm και πιστεύω πως πληρεί τις προϋποθέσεις που χρειάζονται. Απλά θα ήθελα να ακούσω γνώμες γενικά για iMac και για την χρήση που τον θέλω, αλλά και αν υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες με πάνω κάτω τα ίδια λεφτά. Δεκτές όλες οι γνώμες και οι διορθώσεις αν έχω κάνει κάποιο λάθος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που διαθέσατε έστω και για την απλή ανάγνωση του κειμένου μου !!! Περιμένω να μου δώσετε τα φώτα σας πάνω στο θέμα...!
c0prse_grinder Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 εκανα και εγω τη μεταβαση προσφατα σε iMac και εχω μεινει 100% ευχαριστημενος. η συμβουλη μου ειναι αν οντως αποφασισεις να το αγορασεις, να το παρεις απο authorized distributor πχ: isquare, istorm (http://www.isquare.g...e/mac/imac.html) παντως αν θελεις να συνδυασεις και το gaming τοτε ισως να το ψαξεις οσον αφορα το να κανεις assemble ενα ωραιο pc. απλα το iMac σου δινει ενα πολυ ομορφο και γρηγορο πακετο.. εγω πχ τα χα βαλει κατω και δεν εβγαινε και τραγικη η διαφορα του να παιρνα και την οθονη την τελεια (που χει το iMac) και τα wi-fi (built-in)..βασικα το pc που εχτιζα εβγαινε περιπου στα 750Ε μετα κοιταγα για οθονη (+180-220Ε) μετα keyboard, mouse, wifi στικακι, webcam μπλα μπλα.. θα βγαινε ολοκληρωμενο κοντα στο 950αρι σιγουρα.. και ετσι πουλησα και το ps3 που δεν επαιζα πλεον ιδιαιτερα και πηγα στο iMac το οτι θα σε βολεψει με τα της σχολης ειναι σιγουρο, το οτι το λειτουργικο του ειναι απροβληματιστο ειναι γνωστο..το θεμα ειναι αν εσυ εισαι διατεθιμενος να ξοδεψεις τοσα ειδικα σε μια δυσκολη περιοδο που θα μπορουσες με λιγοτερα χρηματα να κανεις τη δουλεια σου και να εχεις και ανοιχτο-τερο τον τομεα του gaming
Alexandros1991 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Έχεις ένα δίκιο όσον αναφορά τα χρήματα και τους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Αυτά τα χρήματα τα μάζεψα για αυτόν και μόνο το σκοπό και θέλω να τα αξιοποιήσω στο έπακρον. Έτσι κι αλλιώς και για PC να έδινα λεφτά εκει γύρω μου έβγαινε το κόστος. Απλά εδώ πληρώνω την "extra" οθόνη που πραγματικά έχω δει και από κοντά και απλά έχω μείνει άναυδος με την ευκρίνεια της. Τώρα για το θέμα των παιχνιδιών δεν με καίει και τόσο,μπορώ να συμβιβαστώ. Απλά θέλω να αλλάξω σε iMac για να δω και κάτι καινούργιο που σαφώς είναι και καλύτερο για τον κλάδο μου. Το έχω και σαν άχτι να δώσω αρκετά χρήματα αλλά να πάρω ένα δυνατό εργαλείο που θα το κρατήσω για καιρό.
c0prse_grinder Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Έχεις ένα δίκιο όσον αναφορά τα χρήματα και τους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Αυτά τα χρήματα τα μάζεψα για αυτόν και μόνο το σκοπό και θέλω να τα αξιοποιήσω στο έπακρον. Έτσι κι αλλιώς και για PC να έδινα λεφτά εκει γύρω μου έβγαινε το κόστος. Απλά εδώ πληρώνω την "extra" οθόνη που πραγματικά έχω δει και από κοντά και απλά έχω μείνει άναυδος με την ευκρίνεια της. Τώρα για το θέμα των παιχνιδιών δεν με καίει και τόσο,μπορώ να συμβιβαστώ. Απλά θέλω να αλλάξω σε iMac για να δω και κάτι καινούργιο που σαφώς είναι και καλύτερο για τον κλάδο μου. Το έχω και σαν άχτι να δώσω αρκετά χρήματα αλλά να πάρω ένα δυνατό εργαλείο που θα το κρατήσω για καιρό. και εγω οτι θα το κρατησω για καιρο ηταν ενα απτα βασικα check που εκανα πριν αποφασισω..με μια απλη αναβαθμιση ram το iMac θα παιρνει χαλαρα για πολυ καιρο ακομα τις αναβαθμισεις λογισμικου της Apple (λεω με αναβαθμιση ram γιατι σιγουρα θα χρειαστει να το πας στα 8 τουλαχιστον απο ενα σημειο και μετα για να τρεχουν τα βαρια βαρια προγραμματα με ανεση), εμενα δεν μου χρειαστηκε ακομη, ρολαρει απιστευτα και με σχετικα above standard weight προγραμματα (Μatlab κτλ)
Alexandros1991 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Τα προγράμματα που με ενδιαφέρουν είναι ότι έχει σχέση με επεξεργασία τα οποία τα ξέρεις και συ πχ Photoshop, AfterEffects, Premier, και το Final Cut το οποίο νομίζω είναι συμβατό μόνο στους iMac. Πάντως αυτό με την Ram μπορείς να μου το εξηγήσεις λιγάκι γιατί δεν είμαι και καλός γνώστης της εσωτερικής σύνθεσης του υπολογιστή. Δηλαδή μπορώ να αφαιρέσω μετά από κάποιον καιρό την 4άρα και να βάλλω 8άρα?? Σόρρυ αν είναι γελοία η ερώτηση αλλά πρακτικά δεν ξέρω πως γίνονται όλα αυτά με τo Hardware...!
c0prse_grinder Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 εχει ram slots οπου μπορεις να προσθεσεις πχ ακομη 4GB.. ριξε μια ματια εδω, ειναι σχετικα απλη διαδικασια --> http://support.apple...US&locale=en_US γενικοτερα αποτι εχω διαβασει για επεξεργασια εικονας και ηχου ειναι καλο να αναβαθμισεις την ram ακομα και στα 16GB αλλα πανω σε αυτο καλυτερα να σε συμβουλεψει καποιος που ασχολειται με επεξεργασια εικονας που σε ενδιεφερει.. αυριο μεχρι το μεσημερακι λογικα θα χεις καποια πιο εξειδικευμενη απαντηση
haHa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Οπως και να εχει, αν προκειται να παρεις μηχανημα των ~1800€ εν ετει 2012 ειναι κριμα να μην προστατευσεις την επενδυση σου με αγορα επεκτασης εγγυησης στα 3 χρονια, γιατι η apple το εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση. Κοστιζει 190€. Περα απο αυτο, απο παιχνιδια δεν τραβαει ιδιαιτερα αυτος ο iMac , ειδικα στην native αναλυση. Αλλα φανταζομαι δεν σε ενδιαφερουν τοσο τα παιχνιδια ή σε ενδιαφερουν απλα παιχνιδακια. Κανα 2000€ με την εγγυηση θα παει ο iMac με 4gb ram και εναν σκληρο δισκο και απλη καρτα γραφικων. Μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου στα προγραμματα που θελεις με αυτον τον iMac, απλα με ενα pc θα την εκανες λιγο καλυτερα-πιο γρηγορα. Επισης το pc θα ειχε μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, χωρια την μικροτερη τιμη, γρηγοροτερο/φθηνοτερο service, μεγαλυτερη αναβαθμισημοτητα/επεκτασιμοτητα. Τελος, στο pc θα μπορουσες να βαλεις εναν ssd 120gb με 140€ ή εναν 240gb με 280€ αντι για 560€ που ζηταει η apple και να απογειωσεις τις επιδοσεις του μηχανηματος σου. Έτσι κι αλλιώς και για PC να έδινα λεφτά εκει γύρω μου έβγαινε το κόστος. Απλά εδώ πληρώνω την "extra" οθόνη που πραγματικά έχω δει και από κοντά και απλά έχω μείνει άναυδος με την ευκρίνεια της. Μην νομιζεις οτι το pc θα σου εβγαινε στα ιδια χρηματα και με χειροτερη οθονη. Το pc θα εβγαινε σε χαμηλοτερο κοστος(ο iMac θα παρεμενε 30-40% ακριβοτερος και με χειροτερα specs). Φυσικα θα εβαζες και στο pc καλη οθονη, μαλιστα θα εβαζες ακομα καλυτερη , την dell u2711 ή 2 x 24" dell u2412 , που θα μπορουσες μαλιστα να την χρησιμοποιησεις και για αλλες χρησεις(με αλλο pc , με ps3 κλπ) γιατι εχουν εισοδους. ---------------- Οσον αφορα τη Ram, εννοειται πως δεν θα μεινεις με μονο 4gb ram για την δουλεια που τον θελεις, ειδικα απο την στιγμη που ειναι τοσο φθηνη η ram αυτην την περιοδο. Απλα δε θα την παρεις την ram απευθειας απο την apple που την χρεωνει πανακριβα. Πχ θα την παρεις απο την crucial (σε 2 μερες ειναι σπιτι σου) και θα την βαλεις μονος σου, σου δινει οδηγιες ακομα και η ιδια η apple. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2012 από haHa
Κomos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Οπως και να εχει, αν προκειται να παρεις μηχανημα των ~1800€ εν ετει 2012 ειναι κριμα να μην προστατευσεις την επενδυση σου με αγορα επεκτασης εγγυησης στα 3 χρονια, γιατι η apple το εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση. Κοστιζει 190€. Περα απο αυτο, απο παιχνιδια δεν τραβαει ιδιαιτερα αυτος ο iMac , ειδικα στην native αναλυση. Αλλα φανταζομαι δεν σε ενδιαφερουν τοσο τα παιχνιδια ή σε ενδιαφερουν απλα παιχνιδακια. Κανα 2000€ με την εγγυηση θα παει ο iMac με 4gb ram και εναν σκληρο δισκο και απλη καρτα γραφικων. Μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου στα προγραμματα που θελεις με αυτον τον iMac, απλα με ενα pc θα την εκανες λιγο καλυτερα-πιο γρηγορα. Επισης το pc θα ειχε μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, χωρις την μικρροτερη τιμη, γηργοροτερο/φθηνοτερο service, μεγαλυτερη αναβαθμισημοτητα/επεκτασιμοτητα. Τελος, στο pc θα μπορουσες να βαλεις εναν ssd 120gb με 140€ ή εναν 240gb με 280€ αντι για 560€ που ζηταει η apple και να απογειωσεις τις επιδοσεις του μηχανηματος σου. Μην νομιζεις οτι το pc θα σου εβγαινε στα ιδια χρηματα και με χειροτερη οθονη. Το pc θα εβγαινε σε χαμηλοτερο κοστος(ο iMac θα παρεμενε 30-40% ακριβοτερος και με χειροτερα specs). Φυσικα θα εβαζες και στο pc καλη οθονη, μαλιστα θα εβαζες ακομα καλυτερη , την dell u2711 ή 2 x 24" dell u2412 , που θα μπορουσες μαλιστα να την χρησιμοποιησεις και για αλλες χρησεις(με αλλο pc , με ps3 κλπ) γιατι εχουν εισοδους. ---------------- Οσον αφορα τη Ram, εννοειται πως δεν θα μεινεις με μονο 4gb ram για την δουλεια που τον θελεις, ειδικα απο την στιγμη που ειναι τοσο φθηνη η ram αυτην την περιοδο. Απλα δε θα την παρεις την ram απευθειας απο την apple που την χρεωνει πανακριβα. Πχ θα την παρεις απο την crucial (σε 2 μερες ειναι σπιτι σου) και θα την βαλεις μονος σου, σου δινει οδηγιες ακομα και η ιδια η apple. ειλικρινά τα διάβασα λες και τα έγραψα εγώ ήμουν pcας κάνα 20ρι χρονια και εδώ κ κάνα μηνα το γύρισα σε imac οι ουσιαστικές διαφορες είναι οτι έχεις το ίδιο πράγμα απλα πιο μαζεμένο και φυσικά αυτό πληρώνεις στα 27ρια για να συγκρίνεις όμοια πράγματα ψάξε για 27ρα sips panel led και ανάλυση 2560χ1440 να δεις πως ανεβαίνει η τιμή και το mac παίρνει ssd για την ακρίβεια παίρνει τον ίδιο με το pc επίσης το imac το παίρνεις τώρα και το κρατάς 5,6 χρονια το pc στα 5,6 χρονια θα έχεις κάνει 2,3 αναβαθμίσεις ίσως κ βαρβάτες (cpu mobo ) και όχι περιφερειακά μονο αλλα θα σου μείνει προίκα η οθόνη και το tower, το imac πάλι όταν παλιώσει πάει πακέτο αποθήκη, δεν σου μένει κάτι,δεν ξέρω αν στο μέλλον μπορέσεις να το δουλέψεις ως monitor έστω μέσω thunderbold
haHa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) στα 27ρια για να συγκρίνεις όμοια πράγματα ψάξε για 27ρα sips panel led και ανάλυση 2560χ1440 να δεις πως ανεβαίνει η τιμή 27αρα με sips panel και ανάλυση 2560x1440 ειναι η dell u2711(μαλιστα φοραει ακριβως το ιδιο panel με την apple). Δεν ειναι led οπως η apple, αλλα αυτο δεν ειναι μειονεκτημα, αλλα πλεονεκτημα γιατι εχει wide gamut (που δεν εχει η led της apple), κοινως περισσοτερα χρωματα. To wide gamut ειναι κατι που επιζητανε οι γραφιστες και γενικοτερα οσοι δουλευουν σε photoshop επαγγελματικα. ... και το mac παίρνει ssd για την ακρίβεια παίρνει τον ίδιο με το pc ... Μονο που στο pc τον αγοραζεις και τον βαζεις κατευθειαν ΜΑΖΙ με τον μεγαλο κανονικο σκληρο δισκο χωρις ταρζανιες, να χανεις εγγυησεις κλπ. Πχ εσυ που εχεις iMac δεν μπορεις να βαλεις εναν ssd ΜΑΖΙ με τον μαμισιο μεγαλο κανονικο σκληρο δισκο χωρις να κανεις πατεντες , να χανεις εγγυησεις ή να πηγαινεις σε αντιπροσωπεια και να τους χρυσοπληρωσεις.(γυρω στα ~150€ κοστιζουν τα εργατικα μονο για αλλαγη σκληρου δισκου στον iMac, αν θυμαμαι καλα) επίσης το imac το παίρνεις τώρα και το κρατάς 5,6 χρονια το pc στα 5,6 χρονια θα έχεις κάνει 2,3 αναβαθμίσεις ίσως κ βαρβάτες (cpu mobo ) και όχι περιφερειακά μονο αλλα θα σου μείνει προίκα η οθόνη και το tower Το pc σιγουρα θα κρατησει περισσοτερα χρονια. Μια απλη αναδρομη στο παρελθον αν κανεις μπορεις να το καταλαβεις: πχ ενας iMac του 2008 (με core 2 duo) ή ενα πιο δυνατο και πιο φθηνο pc του 2008 (με καλυτερη καρτα γραφικων και πιο γρηγορη cpu, ακομα και τετραπυρηνο core 2 quad) θα στεκεται στις σημερινες εφαρμογες καλυτερα?? Φυσικα το pc του 2008 θα πηγαινει καλυτερα τωρα εν ετει 2012 απο τον iMac του 2008. Και εχει και το πλεονεκτημα οτι μπορεις να του κανεις αναβαθμιση πανευκολα και πολυ φθηνα(με 300€ του βαζεις i5 κλπ) και φυσικα μπορεις να χρησιμοποιησεις την οθονη του και να μην την παροπλισεις αν αποφασισεις μετα απο 4 χρονια να αλλαξεις μηχανημα. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2012 από haHa
Κomos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 δεν διαφωνώ καπου εγώ πάλι είμαι της άποψης να το πουλάω στα 3,4 χρονια μιση τιμή να βάζω αλλα τόσα και να παίρνω το νέο στο pc απλα ξεχνα το.. πούλησα tower q9550 με ati 5850 350 και δεν έφευγε θυμάσαι ποσο είχαν όταν βγήκαν ε ? Απλα από μια ηλικία και μετά βαριέσαι να κατσαβιδιαζεις γιατί έχεις άλλες προτεραιότητες (πχ οικογένεια) και δεν είσαι τόσο enthusiast user εκεί με το mac απλα ησυχάζεις, σίγουρα πληρώνεις κάτι παραπάνω, αλλα έτσι γίνεται και με τα αμαξια, πληρώνεις image σχεδιασμό κλπ, κατά τα αλλα ότι κάνει το ένα κάνει και το άλλο απλα με διαφορετικό τρόπο
Heatspreader Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Πολύ καλό κατάστημα είναι αυτό της Κύπρου. Πριν λίγους μήνες αγόρασα ακριβώς τον ίδιο που θέλεις να πάρεις και εσύ από το συγκεκριμένο μαγαζί. Πέρα ότι έχει καλύτερη τιμή, αυτό που βλέπω τώρα είναι πως σου δίνει άλλα 4GB RAM δώρο. Δηλαδή σύνολο 8GB. Με τα 4GB δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά ειδικά για τους σκοπούς που τον θέλεις. Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι θα εκπλαγείς από την άριστη εξυπηρέτηση του e-mac. http://www.e-mac.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=409&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=29&lang=el Η θεωρία ότι τα Mac είναι για επαγγελματική χρήση, είναι ένα απομεινάρι. Αυτό ίσχυε κάποτε όταν τα Windows δεν ήταν τόσο καλό λειτουργικό όσο αυτό της Apple και όταν τα PC είχαν χειρότερο Hardware. Πλέον με τα Windows 7 κάποιος μπορεί να κάνει ότι θέλει, εύκολα γρήγορα και σταθερά μέσα σε ένα ωραίο και φιλικό περιβάλλον εργασίας. Μπορείς να παίξεις και κάποιο παιχνίδι στο Mac, αλλά σε χαμηλότερη ανάλυση, καθώς η μέγιστη ανάλυση της οθόνης είναι τόσο μεγάλη που και με ένα καλό PC, δύσκολα θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Θέλω να πω πως χρειάζεται πολύ καλή κάρτα γραφικών για να παίξει άπταιστα σε μία τέτοια ανάλυση των 2560 by 1440 pixels. Δεν θα έχεις πρόβλημα στο να χειριστείς το OSX. Στην αρχή ίσως σου φανεί λίγο περίεργο, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Σε ένα - δυο μήνες, σίγουρα θα είσαι μια χαρά. Υ.Γ.: Το κακό της υπόθεσης είναι ότι θα γίνεις Mac-ας. Θα σκέφτεσαι ποιο θα είναι το επόμενο Mac σου και όχι ποια θα είναι η επόμενη αναβάθμιση στο PC. Καλές αγορές.
haHa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 δεν διαφωνώ καπου εγώ πάλι είμαι της άποψης να το πουλάω στα 3,4 χρονια μιση τιμή να βάζω αλλα τόσα και να παίρνω το νέο στο pc απλα ξεχνα το.. πούλησα tower q9550 με ati 5850 350 και δεν έφευγε θυμάσαι ποσο είχαν όταν βγήκαν ε ? Απλα από μια ηλικία και μετά βαριέσαι να κατσαβιδιαζεις γιατί έχεις άλλες προτεραιότητες (πχ οικογένεια) και δεν είσαι τόσο enthusiast user εκεί με το mac απλα ησυχάζεις, σίγουρα πληρώνεις κάτι παραπάνω, αλλα έτσι γίνεται και με τα αμαξια, πληρώνεις image σχεδιασμό κλπ, κατά τα αλλα ότι κάνει το ένα κάνει και το άλλο απλα με διαφορετικό τρόπο Δεν χρειαζεται να πουλας καθε 3,4 χρονια. Πιο πιθανο ειναι να συμβει αυτο στον iMac που εχει μικροτερη αντοχη στο χρονο. Οπως ειπα δες το παραδειγμα του iMac του 2008 και ενος δυνατου pc του 2008. χωρις καμμια αλλαγη το pc θα ανταποκρινεται σημερα εν ετει 2012 καλυτερα. Και εκτος οτι εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο , εχει και την επιπλεον δυνατοτητα της αναβαθμισης. Και δεν χρειαζεται να κατσαβιδιαζεις. Το κανουν τα καταστηματα για εσενα και στο κανουν πολυ φθηνοτερα απο οτι στον iMac, που πχ μια απλη αλλαγη σκληρου δισκου κοστιζει περι τα 150€ μονο τα εργατικα. Το να την κανεις μονος σου ειναι εξαιρετικα δυσκολο και χρειαζεται πολυ ορεξη για δυσκολο κατσαβιδιασμα ο iMac.. Οποτε, οπως λες iMac επιλεγεις επειδη πχ ειναι συμμαζεμενο μηχανημα και ομορφο ή θελεις κατι διαφορετικο. Γιατι απο αντοχη στο χρονο, επιδοσεις , οθονη, τιμη,εγγυηση, ταχυτητα service(πολυ σημαντικο για επαγγελματικο μηχανημα) , η επιλογη ενος pc ειναι καλυτερη.
slammingr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δεν χρειαζεται να πουλας καθε 3,4 χρονια. Πιο πιθανο ειναι να συμβει αυτο στον iMac που εχει μικροτερη αντοχη στο χρονο. Οπως ειπα δες το παραδειγμα του iMac του 2008 και ενος δυνατου pc του 2008. χωρις καμμια αλλαγη το pc θα ανταποκρινεται σημερα εν ετει 2012 καλυτερα. Αυτο με την αντοχή του χρόνου τι το ήθελες; Έχεις χρησιμοποιήσει Mac για πολλα χρόνια και PC για τα ίδια; Το PC θέλει μετά απο έναν χρόνο χαλαρά Format, αρχίζει να κολλάει, για την εκκίνηση θέλεις τουλάχιστον 10 λεπτά.Εδω και 3 Χρόνια χρησιμοποιώ Mac και είναι λες και τον αγόρασα χθές.Οσον αναφορά το κατσαβίδιασμα, All-In-One εργαλέιο έχεις και όχι πληκτρολόγια ποντίκια με καλόδια, κεντρικές μονάδες και 1002 άλλα, λογικό νομίζω πως είναι...150 ευρώ για σκληρό δίσκο, η πιο σωστά τα εργατικά;ε αν δεν το κάνεις μόνος τα ίδια λεφτά δίνεις και για pc.....
Heatspreader Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Πχ εσυ που εχεις iMac δεν μπορεις να βαλεις εναν ssd ΜΑΖΙ με τον μαμισιο μεγαλο κανονικο σκληρο δισκο χωρις να κανεις πατεντες , να χανεις εγγυησεις ή να πηγαινεις σε αντιπροσωπεια και να τους χρυσοπληρωσεις.(γυρω στα ~150€ κοστιζουν τα εργατικα μονο για αλλαγη σκληρου δισκου στον iMac, αν θυμαμαι καλα) Αν δεν κάνω λάθος οι καινούριο iMacs έχουν θέσει και για SSD. Οπότε έχεις έναν SSD για το λειτουργικό και έναν HDD για Storage. Το pc σιγουρα θα κρατησει περισσοτερα χρονια. Μια απλη αναδρομη στο παρελθον αν κανεις μπορεις να το καταλαβεις: πχ ενας iMac του 2008 (με core 2 duo) ή ενα πιο δυνατο και πιο φθηνο pc του 2008 (με καλυτερη καρτα γραφικων και πιο γρηγορη cpu, ακομα και τετραπυρηνο core 2 quad) θα στεκεται στις σημερινες εφαρμογες καλυτερα?? Φυσικα το pc του 2008 θα πηγαινει καλυτερα τωρα εν ετει 2012 απο τον iMac του 2008. Και εχει και το πλεονεκτημα οτι μπορεις να του κανεις αναβαθμιση πανευκολα και πολυ φθηνα(με 300€ του βαζεις i5 κλπ) και φυσικα μπορεις να χρησιμοποιησεις την οθονη του και να μην την παροπλισεις αν αποφασισεις μετα απο 4 χρονια να αλλαξεις μηχανημα. Γιατί να κρατήσει το Mac ή το PC περισσότερο; Αυτό εξαρτάται από το τι απαιτήσεις έχεις. Οι περισσότεροι που κάνουν αναβάθμιση στα PC, το κάνουν λόγω Gaming. Μάλιστα μέχρι να δούμε και τις νέες κονσόλες ακόμα και μία κάρτα 2ετίας, παίζει μία χαρά. Το Mac δεν παίζει παιχνίδια, οπότε προς τι η αναβάθμιση; Υ.Γ.: Αν το πάρουμε λογικά, ένα PC είναι καλύτερη αγορά. Δεν είναι όμως όλα τα πράγματα μετρήσιμα. Αν θέλει κάποιος Mac, θα πάρει και τέλος. Όπως και με το iPhone. Άσχετα τώρα αν παίρνουν iPhone και μερικοί Androidάκιδες.
slammingr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Μάλιστα μέχρι να δούμε και τις νέες κονσόλες ακόμα και μία κάρτα 2ετίας, παίζει μία χαρά. το PS4 ειπανε θα κυκλοφορήσει φέτος...?!
Προτεινόμενες αναρτήσεις