jeanthira7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα, Θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω με ποιο πρόγραμμα μπορώ να φτιάξω ένα είδωλο για τα windows 7 (προγράμματα, drivers, αρχεία) ώστε εάν το pc μου πάθει κάτι να μην χρειαστεί να εγκαθιστώ πάλι λειτουργικό κλπ... Προσπάθησα να το κάνω μέσω windows 7 με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αλλά το μόνο που κάνουν είναι να σου αντιγράψουν όλα τα αρχεία σε ένα συμπιεσμένο αρχείο. Αυτό που χρειάζομαι είναι τα πάντα-όλα όπως ήταν στον υπολογιστή μου πριν πάθω το κακό (χτύπα ξύλο). Να πάρω δηλαδή την άρτια εικόνα και να την παγώσω σε ένα εξωτερικό δίσκο ας πούμε. Ευχαριστώ.
accipio Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Ένα από τα προγράμματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και που προτείνω είναι το Acronis True Image, δοκιμασμένο και αξιόπιστο (εμπορικό, όχι δωρεάν).
antonl Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως αυτό που ζητάς (πρέπει να) γίνεται κι απ το "Create a system image" των windows7.
jeanthira7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως αυτό που ζητάς (πρέπει να) γίνεται κι απ το "Create a system image" των windows7. Αυτό ανέφερα, ότι το έχω ήδη κάνει αλλά δεν μου επαναφέρει το σύστημα αλλά πρέπει πρώτα να εγκαταστήσω τα windows 7 και στη συνέχεια να τρέξω αυτό ώστε να μου επαναφέρει τα αρχεία... Ένα από τα προγράμματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και που προτείνω είναι το Acronis True Image, δοκιμασμένο και αξιόπιστο (εμπορικό, όχι δωρεάν). Αυτό το πρόγραμμα είναι και για windows 7 γιατί μου φαίνεται το έχω ξανακούσει (είναι πολλά χρόνια στην αγορά)
auron12 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 EaseUS Todo Backup Free,κανει αυτην ακριβως την δουλεια που ζητας και την κανει παρα πολυ καλα.Πιο απλο και ευκολο απο την εμπορικη αντιστοιχη εκδοση του acronis,ειναι αξιοπιστο και προπαντων,free.Το χρησιμοποιω για 2 χρονια περιπου και με εχει σωσει τουλαχιστον 3 φορες μετα απο χαζομαρες που εκανα εγω εγκαθιστοντας προγραμματα που εκαναν "κακο" στα windows μου.Αν ψαξεις για reviews θα δεις οτι ειναι κορυφαιο και το προτεινουν παρα πολλοι χρηστες.
jeanthira7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 EaseUS Todo Backup Free,κανει αυτην ακριβως την δουλεια που ζητας και την κανει παρα πολυ καλα.Πιο απλο και ευκολο απο την εμπορικη αντιστοιχη εκδοση του acronis,ειναι αξιοπιστο και προπαντων,free.Το χρησιμοποιω για 2 χρονια περιπου και με εχει σωσει τουλαχιστον 3 φορες μετα απο χαζομαρες που εκανα εγω εγκαθιστοντας προγραμματα που εκαναν "κακο" στα windows μου.Αν ψαξεις για reviews θα δεις οτι ειναι κορυφαιο και το προτεινουν παρα πολλοι χρηστες. To έψαξα φίλε μου και το κατέβασα. Πριν το δοκιμάσω: Εάν π.χ. δεν έχω ούτε το dvd των windows 7 μαζί μου για εγκατάσταση, μπορεί εκ του μηδενός (εάν "κάψω" το πρόγραμμα σε dvd) να μου τα αναστήσει όλα? Η θέλει σε πρώτη φάση να εγκαταστήσω τα windows και μετά να επαναφέρω με αυτό το πρόγραμμα τα πάντα?
accipio Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Για το Acronis: Χρειάζεσαι το image του λειτουργικού (π.χ. σε εξωτερικό δίσκο usb) και ένα εκκινήσιμο cd με το πρόγραμμα. Εκκινείς με το bootable cd και μέσω αυτού επαναφέρεις το image. Φαντάζομαι ότι με αυτή τη λογική λειτουργεί και το Easus (το οποίο δεν έχω δοκιμάσει).
auron12 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 To έψαξα φίλε μου και το κατέβασα. Πριν το δοκιμάσω: Εάν π.χ. δεν έχω ούτε το dvd των windows 7 μαζί μου για εγκατάσταση, μπορεί εκ του μηδενός (εάν "κάψω" το πρόγραμμα σε dvd) να μου τα αναστήσει όλα? Η θέλει σε πρώτη φάση να εγκαταστήσω τα windows και μετά να επαναφέρω με αυτό το πρόγραμμα τα πάντα? Μπορεις εκ του μηδενος να επαναφερεις το συστημα χωρις να χρειαζεται να εχεις το dvd των windows.Μπορεις να κανεις ακομα και επαναφορα χωρις να χρειαζεται να δημιουργησεις cd ανακτησης (αρκει βεβαια να μπορεις να εκκινησεις τα windows σου και να πας στο προγραμμα).Γενικα ομως καλο ειναι να εχεις το cd του προγραμματος ωστε ακομα και αν δεν μπορεις καν να ξεκινησεις τα windows,να ξεκινας τον υπολογιστη σου μεσω του cd (ειναι ενα ολοκληρομενο λειτουργικο linux) και να επαναφερεις τα παντα μεσα σε 15 περιπου λεπτα!Για να κανεις το rescue cd απλα ακολουθησε τις οδηγιες του προγραμματος, καψε την εικονα iso σε ενα αδειο cd ή dvd (και τα δυο κανουν) και μετα δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Το Easeus σωνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, προγραμματα, ρυθμισεις,drivers συσκευων,αρχεια τα παντα που εχεις στο partition του λειτουργικου σου.Μπορεις αν θελεις να κανεις αντιγραφα ασφαλειας και σε αλλα partitions,αρχεια ή φακελους.Πολυ ευελικτο προγραμμα και πολυ ευκολο στην χρηση του γενικα.
jeanthira7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Μπορεις εκ του μηδενος να επαναφερεις το συστημα χωρις να χρειαζεται να εχεις το dvd των windows.Μπορεις να κανεις ακομα και επαναφορα χωρις να χρειαζεται να δημιουργησεις cd ανακτησης (αρκει βεβαια να μπορεις να εκκινησεις τα windows σου και να πας στο προγραμμα).Γενικα ομως καλο ειναι να εχεις το cd του προγραμματος ωστε ακομα και αν δεν μπορεις καν να ξεκινησεις τα windows,να ξεκινας τον υπολογιστη σου μεσω του cd (ειναι ενα ολοκληρομενο λειτουργικο linux) και να επαναφερεις τα παντα μεσα σε 15 περιπου λεπτα!Για να κανεις το rescue cd απλα ακολουθησε τις οδηγιες του προγραμματος, καψε την εικονα iso σε ενα αδειο cd ή dvd (και τα δυο κανουν) και μετα δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Το Easeus σωνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, προγραμματα, ρυθμισεις,drivers συσκευων,αρχεια τα παντα που εχεις στο partition του λειτουργικου σου.Μπορεις αν θελεις να κανεις αντιγραφα ασφαλειας και σε αλλα partitions,αρχεια ή φακελους.Πολυ ευελικτο προγραμμα και πολυ ευκολο στην χρηση του γενικα. Για να καταλάβω, δημιουργώ ένα bootable cd του προγράμματος και στη συνέχεια τι κάνω για να επαναφέρω το σύστημα? Τρέχει το bootable cd, εχω ήδη δημιουργήσει μία εικόνα επαναφοράς (αφού τα αρχεία, προγράμματα κλπ είναι πάνω από 200 gb, δεν χωράνε σε dvd) στον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο και του λέω να ξεκινήσει από εκεί?
auron12 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2012 Για να καταλάβω, δημιουργώ ένα bootable cd του προγράμματος και στη συνέχεια τι κάνω για να επαναφέρω το σύστημα? Τρέχει το bootable cd, εχω ήδη δημιουργήσει μία εικόνα επαναφοράς (αφού τα αρχεία, προγράμματα κλπ είναι πάνω από 200 gb, δεν χωράνε σε dvd) στον εξωτερικό σκληρό μου δίσκο και του λέω να ξεκινήσει από εκεί? Πρωτα κανεις ενα πληρες αντιγραφο.Αν θες μονο του συστηματος το κανεις μεσω του system backup.Επιλεγεις το που θελεις να κανει το backup (εξωτερικο σκληρο, η οπου αλλου θες).Μετα, για επαναφορα, ή πας μεσω rescue cd που εχεις ηδη δημιουργησει ή μεσω της αντιστοιχης επιλογης restore του προγραμματος.Ομοιως κανεις backup και για τα υπολοιπα αρχεια που θες να προστατεψεις που ειναι σε αλλα partitions του υπολογιστη,αλλά μεσω της επιλογης data backup(file,disc, partition). Για οποιαδηποτε αλλη απορια, ρωτησε με ή μπορεις να συμβουλευτεις την λεπτομερη βοηθεια απο το site του προγραμματος Link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα