amaniateas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Καλημερα σε ολους. Εχω ενα προβλημα και αν μπορουσατε να βοηθησετε θα με βγαζατε απο δυσκολη θεση... Εχω ενα PC με την παρακατω συνθεση: 1) CPU P4 2,8 2) M/B Fujitsu Siemens D Σειρας (αλλα δεν θυμαμαι ποιο μοντελο τωρα ) 3) RAM 512 DDR2 4) GPU Nvidia GeForce 5200 AGP 5) HDD 120gb Seagate + 40gb WD IDE και οι δυο Στον μεγαλυτερο δισκο ειχα εγκατεστημενα τα Win XP Home ωσπου μια μερα ξαφνικα δεν μπορουσε να μπει στα Win βγαζοντας ενα μηνυμα σχετικα με το lsass.exe και κατοπιν εκανε επανεκκινηση και παει λεγοντας. Δοκιμασα να κανω φρεσκια εγκατασταση σε νεο δισκο και αφου ολοκληρωθηκε χωρις προβληματα, ξεκινησαν να φορτωνουν τα Win μεχρι την εικονα του λογοτυπου τους οπου και παρατηρησα πως η μπαρα φορτωσης δεν κουνιοταν. Μετα απο λιγο, και παλι επανεκκινηση... Αυτο το δοκιμασα με 2 εγκαταστασεις λειτουργικου εκ νεου, και τις 2 το ιδιο αποτελεσμα. Διαβασα καπου πως το lsass.exe μπορει να ειναι ενα σημαδι για ιο και ποιο συγκεκριμενα τον sasser αλλα υπαρχει κατι που μια νεα εγκατασταση δεν θα διορθωνε? (εκτος απο προβλημα hardware εννοειται!) Τι πιστευετε? Σκεφτηκα να τον παρατησω και να παρω καινουργιο αλλα τα οικονομικα ειναι σε δυσκολα κατασταση...
staurosss Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Καλημερα σε ολους. Εχω ενα προβλημα και αν μπορουσατε να βοηθησετε θα με βγαζατε απο δυσκολη θεση... Εχω ενα PC με την παρακατω συνθεση: 1) CPU P4 2,8 2) M/B Fujitsu Siemens D Σειρας (αλλα δεν θυμαμαι ποιο μοντελο τωρα ) 3) RAM 512 DDR2 4) GPU Nvidia GeForce 5200 AGP 5) HDD 120gb Seagate + 40gb WD IDE και οι δυο Στον μεγαλυτερο δισκο ειχα εγκατεστημενα τα Win XP Home ωσπου μια μερα ξαφνικα δεν μπορουσε να μπει στα Win βγαζοντας ενα μηνυμα σχετικα με το lsass.exe και κατοπιν εκανε επανεκκινηση και παει λεγοντας. Δοκιμασα να κανω φρεσκια εγκατασταση σε νεο δισκο και αφου ολοκληρωθηκε χωρις προβληματα, ξεκινησαν να φορτωνουν τα Win μεχρι την εικονα του λογοτυπου τους οπου και παρατηρησα πως η μπαρα φορτωσης δεν κουνιοταν. Μετα απο λιγο, και παλι επανεκκινηση... Αυτο το δοκιμασα με 2 εγκαταστασεις λειτουργικου εκ νεου, και τις 2 το ιδιο αποτελεσμα. Διαβασα καπου πως το lsass.exe μπορει να ειναι ενα σημαδι για ιο και ποιο συγκεκριμενα τον sasser αλλα υπαρχει κατι που μια νεα εγκατασταση δεν θα διορθωνε? (εκτος απο προβλημα hardware εννοειται!) Τι πιστευετε? Σκεφτηκα να τον παρατησω και να παρω καινουργιο αλλα τα οικονομικα ειναι σε δυσκολα κατασταση... Εαν εχεις καμια αλλη ραμ η δανεισου απο κανα φιλο σου και αλλαξε την να δεις παλι θα στο κανει?
TheELF Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Διαβασα καπου πως το lsass.exe μπορει να ειναι ενα σημαδι για ιο και ποιο συγκεκριμενα τον sasser αλλα υπαρχει κατι που μια νεα εγκατασταση δεν θα διορθωνε? (εκτος απο προβλημα hardware εννοειται!) Αν ο ιός είναι στον παλιό δίσκο και κάνεις εγκατάσταση στον νέο δίσκο τότε ο ιός μπορεί να κολλήσει και την νέα εγκατάσταση αφού δεν σβήνεται. Κατέβασε από καθαρό Η/Υ ένα από αυτά τα cd http://livecdlist.com/purpose/windows-antivirus και κάψε το σε cd σαν iso όχι σαν data. Κάνε ένα πλήρες έλεγχο στους δίσκους σου να δεις τη γίνεται.
amaniateas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Εαν εχεις καμια αλλη ραμ η δανεισου απο κανα φιλο σου και αλλαξε την να δεις παλι θα στο κανει? Η αληθεια ειναι πως μιας και προσφατως μετακομισα στην Αθηνα δεν εχω και πολλους φιλους για τετοιου ειδους τραμπες αλλα εκανα το αμεσως καλυτερο που μπορουσα. Δοκιμασα να τρεξω το PC με ενα-ενα τα στικακια αλλα και με τα 2 σε ολες τις διαφορετικες παραλλαγες θεσεων στην M/B. Νομιζω πως δυσκολο να ειναι οι μνημες αλλα και παλι, για τα PC μιλαμε... οποτε ποιος μπορει να πει με σιγουρια! Εγω σκεφτομουν πως ισως να εχει προβλημα η M/B αλλα με μεγαλη επιφυλαξη οποτε θελω να δοκιμασω τα παντα πριν καταληξω σε αυτο Κατέβασε από καθαρό Η/Υ ένα από αυτά τα cd http://livecdlist.com/purpose/windows-antivirus και κάψε το σε cd σαν iso όχι σαν data. Κάνε ένα πλήρες έλεγχο στους δίσκους σου να δεις τη γίνεται. Θα το κανω και θα ενημερωσω. Ευχαριστω!
amaniateas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Εχουμε και λεμε... Δοκιμασα με το Hirens CD να bootαρω και εκανα πληρη ελεγχο με το antivirus οπου βρηκε διαφορα αλλα οχι sasser και απο αυτα που βρηκε δεν νομιζω καποιο να δημιουργησε τετοιo προβλημα. Δοκιμασα να κανω ελεγχο και για rootkit αλλα τζιφος. Εκανα και memtest τις μνημες αλλα ηταν οκ. Τωρα δοκιμαζω μεσω minixp απο το boot cd του Hirens να δω τι θα δειξει και το Spybot Search and Destroy. Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως γινεται αν βαζω καινουργιο δισκο και ξεκιναω εγκατασταση απο την αρχη απο το cd των windows με το που ξεκιναει ο υπολογιστης, να υπαρχει πιθανοτητα να ΜΗΝ λυθει το προβλημα? (και λεω και παλι ΑΝ δεν ειναι θεμα hardware παντα)... Θα με τρελανει το συγκεκριμενο θεμα...
amaniateas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Update: Το Spybot Seacrh and Destroy βρηκε διαφορα, τα καθαρισα αλλα και παλι τζιφος. Δοκιμασα να κανω εγκατασταση Win στο pc και παλι με την διαφορα πως τωρα εκλεισα τον υπολογιστη για 1 λεπτο περιπου αφου αφησα μονο εναν δισκο επανω τον οποιο του εκανα delete το λογικο διαμερισμα του και ξανα create και κατοπιν full format για να εξαλειψω την πιθανοτητα να εχει μεινει ιος οπουδηποτε. Και παλι το φορτωμα των windows σταματαει στο ιδιο σημειο οπως και στις προηγουμενες προσπαθειες μου. Δοκιμασα ακομα και safe mode αλλα και παλι το φορτωμα σταματαει στο λογοτυπο των windows με αρκετα αλλοιωμενα γραφικα. Και σας ερωτω... Κανω κατι λαθος?
alex89 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δε φαίνεται να κάνεις κάτι λάθος. Μάλλον πρέπει να εξετάσεις με το memtest τις μνήμες και με το διαγνωστικό του κατασκευαστή του σκληρού τον σκληρό σου.
Boltaz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Κανε ενα google search για dos bootable cd κατεβασε το αρχειο , ειναι iso και καψε ενα cd ... Bootare με το cd και απο γραμμη εντολων κανε φορματ τον δισκο (ntfs)... Μετα δοκιμασε να εγκαταστησεις παλι τα windows ... Αν αποτυχει η εγκατασταση τσεκαρε το ide καλωδιο του σκληρου / τα pin του δισκου (μπορει καποιο να εχει στραβωσει / τα pin εκει που κουμπωνει στην μητρικη / αγορασε αλλο καλωδιο (1 ευρω) ...
amaniateas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δε φαίνεται να κάνεις κάτι λάθος. Μάλλον πρέπει να εξετάσεις με το memtest τις μνήμες και με το διαγνωστικό του κατασκευαστή του σκληρού τον σκληρό σου. Το εκανα το και το ενα και το αλλο αλλα δεν βρεθηκε τιποτα. Ασε που δοκιμασα εγκατασταση σε 3 διαφορετικους δισκους και με 2 διαφορετικα καλωδια IDE... Κανε ενα google search για dos bootable cd κατεβασε το αρχειο , ειναι iso και καψε ενα cd ... Bootare με το cd και απο γραμμη εντολων κανε φορματ τον δισκο (ntfs)... Μετα δοκιμασε να εγκαταστησεις παλι τα windows ... Αν αποτυχει η εγκατασταση τσεκαρε το ide καλωδιο του σκληρου / τα pin του δισκου (μπορει καποιο να εχει στραβωσει / τα pin εκει που κουμπωνει στην μητρικη / αγορασε αλλο καλωδιο (1 ευρω) ... Για dos bootable εχω ηδη δοκιμασει το Hirens Bootable αλλα δεν δοκιμασα να κανω format απο εκει. Εκανα βεβαια απο το windows install που ειναι σε περιβαλλον dos στην αρχη... Οσο για το καλωδιο, δοκιμασα και με αλλο σχεδον καινουργιο καθως επισης και απο αλλη IDE υποδοχη. Και οπως ειπα και πιο πανω δοκιμασα εγκατασταση απο 3 διαφορετικους δισκους...
Boltaz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Για dos bootable εχω ηδη δοκιμασει το Hirens Bootable αλλα δεν δοκιμασα να κανω format απο εκει. Εκανα βεβαια απο το windows install που ειναι σε περιβαλλον dos στην αρχη... Οσο για το καλωδιο, δοκιμασα και με αλλο σχεδον καινουργιο καθως επισης και απο αλλη IDE υποδοχη. Και οπως ειπα και πιο πανω δοκιμασα εγκατασταση απο 3 διαφορετικους δισκους... Δοκιμασε με διαφορετικο cd player / usb να κανεις την εγκατασταση των windows / διαφορετικο cd εγκαταστασης ...
alex89 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Βαλε μία live διανομή λίνουξ και δες αν θα έχει πρόβλημα το pc.
άδικος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Κάτι απλό...: Μήπως χρησιμοποιείς προβληματικό cd εγκατάστασης; Δοκίμασε κάποιο άλλο όπως είπε & ο Boltaz αλλά να μην είναι αντιγραμμένο από το αρχικό που χρησιμοποιείς. Με λίγα λόγια κατέβασε νέο αρχείο εγκατάστασης από άλλο pc, καύτο & δοκίμασέ το.
amaniateas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δοκιμασε με διαφορετικο cd player / usb να κανεις την εγκατασταση των windows / διαφορετικο cd εγκαταστασης ... Γινομαι γραφικος οσο παει νομιζω αλλα με εχει τρελανει τελειως το προβλημα... Λες να εχει προβλημα το cd player? Το λεω γιατι το προβλημα το παρουσιαζει ΜΕΤΑ την επιτυχημενη εγκατασταση των windows (επιτυχημενη = χωρις καποιο μυνημα λαθους). Οσο για δισκακια, δοκιμασα και με windows xp home αλλα και με windows xp prof... Βαλε μία live διανομή λίνουξ και δες αν θα έχει πρόβλημα το pc. Αυτο ειναι μια σκεψη... αν και δεν εχω καθολου παρε δωσε με linux. Αλλα ισως ετσι να μαθω αν τελικα εχει θεμα η μητρικη... (εχεις να μου προτεινεις μηπως καποια ευκολη διανομη και που θα την βρω?) Θα το δοκιμασω και αυτο και θα δουμε. Παραμενω ομως σταθερος σον στοχο μου να καταφερω να εγκαταστησω windows στο pc και να φορτωσουν κανονικα...
TheELF Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Η ποιο εύκολη είναι η ubuntu βγαίνει και κατευθείαν για usb οπότε δεν χρειάζεται να γράψεις καν CD. Κάνε έναν(ακόμα)κόπο και φτιάξε ένα μικρό διαμέρισμα για τα win,το πολύ 4gb και στην αρχή του δίσκου με το σκεπτικό ότι έχουν πρόβλημα τα xp όταν κάποια αρχεία είναι πέρα από αυτό το όριο στον δίσκο,βέβαια κάνεις καθαρό φορμάτ τον δίσκο οπότε χλομό αλλά εδώ που έφτασες...
alex89 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 H ubuntu που προτείνει ο φίλος πιο πάνω είναι μία καλή επιλογή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα