Προς το περιεχόμενο

24 μπαταρίες Philips Powerlife LR03 AAA Alkaline - 6€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπότε ποιός φορτιστής μπορεί να σε καλύψει σε κάθε περίπτωση (τόσο σε θέμα διάρκειας ζωής της μπαταρίας, όσο και σε θέμα υπερφόρτισης? Οι προαναφερόμενοι MAHA MH-C9000 & Lacrosse/Technoline BC-700 μας καλύπτουν ?

Εγω οταν ημουν στο παραπανω διλημμα διαλεξα τον MAHA MH-C9000. Ειναι τσουχτερη η τιμη για φορτιστη μονο ΑΑ/ΑΑΑ αλλα ειναι πολυ καλος.

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι ειδικός στο αντικείμενο, ο Technoline όμως μου φαίνεται πιο εποπτικός.

Η οθόνη του απεικονίζει την κατάσταση όλων των μπαταριών ταυτόχρονα και όχι κατ'επιλογή όπως στον ΜΑΗΑ. Αυτό δεν είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα ?

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο υπερτερεί ο ΜΑΗΑ σε τεχνικά χαρακτηριστικά ή προδιαγραφές, ώστε να δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα

Δημοσ.

Η οθόνη του απεικονίζει την κατάσταση όλων των μπαταριών ταυτόχρονα και όχι κατ'επιλογή όπως στον ΜΑΗΑ. Αυτό δεν είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα ?

ναι εχεις δικιο οτι για να δεις την κατασταση φορτισης της καθε μπαταριας στο maha θα πρεπει να πατησεις ενα κουμπακι και ειναι λιγο σπαστικο αυτο αλλα ειναι θεμα συνηθειας. Νταξει δεν το θεωρω και τοσο μειον. Αν τελειωσει η φορτιση ή εκφορτιση μιας μπαταριας σου βγαζει την ενδειξη "done" κατω απο την μπαταρια και φαινεται σε οποιαδηποτε επιλογη και να βρισκεσαι.

Δημοσ.

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο υπερτερεί ο ΜΑΗΑ σε τεχνικά χαρακτηριστικά ή προδιαγραφές, ώστε να δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα

Εάν εξαιρέσουμε την οθόνη και την πρακτικότητά της, τα αξίζει τα λεφτά του ο ΜΑΗΑ (διπλασια τιμή), ή είναι προτιμότερος ο TL ?

(μιλώ για έναν ερασιτέχνη χρήστη και όχι για κάποιον επαγγελματία)

http://www.amazon.de/Technoline-BC-700-Akku-Ladeger%C3%A4t-schwarz/dp/B000WILI42/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1328650927&sr=8-1

http://www.amazon.de/Maha-Powerex-MH-C9000-Prozessor-Ladeger%25e4t-WizardOne/dp/B002BZLMMM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1328650903&sr=8-1

σορρυ που σε πρήζω, αλλά γνωρίζεις πολλύ περισσότερα από εμένα σχετικά με το θέμα... :rolleyes:

Δημοσ.

Ο Maha εχει ενα μειονεκτημα το οποιο τονιζεται απ ολους: ειναι δυσχρηστος. Θελει ενα σωρο πατηματα στα πληκτρα για να φορτισεις μπαταριες περα απο τις default τιμες.

Ο Technoline ειναι πολυ πιο ευχρηστος. Αμεσος ανταγωνιστης του Maha 9000 ειναι ο Technoline 900 και ο καινουριος 1000. Επειδη δεν προκειται να τρωω την ωρα μου πατωντας κουμπια, ουτε και με ενδιαφερει πολυ η τσχυτητα, το βραδυ θσ φορτιζουν, λεω να παω στον Technoline 700 και με τη διαφορα να παρω μπαταριες.

Δημοσ.

Για ΑΑΑ ποιές προτείνετε ?

Τις χρειάζομαι για ένα μετρητή laser, ο οποίος δε χρησιμοποιείται συχνά, οπότε χρειάζομαι κάποιες που αφ'ενός να μην αποφορτίζονται εύκολα και αφ'ετέρου να έχουν επαρκή χωρητικότητα

Δημοσ.

Εάν εξαιρέσουμε την οθόνη και την πρακτικότητά της, τα αξίζει τα λεφτά του ο ΜΑΗΑ (διπλασια τιμή), ή είναι προτιμότερος ο TL ?

(μιλώ για έναν ερασιτέχνη χρήστη και όχι για κάποιον επαγγελματία)

http://www.amazon.de/Technoline-BC-700-Akku-Ladeger%C3%A4t-schwarz/dp/B000WILI42/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1328650927&sr=8-1

http://www.amazon.de/Maha-Powerex-MH-C9000-Prozessor-Ladeger%25e4t-WizardOne/dp/B002BZLMMM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1328650903&sr=8-1

σορρυ που σε πρήζω, αλλά γνωρίζεις πολλύ περισσότερα από εμένα σχετικά με το θέμα... :rolleyes:

Αν και βγαινουμε πολυ offtopic να απαντησω. Εχει περασει καιρος που εχω τον MAHA και δεν ξερω να σου πω τι προγραμματα ειχε ακριβως της La Crosse για να δικαιολογησω την τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη. Αυτα που μπορω να σου πω ειναι τα πραγραμματα που εχει ο maha και να ψαξεις στο net για τον αλλο και αναλογα με αυτα που θελεις να επιλεξεις. Δεν πιστευω παντως οτι δεν θα σε καλυψει και της La crosse. Παμε τωρα, μην τρομαξεις :P

Ο MH-C9000 εχει 5 προγραμματα

1) Το βασικο που φορτιζει με ξεχωριστη τιμη ρευματος στην καθε μπαταρια απο 200mA εως τα 2Α με βημα φορτισης τα 100mA (εκανα λαθος προηγουμενως στην max τιμη)

2) Ενα προγραμμα που φορτιζει την μπαταρια με το ρευμα που την θελεις, την κραταει σε ηρεμια για 1 ωρα, την ξεφορτιζει με το ρευμα που θελεις, την κρατα σε ηρεμια για 2 ωρες και μετα την ξαναφορτιζει με το πρωτο ρευμα φορτισης. Κατι τετοιο μπορει να αναζωογονησει μια μπαταρια

3) Φορτιζει τη μπαταρια με 0,1C ρευμα φορτισης για 16ωρες, την κρατα σε ηρεμια για 1 ωρα, την ξεφορτιζει με 0,2 C, την κρατα σε ηρεμια για 2 ωρες και τις ξαναφορτιζει με 0,1C. Αυτο το προγραμμα ειναι μια καλη λυση για να προσπαθησεις να αναστησεις μισοπεθαμενες μπαταριες. Η φιλοσοφια του ειναι φορτιζοντας για 16 ωρες με 0,1C να πιασει το max που μπορει. (Ενα μερος θα χαθει σε θερμοτητα, 40-60%) Το συγκεκριμενο προγραμμα κραταει πανω απο 40ωρες και το χρησιμοποιεις σε καινουριες μπαταριες για την πρωτη φορτιση και μετα μια φορα στο τοσο.

4) Εκφορτιση με ρευματα απο 100mA εως 1 Α με βημα τα 100mA

5)Κυκλους φορτισης-εκφορτισης παλι με δικες σου επιλογες ρευματων. Κατι σαν το 2 αλλα το επαναλαμβανεις περισσοτερες φορες αυτοματα.

Τα προγραμματα 2,3,5 οταν τελειωσουν θα σου γραψουν ποια ειναι η χωρητικοτητα της μπαταριας καθως το μεσαιο σταδιο ειναι η εκφορτιση. Δηλαδη αν εκφορτιζες με 300mA για 6ωρες τοτε θα ειναι 1800mAh η δυναμη της. Αυτο θα το δεις στο τελος της εκφορτισης αλλα και στο τελος τoυ προγραμματος. Ετσι μαθαινεις και την πραγματικη κατασταση μιας μπαταριας.

πχ. σε μια 4αδα eneloop με ονομαστικη χωρητικοτητα 2000mAh μου εβγαλαν 2000mAh με αποκλιση της μεγαλυτερης τιμης απο τη μικροτερη 2-3%. Δηλαδη η καλυτερη απο την 4αδα ειχε εστω 2060mAh και η χειροτερη 2000mAh. Στις παλιες tronic με ονομαστικη χωρητικοτητα 2500mAh βλεπω διαφορες ακομα και 30% μετα απο καποιο χρονο. Η καλυτερη πχ. στα 2500mAh και η χειροτερη στα 2000mAh ή ακομα και χειροτερα. Ειναι σημαντικο να υπαρχει ομοιορφια σε μια 4αδα μπαταριων που χρησιμοποιεις για μια συσκευη. Ενα 5% ειναι τελειο, ενα 10% ανεκτο, παραπανω θα εχεις προβληματα. Θα βλεπεις να ξεφορτιζεται η μια απο τις 4 μπαταριες και οι αλλες να ειναι μισοφορτισμενες. Συχνο φαινομενο.

Με αυτα προγραμμα λοιπον μαθαινεις την χωρητικοτητα της μπαταριας και αν εχεις πολλες "παντρευεις" ζευγαρια και τετραδες σε συσκευες πετωντας τις αχρηστες.

Αν τα 3 και 5 δεν μπορεσουν να επαναφερουν μια μπαταρια τοτε ειναι για πεταμα. Εννοειται πεθαμενη μπαταρια δεν μπορει να αναστησει. Απλα μπορει να "φρεσκαρει" τις μισοπεθαμενες. Δεν πιανει παντα, αναλογα την κατασταση της μπαταριας.

Οταν μια μπαταρια ειναι μισοπεθαμενη τοτε δεν ξεκινα την φορτιση για προστασια για να μην γινει τιποτα. Αυτο βεβαια ειναι λιγο σπαστικο καμια φορα γιατι αχρηστευονται ετσι οι μισοπεθαμενες μπαταριες αλλα βγαζοντας και ξαναβγαζοντας την μπαταρια αρκετες φορες μπορει να την δεχτει. Καποιοι λενε εκει να τους δωσεις μεγαλη τιμη ρευματος για λιγο για να την "ξυπνησεις".

Ενας φορτιστης χαρακτηριζεται εξυπνος γιατι εχει διαφορες μεθοδους για να σταματαει μια φορτιση αν δεν εχει χρονοδιακοπτη. Ο maha γραφει οτι εχει 2 ελεγχους για διακοπη της φορτισης (τσεκαρε το κιολας για σιγουρια)

1) ρυθμος μεταβολης της τασης (dV/dt). Οταν φορτιζονται οι μπαταριες φθανουν στην max ταση. Απο εκει και μετα οταν θα αρχισει να την υπερφορτιζει η ταση μειωνεται και ετσι το καταλαβαινει οτι φορτιστηκαν οι μπαταριες και κοβει το ρευμα. Αυτο το χαρακτηριστικο της μειωσης της τασης απο οσο ξερω το εχουν μονο οι Ni-CD και οχι οι Ni-MH. Αν κανω λαθος διορθωστε με.

2) Ελεγχος αυξησης θερμοκρασιας. Ως γνωστον οι μπαταριες καθως φορτιζονται αυξανεται η θερμοκρασια τους και οταν φθανει να τελειωσει η φορτιση τοτε η θερμοκρασια αυξανεται με μεγαλο ρυθμο καθως ολο το επιπλεον φορτιο αποβαλλεται με τη μορφη θερμοτητας. Εκει ο εξυπνος φορτιστης πρεπει να καταλαβει οτι η φορτιση τελειωσε. (Φανταζομαι ο αισθητηρας στον maha ειναι ενα μεταλλο που αγγαλιαζει κατα το 1/3 την μπαταρια που θα βαλεις.)

Για να μην αποτυχει ενας εξυπνος φορτιστης να καταλαβει οτι η φορτιση τελειωσε πρεπει να βαζεις τιμες ρευματος απο 0,3C και ανω. Δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι οι εξυπνοι φορτιστες εχουν μεγαλες τιμες ρευματος φορτισης. Αν αποτυχει θα την υπερφορτισει και αν συμβαινει συνεχεια στο τελος θα την καταστρεψει.

Τελος αυτο που μου αρεσε στον maha ειναι οτι οι μπαταριες μεταξυ τους εχουν κενο και αεριζονται σε αντιθεση με τον αλλο που ειναι πολυ κολλητα η μια διπλα στην αλλη.

Ο Maha εχει ενα μειονεκτημα το οποιο τονιζεται απ ολους: ειναι δυσχρηστος. Θελει ενα σωρο πατηματα στα πληκτρα για να φορτισεις μπαταριες περα απο τις default τιμες.

οντως θελει περισσοτερα πατηματα αλλα αν στειλεις ενα sms απο το κινητο θα πατησεις περισσοτερα πληκτρα. Αλλωστε δεν φορτιζεις και καθε μερα. Το οτι θελει περισσοτερα πατηματα μπορει να ειναι και γιατι θα εχει πιο πολλες επιλογες. ;) Αν δεν εχεις τι να πατησεις; :P

Δημοσ.

Ρε συ runner69, όλο αυτό τώρα το έγραψες ? ? ? ? :shock: :blink:

Είναι μακράν η πιο κατατοπιστική απάντηση που πήρα σε forum....

Νιώθω πως πήρα μεταπτυχιακό στην ηλεκτρολογία... :-D

Πραγματικά respect.-

υ.γ. : για τις μπαταρίες δε μου απάντησες... :lol: :lol:

Δημοσ.

Ρε συ runner69, όλο αυτό τώρα το έγραψες ? ? ? ? :shock: :blink:

Ναι :D Ξεκινησα για να γραψω 2-3 πραγματακια και ολο μου ερχοντουσαν και αλλα στο μυαλο και λεω κριμα ειναι να μην τα γραψω και αυτα. Στο τελος βεβαια οταν ειδα ποσο βγηκε τρομαξα. :lol:

Ειναι ακριβος φορτιστης και αν καποιος δωσει τοσα λεφτα για κατι τετοιο πρεπει να ξερει τι θα παρει. Οι καιροι ειναι δυσκολοι. :P

υ.γ. : για τις μπαταρίες δε μου απάντησες... :lol: :lol:

Προσωπικα με τις eneloop εχω βρει την υγεια μου αν και δεν εχω δοκιμασει αλλες low self discharge που ειπαν τα παιδια παραπανω. Με τις απλες επαναφορτιζομενες δεν χωρα καμια συγκριση και δεν θα δωσω αλλα λεφτα για αυτες. Οι ΑΑΑ που θελεις βγαινουν στα 800mAh. "Προσφατα" ειχαν μια προσφορα τα alexpak με 5,5€ την 4αδα που τετοια τιμη δεν τη βρισκεις ουτε στο ebay.

Δημοσ.

Προσωπικα με τις eneloop εχω βρει την υγεια μου αν και δεν εχω δοκιμασει αλλες low self discharge που ειπαν τα παιδια παραπανω. Με τις απλες επαναφορτιζομενες δεν χωρα καμια συγκριση και δεν θα δωσω αλλα λεφτα για αυτες. Οι ΑΑΑ που θελεις βγαινουν στα 800mAh. "Προσφατα" ειχαν μια προσφορα τα alexpak με 5,5€ την 4αδα που τετοια τιμη δεν τη βρισκεις ουτε στο ebay.

Μήπως αυτές με τις 800mAh είναι μικρές ?

Είχα αγοράσει αυτές, αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος.

Βέβαια ίσως να φτάιει και ο φορτιστής που ήταν στο πακέτο (πολύ απλός, μη φανταστείς τίποτα το ιδιαίτερο...), δεν ξέρω....αναρωτιέμαι εάν αυτές οι eneloop μπορούν να είναι καλύτερες με μόλις 800mAh χωρητικότητα

Δημοσ.
υπάρχουν φορτιστές που υποτίθεται ότι μπορούν να επαναφορτίσουν τις κλασσικές αλκαλικές αλλά υπάρχουν και επαναφορτιζόμενες αλκαλικές που πριν πολλά χρόνια υπήρχαν και στην Ελλάδα' date=' τώρα πια μόνο εξωτερικό και ebay

οι eneloop ήταν οι πρώτες LSD NiMh αλλά τώρα όλες οι εταιρίες κατασκευάζουν αντίστοιχες, ακόμα και το lidl έχει φέρει σε προσφορά τις δικές του με 4ευρω/τετράδα[/quote']

Φίλε μου κανεις λάθος

Αλκαλικες και επαναφωρτησωμενες δεν υπήρξαν ποτε γιατί απλά δεν γίνετε .

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μήπως αυτές με τις 800mAh είναι μικρές ?

Είχα αγοράσει αυτές, αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος.

Βέβαια ίσως να φτάιει και ο φορτιστής που ήταν στο πακέτο (πολύ απλός, μη φανταστείς τίποτα το ιδιαίτερο...), δεν ξέρω....αναρωτιέμαι εάν αυτές οι eneloop μπορούν να είναι καλύτερες με μόλις 800mAh χωρητικότητα

Η αληθεια ειναι οτι ειναι μικρες οπως και οι ΑΑ για την κατηγορια των Ni-Mh. Πιθανον να ευθυνεται γιατι κατι τετοιο και η ειδικη κατηγορια στην οποια ανηκουν δηλαδη τη μικρη αυτοεκφορτιση οταν δεν τις χρησιμοποιεις. Οι αλλες Ni-MH μπορει να ειναι μεγαλυτερες σε χωρητικοτητα αλλα αυτη τη διαφορα μπορει να την καταλαβεις μονο στην αρχη που θα κρατανε παραπανω. Με τον χρονο πεφτει γρηγορα η δυναμη τους και ετσι με τις eneloop παρολο που ειναι μικροτερες θα βγεις κερδισμενος.

Παιζει ρολο ομως και ο φορτιστης. Σε ενα παλιο tronic του lidl που ειχα μια θεση του ειχε χαλασει και αντι να φορτιζει με 270mA φορτιζε με 40-50. Ετσι μια μπαταρια σε καθε φορτιση 4αδας ηταν ψιλοαδεια. Αυτο πηρε καιρο για να καταλαβω τι εφταιγε και να το μετρησω. Ασε που μου εθαβε τις μπαταριες. Τωρα θα μου πεις και εσυ με τον tronic τις φορτιζες; Δεν ειχα τις eneloop τοτε αλλα ολες τις αλλες. :P Ενω με το maha σου δειχνει ψηφιακα την τιμη ρευματος

Δημοσ.

Τελικά απ'ότι κατάλαβα, καλύτερο είναι να έχεις καλό φορτιστή και κακές μπαταρίες, παρά το αντίστροφο.

Ο κακός φορτιστής θα σου χαλάσει τις μπαταρίες, το αντίστροφο δεν ισχύει...

Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, οι αλκαλικές μπαταρίες μιας χρήσεως πόσες mAh χωρητικότητα έχουν περίπου?

Το ρωτώ, διότι κάτι αλκαλικές duracell που αγόρασα δεν άντεξαν καθόλου...

Ενώ το ενσωματωμένο tester που έχουν τις δείχνει κοντά στο 70-75%, το laser αρνείται να δουλέψει !

Δημοσ.

οντως θελει περισσοτερα πατηματα αλλα αν στειλεις ενα sms απο το κινητο θα πατησεις περισσοτερα πληκτρα. Αλλωστε δεν φορτιζεις και καθε μερα. Το οτι θελει περισσοτερα πορει να ειναι και γιατι θα εχει πιο πολλες επιλογες. ;) Αν δεν εχεις τι να πατησεις; :P

Δεν εχει λιγοτερα προγραμματα, απλα εχει κακο interface. Δες εδω μια συγκριση των δυο

http://www.amazon.com/gp/cdp/member-reviews/AOEAD7DPLZE53?ie=UTF8&display=public&sort_by=MostRecentReview&page=30

Χαρακτηριστικα λεει οτι για recondition 4 μπαταριων, ο ενας θελει 4-5 πατηματα πληκτρων συνολικα ενω ο σλλος 5-35 για καθε μπαταρια.

Συν οτι στον Maha οι ενδειξεις για τις μπαταριες φαινονται διαδοχικα, και πρεπει να περιμενεις εως 45 δευτ για να τις δεις ολες ενω στον Lacrosse εμφανιζονται ταυτοχρονα.

Δημοσ.

ρε παιδια...εχτε γραψει 5 σελιδες για επαναφορτιζομενες..οτι ακριβως δε λεει το θεμα...ανοιξτε αλλου thread !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...