Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ενταξει, μπορει τα 34Α στην 12αρα γραμμη να μην ακουγονται πολλα για τη σημερον ημερα,

(και στα αληθεια το τροφοδοτικο θα επρεπε να το λενε 410W)

αλλα ενα απλο PC με μονο μια καρτα γραφικων, ναι θα τη σηκωνει την 6870.

Δημοσ.

Οπότε καλλίτερα να είναι λίγο μεγαλύτερο. Αλλα η σύνθεση θα γίνει από vision studio και θα ήθελα να μου το συναρμολογήσουν αυτοί.Βασικά δεν ξέρω εάν παρέχει αυτήν την δυνατότητα το vision studio, πόσο μάλλον που εγώ δεν θα πάρω πλήρης σύνθεση έχω ήδη Ram,dvd-r και gpu λογικά..Εάν χρειαστεί να το συναρμολογήσω μονος μου θα πάρω το τροφοδοτικό από άλλο κατάστημα.

Δημοσ.

δεν παιζουν ρολο οι αλλες, στα συγχρονα PC ελαχιστο ρευμα τραβανε απο την 3αρα και την 5αρα

Ξέρεις κανά pc να λειτουργεί χωρίς αυτές;

@ Diyan,φυσικά πάντα είναι καλύτερα να περισσεύει παρά να μην φτάνει,από κει και πέρα βέβαια παίζει και το ''μαρούλι'' στη μέση..

Τώρα όσο αφορά την συναρμολόγηση, το visionstudio την κάνει δωρεάν, όσο αφορά την αγορά ολόκληρου συστήματος, αλλά στην περίπτωσή σου δεν γνωρίζω αν σου ζητήσουν χρήματα και πόσα,καλύτερα να συνεννοηθείς μαζί τους .

Δημοσ.

Υ.Π. τι είναι το "μαρούλι" ? :blink:

Μπέρδεψες το μαρούλι με το μανούλι που σου έδειξα πρίν,ε; :P

Τα ευρώ είναι το ''μαρούλι''. :)

Δημοσ.

Ξέρεις κανά pc να λειτουργεί χωρίς αυτές;

και χωρις το καλωδιο σουκο για την πριζα επισης δεν λειτουργει το PC, αυτο δε σημαινει οτι το μετραμε και αυτο στις δυνατοτητες του τροφοδοτικου.

Αν το PC τραβαει 2-3Α μονο απο την 3.3V και την 5V γραμμη, αυτο σημαινει οτι "δεν μετρανε".

Δε πα να δινει 10Α, δε πα να δινει και 30Α, αχρηστα πανε σε εκεινες τις γραμμες

Τα συγχρονα PC καταναλωνουν σχεδον ολο το ρευμα που χρειαζονται απο τα 12V, οποτε οποιος ονομαζει το τροφοδοτικο του ως πιο πολλα W απο αυτα που αντιστοιχουν στην 12αρα γραμμη, απλως κοροιδευει τον κοσμο.

ΥΓ

τα τελευταια χρονια εχουν αρχισει να παραγονται και μητρικες που παιρνουν μονο 12V απο το τροφοδοτικο και κανουν μονες τους μετασχηματισμο σε 3.3 και 5V για να τροφοδοτησουν τα μικροεξαρτηματα που θελουν τετοια V

Ισως στο μελλον τα τροφοδοτικα να εχουν μονο 12V γραμμη.

Δημοσ.

Πως υπολογίζονται τα συνολικά ampere που δίνει το τροφοδοτικο στην 12V πχ αν ένα έχει 3 rails και το καθένα δίνει 18a απλά τα αθροίζουμε ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι μεν, αλλα...

συνηθως το max που μπορει να δωσει ειναι λιγοτερο απο το αθροισμα

και αυτο γιατι οταν λεει οτι εχει 2 ή 3 rails των 12V, αυτο που γινεται ειναι οτι την ιδια 12αρα γραμμη που αρχικα παραγει,τη χωριζει σε 2 ή 3 και προσθετει και εναν "κοφτη"(ασφαλεια) σε καθε μια για να μην υπερβαινει τα 20Α

Αυτο εγινε γιατι παλια υπηρχε οδηγια στο ΑΤΧ προτυπο, να μην ξεπερνα τα 240W καθε μια user accessible γραμμη.

οποτε βαζανε μια ασφαλεια στα 18 ή 20Α και "καθαριζανε"

Ομως αυτο δε σημαινει οτι η αρχικη δυνατοτητα της 12αρας ισουται με το αθροισμα (γιατι ουσιαστικα σου λενε ποσο ειναι η ασφαλεια) και αρα εκει δεν μπορεις σιγουρα να ξερεις.

Ειναι πιο καλα τα τροφοδοτικα που εχουν μια 12αρα. Βλεπεις ποσο ειναι, ξερεις σιγουρα, ξεμπερδευεις, και επισης δεν σκας να μοιρασεις ισοτιμα τα φορτια στα καλωδια, κοτσαρεις οποιο να ναι.

Εξαιτιας του τελευταιου πολλες εταιρειες αγνοησαν αυτην την οδηγια για max 240W/20Α σε καθε γραμμη, και εν τελει απαληφθηκε αυτη η οδηγια απο το ΑΤΧ προτυπο.

.

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.

α)και χωρις το καλωδιο σουκο για την πριζα επισης δεν λειτουργει το PC, αυτο δε σημαινει οτι το μετραμε και αυτο στις δυνατοτητες του τροφοδοτικου.

β)Αν το PC τραβαει 2-3Α μονο απο την 3.3V και την 5V γραμμη, αυτο σημαινει οτι "δεν μετρανε".

γ)Δε πα να δινει 10Α, δε πα να δινει και 30Α, αχρηστα πανε σε εκεινες τις γραμμες

Τα συγχρονα PC καταναλωνουν σχεδον ολο το ρευμα που χρειαζονται απο τα 12V, οποτε οποιος ονομαζει το τροφοδοτικο του ως πιο πολλα W απο αυτα που αντιστοιχουν στην 12αρα γραμμη, απλως κοροιδευει τον κοσμο.

ΥΓ

δ)τα τελευταια χρονια εχουν αρχισει να παραγονται και μητρικες που παιρνουν μονο 12V απο το τροφοδοτικο και κανουν μονες τους μετασχηματισμο σε 3.3 και 5V για να τροφοδοτησουν τα μικροεξαρτηματα που θελουν τετοια V

Ισως στο μελλον τα τροφοδοτικα να εχουν μονο 12V γραμμη.

α)Και το δάχτυλό σου αν δεν πατήσει το power on δεν εκκινεί ο υπολογιστής,και αν δεν πληρώσεις την ΔΕΗ και σου κόψουν το ρεύμα πάλι δεν κάνεις τίποτα και αν έχεις ανάδρομο Ερμή πάλι τα ίδια, και αν θέλεις να συνεχίσουμε με ''εξυπνάδες'',εγώ δεν το γουστάρω και το κόβω εδώ.

β)Το pc δεν τραβάει μόνο 3A στις 3.3v και 5v(όπου 1Α στα 3.3v ισούται με 3.3w και 1Α στα 5v ισούται με 5w,σύμμφωνα με τον τύπο* P(W)=VxI(A)),ορίστε και ένα ψιλοπαλιό review μεν, αλλά δεν έχει αλλάξει και τίποτα μέχρι τώρα http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/system-wattage.html

γ)Το ίδιο ισχύει και για τα 12v,γιατί π.χ αυτό το 500άρι τροφοδοτικό http://www.enermax.co.uk/index.php?L=2&id=499 σου λέει ότι δίνει 500w περίπου στην 12άρα,αλλά δεν σου λέει ότι στην πραγματικότητα αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφού πρέπει να δώσει και καμμιά 40αριά Watt(θεωρητικό νούμερο,γιατί όπως γνωρίζεις αυτό είναι ανάλογο των εξαρτημάτων που έχει κάποιος στο pc του) στις 3.3v,5v,άρα σύμφωνα με την θεωρία σου αυτό δεν είναι 500άρι αλλά 460w (ας πούμε) και μας κοροιδεύει η εταιρεία.

δ)Το γνωρίζω αλλά είναι άσχετο με το θέμα, γιατί τότε τα τωρινά τροφοδοτικά(που γίνεται η συζήτηση) θα είναι για πέταμα.

Στο φινάλε εκείνο που θέλω να πω είναι ότι φυσικά η ποσότητα των watt στην 12v γραμμή είναι πιο σημαντική από των άλλων γραμμών,αφού όπως πολύ σωστά λές φίλε sattack τα σύγχρονα pc εκεί στηρίζονται,αλλά είναι λάθος(σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα) να μην υπολογίζουμε καθόλου και τις άλλες γραμμές.

*Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ο τύπος αυτός ισχύει ''ατόφιος'' στα τροφοδοτικά των υπολογιστών ((switching-mode power supply),αφού δεν μιλάμε για αμιγώς ωμικά φορτία,αλλά αφού τον χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τους,τον χρησιμοποιώ και'γώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο πολυ ωραιο review που εβαλες στο λινκ, ειδες το max ρευμα που μετρηθηκε να τραβαει οποιοδηποτε απο τα PC?

στο HighEnd PC με i920+GTX295 τραβουσε:

4Α απο την 5αρα (20W),

6Α απο την 3.3 (20W)

και 39Α απο την 12αρα (470W)

ενταξει δεν τραβαει μονο 3Α που ειπα, μπορει να φτασει μεχρι και τα 4Α στην 5αρα και τα 6Α στην 3.3

Δηλ καταναλωση 40W

Δεν αλλαζει το βασικο νοημα, οτι για να δεις αν σου λεει αληθεια ο κατασκευαστης πρεπει να κοιτας τι κανει η 12αρα.

Oταν ειναι σοβαρος ο κατασκευαστης, για την ονομασια του τροφοδοτικου υπολογιζει τα W στα 12V και το πολυ να προσθεσει 20-30 παραπανω.

Αντε στο 1ο παραδειγμα, στο τροφοδοτικο που ρωταγε ο φιλος εδω, να μην το πει 410W η εταιρεια, να το πει 430, βαρια-βαρια 450, σε καμμια περιπτωση 500W

ΥΓ

για το enermax που εχεις στο αλλο λινκ, ειναι σοβαροτατοι στην περιγραφη

Σου λενε 3 γραμμες με 25Α ασφαλεια, αλλα πραγματικη δυνατοτητα για μεχρι 50Α συνολικα (οχι 75)

και παρολο που δινει peak 660W συνολο, το ονομαζουν 600, οσα ειναι τα max στην 12αρα.

ΥΓ2

αλλωστε ολη η φασαρια εγινε και γινεται για να μπορει να υπολογισει καποιος βλεποντας τα W, αν σηκωνει τον επεξεργαστη και την καρτα (ή καρτες γραφικων).

Αυτο ρωτησε και το παιδι εδω, αυτο αναρωτιουνται και ολοι, αυτο θα επρεπε να εξυπηρετει η ονομασια των τροφοδοτικων, και γι αυτο λεω οτι οποιος κατασκευαστης τα ονομαζει παραπανω απο οτι δινουν στα 12V, κοροιδευει τον κοσμο.

Στο review, ο i7 920 με μια 260 τραβαγε 28Α απο τη 12αρα, ενω με τη διπυρηνη 39Α

Στο θεμα μας εδω, αν βασιστεις στην ονομασια 500W μπορει να παραπλανηθεις και να νομισεις οτι σηκωνει και μια ενεργοβορα διπυρηνη vga, ενω αν δεις οτι δινει μονο 34Α καταλαβαινεις οτι σηκωνει μονο μια απλη vga

Γι΄αυτο λεω οτι με το 500 σε κοροιδευει, επρεπε να το λεει 410-430 για να προσανατολιζεται ο κοσμος καλυτερα στις πραγματικες του δυνατοτητες.

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.

sattack κανένα(εκ των δύο τροφοδοτικών που αναφέρουμε) δεν σε κοροιδεύει,απλώς στην μια περίπτωση(CX500) προσθέτεις και στην άλλη(PRO87+ ) αφαιρείς .

Διάβασε εδώ http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/psu/160/5 και θα καταλάβεις(το corsair CX500 ανήκει στην κατηγορία των Group regulation και το Enermax 500/600 PRO87+ στην κατηγορία των DC-DC conversion) ή αν δεν καταλάβεις ρώτησέ με ότι θέλεις.

Υ.Γ Τα peak watts μην τα υπολογίζεις ποτέ,είναι καθαρά marketing.

Δημοσ.

τωρα ξεφυγαμε τελειως...

εγω ειμαι ενας απλος χρηστης/καταναλωτης και το μονο που θελω ειναι να ξερω αν το τροφοδοτικο σηκωνει τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων που εχω ή θα αγορασω

Δε θελω ουτε να προσθεσω ουτε να αφαιρεσω, ουτε να διαβασω για τα group regulation και τα DC-DC conversion, ουτε να σε ρωτησω για να μου τα εξηγησεις.

Ενα απλο μαμημενο νουμερο θελω μονο να βλεπω που να μου κανει τη δουλεια αυτη, μπορει?

Το enermax μπορει, το Corsair Builder Series CX500 οχι, με αναγκαζει να κοιταξω τα Α στα 12V για να βγαλω συμπερασμα, τον δε αλλον που δε θα ξερει να το κοιταξει ουτε αυτο, θα του το πουλησει ο πωλητης στο καθε πλαισιο για σουπερ γουαου 500αρι τροφοδοτικο

(και παλι καλα, που δε θα ειναι 500αρι turboX ή Dear .... )

Aυτα τα απλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...