Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α επίσης δε ξέρω αν το ανέφερα αλλά οκ το καθεστώς αδειοδότησης/βεβαιωδότησης (γουατέβα είναι στα ελληνικά) για τους Ψυχολόγους στην Ελλάδα είναι ΓΤΠΚ.Πραγματικά.Το κράτος μου θεωρεί ''ψυχολόγους'' 22 χρονα μπάζα που απλά μου τελείωσαν μια σχολή Ψυχολογίας  όταν σε κάθε αναπτυγμένη χώρα της Δύσης θες 6-8 χρόνια για License  κ συνεχόμενη υποχρεωτική δια βίου εκπαίδευση/επιμόρφωση για να την κρατήσεις.Τραγικούρα αλά ελλαδιστάν.

  • 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

.Nα τονίσω ότι δεν έχω ψάξει πολύ το συγκεκριμένο είναι η αλήθεια, μεταφέρω απλά την έρευνα του συνεργάτη μου που αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα με σένα στην Ελλάδα.Νομίζω όμως ότι έτσι πρέπει να είναι από τα λίγα που έπιασα από τις αντιδράσεις των Συλλόγων Ψυχολογίας στην Ελλάδα.

 

Επειδή αυτό ενδιαφέρει πολύ κόσμο να πω ότι σήμερα συνεργάτης μου από την Ελλάδα μου επιβεβαίωσε  πως τα  πτυχία Ψυχολογίας συνεργαζόμενων κολέγιων στην Ελλάδα με EU unies (όχι Αμέρικα κτλ) γίνοντε πλέον δεκτά από τον αρμόδιο οργανισμό (τηλεφωνικά μου είπε το όνομα του οργανισμού στα γρήγορα  κ δε το συγκράτησα) για την αξιολόγηση της επαγγελματικής ισοτιμίας.Επίσης μου ανέφερε ότι την εποπτεία για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιώματων των  Ψυχολόγων στο συγκεκριμένο οργανισμό την έχει κάποιο βαρβάτο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

 

Δε γνωρίζει τι ακριβώς προυποθέσεις θα υπάρχουν αλλά ανέφερε την πιθανότητα να ζητούν από τους υποψηφίους αποδεικτικά κάποιων ετών πρακτικής/εργασίας στην Ελλάδα ή να τη χρεώνουν μετά την αίτηση προκειμένου να καταφέρουν επαγγελματική αναγνώριση οι υποψήφιοι.Στη συνέχεια με την επιτυχή  αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στις Περιφέρειες (ή στα ΚΕΠ) και αιτούντε τη  βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.Αυτά μου ανέφερε αυτά μεταφέρω.Νομίζω αυτά είναι σε συνάρτηση με το πολυνομοσχέδιο που είχε περαστεί στο τέλος του 2012.

  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ραιτ για το τυπικό της υπόθεσης κ για όσους ενδιαφέρονται, χθές ο ανωτέρω συνεργάτης μου με ενημέρωσε πως φίλος του χρεώθηκε 1 μάθημα από αυτόν τον οργανισμό (πάλι δε συγκράτησα όνομα, I reckon ΣΑΙsomething or whatever) συν 6 μήνες πρακτικής/εργασίας ώστε να αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα.Απόφοιτος Ελλαδιστάν κολεγίου συνεργαζόμενο με ένα δευτερότριτο UK Uni.

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καθώς επηρρεάζονται όσοι αιτούνται να ασκήσουν νόμιμα το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα παραθέτω το σχετικό πόστ μου για την απόφαση του Δοατάπ σχετικά με τα εξ'αποστάσεως

 

http://www.insomnia.gr/topic/494994-σπουδές-εξαποστάσεως-online-courses/?p=54189724

 

Για περίπου 4 χρόνια επιτρεπόταν να γίνουν ψυχολόγοι όσοι σπούδαζαν ψυχολογία εξ'αποστάσεως (πχ Open).Πλέον το κατάργησαν από το εαρινό εξάμηνο του 2015.

 

Συγκεντρωτικά οι τρόποι για να γίνει κάποιος ψυχολόγος νόμιμα στην Ελλάδα είναι:

 

1. Απόφοιτοι ΑΕΙ Ψυχολογίας Ελλάδας

 

2. Απόφοιτοι ΑΕΙ Ψυχολογίας αλλοδαπής (εξ' ολοκλήρου σπουδές στο εξωτερικό), διαδικασία αναγνώρισης από ΔΟΑΤΑΠ .Με χρέωση μαθημάτων στις πιο πολλές περιπτώσεις,σπανιότερα χωρίς χρέωση μαθημάτων (όπως στη περίπτωση μου πχ).

 

3. Όσοι έχουν ήδη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου σε χώρα της Ε.Ε με μεταφορά των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

 

4. Όσοι έχουν σπουδάσει Ψυχολογία σε κολέγια στην Ελλάδα τα οποία είναι συνεργαζόμενα με ΑΕΙ της Ε.Ε. Διαδικασία  επαγγελματικής αναγνώρισης από ΣΑΕΠ (χρέωση μαθημάτων ή χρέωση πρακτικής ή χρέωση κ των δυο). Γι αυτό το τελευταίο ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν έχει καταφέρει να υπάρξει επιτυχή περίπτωση επαγγελματικής αναγνώρισης τέτοιου αποφοίτου στην Ελλάδα (ο τυπάς που είχα  αναφέρει στο παραπάνω πόστ το 2013  για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα ακριβώς τελικά δεν τα κατάφερε).Όποιος ξέρει κανα φίλο του,γνωστό του κτλ ας μας πει.

 

Τέλος δεν είναι υποχρεωτικό να εγγραφεί κάποιος ψυχολόγος στην Ελλάδα στους αντίστοιχους επαγγελματικούς συλλόγους (ΣΕΨ,ΠΨΣ,ΕΨΕ) ώστε να μπορεί να ασκεί νόμιμα το επάγγελμα του ψυχολόγου.Αυτό διότι δεν αποτελούν ΝΠΔΔ αυτοί οι σύλλογοι στην Ελλάδα.Αρκεί η άδεια/βεβαίωση από τις οικείες Περιφέρειες.

Δημοσ.

Καθώς επηρρεάζονται όσοι αιτούνται να ασκήσουν νόμιμα το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα παραθέτω το σχετικό πόστ μου για την απόφαση του Δοατάπ σχετικά με τα εξ'αποστάσεως

 

http://www.insomnia.gr/topic/494994-σπουδές-εξαποστάσεως-online-courses/?p=54189724

 

Για περίπου 4 χρόνια επιτρεπόταν να γίνουν ψυχολόγοι όσοι σπούδαζαν ψυχολογία εξ'αποστάσεως (πχ Open).Πλέον το κατάργησαν από το εαρινό εξάμηνο του 2015.

 

 

Είσαι σίγουρος;

 

Μήπως ο Toxoman_UK ή ο Τοξοβόλος_UK_ γνωρίζουν κάτι παραπάνω;

 

 

:lol:

 

  • Like 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επειδή μου χει πρήξει τα @@ ο σύλλογος στην Ελλάδα (ναι στέλνουν email και το ΣΚ) να υπενθυμίσω στους ενδιαφερόμενους να μην ψαρώνουν με αυτά που λένε οι σύλλογοι ψυχολογίας στην Ελλάδα ,οτι δηλαδή ''είναι υποχρεωτικό κάποιος να γίνει μέλος''.

 

Ακόμα και ο ΣΕΨ που αναγνωρίζεται από το κράτος ως ο επίσημος σύλλογος ψυχολόγων στην Ελλάδα δεν είναι ΝΠΔΔ αρα δεν είναι υποχρεωτική η δια του νόμου εγγραφή σε αυτόν προκειμένου κάποιος να ασκήσει νόμιμα το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα.Προσωπικά,γράφτηκα πρόσφατα στον ΣΕΨ γιατί είχα ανάγκη πρόσβασης στην ελληνική στάθμιση κάποιων ψυχομετρικών τεστ για τον συνεργάτη μου στην Ελλάδα αλλιώς θα τους έγραφα.Υπενθυμίζω πως οι άδειες έχουν μετονομαστεί σε βεβαιώσεις άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου από το 2012 και μετά και εκδίδονται από τις Περιφέρειες ή τα ΚΕΠ (μόνο για περιπτώσεις μεταφοράς επαγγελματικών δικαιωμάτων από ΕΕ) κατά τo νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου στην Ελλάδα.

 

Επίσης ένα update για το ΣΑΕΠ.Ο συνεργάτης μου στην Ελλάδα έχει κάνει αίτηση για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων από κολέγιο στην Ελλάδα το οποίο συνεργάζεται με UK Uni και εδώ και χρόνια η αίτηση του είναι παγωμένη.Από ότι μου είπε η διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων από ΣΑΕΠ έχει μπλοκαριστεί για περίπου 3000 αιτήσεις και εξαρτάται από την πολιτική βούληση που υπάρχει για να αρχίσει η διαδικασία.Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους αποφοίτους ψυχολογίας από ελληνικά κολέγια αν και όταν ξεμπλοκάρει η διαδικασία περιμένετε χρέωση μαθημάτων ή/και χρέωση πρακτικής.Γενικά επειδή στο ΔΣ του ΣΑΕΠ είναι άτομα και από τον ΣΕΨ υπολογίζω πως θα σας κάνουν τη ζωή πατίνι μέχρι να πάρετε αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων για να χτυπήσετε στη συνέχεια βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

 

Κατα τα λοιπά δείτε το τελευταιό πόστ μου πιο πάνω για τους τρόπους που κάποιος μπορεί νόμιμα να ασκήσει το επάγγελμα του ψυχολόγου στην Ελλάδα.

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

 

3. Όσοι έχουν ήδη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου σε χώρα της Ε.Ε με μεταφορά των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

 

 

 

Καλημέρα, ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου.

 

Θα μπορούσες μήπως να με ενημερώσεις σχετικά με την διαδικασία μεταφοράς επαγγελματικών διακαιωμάτων στην Ελλάδα από την Αγγλία?

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τη διαδικασία δε τη γνωρίζω, φαντάζομαι όμως οτι θα είναι μια δαιδαλώδης διαδικασία αν κρίνω από το πως δουλεύει το Ελλαδιστάν δημόσιο. Αυτό που ξέρω να πω είναι οτι υπό την αίρεση πως κάποιος ψυχολόγος στο UK είναι registered με το HCPC τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τη μεταφορά των επαγγελματικών δικαιωμάτων του στην Ελλάδα.

 

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν είτε στα *ΚΕΠ είτε στις Περιφέρειες για να τους υποδείξουν την ακριβή διαδικασία.Να επισημάνω απλά οτι η μεταφορά γίνεται σύμφωνα την οδηγία 89/48 της Ε.Ε οπότε και αλλάζει το πλαίσιο αλλά και τα δικαιολογητικά που ζητούνται σε σχέση με την διαδικασία που απαιτήται για τους ψυχολόγους που προτιμούν να ασκήσουν το επάγγελμα αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία της Ελλάδας.

 

Ενδεικτικά πάντως βρήκα το παρακάτω:

 

http://www.dikaiologitika.gr/dikaiologitika/kep/28122/aitisi-gia-adeia-askisis-epaggelmatos-psyxologou

 

Από τα γρήγορα που βλέπω μιας κ η πηγή είναι από το 2014 μόνο στο σημείο 4 λογικά δε θα ισχύει σήμερα η υποχρέωση επικύρωσης φωτοαντιγράφων κάτι που έχει καταργηθεί πλέον στην Ελλάδα. Με κάθε επιφύλαξη πάντως όλα τα υπόλοιπα πρέπει να είναι up-to-date.

 

Για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου σύμφωνα την οδηγία 89/48 της Ε.Ε., οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 

Δικαιολογητικά:  

01. Αίτηση χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου (σύμφωνα την οδηγία 89/48 της Ε.Ε.) (Απαραίτητο έγγραφο)

02. Υπεύθυνη δήλωση εάν έχει ασκήσει επάγγελμα, που και για πόσο χρόνο αποδεικνύεται (Απαραίτητο έγγραφο)

03. Αν υπάρχει πρακτική άσκηση, σχετικά πιστοποιητικά από τα οποία να αποδεικνύεται

04. Φωτοτυπία επικυρωμένη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου/ Η επικύρωση γίνεται σε κάθε Δημόσια Υπηρεσία και στο ΚΕΠ/ Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

05. Πιστοποιητικό της Αρμόδιας Αρχής ότι ασκούν νόμιμα το επάγγελμα, για πόσο χρόνο και ότι δεν τους έχει αφαιρεθεί ή ανασταλεί το δικαίωμα αυτό (για όσους έχουν ασκήσει το επάγγελμα στη χώρα προέλευσης)

06. Βεβαίωση από Αρμόδια Αρχή ότι η σχολή είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ότι η πρόσβαση στη σχολή απαιτεί την περάτωση των σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

07. Αντίγραφο πτυχίου ή δίπλωμα ή σύνολο διπλωμάτων τριετούς τουλάχιστον εκπαίδευσης σε πρωτότυπα ή επίσημα αντίγραφα της οικείας σχολής

08. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την χώρα προέλευσης ή βεβαίωση ότι το Πτυχίο ή δίπλωμα επέχει θέση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος

09. Παράβολο Δ.Ο.Υ. (7,63 €) 10. Χαρτόσημο (29,35 €)

11. Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

12. Πιστοποιητικό Υγείας

13. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Απαραίτητο έγγραφο)

14. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α΄ (πλήρες) - τύπου Α΄ - τύπου Β΄/ Για τους άνδρες/ Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Αναγνώριση στρατιωτικής προϋπηρεσίας στον ΚΕΑΔ (TN)

15. Απολυτήριο Λυκείου ή άλλης δευτεροβάθμιας σχολής ή ισοτίμου σχολής της αλλοδαπής  

 

 

*Να σημειώσω πως η διαδικασία μέσω ΚΕΠ αφορά μόνο τους ενδιαφερόμενους που κάνουν μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων σύμφωνα την οδηγία 89/48 της Ε.Ε. Όλοι οι υπόλοιποι υποχρεωτικά απευθύνονται αποκλειστικά στις Περιφέρειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης ένα update για το ΣΑΕΠ.Ο συνεργάτης μου στην Ελλάδα έχει κάνει αίτηση για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων από κολέγιο στην Ελλάδα το οποίο συνεργάζεται με UK Uni και εδώ και χρόνια η αίτηση του είναι παγωμένη.Από ότι μου είπε η διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων από ΣΑΕΠ έχει μπλοκαριστεί για περίπου 3000 αιτήσεις και εξαρτάται από την πολιτική βούληση που υπάρχει για να αρχίσει η διαδικασία.Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους αποφοίτους ψυχολογίας από ελληνικά κολέγια αν και όταν ξεμπλοκάρει η διαδικασία περιμένετε χρέωση μαθημάτων ή/και χρέωση πρακτικής.Γενικά επειδή στο ΔΣ του ΣΑΕΠ είναι άτομα και από τον ΣΕΨ υπολογίζω πως θα σας κάνουν τη ζωή πατίνι μέχρι να πάρετε αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων για να χτυπήσετε στη συνέχεια βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

 

 

Ένα update για το ΣΑΕΠ που αφορά αποφοίτους κολεγίων στην Ελλάδα.

 

Φαίνεται πως το ΔΣ του πλέον δε θα αποτελείται από εκπρόσωπους του ΔΟΑΤΑΠ αλλά κυρίως ούτε από εκπρόσωπους των επαγγελματικών οργανώσεων του εκάστοτε επαγγέλματος.

 

http://www.foititikanea.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B9%CE%B1/7883-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%8C%CE%BA%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1

 

Με λίγα λόγια συγκεκριμένα για τους απόφοιτους ψυχολογίας από κολέγια στην Ελλάδα ο ΣΕΨ τον ήπιε.Καλό νέο φαντάζομαι για τους απόφοιτους κολεγίων γιατί ο ΣΕΨ και οι λοιποί επαγγελματικοί σύλλογοι ζητούσαν λαγούς με πετραχείλια για την επαγγελματική ισοδυναμία κ η συμμετοχή τους στο ΣΑΕΠ φαινόταν προσχηματική προκειμένου απλά κ μόνο να συνεχίσουν να καθυστερούν την απορρόφηση τέτοιων αποφοίτων από την αγορά εργασίας.

 

Όπως είναι φυσικό οι επαγγελματικοί σύλλογοι έχουν σκυλιάσει. Ενδεικτικά παρακάτω η ανακοίνωση του ΣΕΨ για το θέμα.

 

http://www.seps.gr/images/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF_%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85_%CE%B1%CF%81_17.pdf

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Όπως ήταν αναμενόμενο άρχισαν και οι πρώτες αναγνωρίσεις πτυχίων ψυχολογίας από κολέγια με συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια της ΕΕ (στη συντριπτική τους πλειοψηφία από UK) από τον ΣΑΕΠ που σημαίνει πλέον οι απόφοιτοι αυτών των κολλεγίων θα μπορούν να ασκούν νόμιμα στη συνέχεια το επάγγελμα στην Ελλάδα βγάζοντας την σχετική βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

 

http://www.ellinovretaniko.gr/el/static/proti-pliris-anagnorisi-psychology.aspx

http://www.ellinovretaniko.gr/el/static/anagnorisi-kai-adeia-se-apofoito.aspx

 

 

 

 

 

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ύστερα από σχετική μου έρευνα

Εκτός από τα 4 Ελληνικά ΑΕΙ Ψυχολογίας και όσα ΑΕΙ Ψυχολογίας εξωτερικού αναγνωρίζονται από ΔΟΑΤΑΠ, επίσης τα προγράμματα Ψυχολογίας των παρακάτω κολλεγίων στην Ελλάδα οδηγούν σε άδεια/βεβαίωση ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου μέσω ΣΑΕΠ 

Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο   (Συνέργια με UK AEI)

City College (μόνο Θεσ/νίκη)   (Συνέργια με UK AEI)

Metropolitan College  (Συνέργια με UK AEI)

Mediterranean College (Συνέργια με UK AEI)

City Unity College (Συνέργια με Ελβετικό ΑΕΙ)

Aegean College (Συνέργια με UK AEI)

DEI College (μόνο Θεσ/νίκη) (Συνέργια με UK AEI)

MBS College of Crete (μόνο Ηράκλειο)  (Συνέργια με UK AEI)

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλα 2 νέα ΑΕΙ Ψυχολογίας στα Ιωάννινα και στον Βόλο θα λειτουργήσουν από του χρόνου ενώ λίγο αργότερα (σε 2-3 χρόνια σύμφωνα με τον Τύπο) θα γίνει και Τμήμα Ψυχολογίας στο Δημοκρίτειο.

Με λίγα λόγια 8 ΑΕΙ Ψυχολογίας (μαζί με τη ΣΣΑΣ Ψυχολόγων) και 8 κολλέγια θα δίνουν άδεια/βεβαίωση ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου στην Ελλάδα οσονούπω. Σύνολο 16 εντός της επικράτειας!!

 Συν φυσικά τα ΑΕΙ Ψυχολογίας εξωτερικού που αναγνωρίζονται από ΔΟΑΤΑΠ. 

Παρά λοιπόν την υπερπροσφορά για θέσεις στα τμήματα Ψυχολογίας είναι εντυπωσιακό πως ενδεικτικά η Ψυχολογία Αθήνας είναι η 5η πιο δημοφιλής σχολή στις προτιμήσεις μετά τις Ιατρικές Αθήνας/Θεσνίκης, Νομική Αθήνας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Αθήνας


https://www.eleftherostypos.gr/ellada/213065-poies-dimofileis-sxoles-eynoei-i-ayxisi-eisakteon/

spacer.png

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 11/03/2019 at 19:22, Τοξοβόλος___U__K said:

Ύστερα από σχετική μου έρευνα

Εκτός από τα 4 Ελληνικά ΑΕΙ Ψυχολογίας και όσα ΑΕΙ Ψυχολογίας εξωτερικού αναγνωρίζονται από ΔΟΑΤΑΠ, επίσης τα προγράμματα Ψυχολογίας των παρακάτω κολλεγίων στην Ελλάδα οδηγούν σε άδεια/βεβαίωση ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου μέσω ΣΑΕΠ 

Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο   (Συνέργια με UK AEI)

City College (μόνο Θεσ/νίκη)   (Συνέργια με UK AEI)

Metropolitan College  (Συνέργια με UK AEI)

Mediterranean College (Συνέργια με UK AEI)

City Unity College (Συνέργια με Ελβετικό ΑΕΙ)

Aegean College (Συνέργια με UK AEI)

DEI College (μόνο Θεσ/νίκη) (Συνέργια με UK AEI)

MBS College of Crete (μόνο Ηράκλειο)  (Συνέργια με UK AEI)

Προσθέτω στη λίστα το 

ICPS College (Συνέργια με UK AEI)

με ερωτηματικό επίσης μέχρι να διευκρινιστεί αν έχει αναγνώριση από τον ΣΑΕΠ συγκεκριμένα για το πρόγραμμα Ψυχολογίας το:

Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος ( Συνέργια με Γαλλικό ΑΕΙ)

 

Επεξ/σία από Τοξοβόλος___U__K
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα σε ολους,  

Υστερα απο επικοινωνια με το ΣΑΕΠ η οπως εχει ονομαστει αυτη τη στιγμη και μετα απο ερωτηση για το επιστημονικο κολλεγιο αθηνων για το τμημα ψυχολογιας μου παρεθεσαν τα εξης: ΠΡΕΠΕΙ για αδεια ασκησεως να εχει δοθει αδεια ασκησεως στη χωρα απο την οποια προερχεται το πτυχιο του κολλεγιου. Π.χ στη Γαλλια προυποθεση αποκτησης αδειας ειναι το τριετες προπτυχιακο και διετες μαστερ. Στο site του city ini college το αναφερει για το αγγλικο συστημα οτι σεν αρκει το προπτυχιακο. 

Δημοσ.

Μάλιστα άρα το νέο ΣΑΕΠ ή όπως θα το ονομάσουν τεσπα βάζει σοβαρά αναχώματα για όσους θέλουν να πάρουν άδεια. Που σημαίνει εκτός από το κολλέγιο θα πρέπει να έχουν τελειώσει και τα υπολοίπα προσόντα που προβλέπονται ανα χώρα για την αδειοδότηση. Το ερώτημα τώρα είναι τι γίνεται με όσες άδειες έδωσαν μόνο με πτυχίου κολλεγίου? Από τη μια αυτοί κ οι απόφοιτοι από Ελληνικά ΑΕΙ έχουν άδεια μόνο από το βασικό πτυχίο. 

Διάκριση μυρίζει για όσους θέλουν από δω και πέρα άδεια. Για να μη παρεξηγηθώ για μένα σωστά πάνσωστα η άδεια δεν πρέπει να δίνεται μόνο με βάσικες σπουδές όπως συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα. Είναι τράτζικ ο άλλος να δηλώνει ψυχολόγος στα 21-22. Από την άλλη εφόσον αυτό ισχύει σημαίνει οτι οι απόφοιτοι κολλεγίων από δω και πέρα δε θα μπορούν να πάρουν την άδεια μόνο με βασικές σπουδές ενώ ήδη έχουν υπάρξει άλλοι που την πήραν μόνο με βασικές. 

Ίαως σηκώνει νομικό challenge. Δε ξέρω αν έχει νόημα φυσικά ή αν θα κερδίσουν κάτι τελικά όσοι το κυνηγήσουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...