Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός laptop όχι πάνω από 600€ με την προϋπόθεση να έχει έναν από τους νέους επεξεργαστές της AMD A-Series και οθόνη στις 15 ίντσες. Λόγω ισχύος, θα με ενδιέφερε περισσότερο η σειρά Α6 ή η Α8. Ο φορητός προορίζεται κυρίως για προγραμματισμό και λίγο ελαφρύ gaming. Μέχρι τώρα, έχω δει αυτά:

1) Lenovo IdeaPad Z575A Εδώ

2) Toshiba Satellite L755D-21T Εδώ

3) HP Pavilion G6-1201 ev/sv Εδώ

Τα δύο πρώτα έχουν επεξεργαστή της σειράς Α6, ενώ το τρίτο έχει τον Α8. Τί θα προτείνατε από άποψη ποιότητας κατασκευής? Εγώ προσανατολίζομαι προς Toshiba μεριά, μόνο και μόνο λόγω ονόματος, αλλά από την άλλη θα χρειαζόμουν και την extra ισχύ που προσφέρει το HP. Για το Lenovo δεν έχω άποψη καθόλου. Δεκτές οποιεσδήποτε γνώμες-παρατηρήσεις-επισημάνσεις. Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Α ΟΚ φίλε μου, από ποιότητα κατασκευής λέει τίποτα μιας και το είδες από κοντά? Γιατί κάποια reviews που έχω δει από youtube λένε ότι έχει αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής με μεταλλικά μέρη κτλ. Για το HP που φαίνεται πιο ισχυρό έχεις άποψη?

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός laptop όχι πάνω από 600€ με την προϋπόθεση να έχει έναν από τους νέους επεξεργαστές της AMD A-Series και οθόνη στις 15 ίντσες. Λόγω ισχύος, θα με ενδιέφερε περισσότερο η σειρά Α6 ή η Α8. Ο φορητός προορίζεται κυρίως για προγραμματισμό και λίγο ελαφρύ gaming. Μέχρι τώρα, έχω δει αυτά:

1) Lenovo IdeaPad Z575A Εδώ

2) Toshiba Satellite L755D-21T Εδώ

3) HP Pavilion G6-1201 ev/sv Εδώ

Τα δύο πρώτα έχουν επεξεργαστή της σειράς Α6, ενώ το τρίτο έχει τον Α8. Τί θα προτείνατε από άποψη ποιότητας κατασκευής? Εγώ προσανατολίζομαι προς Toshiba μεριά, μόνο και μόνο λόγω ονόματος, αλλά από την άλλη θα χρειαζόμουν και την extra ισχύ που προσφέρει το HP. Για το Lenovo δεν έχω άποψη καθόλου. Δεκτές οποιεσδήποτε γνώμες-παρατηρήσεις-επισημάνσεις. Ευχαριστώ πολύ.

Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που το θες σε AMD A-Series?

Γιατι σε intel μπορεις να βρεις σ'αυτα τα λεφτα,πιο δυνατα λαπτοπσ!

Δημοσ.

Ναι, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τη συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών (ισχύς+γραφικά) και λόγω του ότι μέχρι τώρα μόνο Intel είχα, θα ήθελα αυτή τη φορά να δοκιμάσω και την AMD.

Δημοσ.

Παντος σε gpu performances και τα 3 πανω κατω εχουν την ιδια αποδοση,αν θεωρισουμε οτι το hp ειναι μονο με integrate gpu-6620G,ενω τα lenovo&toshiba εχου,εκτος απο την integrate-6520G κ την ανεξαρτητη 6540G2 σε "cf"!

Στο θεμα επεξεργαστικης δυναμης και οι 2 cpu ειναι υπερβολικα κοντα!

Δημοσ.

Α ΟΚ φίλε μου, από ποιότητα κατασκευής λέει τίποτα μιας και το είδες από κοντά? Γιατί κάποια reviews που έχω δει από youtube λένε ότι έχει αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής με μεταλλικά μέρη κτλ. Για το HP που φαίνεται πιο ισχυρό έχεις άποψη?

ναι και εγώ αυτό διαπίστωσα και όντως έχει αρκετά μεταλλικά μέρη...εγώ θα στο πρότεινα :rolleyes:

Δημοσ.

Από άποψη επεξεργαστικής ισχύος είναι όντως πάρα πολύ κοντά ο Α6 και ο Α8. Δηλαδή εσύ θα έλεγες Lenovo ή Toshiba? Αυτό που με ξενερώνει πολύ στο Toshiba είναι αυτό το άσπρο χρώμα (ακόμα και στο πληκτρολόγιο). Ενώ, το Lenovo έχει πολύ καλό πληκτρολόγιο απότι έχω διαβάσει και γενικά καλή ποιότητα κατασκευής. Προσανατολιζόμουν περισσότερο σε HP μεριά κυρίως λόγω λίγο καλύτερου επεξεργαστή, αλλά από την άλλη σκεφτόμουν και το toshiba σαν όνομα, ενώ το Lenovo προέκυψε τελευταία στιγμή. Δεν ξέρω, μπερδεύτηκα πάλι..

Δημοσ.

Αν η 2η gpu στο lenovo ειναι πραγματι η ανεξαρτητη hd6650m και οχι η συμπληροματικη 2η καρτα των A6,δλδ η 6540G2,για μενα χωρις δευτερη σκεψη το lenovo.Αυτο που με χαλα ειναι ο ενας χρονος εγγυησης!

Οι cpu ειναι ισοδυναμοι,αλλα η καρτα γραφ. 6650m ειναι αρκετα ανοτερη απο 6620G του hp και 6520G+6540G2 cf του toshiba!

gpu:

6650m>6520G+6540G2("crossfire")>>6620G

Δημοσ.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι ο φορητός δεν προορίζεται για gaming, παρά μόνο για ελαφρύ gaming σε λίγο ελεύθερο χρόνο. Οπότε, ένα από τα κύρια θέματα που με απασχολούν είναι η επεξεργαστική ισχύς και μετά ίσως η μνήμη και μετά τα γραφικά. Από αυτή την άποψη, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει η αγορά του HP μόνο και μόνο λόγω επεξεργαστή. Από άποψη διαστάσεων τί λέτε? Με ενδιαφέρει και λίγο το μικρό ύψος και απότι είδα είναι HP --> 3.63 cm, Lenovo --> 3.55 cm και Toshiba --> 3.75 cm. Και φίλε ektor7, απότι είδα σε όλα τα e-shops, η κάρτα του Lenovo είναι η 6650Μ με 1GB μνήμη.

Δημοσ.

Παιδιά, εννοείται ότι αν έχετε να προτείνετε άλλο φορητό με παρόμοια ή λίγο ανώτερα χαρακτηριστικά από τους παραπάνω, το γράφετε. Φυσικά με κάποιον από τους νέους επεξεργαστές της AMD!

Δημοσ.

Αν θες επεξεργαστικη ισχυη που να κανει αισθηση,θα σου προτεινα καποια με intel,αλλα απο τα 3 που προταθηκαν στην αρχη,θα προτεινα το lenovo κ μετα το toshiba,λογο καλυτερων gpu!Οι cpu ουσιστικα κ των τριων ειναι ισοδυναμοι,ο A8-3500 δε θα σου προσφερει τιποτα περισσοτερο απο τον A6-3400!

Μεχρι τα 600ευρο αυτοι οι δυο cpu που αναφερες,ειναι οι πιο δυνατοι που μπορεις να βρεις σε λαπτοπ,απο πλευρας AMD!

Mελετησε λιγο αυτο το site:

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

Asus X53SV-SX110V

Toshiba Satellite L750-1LR (i3-370M/4GB/640GB)

Ο i3-2310m&i3-370m εχουν σχεδων τη διπλασια επεξεργαστικη δυναμη τους Α8&Α6 που αναφερθηκαν!

Η GT 540m = HD 6650m>gt 525m>6540G...

Οπως καταλαβαινεις,οι Liano δεν ειναι καθολου VFM(value for money) στα λαπτοπς!

Δημοσ.

Φίλε ektor7 πολυ χρησιμο το site που μου δωσες. Όντως οι i3 που αναφέρεις έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους AMD A-series. Όμως, εχω επηρεαστεί λίγο από κάποια benchmarks σε videos από youtube, για παράδειγμα:

AMD Fusion APU Llano in a Multi-Tasking Technology Demonstration και

AMD Llano APU vs Intel Sandy Bridge laptop

όπου οι τύποι συγκρίνουν τον Α3850 με τον i7 και φαίνεται να υπερτερεί ο AMD αρκετά και ιδιαίτερα σε multitasking. Βέβαια, από σχόλιο ενός στο video φαίνεται οι i7 να βασίζονται περισσότερο σε επεξεργαστική ισχύ και λιγότερο σε γραφικά και ίσως γιαυτό στα συγκεκριμένα benchmarks (που αφορούν περισσότερο γραφικά απότι είδα) να υστερούν λίγο.

Δημοσ.

Φίλε ektor7 πολυ χρησιμο το site που μου δωσες. Όντως οι i3 που αναφέρεις έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους AMD A-series. Όμως, εχω επηρεαστεί λίγο από κάποια benchmarks σε videos από youtube, για παράδειγμα:

AMD Fusion APU Llano in a Multi-Tasking Technology Demonstration και

AMD Llano APU vs Intel Sandy Bridge laptop

όπου οι τύποι συγκρίνουν τον Α3850 με τον i7 και φαίνεται να υπερτερεί ο AMD αρκετά και ιδιαίτερα σε multitasking. Βέβαια, από σχόλιο ενός στο video φαίνεται οι i7 να βασίζονται περισσότερο σε επεξεργαστική ισχύ και λιγότερο σε γραφικά και ίσως γιαυτό στα συγκεκριμένα benchmarks (που αφορούν περισσότερο γραφικά απότι είδα) να υστερούν λίγο.

Κοιταν οταν τρεχεις προγραμματα με περισσοτερη εμφαση στη gpu(οπως αυτα που εχει το βιντεο με τους LianovsSandyBridge),ειναι φυσικο να κερδιζουν οι Liano,γιατι εχουν καλυτερη ενσωματομενη gpu απο τον sandy bridge!

Αλλα επειδη τα περισσοτερα πραγματα που κανουμε στο pc στηριζοντε κυριος σε καθαρη επεξεργαστικη ισχυη,οι Liano θα σε περιορισουν παρα πολυ,σε σχεση με τους i3,i5,i7!

Γι'αυτο ο συνδιασμος ix cpu με μια καλη ανεξαρτητη gpu,οπως η gt540m του Asus,εχεις υψηλες επιδωσεις κ σε επεξεργαστη κ σε καρταγραφικων.Με τους Liano εχεις χαμηλες επιδοσεις επεξεργαστη κ ψηλες επιδοσεις γραφικων!

Δημοσ.

Παρα πολυ η προταση σου με τον Asus, αλλα να το παω ενα βημα παραπερα? Παω λιγο πιο πανω στο ranking του notebookcheck που μου στειλες και κινουμαι σε επιπεδο i5, μιας και οικονομικα βγαινουν και μοντελα κατω των 600 ευρω. Εχω τις εξης προτασεις, αν ειναι ευκολο να μου πεις μια γνωμη:

1) Acer Aspire 5750G-2453G32Mnkk(Οθόνη: 15.6 in, Intel Core i5 2430M, 2.4 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός Δίσκος: 500 GB, GeForce GT 520M, Ανάλυση: 1366x768, Windows 7) --> Ranking: 45!

2) Samsung 300E5A-S05 (Οθόνη: 15.6 in, Intel Core i5 2450M, 2.5 GHz, Μνήμη: 6 GB, Σκληρός Δίσκος: 500 GB, GeForce GT 520MX, Ανάλυση: 1366x768, DVD-RW, Windows 7) --> Ranking: 48!

3) Lenovo G570A-1 (Οθόνη: 15.6 in, Intel Core i5 2410M, 2.30 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός Δίσκος: 640 GB, Radeon HD 6370M 1Gb, Ανάλυση: 1366x768, DVD/CD-RW combo, Windows 7) --> Ranking: 55!

Αυτα ολα τα βρισκω απο skroutz κατω απο 600 ευρω και στα εγραψα με σειρα της βαθμολογιας. Απο αυτα τα πρωτα 2 μοιαζουν πολυ σαν υλοποιησεις, ενω το Lenovo μου φαινεται καλυτερο απο αποψη γραφικων (οχι επεξεργαστη προφανως).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...