cortaN@ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Κι αλλο παιχνιδι που παρα την χαμηλοτερη αναλυση δειχνει πολυ καλυτερο στο One Και καπου εδω αρχιζουν και μερικα ερωτηματικα για το ποσο αμεροληπτο ειναι το DF γιατι στο αρθρο τους δεν αναφερουν πουθενα οτι στο PS4 λειπουν ενα σωρο σκιες, κατι που ειναι πολυ εμφανες στο παιχνιδι περα απο το επισης ανυπαρκτο AF Παραθετω αποσπασματα απο τα αρθρα του DF για το Evolve πανω στα ερωτηματα σου: 1. As it stands mip-map transitions tend to occur a little later on the PS4 in many instances, which leads to ground surfaces appearing blurrier as higher quality artwork continues to load in - metal railings in particular lose definition from just a few feet away. For the most part the Xbox One and PC versions stream assets out at similar speeds, but occasionally Microsoft's console takes the lead, though moving to a faster hard drive or SSD will doubtless make up the difference. 2. Moving onto PS4, Evolve gains an advantage from delivering sharper native 1080p presentation compared to the Xbox One game, but right now this has some drawbacks when it comes down to performance in demanding scenes: frame-rates simply aren't as stable on Sony's console when the engine is under load, and this leads to more noticeable stuttering on the platform compared to Xbox One. 3. The level of anisotropic filtering remains noticeably lower on the PS4, blurring texture details on the ground as a result, while streaming is often a little slower than Xbox One - particularly at the beginning of a game. While we see the same highly detailed artwork and shader effects bestowed across the lush landscapes and characters, lower quality LOD (level of detail) models are sometimes displayed for longer on PS4 compared to the other versions. Παραθέτω συγκρίσεις φωτογραφιών απευθείας από το DF: 1. Χαμηλότερο texture detail και anisotropic filtering για το ps4: 1.tiff 2.tiff 2. Σκιές που λείπουν από το ps4: 3.tiff 3. Χαμηλότερο LOD streaming από το ps4: 4.tiff Εμένα μου φαίνεται ξεκάθαρο το άρθρο του DF. Έχουμε άλλη μία περίπτωση Dying Light και όλων των άλλων τίτλων που προκειμένου να "κρατήσουν" το 1080p καταλήγουν να έχουν χειρότερο filtering, texture detail και LOD ή σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν ίση ποιότητα εικόνας αλλά χειρότερο framerate. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση και όπως έχω πει την άποψή μου και σε προηγούμενα posts, αυτό συμβαίνει για marketing reasons απο τη Sony στην προσπάθειά της να διατηρήσει το μύθο του 1080p και της δυνατότερης κονσόλας. Μήνα με το μήνα, ο μύθος αυτός και το over promise της Sony καταρρέει και με την έλευση των νέων τίτλων, του DX12, των Win10 κτλ, αυτό θα γυρίσει boomerang στη Sony με πολύ άσχημο τρόπο τόσο για τους gamers που για άλλη μία φορά πίστεψαν τις υπερβολές της εταιρείας όσο και για τους developers οι οποίοι πιέζονται να αποδώσουν πάσης θυσίας 1080p σε μία κονσόλα με dx11 off-the-shelf hardware. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια να αγαπιόμαστε. 4
spacecowboy Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 βρε πως αλλαζουν οι εποχες...καποτε να ειχες 3 frame kai 4 lines αναλυση παραπανω ηταν major disadvantage (για τον αντιπαλο) πλεον βοηθαει και παραγει καλυτερο αποτελεσμα...major advantage που λενε και στο χωριο μου κωλοτουμπες ε κωλοτουμπες... 2
ADHD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ε τι να κανουμε 1080p και max φιλτρα με αυτο το hardware δεν θα δεις και στα 2 συστηματα, απο κει και περα νομιζω το optimization γινεται με την προθεση να υπαρχει οσο καλυτερο IQ γινεται. Αν πχ στο x1 πρεπει να το κανουν render σε 900p τοτε μπορουν να χωσουν παραπανω details αλλιως θα φαινοταν μεγαλυτερη διαφορα σε σχεση με το ps4 αν ετρεχαν σε 1080p και τα 2. Επισης με TV και upscalers η διαφορα στην αναλυση δεν φαινεται αισθητα, εδω δεν την εβλεπαν και τα τεχνολογικα site σε αρκετες περιπτωσεις. Θυμαμαι και το Ghosts πριν το update ηταν 900 η 720p στο ps4 δεν θυμαμαι και το IGN ελεγε τι διαφορα που εχει με το X1 αν θυμαστε.. Αλλα πραγματικα οι διαφορες δεν βλεπω να ειναι αισθητες, εδω σε πολλα παιχνιδια δεν ειναι ουτε στο pc. Το frame rate που επιμενω απο την αλλη... 1
johngamer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Αυτο που κραταμε ειναι οτι η κατασταση εχει αλλαξει...εκει που ξεκαθαρα το ps4 ειχε τα κλαυτερα γραφικα και ολοι λεγαν οτι οφειλεται στο κατα 50% δυνατοτερο hardware του, τωρα υπαρχουν συμβιβασμοι εκατερωθεν οι οποιοι δεν εινια ιδιοι. Στην MS επιλεγουν το IQ. Στην sony απο την αλλη το παιζουν πιο πονηρα το παιχνιδι...Αν επελεγαν και αυτοι το ιδιο, θα ειχαμε 2 αποτελεσματα. Πρωτο και σημαντικοτερο θα κατερρεε το επιχειρημα του "+50%" παταγωδως, στα ισια! Και δευτερον συνεχιζει να εχει σαν ασπιδα εναν αριθμο ο οποιος την εχει αποφερει ολα αυτα τα κερδη...και βαζει επισης ολα τα fanboys να μαλωνουν για το ποιο ειναι το καλυτερο, 1080p ή IQ....και ο πολεμος συνεχιζεσαι στον βωμο του κερδους... 2
Chino R9 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Μια χαρά είναι και ο πόλεμος(περαν του κέρδους των εταιριών) Κάνουμε την πλάκα μας.. 1
ggramenos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Μήνα με το μήνα, ο μύθος αυτός και το over promise της Sony καταρρέει και με την έλευση των νέων τίτλων, του DX12, των Win10 κτλ, αυτό θα γυρίσει boomerang στη Sony με πολύ άσχημο τρόπο τόσο για τους gamers που για άλλη μία φορά πίστεψαν τις υπερβολές της εταιρείας όσο και για τους developers οι οποίοι πιέζονται να αποδώσουν πάσης θυσίας 1080p σε μία κονσόλα με dx11 off-the-shelf hardware. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια να αγαπιόμαστε. ....δεν θελω με καμια να το παω σε VS και εντελως φιλικα .......θα ηθελα να σου πω ότι οι developers εχουν ηδη ξεζουμησει το xboxone(..σε αντιθεση με το PS4)....βλ The Witcher 3: Wild Hunt , Tom Clancy's: The Division ,κ.ο.κ και οι ιδιοι λενε ότι το DX12 δεν αρκει για να παιζουν τα παιχνίδια σε 1080p(δυστυχως)....και ξερεις γιατι????Λογω hardwear.....αρα μηπως οι developers πιεζονται περισσοτερο στο xbox one από ότι στο PS4???Αρα μηπως, τελικα αυτο που καταρρεει είναι ο μυθος του 1080p....!!!Εγω εχω πλεον συμβιβαστεί με την ...κονσολα μου....και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτά που προσφερει όπως και θα πρεπει να είναι και ο καθενας μας εδώ μεσα....αυτές είναι οι κονσόλες ....αυτές τις δυνατότητες εχουν και μπραβο τους...μου αρεσει που εχω διπλους τιτλους στο PC και στην κονσολα(....battlefield,COD,WD...κ.ο.κ) ...μου αρεσει επίσης που παιζω titanfall σε 1080p σε High/ULTRA και 60fps χωρις να εχω xbox one...για εμενα,έναν μεσο παιχτη αυτό θα πει εμπειρια και αν καποιοι καταλαβαιναν το νοημα της gaming κοινοτητας θα ημασταν ολοι ευχαριστημενοι....και ολα τα υπόλοιπα είναι λόγια να αγαπιόμαστε... Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2015 από ggramenos
nzeppos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν, άλλη μια φορά... Χαμηλώστε τους τόνους μεταξύ σας. Επιθετικοί χαρακτηρισμοί προς άλλα μέλη (συγκεκριμένα ή και καλά αόριστα) όπως "πίθηκοι, fanboys, ουγκα μπούγκα και λοιπά παρόμοια" να μην επαναληφθούν. Αν δεν μπορείτε να συζητήσετε ήρεμα, να απέχετε από το θέμα. Η σύγκριση μεταξύ των consoles και των παιχνιδιών τους είναι αναπόφευκτη, όπως επισήμαναν και άλλα μέλη. Αν δεν ξεφεύγει*, τότε είναι αποδεκτή και στα δύο/τρία/όσα dedicated νήματα έχουμε. Δεν θα υπάρξει προφανώς ξανά ξεχωριστό VS (Console Wars) νήμα ή (VS PC) γιατί το αποτέλεσμα ήταν κάκιστο παρά τις απόπειρες που κάναμε για να το κρατήσουμε σε κάποιο επίπεδο, και θα στοιχημάτιζα ότι αυτοί που *παραπονιούνται* για την απουσία του, έγραφαν έτσι κι αλλιώς flame bait ή troll posts και στα νήματα αφιερωμένα στις συγκεκριμένες consoles και περίμεναν αυτόματα ίσως να μεταφερθούν τα μηνύματά τους στο κατάλληλο VS thread, αν ενοχλούσαν τόσο.... * Να σημειώσω επίσης ότι αυτόματα δεν γίνεται τίποτα. Αν σας ενοχλούν σχόλια ή πιστεύετε ότι δεν αρμόζουν στη συζήτηση χρησιμοποιείτε τη λειτουργία της αναφοράς. Για τα μηνύματα που σβήστηκαν ή όποιες άλλες απορίες και ενστάσεις, παρακαλώ αποκλειστικά μέσω PM σε συντονιστή. Καλά τα λέτε. Όταν όμως το νήμα έχει καταντήσει 9/10 σχόλια να αφορούν σε "vs" και τίποτα άλλο, δεν έχει και μεγάλο νόημα ύπαρξης. Επειδή λοιπόν εγώ την έχω μικρή και δεν μπορώ να διαβάζω συνέχεια για τους άλλους που την έχουν μεγάλη, θα κοιτάξω να ενημερώνομαι από αλλού για τα νέα του Xbox One. Αποχή ftw. ps: αν και ήμουν από αυτούς που, τρόπον τινά, παραπονέθηκαν για την έλλειψη "vs" thread, δεν το έκανα για να τρολάρω εκεί αλλά για μεταφερθούν σε αυτό όλες οι συζητήσεις και συγκρίσεις που κουράζουν και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. 5
Fulgore Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Καλά τα λέτε. Όταν όμως το νήμα έχει καταντήσει 9/10 σχόλια να αφορούν σε "vs" και τίποτα άλλο, δεν έχει και μεγάλο νόημα ύπαρξης. Επειδή λοιπόν εγώ την έχω μικρή και δεν μπορώ να διαβάζω συνέχεια για τους άλλους που την έχουν μεγάλη, θα κοιτάξω να ενημερώνομαι από αλλού για τα νέα του Xbox One. Αποχή ftw. ps: αν και ήμουν από αυτούς που, τρόπον τινά, παραπονέθηκαν για την έλλειψη "vs" thread, δεν το έκανα για να τρολάρω εκεί αλλά για μεταφερθούν σε αυτό όλες οι συζητήσεις και συγκρίσεις που κουράζουν και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Παντως και στα μεγαλα Site του εξωτερικου η κατασταση να ξερεις οτι ειναι πολυ χειροτερη κυριως λογω του οτι μαζευουν και περισσοτερο κοσμο.
EllhnasEll Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ρε παιδιά όντως.. και στο νήμα του PS4 τα ίδια γίνονται;
Fulgore Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ρε παιδιά όντως.. και στο νήμα του PS4 τα ίδια γίνονται; Τι οντως??
EllhnasEll Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Γίνεται χαμός στο νήμα αυτό για One VS PS4.Τα ίδια γίνονται και στο νήμα του PS4;
ADHD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ε πηγαινε δες μονος σου απο εδω θες να σου πουμε τι γινεται εκει??
anamenos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 και εγώ ξανακάνω την απορία, γιατί σχεδόν πάντα γίνεται vs το topic του Xbox One?? Μήπως κάποιοι απλά δεν χωνεύουν ή δεν έχουν χωνέψει ακόμη την ύπαρξη ανταγωνιστικής κονσόλα από την Microsoft?? 2
Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Το εξαντλήσατε για πολλαπλή φορά το ίδιο θέμα. Τα επόμενα μηνύματα να είναι αυστηρά on-topic παρακαλώ και όχι φιλολογική συζήτηση για την απουσία VS thread, και γιατί εδώ και όχι εκεί κλπ. Γιατί δικαίως έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται μέλη ότι μονοπωλείτε/αι το thread με ανούσιες φλυαρίες που κουράζουν και θάβονται μηνύματα με απορίες ή νέα για την κονσόλα. Έστω για μερικές μέρες, κάντε ένα διάλειμμα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις