nikos1071 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 να ρωτησω κατι, επειδη κατα 99% μαλλον θα τον αγορασω, με παραγγελια, καποιος που εχει ψωνισει απο εκει θα γνωριζει. Με την εγγυηση τι γινεται? ειμαστε οκ, καλυπτεται απο την εταιρια, και σε καλυπτει αυτη ειτε στελνοντας το πισω αν χαλασει, η πηγαινοντας το στο αδερφακι τον Κωτσοβολο?? Αν ειμαι και με την εγγυηση οκ, τον αγοραζω αμεσα. Ευχαριστω παιδια. έχω αγοράσει από usb stick έως κλιματιστικά από electro... ακόμα και η απόδειξη είναι του Κωτσόβολου... και αυτή είναι η μόνη που χρειάζεται για την εγγύηση... θεωρώ ότι δε θα έχεις κανένα θέμα αν σου δημιουργηθεί πρόβλημα...
user27 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Στη σελίδα των δίσκων έχει αυτή την "προσφορά" (κωδικός προϊόντος 100990) και 2 σειρές πιο κάτω, στην ίδια στήλη, τον ίδιο δίσκο με την κανονική τιμή 139,90 (κωδ. 100993) και με κουπόνι έκπτωσης 30%. Με τηλεφώνημα, ο υπάλληλος διευκρίνισε ότι ο ακριβότερος είναι νεώτερη παραλαβή με διαφορετικά (και καλλίτερα ;; ) στοιχεία, αλλά δεν μπορούσε να δώσει τον κωδικό των δίσκων (WD) για να καταλάβουμε τις διαφορές. Για το κουπόνι μου είπε ότι 1) πρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό, οπότε θα δοθεί κουπόνι και 2) η τιμή του φτηνού προκύπτει (111,92 * 0,70 =) 78,34ευρώ, όπως αναφέρει ο topic starter. Ως κατοχος My Book 3.0 1TB πληροφορω οτι μεσα κρυβεται ο ταχυτατος black sata ενω ο Essential στα 139 ειναι ο πιο αργος green (εκτος και αν σε νεα παρτιδα τον κανανε <μαυρο>)αλλα εχει το προγραμμα SmartWare ενω ο 3.0 δεν το εχει.Λογικα η προσφορα αν και δεν το γραφει αναφερεται στον 3.0 (ρωτηστε) και αν ειναι ετσι κατα τη γνωμη μου χτηπηστε την αλλυπητα.
christs Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 έχω αγοράσει από usb stick έως κλιματιστικά από electro... ακόμα και η απόδειξη είναι του Κωτσόβολου... και αυτή είναι η μόνη που χρειάζεται για την εγγύηση... θεωρώ ότι δε θα έχεις κανένα θέμα αν σου δημιουργηθεί πρόβλημα... ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε μου!! επειδη φοβαμαι οτι δυσκολα να βρω συντομα τις παλιες τιμες σκληρων στα 60-70 ευρω, οσο και να πεσουν σταδιακα, αυριο το πρωι λεω να παραγγειλω 2 που χρειαζομαι για μενα και μια φιλη. Θα παρω και ενα τηλ το πρωι για σιγουρα.
runner69 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 αν δεν πανε τα 2TB τουλαχιστον στα 79 ευρώ, όπως πριν την πλημμυρα, δεν αγοραζω τίποτε! αυτη την τιμη δεν την ειχε πιασει ποτε εξωτερικος usb 3.0. 1 TB 3,5" ναι. 2 TB οχι
vviolent Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Πρέπει να ήταν αρχές με μέσα Νοέμβρη όταν μου παρουσίασε πρόβλημα ό ένας μου σκληρός κι έκανα μια γρήγορη έρευνα στον τσιγκούνη για άλλο δίσκο. Τελικά δεν το προχώρησα και το ανέβαλα για το επόμενο διάστημα καθώς με πίεζε ο χρόνος κι έπρεπε να φύγω για δουλειά σε επαρχία για ένα 10ήμερο περίπου. Αποτέλεσμα? Όταν επέστρεψα και μπήκα για παραγγελία να γλυτώσω το...εγκεφαλικό στο τσακ με τις τιμές που είδα. Προχώρησα στη διαδικασία για recovery του προβληματικού σε αλλο επίσης προβληματικό δίσκο ώστε να μειώσω τη πιθανότητα να χάσω όλα τα αρχεία μου, όμως στα μισά της διαδικασίας ο πρώτος ασθενής απεβίωσε. Από τότε έχω στήσει καρτέρι για αγορά για δυο hdd Caviar Black 2TB και τα νεύρα μου έχουν γίνει τσατάλια για να μην ενδώσω στον ωμό εκβιασμό και τους πάρω τόσο. Με τις τιμές πάνω απο 200+ γιούρια το κομμάτι είναι σα να μας πιάνουν τον κ.... Σε όλη αυτή την χρονοβόρα και ψυχοφθόρο διαδικασία κάπως έπρεπε να διασφαλίσω τα εναπομείναντα αρχεία μου. Μέχρι και στη αγορά netbook προχώρησα μόνο και μόνο για το hhd του που είχε 100+ € στη μαύρη αγορά!!!. Στην απελπισία του ο πνιγμένος απ' τη σανίδα πιάνετε Τελικά προχώρησα κι εγώ στη παραγγελία του σκληρού που προτείνει η σελίδα με 78,34, όπως επίσης και του My Book Essential 2TB USB 3.0 στα 119,45 € από το ίδιο site και με την ίδια έκπτωση του κουπονιού. Στο skroutz η χαμηλώτερη σε διαθεσιμότητα περίπου στα 160 €. Στο amazon.uk £117.08, περίπου 144€ με ελληνικό ΦΠΑ. Ελπίζω σε αυτές τις τιμές να μη θεωρείτε ότι ενέδωσα στον εκβιασμό καθώς θεωρώ οτι είναι κοντά σχετικά στα χαμηλά του ιστορικού τιμών. Αμάν και πότε να τους παραλάβω πλέον για να κάνω το backup και να επιστρέψω για RMA τους άλλους πριν βγουν απ' την εγγύηση!!! (WD 800GB SATA WD800AARS & HITACHI 1TB SATA DESKSTAR). Ευχαριστώ και γω τον topic starter ΥΓ: Λογικά πρέπει να έχουν 2 χρόνια εγγύηση, αλλα πριν τους παραλάβω θα ελέγξω τα s/n τους στο site του κατασκευαστή για να 'χω το κεφάλι μου ήσυχο!
makfil Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 ΥΓ: Λογικά πρέπει να έχουν 2 χρόνια εγγύηση, αλλα πριν τους παραλάβω θα ελέγξω τα s/n τους στο site του κατασκευαστή για να 'χω το κεφάλι μου ήσυχο! Προσπάθησα και εγώ χθες να μάθω τους κωδικούς των δύο δίσκων για να τους ελέγξω αλλά ο υπάλληλος στο τηλ. κέντρο δεν μπορούσε να δώσε περισσότερα στοιχεία, εκτός από τον κωδικό. Εσύ πώς θα πάρεις τους κωδικούς; Πάραπάνω κάποιος λέει ότι ο φτηνότερος είναι black ενώ ο ακριβότερος μάλλον green.
vviolent Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Πάντως με βάση τους κωδικούς WDBABP0010HCH και WDBACW0020HBK που γίνετε η αναζήτηση στο skroutz, όπου με βάση τα χαρακτηριστικά και την περιγραφή που δίνει το Electro World (και ο Κωτσόβολος) ταιριάζουν (USB 3.0 & 7200rpm για τον 1ΤΒ και USB 3.0 για τον 2TB αντίστοιχα). Επίσης με μια ματιά που έριξα στα user manuals αυτά που επησήμανε παραπάνω ο φίλος user27 στο topic #17 ισχύουν. Για την εγγύηση πιθανολογώ ότι πρόκειτε για 2 έτη με βάση το τι ισχύει για τους WD Book Essential και My Books 3.0 αντίστοιχα στον πίνακα της Western Digital για την Ευρώπη. Κάτι που επιβεβαιώνετε και από τα pdf που εμφανίζονται στις σελίδες παραπάνω. Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω τότε πρόκειτε για παραπλανητική τακτική και υπάρχει σοβαρός λόγος υπαναχώρησης από την αγορά με υπαιτιότητα του πωλητή. Εγώ πάντως θα παραλάβω αφου πρώτα ελέγξω τα S/N τους (λογικά φαίνονται εξωτερικά στο κουτί συσκευασίας) για επαλήθευση. Κάτι μου λέει ότι βιάστικα να παραγγείλω γιατί με την έρευνα συνηδειτοποίησα ότι μάλλον τώρα αρχίζει και μάλιστα αδυσώπητος ο πόλεμος στην πτώση των τιμών, όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε αλλιώς οι άλλοι θα μείνουν με το ...μουντζούρη στο χέρι. Επίσης μήπως γνωρίζει κανείς που μπορούμε να βρούμε στην ελληνική αγορά κάποια αντίστοιχη κάρτα αντάπτορα PCI για υποστήριξη USB 3.0; ΥΣ: Ψάχνοντας λίγο παραπάνω ανακάλυψα ότι υπάρχουν δυο κωδικοί για τον My Book 3.0 1 TB. O WDBAAK0010HCH και ο WDBABP0010HCH. Η διαφορά τους ότι ο δεύτερος συμπεριλαμβάνει και τον USB 3.0 HBA adapter όπως διευκρινίζετε ΕΔΩ. Στην αρχή νόμιζα ότι διαφέρουν στο ότι ο πρώτος έσταζε σκουριά και ο δεύτερος όχι... αλλά έκανα λάθος :P . Γι' αυτό και στο site υπάρχουν δυό μοντέλα όπως αναφέρθηκε παραπάνω από άλλο φίλο. Εμάς τελικά ποιόν θα μας στείλουν; Ο Θεός και η ψυχή τους το γνωρίζουν. Όπως και να έχει πάντως είμαι της γνώμης ότι με 30% κάτω με ή χωρίς τον αντάπτορα για ταχεία λύση είναι ότι πρέπει. Πιστεύω ότι καλύτερα να ανοίγαμε άλλο topic για τον Western Digital My Book Essential USB 3.0 2TB στα 119,45€ τη στιγμή που η χαμηλώτερη στο skroutz εμφανίζεται στα 152.90 € για κάποιον που ψάχνει για άμεση λύση ή εναλλακτικά να ενσωματωθεί στον τίτλο του παρόντος νήματος.
user27 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Αν ειναι ο WDBABP0010HCH τοτε θαχει στο κουτι την pci καρτα δωρο.
christs Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 καλημερα. λοιπον, πηρα τηλ μολις, για να μαθω για την εγγυηση, και ειναι δυστυχως 1 ετους, αντι για 2. μεσω κωτσοβολου, οπως μου ειχε πει και ενας φιλος.
makfil Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 @vviolent Πολύ σημαντική η έρευνα που έκανες αλλά και η διασταύρωση των στοιχείων του μαγαζιού με εκείνα της WD. Με βοήθησες να ξεκαθαρίσω τα ερωτήματα που είχα. Όσον αφορά στις τιμές, νομίζω ότι εάν κάποιος χρειάζεται ένα δίσκο τη συγκεκριμένη στιγμή, θα τον πάρει με όποια τιμή βρει, ενώ, εάν παρακολουθεί τις τιμές,μπορεί να αγοράσει με τη φτηνότερη τιμή, έστω και αν δεν χρειάζεται δίσκο εκείνη τη στιγμή. Στις γιορτές αγόρασα από το amazon την προσφορά για ένα δίσκο MyBook 2TB με 92 ευρώ, που ήταν φοβερή ευκαιρία, για την εποχή, και τον χρειάστηκα αμέσως, ενώ τώρα καταλαβαίνω ότι η τιμή είναι καλή αλλά δεν χρειάζομαι άμεσα δίσκο.
nek4d Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 αν δεν πανε τα 2TB τουλαχιστον στα 79 ευρώ, όπως πριν την πλημμυρα, δεν αγοραζω τίποτε! αυτη την τιμη δεν την ειχε πιασει ποτε εξωτερικος usb 3.0. 1 TB 3,5" ναι. 2 TB οχι θα αστειεύεσαι βέβαια.... οχι απλά ένας αλλά πολλοί δίσκοι κ μάρκες. κάνε ενα search εδω 2TB usb3 και θα βρεις κ τις σχετικές συζητησεις, οπου ρωτουσαμε για τι δισκο περιεχει μεσα η καθε μαρκα, ποιον να διαλεξουμε με βαση επιπλεον χαρακτηριστικα κλπ κλπ. Εναλλακτικά, ριξε μια ματια στο history του amazon.co.uk σε οποιο μοντελο θελεις, θα βρεις πολλά 2TB-USB3 Επίσης, προσοχή στις κάρτες usb3 με chipset της nec, εχει επιβεβαιωθει ασυμβατοτητα με τους WD external δισκους κ αλλες συσκευες (πχ docking stations, κλπ). Στο ebay ειναι "τζαμπα" οι καρτες pci, σε σχεση με τις τιμες εδω τωρα.
makfil Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Επειδή έχω κλεισμένες όλες τις θέσεις για κάρτα pci, υπάρχει άλλη λύση;
gussgr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Επειδή έχω κλεισμένες όλες τις θέσεις για κάρτα pci, υπάρχει άλλη λύση; Φυσικα, να το βαλεις σε μια usb 2 αδεια! Μην τρελενεστε τοσο, μιλαμε για μαγνητικο δισκο.. Δεν ειμαστε στο 2035!
makfil Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Καλά ... αυτό που ζήτησα είναι η εκεμτάλλευση του usb 3 με άλλο τρόπο, εάν υπάρχει.
gussgr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Καλά ... αυτό που ζήτησα είναι η εκεμτάλλευση του usb 3 με άλλο τρόπο, εάν υπάρχει. Οχι μονο με pci express controller. Και τονιζω το Express, δηλαδη δεν μπαινει στις νορμαλ pci slots. Κοιτα στη μητρικη σου πανω απο την/τις καρτες γραφικων σου ακριβως στο chipset υπαρχει μια πορτοκαλι μικρη pci express. Αυτη εχεις πιασμενη η τις ασπρες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα