Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτοχος ενός cosmos rc 1000 που τόσα χρόνια ασχολούμαι μόνο με αέρα πήρα επιτέλους την απόφαση, τα χρήματα, τον χρόνο να στήσω νεράκι και να μάθω πως κλπ.

Για να δούμε τι θα ψήξουμε;

CPU: Intel i5 760 2.8Ghz (Ελπίζω να τον πάω στα 4)

MOBO: MSI Big Bang Trinergy socket 1156

RAM: 4GB Kingston HyperX T1 CL8

VGA: Sapphire Ati 6870 1GB

CASE: Cosmos RC 1000

Η ιδέα είναι να μπεί η CPU στο νερό για αρχή και σε κανα μήνα να μπεί και η κάρτα γραφικών αν μαζέψω τα λεφτά για το block.

Επειδή όμως είμαι και λίγο κάφρος και μου αρέσει όταν αγοράζω κάτι να το κάνω μία και καλή.

RAD: Black Ice GTX360

CPU BLOCK: D-tek fuzion V2

PUMP: Laing D5 Vario

TANK: Koolance D5 cover, 120mm res body

TUBE: 13/10mm blue UV

FANS: 2x Noiseblocker PL2 1500rpm + 3x Akasa 1200rpm 2x Coolermaster Silent 1200rpm

FAN CONTROLLER: Zalman 6fan controller

Επειδή έδωσα πολλά στα υπόλοιπα τρέναρα την αλλαγή ανεμιστήρων και θα χρησιμοποιήσει τα παλιά που έχω όπως και τον fan controller. Επίσης στο υπόγειο βρήκα UV λάμπες και sharkoon sound activator για cathcodes. Κάπου θα μπούνε και αυτά :D

Ξεκίνησα να δώσω κάπου 150 ευρώ και τελικά κατέληξα να έχω δώσει τα διπλάσια απ` ότι σκόπευα και δεν έχω τελειώσει ακόμα :(. Εγώ φταίω και οι κακές επιρροές από την Καλλιθέα. (Σιγά μην έλειπε ο ακατονόμαστος από αυτήν την κατασκευή χαχαχα)

Αφού τα περισσότερα εργαλεία μου χάθηκαν λόγο μετακόμισης και τα υπόλοιπα τα κράτησε ο πατέρας μου έπρεπε να βγώ για ψώνια.

Dremel 3000 + 55 accessories + έξτρα δίσκοι κοπής

Παχύμετρο

Κατσαβίδια - Τρυπάνι - Βιδολόγος - Τρυπάνια (Ευτυχώς αυτά τα είχα ήδη και δε τα έχασα)

Ταινία διπλής όψεως ισχυρής (για καθρέπτες μπάνιου)

Γυαλόχαρτο 400 - 600 - 1000

Βίδες - Παξιμάδια - Ροδέλες

Χαρτοταινία

Μαρκαδοράκια

Για να ξεκινήσουμε όμως.

Έτσι ήταν με αέρα και με ελάχιστο cable managment

IMGP1814.jpg

Ξεκινώντας το λύσιμο. Κουτί από παπούτσια για καλώδια, κάρτες, ανεμιστήρες κλπ. Σακουλάκια για τις βίδες για να μη ψαχνόμαστε μετά ανάμεσα στο μπούγιο, βιδολόγος για τσακ μπαμ ξεβίδωμα (στην πιο αργή ταχύτητα), κατσαβίδι και blower για να καθαρίζουμε και την σκόνη παράλληλα.

IMGP1815.jpg

Και λίγο στριπτίζ.

IMGP1816.jpg

Το προηγούμενο βράδυ έκανα χαρτοκοπτική. Εκτύπωσα σχέδιο απο radiator 3x120, έκοψα, κόλλησα, μέτρησα για να ξέρουμε τι κόβουμε ρε παιδάκι μου. Αφού radiator grid δεν βρήκα στην Αθήνα άμεσα διαθέσιμο έπρεπε να κάνω λίγο παραπάνω μελέτη. Έφτιαξα δύο σχέδια. ένα για κόψικο και ένα με τρύπες για να ξέρω πως θα βιδωθεί και το ψυγείο με τους ανεμιστήρες.

IMGP1819.jpg

IMGP1820.jpg

Να κάνουμε και λίγο cable managment επιβάλετε

IMGP1823.jpg

Ανοίγουμε και χώρο για να έχουμε πρόσβαση για να βγάλουμε και το block

IMGP1824.jpg

IMGP1826.jpg

Ξεκίνησα κάνοντας μικρές τρύπες και στη συνέχεια Dremel ανα χείρας. Ήθελα να αποφύγω να αφαιρέσω όλο το πλέγμα απο το case για να έχω βάση για να βιδώσω το ψυγείο

IMGP1827.jpg

Είχαμε και απώλειες

IMGP1828.jpg

IMGP1830.jpg

IMGP1832.jpg

Για να δούμε πως κάθετε το ψυγείο πάνω. Να διορθώσω και τις μικρο διαφορές για το βίδωμα κλπ.

IMGP1833.jpg

Με τις βίδες είχα ένα θέμα. Είτε κοντές, είτε μακρυές. Ώρα για κόψιμο

IMGP1834.jpg

IMGP1836.jpg

Βιδοκατάσταση

IMGP1835.jpg

IMGP1838.jpg

Σχεδόν τελειώσαμε απο κοψίματα κλπ για εκείνη τη μέρα. Βράδυασε και ήταν η ώρα του μπέμπη να πέσει και για ύπνο.

για να δούμε τι κάναμε;

IMGP1837.jpg

Καλούτσικο φαίνεται. Απολογισμός γιατί ήταν και το πρώτο κόψιμό μου case. Την πρώτη φορά που χρησιμοποιείς Dremel δεν είναι και τόσο εύκολο. Να βρείς πως και τι. Χάλασα 4 δισκάκια για να κόψω δύο κομμάτια στο κουτί και να τα ψιλό ισιώσω. Αφού βασανίστηκα σκέφτηκα να μη κάνω και άλλα. Θέλει εξοικείωση για να γίνει τέλειο. Στο 3ο case θα το κάνω με κλειστά μάτια.

Τελικά την επόμενη μέρα συνέχισα και το dremel μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο. Σύντομα update. Είμαι σχεδόν στα τελειώματα.

PART 2

Ώρα να κουμπώσουμε, να μετρήσουμε σωλήνες, να κόψουμε κλπ.

Να δούμε και πως φαίνεται και πιθανά προβλήματα.

IMGP1839.jpg

Το πρώτο test και ψιλοκαθάρισμα.

IMGP1840.jpg

Για να αρχίσουμε και την ολοκλήρωση, το cable managment κλπ.

IMGP1841.jpg

Και όπως φαίνεται έχω πρόβλημα

IMGP1843.jpg

IMGP1844.jpg

IMGP1842.jpg

Ωραία τα καλώδια πίσω αλλά το καπάκι δε κλείνει. Άμα κόψω στην καμπύλη θα φαίνεται από μπροστά η τρύπα. Καμιά ιδέα;;;

Σε γενικές γραμμές δεν βγήκε κακό. Μικρολεπτομέρειες θέλει εμφανισιακά. Αυτοκόλητο μαύρο είτε μπλε στα μέρη που έχει κόκκινο η κάρτα γραφικών. Λίγο να παίξω με το που θα μπούν οι λάμπες.

IMGP1845.jpg

Και βραδυνή λήψη.

Οι λάμπες της revoltec πολύ έντονες ρε παιδί μου. Καλύπτουν ακόμα και τις λευκές της sharkoon. Χάνονται οι μικρές λάμπες.

IMGP1847.jpg

IMGP1848.jpg

Επειδή τελείωσα αργά δεν έκανε και πολύ OC. Λίγο που δοκίμασα στα 3.8 είχα idle 20 βαθμούς με 20 βαθμούς στο δωμάτιο.

Μένει να φτιάξω το θέμα με τα καλώδια, να καθαρίσω το κύκλωμα γιατί μου ξανά έβγαλε βρωμιά. Να σηκώσω λίγο το tank και την αντλία

ΥΣ. Ευχαριστώ πολύ τον Κοπρίτη για την υπομονή του, τον χρόνο του και τις γνώσεις του. Είναι απίστευτος αλλά και κακή επιρροή χαχαχαχα. Το κακό με αυτό το παιδί είναι οτι δε πολύ συμπαθεί το case μου. Παραμένει stacker fan ακόμα και τώρα.

ΥΣ 2. Παρακαλώ κάποιος mod να διορθώσει το τυπογραφικό λάθος στον τίτλο "πράξεις"

MORE TO COME....

Επεξ/σία από SwAToNeR
Δημοσ.

Μπράβο από εμένα για την τόλμη και τις σωστές σκέψεις σε μερικά σημεία.

Για το dremel να δεις αυτούς τους τροχούς

http://www.skroutz.gr/c/928/aksesouar-ergaleion.html?keyphrase=dremel+sc409

Αυτοί που χρησιμοποίησες ήρθαν μαζί με το dremel και σε μέταλλο τα βρίσκουν σκούρα + ότι σπάνε εύκολα.

Επίσης για να μην τρως τον ένα τροχό μετα τον άλλο, ρίχνε στην επιφάνεια που κόβεις λίγο wd-40 και να μην πιέζεις το dremel για να κόψει.

Αυτά τα 2 tip θα σου γλυτώσουν αρκετούς τροχούς :)

keep creating B)

• Moderators
Δημοσ.

Oπ τελειο σαν ιδεα, μενει να το δουμε τελειωμενο σαν υλοποιηση!

Αυτο το WD40 τελικα κανει παντου, απο πορτα σπιτιου, καπω αυτοκινητου, μεχρι ο,τι θες κανει :P

Δημοσ.

Μπράβο από εμένα για την τόλμη και τις σωστές σκέψεις σε μερικά σημεία.

Για το dremel να δεις αυτούς τους τροχούς

http://www.skroutz.gr/c/928/aksesouar-ergaleion.html?keyphrase=dremel+sc409

Αυτοί που χρησιμοποίησες ήρθαν μαζί με το dremel και σε μέταλλο τα βρίσκουν σκούρα + ότι σπάνε εύκολα.

Επίσης για να μην τρως τον ένα τροχό μετα τον άλλο, ρίχνε στην επιφάνεια που κόβεις λίγο wd-40 και να μην πιέζεις το dremel για να κόψει.

Αυτά τα 2 tip θα σου γλυτώσουν αρκετούς τροχούς :)

keep creating B)

Καμιά ιδέα που θα βρούμε αυτούς τους δίσκους αθήνα φτηνά; Το ένα μαγαζί είναι Χίο και το άλλο Κρήτη και το βρήκα και Θεσσαλονίκη.

Αθήνα απο 15ευρώ και πάνω μόνο. Με 5 ευρώ παίρνεις κλασικούς, χαλάς τους 3 είτε χαλάς 1-2 με λίγο περισσότερο πείρα. Συν οτι θες και extra άξονα αν δε έχεις πάρει το full set dremel.

Δημοσ.

praktiker, leroy merlin για δίσκους

Τώρα επειδή τους σύγκρινες με τους απλούς. Κάνουν την ίδια δουλειά; Οχι το κόψιμο των συγκεκριμένων είναι πιο καλό από αυτό των απλών. Είναι και πιο λεπτοί και κάνεις κόψιμο ακριβείας + τρώγονται πιο δύσκολα. Επίσης το speedclic αν δεν το έχεις πάρει, να το πάρεις. Δε θα το αλλάζεις με τίποτα μετά.

Αν θυμάμαι καλά στο πράκτικερ έχει τους 5 με 12-13 ευρώ

Δημοσ.

Τώρα το είδα.

Ωραίος ρε συ. Μπράβο :D

Αν του κάνεις και ένα βαψιματάκι μέσα + sleeve στα καλώδια θα είναι τζιτζι

Μπράβο από εμένα B)

Δημοσ.

Μπραβο ναι αλλα ειναι ενα θεμα το πως θα κλεισεις το καπακι.

Mόνο με sleeve θα καταφέρει να το κλείσει ή αν κόψει το ψευτοsleeve που έχει το 24πινο και τα "απλώσει λίγο τα καλώδια" :)

Δημοσ.

Βασικά θα ξανα λυθεί το case. Για να βαφτεί με spray αφού κομπρεσέρ για να το βάψω με πιστόλι δε βρίσκω. Να καθαριστεί το κύκλωμα. Να αλλαχτούν τα fans με http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4355. Μάλλον θα αλλαχτούν οι λάμπες για να φωτιστεί ομοιόμορφα το case (Βέβαια μόνο με τα fans μπορώ να το καθορίσω αυτό.) Πιθανόν θα μπεί ένα 1500w της thermaltake modular (Αν καταφέρω να το καβατζώσω γιατί λεφτά τώρα για psu δε παίζουν με τίποτα) και το οποίο θα καταργήσω το sleeving για να κουμπώσει το καπάκι γιατί επίσης δε έχω να ξοδέψω λεφτά για sleeving tools και τα σχετικά parts.

Πάντως ήδη τρέχω στα 4ghz με 1.36Vcore rock stable και full load temps ύστερα απο 7 ώρες prime95 τους 72 βαθμούς. Βέβαια με ανοιχτό case. ελπίζω με τα new fans και κλειστό case να είμαι ίδια ή καλύτερα σε temps.

Δημοσ.

Έχω για ψυγείο GTX360 με δύο ανεμιστήρες Noiseblocker pl2 1500rpm σε push και 3 akasha 1200rpm σε pull.

Σρ 30λεπτο test έγραψε max 60 βαθμούς. Σε 8ώρη λειτουργία prime έφτασε 72 βαθμούς όπως έγραφε το realtemp.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...