xreokopia Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Θελω να παρω ενα καλο mousepad. Ψαχνοντας στο net διαπιστωνω οτι υπαρχουν καποια πολυ ακριβα... ακομα και με 60€. Κανουν οντως καποια διαφορα στη κινηση του ποντικιου? Αυτο εδω ας πουμε το Razer, εχει καλες κριτικες απο πολλα μελη. Αξιζει να το παρει κανεις στα 25ευρα?
GiannisTOP Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 αρχικα δεν θα σου προτεινα το e-shop για κανεναν λογο (το ποντικι που ειχα παραγγειλει ηρθε μετα απο 2 μηνες και το εστειλα πισω) μετα εκανα παραγγελια απο ΕΔΩ και σε μια βδομαδα το ειχα στα χερια μου..στο θεμα μας τωρα εγω εχω παρει ΑΥΤΟ το παντ και εκτος απο την αισθητικη και το μεγεθος σε σχεση με το παλιο, εχω μεγαλυτερη ανεση με το ποντικι στα games γνωμη μου τωρα καλο να ειναι να εχεις ενα παντ αντε μεχρι τα 25 ευρω..αν ασχοληθεις ποτε επαγγελματικα με games και κατεβαινεις σε τουρνουα και events παρε ενα καλο..οσο για τα παντς τον 60 ευρω υπαρχει λογος που κανουν τοσο..ενας φιλος μου με παντ 70 ευρω αφηνε πανω το ποντικι, το εσπρωχνε ισα ισα με το δακτυλο του και το ποντικι πηγαινε στην αλλη μερια του παντ μονο του οποτε καταλαβαινεις την διαφορα της ποιοτητας του υλικου (χωρις βεβαια να υποβαθμιζω τα παντς της ταξεως των 20 ευρω που ειναι αρκετα καλα για τους gamers)
xreokopia Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Επειδη το λινκ ειναι απ το e-shop δε σημαινει οτι ντε και καλα θα αγορασω απο κει(παντως εχω κανει 10δες αγορες απ το e-shop ως τωρα και ποτε δεν ειχα προβλημα). Το θεμα μας ειναι, τι πραγματικα προσφερeι ενα τετοιο ακριβο mousepad. Σε βοηθαει να εχεις καλυτερες επιδοσεις στα games? Επειδη γλιστραει καλυτερα το ποντικι? Tα 70ρια απ οτι ειδα εχουν γυαλινη επιφανεια, ομως το γυαλι δεν υποτιθεται οτι ειναι απαγορευτικο για τα laser ποντικια?
maik42 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Θελω να παρω ενα καλο mousepad. Ψαχνοντας στο net διαπιστωνω οτι υπαρχουν καποια πολυ ακριβα... ακομα και με 60€. Κανουν οντως καποια διαφορα στη κινηση του ποντικιου? Αυτο εδω ας πουμε το Razer, εχει καλες κριτικες απο πολλα μελη. Αξιζει να το παρει κανεις στα 25ευρα? το ειχα παρει πριν εναμιση χρονο αν θυμαμαι καλα (τι συμπτωση!!! απο το e-shop). το ποντικι εχει πολυ ομαλη κυλιση επανω του. δηλαδη γλυστραει οσο χρειαζεται,ειναι αρκετα χοντρο και αν το προσεχεις θα σου κανει παρεα για πολλα χρονια. το δικο μου εχει ξεφτισει (ξεκολλησε η επανω επενδυση) στην μια κατω γωνια και αυτο επειδη το παιζουν τα παιδια μου και η γυναικα μου καταλαβε μετα απο πολυ καιρο, οτι δεν ειναι σουπλας και οτι δεν πρεπει να σερβιρει φαγητο επανω σ' αυτο.
xreokopia Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Moλις καταλαβα οτι αυτα τα mousepad εχουν τεραστια επιφανεια, καπου 450x350, εγω θα ηθελα μια φυσιολογικη επιφανεια σαν αυτο που εχω τωρα, δηλ. 200x250, υπαρχει σε τοσο μικρο? Επισης εχουν και υψος... Νομιζω οτι αυτο δε βολευει. Ειναι laser το ποντικι σου? Το οτι γλυστραει πολυ σημαινει λιγοτερο τριβη και αντισταση, φανταζoμαι. Σε βοηθαει ομως πραγματικα στα games?
maik42 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Moλις καταλαβα οτι αυτα τα mousepad εχουν τεραστια επιφανεια, καπου 450x350, εγω θα ηθελα μια φυσιολογικη επιφανεια σαν αυτο που εχω τωρα, δηλ. 200x250, υπαρχει σε τοσο μικρο? Επισης εχουν και υψος... Νομιζω οτι αυτο δε βολευει. Ειναι laser το ποντικι σου? Το οτι γλυστραει πολυ σημαινει λιγοτερο τριβη και αντισταση, φανταζoμαι. Σε βοηθαει ομως πραγματικα στα games? το ποντικι μου ειναι αυτο. και ναι στα παιχνιδια που παιζω (FPS) οταν βρισκω ευκαιρια, ειναι αχτυπητο. βεβαια παιζει ρολο και το ποντικι. υπαρχει και σε μιοκροτερες διαστασεις.
BalthazarX Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Το θέμα αυτό χωρά συζήτηση..Λοιπόν.. Γενικά: Τα mousepads χωρίζονται σε soft(cloth) και hard(aluminum,plastic)Δεν υπάρχουν γυάλινα..Αν και φαντάζομαι και εσύ δεν εννοούσες γυαλί..Ποιά είναι καλύτερα?Εδώ ίσως το σημαντικότερο κρητήριο είναι το τι σε βολεύει..Κάποιοι λένε ότι τα laser προτιμούν τα hard ,ενώ τα optical τα cloth..Λίγοι ακολουθούν τον κανόνα όμως.. Και οι ίδιες οι εταιρίες λένε πως ταιριάζουν και τα 2 είδη..Το κάθε είδος έχει τα θετικά του..Τα hard αντέχουν περισσότερο..Αλλά θέλει προσοχή μην τα τσακίσεις..επιπλέον είναι σκληρά και με τα mouse feet σου..Από την άλλη τα cloth είναι εύκολα στην μεταφορά, και αν τα προσέχεις μια χαρά θα αντέξουν στο χρόνο.. Συγκεκριμένα τώρα.. 1) Το Goliathus είναι καλό. Απλά πρόσεξε να πάρεις το μέγεθος που σε βολεύει..Είδα έχεις διαλέξει το XL.. 2) Tα ίδια αποτελέσματα μπορείς να έχεις με ένα SS QCK ή http://www.roccat.org/Products/Gaming-Mousepads/ROCCAT-Taito-Series/ 3) Και να ασχοληθείς με τουρνουά, που δεν το νομίζω, με το ίδιο mousepad θα είσαι.. Αν αν δεις navi,sk, fnatic, στο CS με το steelseries qck είναι.. 4) Με τι sensitivity παίζεις? αν παίζεις με εξωφρενικά μεγάλο, ίσως να σε βολέψει ένα mousepad πάνω στο οποίο με το που ακουμπάς το ποντίκι έχει περπατήσει 20 cm..Διαφορετικά οποιοδήποτε καλό cloth σου κάνει..Οι περισσότεροι παίκτες παίζουν με χαμηλό sensitivity οπότε 7000 dpi και πάγος αντί για mousepad δεν σου είναι απαραίτητα.. Το goliathus btw έρχεται σε 2 versions.. 1)Speed & 2)Control ανάλογα με το τρόπο που παίζεις παίρνεις το ανάλογο.. Edit Έγραψα τις πρώτες 2 προτάσεις και μετά χρειάστηκε να φύγω από το pc.Οταν γύρισα δεν είδα τα 2 τελευταία μηνύματα..Αυτό το μέγεθος που αναφέρεις αντιστοιχεί στο μικρότερο..Το standard είναι γύρω στα Width: 320 mm Length: 285 mm (ανάλογα με το μοντέλο και την εταιρία..) Το πάχος είναι γύρω στα 3 mm..Υπάρχουν άλλα όμως που έχουν και διπλάσιο..πχ qck heavy που είναι 6 mm
maik42 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 μπορεις να διαβασεις εδω ενα θεμα που ειχα ανοιξει πριν αγορασω mousepad
Voodooman Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Εδώ και κανένα χρόνο έχω το razer sphex, €14 από Πλαίσιο και δεν έχω κανένα παράπονο. Είναι τελείως λεπτό και σκληρό, φαντάσου το σαν λεπτό ντουκόχαρτο. Γαντζώνεται πάνω στο γυαλί και δεν κουνιέται καθόλου. Θυμάμαι ότι στην αρχή μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο αβίαστα κυλούσε το ποντίκι πάνω του, τώρα ή το έχω συνηθίσει πια και δεν μου κάνει εντύπωση (το πιο πιθανό) ή έχει χάσει αυτή του την ιδιότητα, αν και δεν νομίζω, γιατί το mousepad δεν έχει το παραμικρό σημάδι φθοράς, ούτε τσακίσματα ούτε γραμμές. Το μέγεθός του είναι ιδανικό και εμφανισιακά παραμένει άψογο. Νομίζω ότι ο μέσος χρήστης δεν χρειάζεται να ξοδέψει κάτι παραπάνω, αλλά γούστα είναι αυτά.
xreokopia Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 ....Ποιά είναι καλύτερα?Εδώ ίσως το σημαντικότερο κρητήριο είναι το τι σε βολεύει.... Και να ασχοληθείς με τουρνουά, που δεν το νομίζω, με το ίδιο mousepad θα είσαι.... Με τι sensitivity παίζεις? αν παίζεις με εξωφρενικά μεγάλο, ίσως να σε βολέψει ένα mousepad πάνω στο οποίο με το που ακουμπάς το ποντίκι έχει περπατήσει 20 cm.. Αυτο που με βολευει ειναι λεπτο και αυτοκολλητο. Και αν γινεται μικρων διαστασεων πχ. 200x250, αν υπαρχει. Oποτε, για να μη μουρλαθω ψαχνοντας σε 10δες mousepads, ειμαι καλυμενος με το RAZER SPHEX GAMING GRADE? Οταν λες τουρνουα τι εννοεις? Sensitivity εννοεις αυτη που ρυθμιζεις το ποντικι μεσω του control panel? Tην εχω 3-4 σκαλια κατω απο το γρηγοροτερο. Το να ειναι στο maximum δε βολευει γιατι δε προλαβαινεις να δεις τον κερσορα. Στα δε games(fps) συνηθως για την ευαισθησια του ποντικιου υπαρχει σχετικο option.
Bigi444444 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Το Sphex το είχα κι εγώ.Καλό είναι δε λέω.Για την ακρίβεια όλα αυτά είναι καλά ως προς την απόδοσή τους, δεν το συζητάμε.Το ζήτημα είναι να δεις κατά πόσο σε βολεύουν τα λοιπά του χαρακτηριστικά.Πχ το sphex έχει κόλλα.Άπαξ και κολλήσει και θέλεις αργότερα να το βγάλεις ξεχνάς ότι θα έχει τη χρηστικότητα που είχε στην αρχή.Δεν είναι ότι θα αφήσει λεκέδες ή κάτι άλλο, απλά μετά από λίγα κολλήματα-ξεκολλήματα φεύγει εντελώς αυτό το υλικό και δεν κολλάει πια.Εμένα αυτό πχ δε με βόλευε.Το άλλαξα γιατί ήταν μικρό, εγώ έχω σχετικά μεγάλο γραφείο, ήθελα να μετακινώ το mousepad, οπότε χρειαζόμουν κάτι με λαστιχένια αντιολισθητική επιφάνεια.Αυτά τα πράγματα εξέτασε κι εσύ.Όχι αν θα έχει 0,001 τοις χιλίοις καλύτερη απόκριση.Αυτής της κατηγορίας τα mousepads δεν είναι σαν αυτά που βλέπεις στη ΔΟΥ της γειτονιάς σου...
BalthazarX Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Αυτο που με βολευει ειναι λεπτο και αυτοκολλητο. Και αν γινεται μικρων διαστασεων πχ. 200x250, αν υπαρχει. Oποτε, για να μη μουρλαθω ψαχνοντας σε 10δες mousepads, ειμαι καλυμενος με το RAZER SPHEX GAMING GRADE? Οταν λες τουρνουα τι εννοεις? Sensitivity εννοεις αυτη που ρυθμιζεις το ποντικι μεσω του control panel? Tην εχω 3-4 σκαλια κατω απο το γρηγοροτερο. Το να ειναι στο maximum δε βολευει γιατι δε προλαβαινεις να δεις τον κερσορα. Στα δε games(fps) συνηθως για την ευαισθησια του ποντικιου υπαρχει σχετικο option. Σε αυτήν την περίπτωση το sphex είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή..Απλά πρόσεχε το..Καλό θα ήταν να αποφασίσεις που θα το βάλεις,να καθαρίσεις καλά την περιοχή και να μην το πειράξεις και πολύ από κει και πέρα..Μην του αλλάζεις πολύ συχνά θέση.. Υ.Γ.Εννοούσα πως ακόμα και αν ασχοληθείς επαγγελματικά με κάποιο παιχνίδι δεν θα χρειαστεί σε καμιά περίπτωση να πάρεις mousepad των 70Ε..Με ένα από αυτά που ήδη αναφέρθηκαν θα είσαι καλυμμένος..
xreokopia Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Τελικα πηρα το Razer Sphex Gaming Grade. Δεν εντυπωσιαστηκα ιδιαιτερα, ισως γιατι εμοιαζε με το προηγουμενο μου Sharkoon Xurface που ειναι εξισου πολυ λεπτο και αυτοκολλητο, αλλα κανει <1,5€. Βεβαια η κινηση του mouse πανω στο Razer ειναι πολυ καλυτερη. Τα πιο ακριβα mousepads, λεει, πιεζεις λιγο το ποντικι και αυτο γλυστραει αμεσως στην αλλη ακρη... Μονο που που δε θα με βολευε ενα τετοιο γιατι εχουν 4 ποντους παχος. Απορω γιατι δε σας ενοχλει το παχος-υψος του mousepad, δε κοβεται ο καρπος σας?
The_Judas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω ένα ακριβό mousepad γιατί έχω βαρεθεί τα φθηνά των 3 ευρώ που διαλύονται μετά από κάνα χρόνο Ποιο από τα 4 θα προτείνατε; ή και κάποιο άλλο αν έχετε υπόψη. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28265&cat=109 http://www.plaisio.gr/Gaming/Accessories/PC-Compatible/Razer-Goliathus-Omega-Mouse-Pad.htm http://www.multirama.gr/products/product?pid=0673428&catid=030600 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=9815&cat=109
evagelou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω ένα ακριβό mousepad γιατί έχω βαρεθεί τα φθηνά των 3 ευρώ που διαλύονται μετά από κάνα χρόνο Ποιο από τα 4 θα προτείνατε; ή και κάποιο άλλο αν έχετε υπόψη. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28265&cat=109 http://www.plaisio.gr/Gaming/Accessories/PC-Compatible/Razer-Goliathus-Omega-Mouse-Pad.htm http://www.multirama.gr/products/product?pid=0673428&catid=030600 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=9815&cat=109 προτινω το razer goliathus το εξτρα large ομως! χαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα