kavouras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σας παιδιά... Στα ενοικιαζόμενα του πατέρα μου έχω ήδη εγκαταστήσει ενσύρματο δίκτυο,δηλαδή μια ethernet πρίζα σε κάθε σπίτι. Και με τη βοήθεια φίλων απο το insomnia κατάφερα να μετατρέψω παλιά router σε αναμεταδότες ασύρματου internet. Επειδή πλέον όμως όλοι ζητάνε ασύρματο και το να βάζεις router στο κάθε σπίτι δημιουργεί προβλήματα, σκέφτηκα να κάνω μια μόνιμη εγκατάσταση ασύρματου δικτύου. Τα δεδομένα είναι τα εξής- Όπως βλέπετε και στο σχεδιάγραμμα, υπάρχουν δύο σπίτια σε απόσταση 20 μέτρων το ενα απο το άλλο. Τα κόκκινα κουτιά είναι οι αναμεταδότες.Έπειτα απο ψάξιμο λέω να πάρω το nanostation M2. Σκέφτομαι να τα τοποθετήσω έτσι,ώστε να έχουν όλοι ασύρματο κυρίως στους εξωτερικούς χώρους, γιατι τα σπίτια είναι πέτρινα και δε νομίζω να περάσει μέσα το σήμα.Όποιος θέλει και μέσα ασύρματο θα του βάζω το router που το έχω μετατρέψει σε αναμεταδότη. Το κεντρικό router βρίσκεται περίπου 20 μέτρα απο τον πρώτο αναμεταδότη. Οι απορίες μου είναι οι εξής- 1.Πιστεύετε οτι το nanonstation M2 κάνει γι αυτή τη δουλειά ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? 2.Όπως φαίνεται απο το σχέδιο θέλω να δίνω το σήμα απο το router στο nanostation 1 και αυτό να εκμπέμπει ασύρματα το σήμα α)στους πελάτες του 2ου σπιτιού και β)στο nanostation 2. Το nanostation 2 θέλω να παίρνει το σήμα και να το δίνει α)σε switch το οποίο ενσύρματα πλέον θα πηγαίνει το internet στο σπίτι 2 και β)να εκπέμπει ασύρματα σήμα για τους πελάτες του σπιτιού 1. Γίνεται κάτι τέτοιο ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα? 3.Πιστεύετε οτι η απόσταση των 20 μέτρων απο το router στο nanostation θα δημιουργήσει πρόβλημα με το POE?Θα έχει αρκετό ρεύμα? 4.Διαφημίζουν ενα ειδικό καλώδιο αντικεραυνικό κτλ...Ξέρει κάποιος κάτι γιαυτό αν αξίζει? http://ubnt.com/toughcable Ευχαριστώ πολύ παιδιά...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Πιο φθηνο απο το nanostation ειναι το tplink 5210g και κανει την ιδια δουλεια ακριβως. Αντικεραυνικο καλωδιο κλπ δεν θες, κι ουτε νομιζω να αξιζει. Υποτιθεται οτι εχουν ενσωματωμενο αντικεραυνικο συστημα. Τα 20 μετρα poe σηνηθως δεν δημιουργουν προβληματα, αλλα αυτο εξαρταται κι απο το εκαστοτε utp καλωδιο. Αν ειναι της πλακας, τοτε μπορει να εχεις προβληματα με restarts του 5210/nanostation. Γενικα ομως με σωστο 20μετρο καλωδιο θα εισαι οκ. Τωρα στη δομη του δικτυου σου δεν καταλαβα πολλα. Ουτε για το τι θες να κανεις, ουτε για το τι εχεις ηδη. Παρ'ολα αυτα το γενικο concept ειναι να καλυψεις ασυρματα δυο σπιτια που εχουν μεταξυ τους αποσταση 20 μετρα. Επειδη μιλας για ενοικιαζομενα φανταζομαι οτι δεν ειναι μεγαλα. Αρα δεν θες 2 5210/nanostation. Ενα αρκει. Το συνδεεις με τον κεντρικο σου ρουτερ και με poe καλωδιο το βγαζεις σε ενα σημειο που θα μπορει στο περιπου να στοχευει και τα 2 σπιτια. Για το θεμα αυτο μπορεις να κανεις και δοκιμες. Ενας να μετακινειται με το 5210/nanostation στο χερι και ο αλλος να τσεκαρει μεσα απτα σπιτια με ενα smartphone/laptop το σημα για να βρειτε την καταλληλη θεση. Αν δεν υπαρχει σημειο για να στηθει και να μπορει να στοχευει και τα 2, τοτε στο ενα σπιτι δουλεψε με το ασυρματο ρουτερ (αποτι καταλαβαινω το σπιτι 1 εχει ηδη) και παραλληλα στησε το 5210 στην ταρατσα του σπιτιου 1 (συνδεδεμενο με το ρουτερ) να στοχευει προς το σπιτι 2 και εισαι κομπλε. Το switch για ποιο λογο το θες στο σπιτι 2?
kavouras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Φίλε μου καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση... Έχεις δίκιο,δεν εξήγησα καλά το σκεπτικό μου... Τα ενοικιαζόμενα είναι συνολικά 8, μοιρασμένα σε δυο σπίτια. Στο σπίτι 1 υπάρχουν 4 ενοικιαζόμενα και στο σπίτι 2 άλλα 4. Σε όλα αυτά υπάρχει ήδη ενσύρματο internet(γιαυτο έχω το switch στο σπιτι 2,γιατι στέλνω ενα καλώδιο απο το σπίτι 1 στο σπίτι 2 και με το switch το μοιράζω στα 4 ενοικιαζόμενα του σπιτιού 2). Το πρόβλημα είναι οτι το καλώδιο αυτό το έβαλα εναερίως και φαίνεται άσχημο.Γιαυτό σκέφτηκα να δίνω το σήμα ασύρματα απο το σπίτι 1 στο σπίτι 2,ενω συγχρόνως να διατηρήσω το ενσύρματο δίκτυο του σπιτιου 2 με τη βοήθεια του switch... Είναι λίγο μπέρδεμα αυτο που θέλω να κάνω, και δεν ξέρω αν γίνεται...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν σε απασχολει το ασυρματο στο σπιτι 1, στηνεις ενα 5210 στην ταρατσα του 1 με στοχευση στο σπιτι 2 και λογικα θα εισαι καλυμενος.
dkotanid Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχει η δυνατότητα να σκάψεις και να το βάλεις υπογείος το καλώδιο; Αν ΝΑΙ, αυτό είναι η βέλτιστη για μένα λύση...και μετά καρφώνεις ένα wifi πάνω στο switch του 2ου σπιτιού και είσαι ΟΚ...Αν ΟΧΙ δοκίμασε αν θέλεις και τις συσκευές που δίνου ΙΝτερνετ μέσω ρεύμα...εδώ. Υπάρχουν και καλύτερα απ΄αυτό, τυχαία το έβαλα...Αυτά έχονται ζευγάρι. Βάζεις το 1ο στη μπρίζα του 1ου σπιτιού δίπλα σε router και από royter ένα utp εκεί (έχει υποδοχή) και το 2ο σε μια μπρίζα του 2ου σπιτιού κοντά στο switch και utp από εκεί για switch...Μη το βάλεις σε πολύμπριζα ...και να ξέρεις απ΄όσο θυμάμαι λειτουργεί μόνο αν τροφοδοτούνται τα σπίτια με ένα ρεύμα από 1 πίνακα...ψάξτο πριν ξεκινήσεις... Όποιος γνωρίζει καλύτερα αυτό με τα ρεύματα ας βοηθήσει!
kavouras Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Δυστυχώς δε μπορώ να σκάψω για να περάσω το καλώδιο κάτω απο τη γη γιατι έχει ανάμεσα στο σπίτι όλο καλντερίμι κια θέλει τρελλή δουλειά... Τόσο καιρό το είχα εναερίως αλλα και άσχημο είναι και ταλαιπωρείται απο τον αέρα(καθώς τα σπίτια είναι δίπλα στη θάλασσα και το χειμώνα έχει πολύ αέρα... Για τη μετάδοση με ρεύμα είναι μια καλή ιδέα,αλλα δε γνωρίζω πολλά,ενω έχω ακούσει οτι βγάζουν πολύ ακτινοβολία αυτά τα μηχανάκια... Αυτο που με απασχολεί πιο πολύ και δε μπορώ να βρω απάντηση είναι το δεύτερο ερώτημά μου... "θέλω να δίνω το σήμα απο το router στο nanostation 1 και αυτό να εκμπέμπει ασύρματα το σήμα α)στους πελάτες του 2ου σπιτιού και β)στο nanostation 2. Το nanostation 2 θέλω να παίρνει το σήμα και να το δίνει α)σε switch το οποίο ενσύρματα πλέον θα πηγαίνει το internet στο σπίτι 2 και β)να εκπέμπει ασύρματα σήμα για τους πελάτες του σπιτιού 1. Γίνεται κάτι τέτοιο ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα?" Δηλαδή το nanostation γίνεται να παίρνει σήμα απο ενα άλλο nanostation και να δίνει ενσύρματα το σήμα πχ σε ενα switch, ενω συγχρόνως να εκπέμπει και ασύρματα?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 "θέλω να δίνω το σήμα απο το router στο nanostation 1 και αυτό να εκμπέμπει ασύρματα το σήμα α)στους πελάτες του 2ου σπιτιού και β)στο nanostation 2. Το nanostation 2 θέλω να παίρνει το σήμα και να το δίνει α)σε switch το οποίο ενσύρματα πλέον θα πηγαίνει το internet στο σπίτι 2 και β)να εκπέμπει ασύρματα σήμα για τους πελάτες του σπιτιού 1. Γίνεται κάτι τέτοιο ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα?" Δηλαδή το nanostation γίνεται να παίρνει σήμα απο ενα άλλο nanostation και να δίνει ενσύρματα το σήμα πχ σε ενα switch, ενω συγχρόνως να εκπέμπει και ασύρματα? Oχι δεν γινεται αυτο νομιζω. Σε αυτην την περιπτωση -και αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος- θες 3ο access point. Δηλαδη θα εισαι καπως ετσι: Το AP1 θα δινει σημα στο AP2. Τo AP2 θα δινει σημα στο switch. Στο switch θα βαλεις το AP3, το οποιο θα στελνει προς το σπιτι1. Σημειωσε οτι στη θεση του AP2, μπορεις να τοποθετησεις κατι φθηνο/εσωτερικης χρησης στο ιδιο σημειο με το switch. Λογικα το σημα θα φτανει δυνατα αν το μονο εμποδιο ειναι ενας-δυο τοιχοι και 20μετρα αποσταση. Ετσι γλυτωνεις κοστος, καλωδια poe και κανεις τη ζωη σου ευκολοτερη. Τη μεταδοση με power plug απεφυγε την, θα ελεγα να την ξεχασεις ΕΝΤΕΛΩΣ απτη στιγμη που μιλαμε για επαγγελματικη χρηση. Και μιας που μιλαμε για επαγγελματικη χρηση, δες και ενα ερασιτεχνικο σχεδιο για το επαγγελματικο σου δικτυο
kavouras Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Μάλιστα..καλη ιδέα φίλε μου... Το μόνο θέμα είναι οτι αν βάλω κάτι εσωτερικό για AP2 πρέπει το σήμα να περνάει απο πέτρινο τοίχο πάχους μισού μέτρου! Δεν είμαι σίγουρος αν περνάει αλλα και αν περνάει θα είναι σίγουρα πολύ εξασθενημενο... Στην περίπτωση αυτή πρέπει να πάρω και τρίτο nanostation? Για να πω την αλήθεια πίστευα οτι το nanostation έχει τη δυνατότητα να παίρνει ασύρματο σήμα, να το μετατρέπει σε ενσύρματο αλλα και συγχρόνως να εκπέμεπει ασύρματα... Πώς μπορούμε να το μάθουμε 100% αν είναι λάθος,οπότε να προχωρήσω στην παραπάνω λύση? Μήπως να στείλω mail στην ubiquiti?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Για να πω την αλήθεια πίστευα οτι το nanostation έχει τη δυνατότητα να παίρνει ασύρματο σήμα, να το μετατρέπει σε ενσύρματο αλλα και συγχρόνως να εκπέμεπει ασύρματα... Πώς μπορούμε να το μάθουμε 100% αν είναι λάθος,οπότε να προχωρήσω στην παραπάνω λύση? Μήπως να στείλω mail στην ubiquiti? Αυτο που θες ειναι να κανεις repeater το nanostation, δηλαδη να αναμεταδιδει ασυρματο σημα (εχε υποψιν οτι σαν λυση ΔΕΝ ενδεικνυται για 1-2 σημαντικους λογους). Οσα access point δοκιμασα σε repeater mode δεν στελνανε ιντερνετ απο το καλωδιο. Και δεν νομιζω να γινεται στο nanostation, αλλα καλα ειναι να ρωτησεις στο αντιστοιχο τοπικ του παροντος φορουμ/section. Oσο για τον πετρινο τοιχο ειναι πολυ απλο. Δοκιμασε με ενα smartphone η ενα laptop στο σημειο που θες να βαλεις το switch, το σημα. Αν πιανει στοιχειωδως καλα να ξερεις οτι ενα νορμαλ access point θα πιανει αρκετα πιο δυνατα. Να ανησυχεις αν το λαπτοπ/smartphone πιανουν οριακα το σημα. Υποθετω οτι η ληψη θα ειναι αρκετα δυνατη, αν η αποσταση ειναι 20μετρα και το μονο εμποδιο ειναι μισο μετρο πετρινος τοιχος.
PALLiS Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μια ενδιαφέρουσα λύση την οποία θα μπορύσες να χρησιμοποιήσεις είναι το UniFi της ubiquiti. Βγαίνει σε 3 μοντέλα: 1- UniFi Standard 2- Unifi Long Range 3- UniFi Outdoor 4- Picostation M2-Patched UniFi- Τα μηχανήματα αυτά μπορείς να τα βρείς και σε άλλο κατάστημα εκτός από το κατάστημα e-wireless.gr που αναφέρω. Τα συγκεκριμένα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν Mesh πράγμα που σημαίνει αυτομάτως ότι επικοινωνούν μεταξύ τους και ασύρματα και μεγαλώνει και η περιοχή κάλυψης. Επιπλεόν τα συγκεκριμένα μηχανήματα σου προσφέρουν και δυνατότητες HotSpot, όπου μπορεί να εμφανίζεται και ένα portal με πληροφορίες αλλά και την δυνατότητα εισαγωγής κωδικών που θα δημιουργείς για τους πελάτες των ενοικιαζόμενων. Επίσης μπορείς να ελέγχεις και το bandwidth που θα δώσεις στον καθένα τους. Νομίζω πως είναι η πιο προσιτή λύση για ασύρματη κάλυψη και δύκτιο τύπου Mesh, με portal, με κώδικούς, με bandwidth Control. Με εκτίμηση, PALLiS
kavouras Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση... Πολύ ωραίο μηχάνημα με πολλές δυνατότητες το unifi, δεν το είχα σκεφτεί.. Όπως καταλάβαίνεις όλη η διαδικασία γίνεται για να καλυφθεί ο χώρος κυρίως μπροστά απο τα ενοικιαζόμενα, ο οποίος όπως βλέπεις στο σχήμα είναι γύρω στα 60-80 μέτρα σε μήκος. Πιστεύεις οτι αν μπει το unifi outdoor στο σπίτι 1, στο σημείο 1(με κόκκινο) θα καλύπτεται περιμετρικά ο χώρος, ή πρέπει να μπει σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού? Δηλαδή τί ακτίνα έχει το σήμα που δίνει σε μοίρες(σε οριζόντιο αλλα και κατακόρυφο άξονα-γιατι το μηχάνημα υπολόγιζα να μπεί στη σκεπή, σε απόσταση 7-8 μέτρων απο το έδαφος)... Τέλος πιστεύετε οτι χρειάζεται πλέον το ενσύρματο δίκτυο που δίνω, ή να το καταργήσω και να έχω μόνο ασύρματο? Ευχαριστώ πολύ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα