Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν σου ειπα αυτο. Σου ειπα οτι τα κομματια ειναι copy paste, αν βαλουμε τον παραγοντα ασχετοσυνη του κοσμου και οτι θελουνε να ακουν μονο οτι ειναι της μοδας αστα να πανε. Ενα παραδειγμα ειναι η trance. Δες ποσοι τα λεγανε "μπλιμπλικια" και ποσοι απο αυτους πινανε νερο στο ονομα του τιεστου και του αρμιν μετα...

• Like 1
  • Απαντ. 857
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μονο και μονο λογω της μουσικης που επιλεγουν , τρωνε Χ απο μενα.

Θα μου πεις, τι θα παιξεις σε μια καφετερια? Δεν σου λεω προφανως να βαλεις κατι πειραματικο η τρελο που θα ναι για εξεζεητημενο κοινο. Ναι προφανως να βαλεις κατι που θα ειναι προσιτο στα αυτια ολων. Αντι να βαλεις (οχι εσυ προσωπικα, ο καθε ντιτζ) τα χιτακια , μπορεις να παιξεις ξερω γω trip-hop,downtempo,chill κλπ

Aφενος ακομα κι αυτοι που εχουν ακουσματα δεν θα παιξουν τις μουσικες που λες, διοτι δεν εχουν ζητηση και δεν τους το επιτρεπουν οι εργοδοτες τους. Αυτοι για σενα δεν αξιζουν να λεγονται dj, μαλιστα. Η να παιζουν X-Dream στην καφετερια/κλαμπ η να παρατησουν τη δουλεια τους. Οκ.

Αφεταιρου και ακουσματα να μην εχουν, το ζητημα ειναι να διεκπαιραιωνουν τη δουλεια τους και να ικανοποιουν τους πελατες. Και οι Ελληνες πελατες τι θα θελουν? Αν μιλαμε για ελληναδικο θελουνε Γονιδη feat Master Tempo στο opening και Κιαμο μετα τις 1-2. Αν μιλαμε για καφετεριο-bar θελουν Nicko και Inna. Εχε υποψιν οτι η πλειοψηφια των ελληνων πελατων δεν ενδιαφερεται ΚΑΝ για το τι μουσικη παιζει ενα κλαμπ και αρκειται μονο στο Ελληνικη/ξενη. Συνεπως οφειλεις να παιξεις ευπεπτα και συνηθισμενα κομματια για το 50% των πελατων που δεν το ψαχνουν καν το θεμα της μουσικης οταν βγαινουν.

Επειδη εσυ εγω και ο αλετζο εχουμε περιεργα ακουσματα δε σημαινει οτι ο ντι τζει οφειλει να ικανοποιησει τα δικα μας ακουσματα. Μαλλον ΕΜΕΙΣ πρεπει να ψαξουμε για μαγαζια που να ικανοποιουν τα ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΑ γουστα μας.

Και το οτι αυτα τα μαγαζια (που πιαζουν psy/ambient/downtempo κλπ) ειναι λιγα, ισως και δυσαναλογα λιγα σε σχεση με τη ζητηση, μαλλον πρεπει να προβληματισει ΕΜΑΣ τους δυνητικους πελατες. Επειδη εισαι και πιτσρικας για το εν λογω θεμα και ισως να μην πολυπρολαβες, εγω σκηνικα plus soda κλπ δεν θα ξαναγουσταρα, οσο κι αν την εβρισκα με τη μουσικη. Κατι πηγε λαθος με τα μαγαζια που επιχειρησαν να παιξουν αυτη τη μουσικη γιαυτο και εξαφανιστηκαν στο περασμα του χρονου ως μοδα που περασε, ενω δεν εχει περασει.

Δημοσ.

aledjo, να τι θα γουσταρα εγω να ακουω σε κλαμπ

Θα μπορουσα να συνεχισω για αιωνες

το 99,9% των ανθρωπων που βγαινουν εξω για διασκεδαση, αυτα που λες τα θεωρουν οχι απλος σκουπιδια... αλλα οτι αυτοι που τα ακουν ειναι ψυχολογικα αρρωστοι και δεν ειναι μουσικη αυτο το πραγμα.

αρα βαση μαθηματικων, εχοντας χασει το 99,9% των πελατων, δε συμφερει οικονομικα να παιξει κανεις τετοια.

ο κιαμος πουλαει πιο πολυ.

ο λογος που ανοιξε το μπαρ η το κλαμπ ειναι για να βγαλει λεφτα και οχι να αναδειξει τη μουσικη ποιοτητα.

αρα ο κιαμος ειναι μονοδρομος.

φερε μου εσυ 500ατομα που θα ερχοντουσαν σε μαγαζι που θα επαιζε μονο τετοια και γω αυριο σου ανοιγω μαγαζι και σε βαζω υπεύθυνο ή dj

Δεν σου ειπα αυτο.

δε σου ειπα οτι ειπες αυτο. ειπα τι μου θυμησες.

Σου ειπα οτι τα κομματια ειναι copy paste, αν βαλουμε τον παραγοντα ασχετοσυνη του κοσμου και οτι θελουνε να ακουν μονο οτι ειναι της μοδας αστα να πανε.

μπορει οπως λες να ειναι copy-paste

(οπως το αντιλαβανεται βεβαια ο καθενας γιατι και τα ζειμπεικα τον ιδιο ρυθμο εχουν, αρα με την ιδια λογικη μπορει να πει καποιος οτι τα ζειμπεκικα ειναι copy-paste)

αλλα οπως σου ειπα μ'αρεσουν και μενα.

ασχετος ειμαι και γω? δηλαδη επειδη μου αρεσουν ειμαι ασχετος?

δε παει ετσι....

Ενα παραδειγμα ειναι η trance. Δες ποσοι τα λεγανε "μπλιμπλικια" και ποσοι απο αυτους πινανε νερο στο ονομα του τιεστου και του αρμιν μετα...

σε αυτο συμφωνω. υπαρχει αυτο αλλα δε συμβαινει σε ολους οσους ακουνε μουσικη που τυχαινει να ειναι mainstream.

δηλαδη αν σου πω οτι εχω ακουω και ξεχωριζω τραγουδια ΠΡΙΝ γινουν mainstream, και μετα γινονται, τι θα μου πεις?

οτι ειμαι ασχετος??

δε κολαει...

Δημοσ.

Δες ποσοι τα λεγανε "μπλιμπλικια" και ποσοι απο αυτους πινανε νερο στο ονομα του τιεστου και του αρμιν μετα...

μπλιμπλικια!

Στη Θεσσαλονίκη πάντως οι DJ του republic έχουν γίνει μάγκες τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Δημοσ.

Aφενος ακομα κι αυτοι που εχουν ακουσματα δεν θα παιξουν τις μουσικες που λες, διοτι δεν εχουν ζητηση και δεν τους το επιτρεπουν οι εργοδοτες τους. Αυτοι για σενα δεν αξιζουν να λεγονται dj, μαλιστα. Η να παιζουν X-Dream στην καφετερια/κλαμπ η να παρατησουν τη δουλεια τους. Οκ.

Αφεταιρου και ακουσματα να μην εχουν, το ζητημα ειναι να διεκπαιραιωνουν τη δουλεια τους και να ικανοποιουν τους πελατες. Και οι Ελληνες πελατες τι θα θελουν? Αν μιλαμε για ελληναδικο θελουνε Γονιδη feat Master Tempo στο opening και Κιαμο μετα τις 1-2. Αν μιλαμε για καφετεριο-bar θελουν Nicko και Inna. Εχε υποψιν οτι η πλειοψηφια των ελληνων πελατων δεν ενδιαφερεται ΚΑΝ για το τι μουσικη παιζει ενα κλαμπ και αρκειται μονο στο Ελληνικη/ξενη. Συνεπως οφειλεις να παιξεις ευπεπτα και συνηθισμενα κομματια για το 50% των πελατων που δεν το ψαχνουν καν το θεμα της μουσικης οταν βγαινουν.

Επειδη εσυ εγω και ο αλετζο εχουμε περιεργα ακουσματα δε σημαινει οτι ο ντι τζει οφειλει να ικανοποιησει τα δικα μας ακουσματα. Μαλλον ΕΜΕΙΣ πρεπει να ψαξουμε για μαγαζια που να ικανοποιουν τα ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΑ γουστα μας.

Και το οτι αυτα τα μαγαζια (που πιαζουν psy/ambient/downtempo κλπ) ειναι λιγα, ισως και δυσαναλογα λιγα σε σχεση με τη ζητηση, μαλλον πρεπει να προβληματισει ΕΜΑΣ τους δυνητικους πελατες. Επειδη εισαι και πιτσρικας για το εν λογω θεμα και ισως να μην πολυπρολαβες, εγω σκηνικα plus soda κλπ δεν θα ξαναγουσταρα, οσο κι αν την εβρισκα με τη μουσικη. Κατι πηγε λαθος με τα μαγαζια που επιχειρησαν να παιξουν αυτη τη μουσικη γιαυτο και εξαφανιστηκαν στο περασμα του χρονου ως μοδα που περασε, ενω δεν εχει περασει.

Ρε συ το ανεφερα, και εγω για ευπεπτα μιλησα, να μην βαλει X-Dream στην καφετερια, να βαλει ξερω γω Thievery Corporation, να βαλει DJ Krush, να βαλει Tricky, κατι. Να βαλει Boards of Canada, που ετυχε να ακουσω σε καφετερια στη Σαντορινη και δεν πιστευα στα αυτια μου. Ειναι μουσικη που και προσιτη ειναι, και γαματη ταυτοχρονα.

Aledjo μαγαζακια που να παιζουν τετοιες μουσικες σπανιζουν (μηδεν στην αθηνα νομιζω - Και μη μου πειτε το BIOS ... ) Στη σαλονικα ειναι λιιιγο καλυτερα τα πραγματα. Δεν ειναι παντα ο σκοπος το κερδος. Ο τυπος που ειχε τον Λωτο (δισκοπωλειο στη θεσαλλονικη) ειναι μουσικοφιλος και φερνει πραγματα που δεν φερνει κανεις αλλος στην ελλαδα σε δισκοπωλεια. Δεν ειναι METROPOLIS , ειναι τυπος που εχει καβλα με τη μουσικη. ΟΙ τιμες του φτηνες δεν ειναι αλλα αμφιβαλλω αν βγαζει και κανενα σημαντικο κερδος, την ψιλοπαλευει οικονομικα,απλα.

Για τα κλαμπς, και συ ο ιδιος λες οτι οι περισσοτεορι δε νοιαζονται τι παιζει. Αν καποιες μουσικες οπως drum&bass,techno κλπ , ακουγοντουσαν πιο συχνα, ο αδιαφορος θα τις δεχοταν ως φυσιολογικες και θα ταν σε φαση 'ε νταξει μουσικουλα εχε γκομενακια εχει, πινω και το κοκτεηλ μου , γαμω'. Δεν ειναι παντα το κοινο που επηρεαζει το τι θα παιξει ο Dj, αλλα και το αντιστροφο : αυτα που παιζονται/ακουγονται επηρεαζουν αυτα που θελει το κοινο!! ( Λογω συνηθειας και hype)

PlusSoda,Battery,Αλσος κλπ τα προλαβα στα τελειωματα τους στην ουσια, αλλα παρτυς γινονται ακομα σε μαγαζια (ασχετα που τα περισσοτερα δεν με ψηνουν και η φαση εχει εκφυλιστει) και γινονται και Free parties. Aledjo, σε παρτυ που επαιζε σαν το 2ο κομματι που εβαλα,αυτο το στυλ drum&bass, σκανε εκατονταδες/1000+ κοσμος, σε πανεπιστημια, ή ανοιχτους χωρους Και γουσταρουν. Και απο αυτα τα ατομα, σε προσφατο παρτυ που πηγα, ηταν παρα πολλες ομορφες κοπελιτσες που γουσταρουν φουλ τη μουσικη και τα σπαγανε.

Υπαρχουν καποιες φασεις που αξιζει να διαδοθουν.

Στην τελικη αν θελει κανεις να αλλαξει κατι γυρω του,ας παρει πρωτοβουλια. Αυτο κανανε και τα παλικαιρα που παιζουν drum&bass, διαδιδουν τα ακουσματα τους, τα παιζουν οι ιδιοι(εμενα γενικα δεν με τρελαινουν αλλα σε φασεις ειναι καλοι). Κοινο θα βρεθει. Αυτο θα επιχειρησω και γω καποια στιγμη να αρχισω το Djιλικι κ να παιζω αυτα που θελω να ακουστουν.

PS1. Το να παιζει ενας DJ κιαμο χωρις να του αρεσει, ειναι το αντιστοιχο του να κανει καποιος τον δικηγορο ενος κατα συρροην παιδεραστη πχ (αναλογικα βεβαιως,δεν εξισωνω)

PS.2

"Αν δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες με τις πράξεις και τη τέχνη σου, ικανοποίησε λίγους. Το να ικανοποιείς πολλούς είναι κακό."

- Gustav Klimt

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι στο οτι ο μεσος ελληνας ειναι ενας φιγουρατζης της πλακας, οχι στα ακουσματα του nick και του καθε nick. Οποια μοδα ειναι στα πανω της ειναι αυτο που θελει να ακουει για να κανουμε φιγουρα στα "κοριτσα".

Και στο εξωτερικο υπαρχει η pop (τα αναλογα σκυλαδικα) αλλα εχει και τεραστια clubs και δεν υπαρχει το τουρκοφαινομενο μπουζουκερι.

το 99,9% των ανθρωπων που βγαινουν εξω για διασκεδαση, αυτα που λες τα θεωρουν οχι απλος σκουπιδια... αλλα οτι αυτοι που τα ακουν ειναι ψυχολογικα αρρωστοι και δεν ειναι μουσικη αυτο το πραγμα.

αρα βαση μαθηματικων, εχοντας χασει το 99,9% των πελατων, δε συμφερει οικονομικα να παιξει κανεις τετοια.

ο κιαμος πουλαει πιο πολυ.

ο λογος που ανοιξε το μπαρ η το κλαμπ ειναι για να βγαλει λεφτα και οχι να αναδειξει τη μουσικη ποιοτητα.

αρα ο κιαμος ειναι μονοδρομος.

φερε μου εσυ 500ατομα που θα ερχοντουσαν σε μαγαζι που θα επαιζε μονο τετοια και γω αυριο σου ανοιγω μαγαζι και σε βαζω υπεύθυνο ή dj

δε σου ειπα οτι ειπες αυτο. ειπα τι μου θυμησες.

μπορει οπως λες να ειναι copy-paste

(οπως το αντιλαβανεται βεβαια ο καθενας γιατι και τα ζειμπεικα τον ιδιο ρυθμο εχουν, αρα με την ιδια λογικη μπορει να πει καποιος οτι τα ζειμπεκικα ειναι copy-paste)

αλλα οπως σου ειπα μ'αρεσουν και μενα.

ασχετος ειμαι και γω? δηλαδη επειδη μου αρεσουν ειμαι ασχετος?

δε παει ετσι....

σε αυτο συμφωνω. υπαρχει αυτο αλλα δε συμβαινει σε ολους οσους ακουνε μουσικη που τυχαινει να ειναι mainstream.

δηλαδη αν σου πω οτι εχω ακουω και ξεχωριζω τραγουδια ΠΡΙΝ γινουν mainstream, και μετα γινονται, τι θα μου πεις?

οτι ειμαι ασχετος??

δε κολαει...

Καμια σχεση το stracture που χαρακτηριζει ενα ειδος με το περιεχομενο ενος κομματιου. Δεν σου εβαλα απο ενα ειδος μονο, ουτε σου ειπα η house ειναι για τα μπαζα κλπ κλπ, ουτε ειπα "γιατι δεν παιζει erik wollo κανενα μερος?" Αλλα πως γινεται η μουσικη σκηνη στην ελλαδα να ειναι ΜΟΝΟ οτι ειναι της μοδας? rnb, prog house για τα μπαζα και μπουζουκοσκυλαδικα. Δεν εχω την απαιτηση να εχουμε ολοι τα ιδια γουστα, αλλα γιατι εχουν οι αλλοι την απαιτηση να υπαρχουν μονο χωροι για αυτους? Η κοπελα που σου ειπε "γιατι δεν βαζετε κατι αλλο" θα επρεπε να παει σπιτι της και οχι να της κανετε το χατηρι. Στην αθηνα μια πολη 5+ μυριων, υπαρχει 1 χωρος που θα μπορει να παει καποιος και να ακουσει κατι που δεν ειναι στο air play καθε ραδιοφωνου? Οχι.

Δημοσ.

Υπαρχουν καποιες φασεις που αξιζει να διαδοθουν.

Δεν εχω την απαιτηση να εχουμε ολοι τα ιδια γουστα, αλλα γιατι εχουν οι αλλοι την απαιτηση να υπαρχουν μονο χωροι για αυτους?

Ναι γιατί όταν διαδίδονται και πολύ τρώνε τα μαγαζιά 3 μπαλάκια από τους μπάτσους και χαίρεται. 1-2 χρόνια ζωής το κατάστημα στη καλύτερη.

Τώρα βέβαια και τα ντράξ έχουν αλλάξει και ο κόσμος έχει ωριμάσει. Παλαιά με τα σιρόπια, τις καρτέλες και τη πρέζα η αλήθεια είναι ότι ήταν ψιλοαπελπισία.

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι στο οτι ο μεσος ελληνας ειναι ενας φιγουρατζης της πλακας, οχι στα ακουσματα του nick και του καθε nick. Οποια μοδα ειναι στα πανω της ειναι αυτο που θελει να ακουει για να κανουμε φιγουρα στα "κοριτσα".

Και στο εξωτερικο υπαρχει η pop (τα αναλογα σκυλαδικα) αλλα εχει και τεραστια clubs και δεν υπαρχει το τουρκοφαινομενο μπουζουκερι.

E τι να κανουμε? Να απαγορεψουμε στους dj και τα μαγαζια να παιζουν αυτο που θελει ο μεσος φιγουρατζης/καγκουρας/τουρκοανατολιτης/μπλαμπλαμπλα Ελληνας για να εχουμε την ψυχολογια οτι ακουγονται ποιοτικα κομματια στα μαγαζια?

Η να προσπαθησουμε να αλλαξουμε τα ακουσματα του μεσου Ελληνα (και της μεσαιας Ελληνιδας, εχει σημασια το φυλο ειδικα οταν μιλαμε για ελληναδικα)? No chance, εδω μιλαμε για ευκολο πλουτισμο δισκογραφικων/ιδιοκτητων νυχτερινων κεντρων κλπ. Θα τους το αλλαξει αυτο, ποιος?!

Οπως προαναφερθηκε, στοχος του καθε μαγαζιου ειναι το χρημα. Δεν βλεπω λογο μια επιχειρηση να δυσκολεψει την ζωη της βαζοντας εξεζητημενη μουσικη. Θα χρεοκωπησει αλλα θα εχει κρατησει χαρακτηρα ως προς τις μουσικες επιλογες ξερω γω? Ποιος τρελος θα εκανε κατι τετοιο?

Δημοσ.

Midi δεν ξερω αν διαβασες το ποστ μου επειδη επεσε σε αλλαγη σελιδες κ χαθηκε.

Εκει λοιπον σου ιδνω παραδειγματα μαγαζιων που δεν εχουν ΑΥΤΟσκοπο το χρημα, βλεπε το δισκοπωλειο που αναφερω

http://www.insomnia....ost__p__4503200

Ζουμε σε μια κοινωνια που ο αντι-κονφορμιστης θεωρειται τρελος .

Δημοσ.

E ναι ας κανουμε ενα μαγαζι σαν ολα τα αλλα, πως δεν το σκεφτηκε κανεις μεχρι τωρα...

Μπορεις να ανοιξεις εσυ, οχι ενα, αλλα καμια 10ρια εναλλακτικα μαγαζια, μιας και κανεις δε το εχει σκεφτει ως τωρα αποτι φαινεται. Ο δρομος της επιχειρηματικης οξυδερκειας και επιτυχιας ειναι ορθανοιχτος, lets go.

Midi δεν ξερω αν διαβασες το ποστ μου επειδη επεσε σε αλλαγη σελιδες κ χαθηκε.

Εκει λοιπον σου ιδνω παραδειγματα μαγαζιων που δεν εχουν ΑΥΤΟσκοπο το χρημα, βλεπε το δισκοπωλειο που αναφερω

http://www.insomnia....ost__p__4503200

Ζουμε σε μια κοινωνια που ο αντι-κονφορμιστης θεωρειται τρελος .

Οκ βρεθηκε και συνεταιρος για τον Τουφα.

nick το link που μου δινεις δε με παραπεμπει στο ποστ σου, αλλα επειδη πανω κατω φανταζομαι τι εννοεις, το εμποριο/η αγορα σημερα δεν εχει καμια σχεση με την αγορα πριν 20-30 χρονια. Δεν υπαρχει χωρος για ρομαντικους πλεον. Τα παλια δισκαδικα κλεισανε, οσα εμειναν ζωντανα απλως ειναι σε πεισμα των ρομαντικων ιδιοκτητων τους. Οταν με το καλο παρουν τη συνταξη τους, τοτε δεν θα συνεχισει κανεις το εργο τους διοτι απλα δεν αποδιδει τα προς το ζην. Η ελληνικη αγορα δεν μπορει να υποστηριξει το μη εμπορικο, παρα μονο αν αυτο καταστει "μοδα" με καποιο τροπο.

Ειδικα στον τομεα της μουσικης εσυ,εγω, το δισκαδικο της γειτονιας δεν προκειται να αλλαξει τον ευκολο πλουτο των κεντρων νυχτερινης διασκεδασης που βασιζεται στην μαζικη και τακτικη παραγωγη "δισκων" απο υπερπροβαλομενους αποκαλουμενους τραγουδιστες. Μιλαμε για ΛΕΦΤΑ, το star system δεν δουλευει για την πλακα του.

Δημοσ.

Που κολλανε τα ντραγκζ, για μουσικη καθαρα μιλαμε εδω.

Κολλάει και παρακολλάει.

E ναι ας κανουμε ενα μαγαζι σαν ολα τα αλλα, πως δεν το σκεφτηκε κανεις μεχρι τωρα...

Όλα θέμα προσφοράς και ζήτησης είναι.

Δημοσ.

Για γινε λιγο πιο περιγραφικος ρε απντ

Έχουν γίνει πολλές απόπειρες κατά το παρελθόν και τα καταστήματα έκλεισαν από την αστυνομία. Μη περιμένεις να δεις ταμπέλα "κλειστό λόγο χρήσης ναρκωτικών ουσιών"

Στο Σαλόνικα λοιπόν και τώρα έχει 1-2 μαγαζάκια μικρά που παίζουν καλούτσικη μουσική. Και ενώ εδώ και κάτι μήνες όλα οκ προάλλες που πήγα γυρνούσαν κάτι σοκολάτες αδέσποτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...