Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια. Εστω οτι στο δωματιο Α εχω εναν υπολογιστη που περνει ιντερνετ απτο ρουτερ πουναι διπλα του. Θελω να βαλω πριζεσ δικτυου στο δωματιο Β και Γ ωστε στο Β να συνδεσω μια καινουργια lcd τηλεοραση smart tv και στο Γ να μπορει να συνδεσει η γυναικα μου ενα λαπτοπ κ να παρει απο κει ιντερνετ. Ερωτησεις: 1) στο δωματιο Α πρεπει ναχω 3 πριζες δικτυου οπου η καθε μια θα συνδεεται σε διαφορετικο σλοτ του ρουτερ? 2)θα γινεται και στα 3 δωματια ταυτοχρονα να δινει internet το ρουτερ? 3)κατι αλλο να προσεξω?

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα παιδια. Εστω οτι στο δωματιο Α εχω εναν υπολογιστη που περνει ιντερνετ απτο ρουτερ πουναι διπλα του. Θελω να βαλω πριζεσ δικτυου στο δωματιο Β και Γ ωστε στο Β να συνδεσω μια καινουργια lcd τηλεοραση smart tv και στο Γ να μπορει να συνδεσει η γυναικα μου ενα λαπτοπ κ να παρει απο κει ιντερνετ. Ερωτησεις: 1) στο δωματιο Α πρεπει ναχω 3 πριζες δικτυου οπου η καθε μια θα συνδεεται σε διαφορετικο σλοτ του ρουτερ? 2)θα γινεται και στα 3 δωματια ταυτοχρονα να δινει ρευμα το ρουτερ? 3)κατι αλλο να προσεξω?

Η συνδεση δικτυου παντα ειναι σα χταποδι, οπου το κεφαλι ειναι το ρουτερ και τα πλοκαμια οι παροχες στα αλλα δωματια.

Οποτε ναι, θα πρεπει με καποιο τροπο στα δωματια Β και Γ να φτασουν καλωδια απο το δωματιο Α που ειναι το ρουτερ.

Επειδη θελεις 2 πριζες και οχι 3 (ηδη το δωματιο Α εχει ιντερνετ κατευθειαν απο το ρουτερ), τοτε μπορεις και με μια πριζα 2 υποδοχων utp να κανεις τη δουλεια σου, και απο αυτη να φευγουν 2 καλωδια που θα πανε στα δυο αλλα δωματια σε μονες πριζες.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ.οσον αφορα τη δευτερη ερωτηση?

Α ναι, οταν λες ρευμα πιστευω να εννοεις το σημα που θα περνα μεσα απο τα καλωδια, και το οποιο προφανως και φτανει για οσες θυρες βγαζει το ρουτερ και σε αποσταση θεωρητικα μεχρι εκατο μετρα για το καθε καλωδιο.

Δημοσ.

Αμαν τι ρευμα εγραψα;;; εκανα επεξεργασια. Ιντερνετ εννοουσα. αν γινεται να δινει ταυτοχρονα ιντερνετ και στις 3 συσκευες το ρουτερ;

Δημοσ.

Πιθανολογω οτι το ρουτερ σου εχει 4 θεσεις LAN πισω του, αρα μπορει να δινει ταυτοχρονα και στις 4. Εχεις μονο 3, αρα και 4η να βαλεις (ενα τεταρτο πισι ας πουμε), παλι μια χαρα θα το δουλεψει.

Δημοσ.

Θελει καποιες ρυθμισεις στα σετινγκς του ρουτερ;

ή απλα βαζεις οσες συσκευες θες στις υποδοχες του ρουτερ και περνουν ολες ιντερνετ ταυτοχρονα χωρις καμια ρυθμιση;

Δημοσ.

καλησπερα παιδια. Εστω οτι στο δωματιο Α εχω εναν υπολογιστη που περνει ιντερνετ απτο ρουτερ πουναι διπλα του. Θελω να βαλω πριζεσ δικτυου στο δωματιο Β και Γ ωστε στο Β να συνδεσω μια καινουργια lcd τηλεοραση smart tv και στο Γ να μπορει να συνδεσει η γυναικα μου ενα λαπτοπ κ να παρει απο κει ιντερνετ. Ερωτησεις: 1) στο δωματιο Α πρεπει ναχω 3 πριζες δικτυου οπου η καθε μια θα συνδεεται σε διαφορετικο σλοτ του ρουτερ? 2)θα γινεται και στα 3 δωματια ταυτοχρονα να δινει internet το ρουτερ? 3)κατι αλλο να προσεξω?

1. Οχι δεν χρειαζονται 3 πριζες δικτυου (αληθεια η τριτη μπριζα τι σχεση εχει αφοθ ρουτερ-υπολογιστης θα επικοινωνουν εξωτερικα?). Υπαρχουν οι παρακατω λυσεις, διαλεγεις και παιρνεις:

α. Βαζεις μια διπλη ethernet μπριζα στην οποια το ενα καλωδιο θα καταληγουν τα δωματια Β και Γ απτην μεσα πλευρα της και εξωτερικα θα ειναι ενωμενο το router.

β. Βαζεις ενα "τυφλο" καπακι σε μια πριζα και το τρυπας (πχ στην κατω γωνια) βγαζοντας 2 καλωδια ethernet τα οποια θα πανε απευθειας στο ρουτερ.

Διαλεγεις και παιρνεις οτι σε βολευει πιο πολυ και οτι σου αρεσει πιο πολυ. H δευτερη λυση ενδεικνυται και ειναι και κομψη στις περιπτωσεις που δυσκολευεσαι να βρεις τον τυπο μπριζας που θες στο σχεδιο που θες.

Υπαρχουν κι αλλες λυσεις αλλα ειναι μπακαλικες και πιο συνεθτες και δεν χρειαζεται να σε μπερδεψουμε εφοσον βολευεσαι με κατι απτα 2 παραπανω.

2. Σαφως ναι

3. Το ρουτερ εννοειται οτι εχει 4 εξοδους LAN, διαφορετικα θα χρειαστεις ενα 4πλο hub στο δωματιο Α, πανω στο οποιο θα πηγαινουν τα καλωδια απο τα Α,Β,Γ και ενα ακομη καλωδιο απο το ρουτερ που θα δινει ιντερνετ.

ΥΓ. Αποτι φαινεται υιοθετησες την προταση μου στο αλλο τοπικ και χαιρομαι που προχωρας. Ηταν ευκολο τελικα, ε? :-)

Δημοσ.

χαχα ναι ναι.για το ενα δωματιο με βολευει γιατι ειναι ακριβως πισω απτο ρουτερ. Το Γ δωματιο ομως πουναι απτην αλλη πλευρα θα πρεπει να σκαφτει μεγαλη διαδρομη κ δε ξερω αν θατοκανω. Θαναι ακριβα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...