Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Εχει ξανασυζητηθει το θεμα αλλα δεν ξερω τελικα ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος τροπος εκτος απο dvd εγγραφης που ειναι και δυσευρετα και πανακριβα. Οποιος εχει καποια εμπειρια ας βοηθησει. Διαφαορα καλωδια εχω δει αλλα δεν ξερω καποιο αξιοπιστο.Αν μπορει να συνδυαστει και με pc με mac ακομα πιο καλα. Ευχαριστω.
STORM1978 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Εχει ξανασυζητηθει το θεμα αλλα δεν ξερω τελικα ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος τροπος εκτος απο dvd εγγραφης που ειναι και δυσευρετα και πανακριβα. Οποιος εχει καποια εμπειρια ας βοηθησει. Διαφαορα καλωδια εχω δει αλλα δεν ξερω καποιο αξιοπιστο.Αν μπορει να συνδυαστει και με pc με mac ακομα πιο καλα. Ευχαριστω. Που και που το LIDL βγαζει κατι τετοιο σε καλη τιμη, το εχει ενας φιλος και κανει δουλεια.
TheELF Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Που και που το LIDL βγαζει κατι τετοιο σε καλη τιμη, το εχει ενας φιλος και κανει δουλεια. Χρεώνει και τα καλώδια(περισσότερα από όσα χρειάζεσαι) οπότε καλή τιμή δεν είναι,στο σκρουτζ έχει ποιο φτηνά και στο ebay τα έχουν τζάμπα.
Candlemass Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 VHS -> S-Video/Composite + RCA Audio καλώδια ή αλλιώς SCART adapter -> TV Card inputs -> PC με VirtualDub -> capture σε lossless codec (π.χ. Huffyuv) -> DVD Authoring (π.χ. Adobe Encore) -> DVD Το βασικό είναι να έχεις κάρτα τηλεόρασης...
fay259 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Από προσωπική εμπειρία,μιας και το κανα πρόσφατα και μετά από πολύ ψάξιμο για καλώδια κλπ τελικά πέτυχα να γράψω από vhs-->dvd,η διαδικασία που ακολούθησα ΕΓΩ και έπιασε ήταν αυτή... Πήρα το TERRATEC GRABBY http://www.terratec.net/en/products/Grabby_82248.html αλλά σε πιο οικονομικό υπάρχει και αυτό http://www.skroutz.gr/s/72671/Easy-CAP-DVD-Maker-USB-2-0-Video-Capture-and-Edit.html Από τη μια πλευρά έχει usb που το συνδέεις με υπολογιστή και απτην έχει έχει 3 rca..Αν το βίντεο σου δεν έχει υποδοχές για κόκκινο-άσπρο-κίτρινο καλώδιο ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΚΑΡΤ,πάρε ένα ανταπτοράκι 3 rca to scart.. Όποιο από τα δύο εργαλεία πάρεις,είτε το grabby είτε το easy cap,έχει μέσα προγραμμα εγκατάστασης,οπότε αφού περάσεις το λογισμικό στον υπολογιστή,σου βγάζει μετά διαφορες επιλογές,σύνδεση με εξωτερική πηγή,με αναλογική πηγή κλπ...Αυτό που θα χρειαστείς είναι σχετικά "δυνατό υπολογιστή" εγώ το δοκίμασα σε λαπτοπ του 2003,δεν έπιασε...Όταν όμως το περασα σε διπύρηνο επεξεργαστή με κάρτα nvidia δούλεψε σφαίρα,και ούτε κόλλαγε στα frames ουτε τίποτα... Τώρα αφού περάσεις το πρόγραμμα,έχει διάφορες επιλογές,ανάλυση εικόνας,ποιότητα εικόνας,κλπ..Αυτά δες τα και επέλεξε.. Αφού τα συνδέσεις,βίντεο με υπολογιστή,πατώντας το Play στο βίντεο,πατάς και το rec στο πρόγραμμα και γράφει ότι παίζει το βίντεο...Τα αρχεία γράφονται σε MPEG2..Αν θες μετατροπή σε dvd,υπάρχουν πολλά προγράμματα,εγώ το κανα με AVS VIDEO EDITOR..Και αυτό που ήθελα το πέτυχα.. Τώρα πιθανώς και υπάρχουν και άλλες λύσεις..Απλά εγώ σου λέω τι έκανα και πέτυχε...Φαίνεται χρονοβόρο αλλά δεν είναι..Αφού το δοκιμάσεις μια φορά,μετά απλά θα αφήνεις το βίντεο να παίζει,τον υπολογιστή να γράφει και απλά θα πηγαίνεις να σταματάς όταν τελειώνει η κασσέτα...ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΠΟΛΥΩΡΕΣ,πχ 3,4 ώρες,οπωσδήποτε θα τις "σπάσεις" σε αρχεία της μίας/μιαμισης ωρας το καθένα...Αλλιώς,όσο μεγαλύτερη διάρκεια είναι,τόσο χαμηλότερη ποιότητα θα πάρεις μετά άσε που μπορεί να βγει και αρχείο μεγαλύτερο από 4.7gb και να μην χωράει σε dvd μετά...Αν στις κασσέτες έχεις διάφορα γεγονότα,κάνε ένα γεγονός/αρχείο.. Καλή επιτυχία!!
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Σας ευχαριστω Ολα τα παραπανω υποθετω θελουν pc και οχι mac .Σωστα ? Μια ωρα διαρκειας κασσετα ποσα GB θελει στο δισκο ? VHS -> S-Video/Composite + RCA Audio καλώδια ή αλλιώς SCART adapter -> TV Card inputs -> PC με VirtualDub -> capture σε lossless codec (π.χ. Huffyuv) -> DVD Authoring (π.χ. Adobe Encore) -> DVD Το βασικό είναι να έχεις κάρτα τηλεόρασης... Αυτη σε τι χρειαζεται ?
TheELF Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν έχεις ξεχωριστή κάρτα capture ή αυτά τα usb,μάλλον ανάποδα αν έχεις κάρτα γραφικών που υποστηρίζει και video-in τότε δεν χρειάζεσαι τα άλλα.
Candlemass Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Ολα τα παραπανω υποθετω θελουν pc και οχι mac .Σωστα ? Μια ωρα διαρκειας κασσετα ποσα GB θελει στο δισκο ? Yeap, PC. Για ασυμπιεστο video θές ~70GB για κάθε ώρα (σε ανάλυση 720x576), για capture σε lossless codec (Huffyuv) θές ~40GB/h... Αυτη σε τι χρειαζεται ? Επειδή χρειάζεσαι video inputs. Και πιο συχνά υπάρχουν σε κάρτες τηλεόρασης, προσωπικά δεν θα συνιστούσα USB λύσεις γιατί peakάρουν το bandwidth του USB controller (ασυμπίεστο βίντεο = 20MB/sec ενώ USB 2.0 bandwidth ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ = 26-30MB/sec) οπότε μπορεί να έχεις dropped frames... Video in σε κάρτα γραφικών έχω να δω δεκαετίες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα