Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έχω ενα ACER Aspire 5920g, και έβγαλε το κλασικό πρόβλημα της κάρτας NVIDIA 8600M GS : ημι-καμένη δηλ. το μηχάνημα ανοίγει μόνο με τους driver των windows με αυτους της NVIDIA δεν το παλεύει. Σας λύσεις σκέφτομαι :

1) αλλαγή σε ΑΤΙ κόστος περίπου 200 €

2) να την παλέψω με πιστολάκια, φουρνους κλπ

3) να αναγκαστώ (εποχές δύσκολες γαρ) να δώσω κανένα 500αρικο για νέο

ακούω τις γνώμες σας

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ λέω να την βάλεις σε φούρνο και να πάρεις απο ebay καμια με 50-60Ε... ΑΤΙ βέβαια...

αυτό λέω να κάνω, αλλά δεν εχώ ανοίξει ξανά laptop και καλά οκ αυτό το παλέυω αλλά με την ATIθα είμαι οκ με BIOS ???

Δημοσ.

Βάλε το τελευταίο BIOS και ήλπιζε.... Κανονικά πάντως είναι συμβατή, έχεις δει το site με τις συμβατές έτσι;

Με το φούρνισμα απο την άλλη μέχρι ένα 6μηνο πρέπει να είσαι καλυμένος, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.... Μπορεί να μην δουλεύει και καθόλου μετά... Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα :P Πάρε τα αρχεία σου και ξεβίδωνε...

Απο ebay είναι φθηνές άμα έχεις δει, την συνδέεις και βλέπεις... Βέβαια πρέπει να συννενωηθείς με τον πωλητή να μην βάλει ποσό >40Ε γιατί θα τρέχεις τελωνείο και θα σου βγεί παραπάνω απο οτι θα ήταν αμα την χτύπαγες απο εδώ ...

Στην χειρότερη αμα δεν σου κάνει την πουλάς εδώ στις αγγελίες πάντως, δεν θα σου μείνει και πολύ...

Δημοσ.

......, έχεις δει το site με τις συμβατές έτσι; ............

όχι δεν το ξέρω αυτό ???

αλλά με αγορες απο ebay ειμαι εντάξει έχω αγοράσει απ΄όλο των κόσμο και μεχρι στιγμής στο τελεωνείο δεν είχα προβλημα

ποιο ειναι το site ???

Δημοσ.

Site

Δες το λάπτοπ σου και δίπλα έχει συμβατά.

Απο ebay άμα πάρεις κάτι που κάνει πάνω απο 45Ε περνάς τελωνείο. Και αυτοί έχω την εντύπωση θα πάρουν πιο πολλά απο όσο κάνει η ίδια η κάρτα... Για αυτό θέλει προσοχή...

Δημοσ.

Site

Δες το λάπτοπ σου και δίπλα έχει συμβατά.

Απο ebay άμα πάρεις κάτι που κάνει πάνω απο 45Ε περνάς τελωνείο. Και αυτοί έχω την εντύπωση θα πάρουν πιο πολλά απο όσο κάνει η ίδια η κάρτα... Για αυτό θέλει προσοχή...

ok to είδα , μου βγάζει συμβατες HD 3470 = 256ΜΒ , HD 3650 512ΜΒ διαφορά έχουν κανένα 30€

λέω να πάω στην δεύτερη (μετά το ψήσιμο :mrgreen: ).

πως βλέπω το bios μου ???

Δημοσ.

Cpu-z πρέπει να το γράφει, αλλιώς με del δες αμα το λέει μέσα στο bios αλλιώς στην οθόνη που ποστάρει το pc. Μετά acer και δες ποιό είναι το τελευταίο που βγήκε.

Κάρτα όποια θες... Εσύ ξέρεις... Απλά να είναι στην λίστα :P

Ψήσιμο ξέρεις; Θέλει συγκεκριμένη διαδικασία.

Δημοσ.

Αν η συγκεκριμενη καρτα ειναι απο την παρτιδα προβληματικων της nvidia τοτε

1) Μπορει να εχει δωσε η acer επεκταση εγγυησης

2) Αν δεν εχουν περασει 2 χρονια απο την αγορα (απιθανο μαλλον) να απαιτησεις δωρεαν επισκευη ή αντικατασταση

Δημοσ.

Cpu-z πρέπει να το γράφει, αλλιώς με del δες αμα το λέει μέσα στο bios

1) ενοείς πάνω στην κάρτα ή να το δω bios ??

........αλλιώς στην οθόνη που ποστάρει το pc. Μετά acer και δες ποιό είναι το τελευταίο που βγήκε.

2) αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου :confused:

Ψήσιμο ξέρεις; Θέλει συγκεκριμένη διαδικασία.

3) ψησιμο = εχω δει βιντεάκια οπότε θα το παλέψω :confused: ελπίζω να μην χαλάσω την κουζίνα γιατί την κάρτα την έχω ξεγράψει :mrgreen:

Δημοσ.

post-138283-0-57732600-1325510415_thumb.jpg

1) ενοείς πάνω στην κάρτα ή να το δω bios ??

-Κατεβάζεις το CPU-Z

και στην καρτέλα mainboard γράφει την έκδοση του bios. Δες την εικόνα παραπάνω.

2) αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου :confused:

-Αλλιώς σου δείχνει ποιο bios έχεις στην οθόνη που ποστάρει το pc, πχ εδώ.

3) ψησιμο = εχω δει βιντεάκια οπότε θα το παλέψω :confused: ελπίζω να μην χαλάσω την κουζίνα γιατί την κάρτα την έχω ξεγράψει :mrgreen:

-Στο ψήσιμο πρέπει να βάλεις την κάρτα μέσα τυλιγμένη στο αλουμινόχαρτο, μόνο ο πυρήνας να φαίνεται και μέσα στον φούρνο να κοιτάει προς τα πάνω. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 100, όταν σβήσει το λαμπάκι και έχει φτάσει τους 100 βάζεις την κάρτα, μετά σιγά σιγά όπως δίχνει το διάγραμμα πας μέχρι τους 230, το αφήνεις εκεί λίγο (3 λεπτά πχ) και σβήνεις τον φούρνο. Την πόρτα όμως δεν την ανοίγεις (ούτε γλυκό να έφτιαχνες :-D) και όταν κρυώσει την δοκιμάζεις...

Και καλή τύχη....

Δημοσ.

Καλημέρα,

τελικά πήγα στην λύση του ζεστού αέρα με πιστόλι :rolleyes:

την έβγαλα και την ζέστανα 2-3 λεπτά την έβαλα και επάνω και δουλεύει (άγνωστο για πόσο)

θα δείξει ο καιρός

Δημοσ.

Αφού δουλεύει... Όσο κρατήσει... 

Πιστόλι εννοείς heatgun ή σεσουάρ; :P Το πιστόλι ζεστού αέρα κάνει καλή δουλειά άμα ζεστάνεις σωστά πάντως. Το σεσουάρ τώρα....

Καλή τύχη :P

Πάντως απο οσο γνωρίζω δεν επιδέχεται πολλά ψησίματα, δηλαδή 2-3 ψησίματα και μετά δεν έχει σήμα... Τέζα...

Για αυτό θα έλεγα άμα ξαναψήσεις κάνε καλό ψήσιμο στον φούρνο που έχεις έναν σχετικό έλεγχο της θερμοκρασίας ή βάλει θερμόμετρο στην επιφάνεια της κάρτας νε ελέγχεις την θερμοκρασία όσο την χτυπάς με αέρα (στην περίπτωση που έχεις heatgan).

Δημοσ.

με heatgun , δανεικό ,γι αυτό άργησα να το κάνω. Δεν έχει σχεδόν κανένας :-D .

την έβγαλα και ζέστανα απέυθείας το chip.

1)τώρα με το HWMonitor μου δείχνει σε απλή περιήγηση στο internet 61-62 βαθμούς από 68-72 πριν καλά είναι :blink: ???

2) όταν λες να έχω έλεγχο της θερμοκρασίας όταν το ξανακάνω με heatgun μεχρί πόσο να πάει ???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...