gossgirl Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα.Θελω να ρωτησω αν θα εχω προβλημα με συσκευη απο αμερικη που δουλευει στα 110 volt ενω οι ευρωπαικες πριζες δουλευουν με 220 volt.Οτιδηποτε συσκευη.Ας πουμε ηχεια η οθονη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Πρέπει να δεις σε κάθε συσκευή την τάση εισόδου. Να θυμάσαι επίσης ότι στην Αμερική έχουνε και 60Hz στα 110V ενώ εδώ 220 με 50Hz. Καταρχάς οι Αμερικάνοι έχουνε άλλο τύπο πρίζας. Τώρα αν καταφέρεις και βάλεις τον 110V μετασχηματιστή στα 220V δεν νομίζω ότι θα αντέξει πάνω 1 δευτερόλεπτο. Θα καεί αμέσως(αν έχει ασφάλεια την γλυτώνεις και εσύ και ο μετασχηματιστείς και ο πίνακας) Αλλιώς για συσκευές δες τι τάση εισόδου χρησιμοποιούν ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gossgirl Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Πρέπει να δεις σε κάθε συσκευή την τάση εισόδου. Να θυμάσαι επίσης ότι στην Αμερική έχουνε και 60Hz στα 110V ενώ εδώ 220 με 50Hz. Καταρχάς οι Αμερικάνοι έχουνε άλλο τύπο πρίζας. Τώρα αν καταφέρεις και βάλεις τον 110V μετασχηματιστή στα 220V δεν νομίζω ότι θα αντέξει πάνω 1 δευτερόλεπτο. Θα καεί αμέσως(αν έχει ασφάλεια την γλυτώνεις και εσύ και ο μετασχηματιστείς και ο πίνακας) Αλλιώς για συσκευές δες τι τάση εισόδου χρησιμοποιούν ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Η συσκευη δουλευει στα 110 βολτ.Σκεφτηκα για μετασχηματιστη απο 220v σε 110v.Η συσκευη ειναι 150 watt.Οσο για την πριζα νομιζω υπαρχει μετασχηματιστης που βγαζει κατευθειαν σε τετοιυ ειδους πριζα.Γινεται? Α και κατι αλλο.Αν ο μετασχηματιστης θα ειναι 200 watt κσι η συσκευη 150 εχω προβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Αυτό που πρέπει να κάνεις άμα η τάση εισόδου συσκευής είναι 110V. Πρέπει να βρεις ένα μετασχηματιστή που να κάνει τα 220V -> 110V και τα 50Hz -> 60Hz. Προσοχή για αυτήν την μετατροπή δεν θες τροφοδοτικό. Πρέπει να πάρεις μετασχηματιστή γιατί το τροφοδοτικό κάνει το AC->DC. Τώρα πως μπορείς να αλλάξεις τα Hz δεν ξέρω. Η τάση με έναν απλό μετασχηματιστή αλλάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Μια χαρά γίνεται, απλά επειδή είναι πολλά τα watt θα χρειαστείς ήμιεπαγγελματικό δες κάτι τέτοιο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20061&cat=380&page=1 έχει ο,τι χρειάζεσαι,μεγάλη προσοχή στην αρχική ρύθμιση επειδή μετατρέπει και από αλλά και σε 110v. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Αυτό που ψάχνεις νομίζω είναι μέχρι 50W οπότε μάλλον θα χρειαστείς κάτι τέτοιο..> http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=22595&ref=bestprice.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Τώρα πως μπορείς να αλλάξεις τα Hz δεν ξέρω. Η τάση με έναν απλό μετασχηματιστή αλλάζει. Για αυτήν την δουλειά είναι φτιαγμένα λες να μην αλλάζουν και τα hz; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gossgirl Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις.Καταλαβα ακριβως τι χρειαζομαι.Μονο που οι συσκευη κανει 15 ευρω και δεν ξερω αν αξιζει ολο αυτο.Anyway ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Για αυτήν την δουλειά είναι φτιαγμένα λες να μην αλλάζουν και τα hz; Κι όμως, αυτό που βλέπω στις εικόνες (και στην τιμή) είναι απλοί μετασχηματιστές, δεν πειράζουν τα Hz. Οπότε ενδέχεται κάποιες συσκευές να μη λειτουργήσουν σωστά, να υπερλειτουργήσουν, υπολειτουργήσουν ή καούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Το κάθε τροφοδοτικό είναι φτιαγμένο αλλιώς. Έχω μπροστά μου το τροφοδοτικό ενός netbook - asus και του htc μου. Και τα 2 έχουνε τάσεις εισόδου από 100V έως 240V και εύρος συχνοτήτων από 60Hz εως 50Hz(όπως ξέρουμε η αγαπημένη μας ΔΕΗ δεν μας δίνει σταθερή τάση και συχνότητα) Και οι 2 εταιρίες όμως στοχεύουν στην παγκόσμια αγορά και το χαμηλότερο κόστος αλλάζοντας μόνο τα φις για την πρίζα και όχι όλο το κύκλωμα. Αν ο φίλος έχει συσκευές που στοχεύουν μόνο στην αμερικάνικη αγορά τότε τα τροφοδοτικά τους δεν είναι φτιαγμένα για να μπορούν να κάνουν σταθεροποίηση στα 50hz και ετσι ξαφνικά έχεις dc με pics. Κάτι σαν αυτόλίγο ποιο ομαλό - απλά οι πυκνωτές προλαβαίνουν να αποφορτίσουν και αφήνουν μια κορυφή πριν έρθει ο άλλος παλμός) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 (όπως ξέρουμε η αγαπημένη μας ΔΕΗ δεν μας δίνει σταθερή τάση και συχνότητα) Η συχνότητα που μας δίνει είναι αρκετά σταθερή πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Η συχνότητα που μας δίνει είναι αρκετά σταθερή πάντως. Σε ασκήσεις σε εργαστήρια ηλεκτρονικών αποδεικνύαμε το αντίθετο. Με παλμογράφους κτλ.(του '90 μεν αλλά λέγονταν ακόμα παλμογράφοι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Να σημειώσω το ενδεχόμενο οτι η μετατροπή 220-->110 μπορεί να βγάλει βόμβο στις συσκευές που θα συνδεθούν πχ. ηχεία/ενισχυτή ή ακόμα και γραμμές στην τηλεόραση, ανάλογα με την ποιότητα του μετασχηματιστή (χωρίς φίλτρα κτλ). Επίσης μου έχει συμβεί μετασχηματιστής 220-->110 να δημιουργεί πρόβλημα θορύβου και αποσυνδέσεις σε διπλανό adsl router. Αντίθετα, δούλεψε άψογα το τροφοδοτικό ενός fax/τηλεφώνου που άλλαζε από 220/110 με διακοπτάκι στο πλαι. Καθόλου σπάνια φαινόμενα, λόγω της πολύ χαμηλής ποιότητας τροφοδοτικών που κυκλοφορούν πλεον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Σε ασκήσεις σε εργαστήρια ηλεκτρονικών αποδεικνύαμε το αντίθετο. Με παλμογράφους κτλ.(του '90 μεν αλλά λέγονταν ακόμα παλμογράφοι) Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή εγώ μετράω: 222,XX V 50,0 Hz 50,2Χ % Όπου Χ: μεταβαλλόμενα. Δε ξέρω τί κάνατε στην όποια σχολή, τί άλλα πράγματα υπήρχαν πάνω στο τοπικό σας δίκτυο και με ποιά μέθοδο διαπιστώσατε τί ακριβώς, πάντως είναι αρκετά σταθερή η συχνότητα. Σε καμία περίπτωση δε κυμαίνεται 60 εως 50 όπως έγραψες παραπάνω, μάλλον τα έχεις μπερδέψει. Κανά δεκαδικό του Hz μπορεί να χάνει, έτσι όπως λες όμως, όχι. Αν ξεφύγει όπως λες, κάποιες συσκευές θα γίνουν μπουρλότο, I think. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Για τα τροφοδοτικά έδωσα το εύρος συχνοτήτων που είναι ικανά να δεχτούν της htc και του laptop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα