Apwnos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ όλους και καλή χρονιά να έχουμε Δε ξέρω γιατί αλλά έχω το συνήθειο όταν γράφω σε φορουμ πόστ να μου βγαίνουν μακροσκελή, οπότε αντί πολύ μπλα μπλά και εξηγήσεις γιατί θέλω το τάδε έτσι κτλ θα προσπαθήσω να γράψω με πιο ευθύ τρόπο τα δεδομένα (και ας φαίνεται πιο άκομψο ή ότι είμαι απόλυτος για κάτι), απλά να για να μη σας κουράζω.. Συγχωρέστε επίσης τέλος και αν γράφω ανακρίβειες παρακάτω, δεν είχα καθόλου επαφή με το θέμα μέχρι πριν λίγες μέρες που σκέφτηκα αναβάθμιση, το θέμα είναι ότι μόνος μου δε πρόκειται να καταλήξω ποτέ έτσι όπως πάει (από την ξαφνική υπερπληροφόρηση κομπλάρεις) γι'αυτό είπα να ζητήσω τη γνώμη σας.. Τι χρειαζόμαστε στη σύνθεση: case, psu, cpu, mobo, ram, dvd-rw (το σκέφτομαι για gfx, ssd) Αγορα/συναρμολόγηση: msystems Αν είναι θα το πάρω αύριο ή μεθαύριο (να υπάρχει οπότε stock ή διαθεσιμότητα σε 1 ημέρα) Τωρινό σύστημα cpu: Intel Core 2 Duo E6550 2,33GHz mobo: MSI P35 Neo2 FR ram: Kingston 3GB 800MHz gfx: Nvidia GeForce 7300GS hdd: Seagate sata II 80GB + 250GB 17" monitor @ 1280x1024 Απο το παλιό σύστημα θα κρατήσω HDD: θα πάρω αργότερα ssd (μάλλον το crucial m4 και το σκέφτομαι για 64 ή 128), θα δώ δηλαδή πως θα πάει και με τους παλιούς και βλέπουμε. Για χώρο θα πάρω όταν πέσουν τιμές κάνα 1ΤΒ sata III. monitor: λόγω και έλλειψης χώρου στο γραφείο, έχω 2 ηχεία μεγάλα αριστερα-δεξιά που δε χωράει πιο μεγάλη εξάλλου (οπότε λογικά στο gaming θα είναι επαρκής ίσως και μια όχι τόσο hi-end gfx αν χρειαστεί) Εχω καταλήξει σε: case: SuperCase LX-803 43,00 € psu: Corsair CX500 V2 63,00 € dvd: Samsung SH-222AB 18,99 € Το σκέφτομαι για: Α cpu: AMD A8-3850 x4 Core APU 125,00 € mobo: Gigabyte A75M-UD2H 85,50 € ram: Corsair 8GB Vengeance 1600MHz CL9 49,00 € Β cpu: Intel Core i3-2100 111,00 € mobo: Asus P8H67-M PRO 98,99 € ram: Kingston 8GB HyperX blu 1333MHz CL9 39,50 € gfx: "playable fps (30+?) στο BF3 @ 1280x1024 (και ας μην είναι ultra settings)" ?€ Στη mobo με ενδιαφέρει να υπάρχει τουλάχιστουν 1 PCI (γιατί θέλω να βάλω ενα firewire adapter που έχω με ΤΙ chipset (και επίσης να μη καλύπτεται η θύρα στη περίπτωση μελλοντικά μεγάλων gfx) και αν δεν μπει gfx κάποιοι έξοδοι dvi / hdmi ή dsub) Στη περίπτωση Α είδα μπορείς να βάλεις τη 6670 και να γίνει hybrid crossfire αλλά και πάλι δε νομίζω να σου βγάζει τόσα fps παραπάνω ώστε να αξίζει απο το να πάρεις μια καλύτερη discrete κατευθείαν αν χρειαστεί μελλοντικά (πχ 6850 ή gtx460). Αν πάω στη περίπτωση Β ποιά κάρτα μου προτείνετε γενικά? θα δω μεγάλη λέτε διαφορά με αυτά τα cpu/mobo/ram σε σχέση με C2D E6550 όσο αναφορά ισχύ και multitasking κυρίως? Το pc είναι το μόνο μου και γενικής χρήσης, λίγο απ'ολα κάνω, internet/antivirus, ταινίες, εργασίες ότι χρειαστεί κάνα πρόγραμμα ανάλογα, video edit να μπορεί να γίνει αλλά όχι κάτι εξηζητημένο πιστεύω. Πιο πολύ πάντως θέλω το έχω σαν audio-pc (με sequencers ηχογραφήσεις, να τρέχει πολλά VST effects παράλληλα, samples γρήγορο φόρτωμα κτλ). Έχω κάρτα ήχου εξωτερική (Profire 610), απλά εχώ και γω τη τασή να τρέχω αρκετά πράγματα μαζί γι'αυτό ρωτάω για το multitasking.. Θα με καλύψουν άραγε για τα επόμενα χρόνια (γιατί δε νομίζω να μπορώ κάνω συχνά αναβάθμιση) ή αξίζει να πάω σε i5 2400/2500(k) 185-206e και αν ναι ποιά Ζ68 mobo προτείνετε? Το θέμα είναι απο αυτές που έχει στο μαγαζί μου άρεσε η Asus P8Z68-V PRO/GEN3 193€, οπότε το budget ανεβαίνει πολύ.. Aς πούμε τότε και τη περίπτωση C : i5 ή i7 με z68 Θα έγραφα κι άλλα για FM1->trinity, h67-->εως 1333ΜΗz αλλά ivy compatible, z68 και ISR, που είδα σήμερα και με κάνουν να αλλάζω συνέχεια γνώμη, αλλά βιάζομαι και θέλω να το ποστάρω τώρα μήπως το δει και κανείς μέχρι αύριο πρωί, οπότε για τώρα αυτααααά.. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2011 από Apwnos
sobi1984 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 γνωμη μου το Α συστημα και σκεψου να αγορασεις και καποιον ssd ο οποιος σε θεματα multitasking και γενικα οτι ζητασ θα σου δωσει ενα boost προς τα πανω... για μενα μιλωντας ωσ κατοχος του συγκεκριμενου επεξεργαστη εχεις κανει μια σοφη επιλογη γιατι ειναι ενας καλος επεξεργαστξς για τα λεφτα του και μεχρι στιγμης δεν τον εχω δει καπου να κολλαει και τα γραφικα του μια χαρα ικανοποιητικα ειναι για την χρηση που θες να του κανεις ....οσον αφορα το sound editing που ανεφρες για μενα λυση ειναι ενας ssd. διοτι και εγω ασχολουμαι με την "τεχνη¨" του sound editing .....kai apo thn hmera που τον εβαλα ειδα αισθητες διαφορες... Χαιρετώ όλους και καλή χρονιά να έχουμε Δε ξέρω γιατί αλλά έχω το συνήθειο όταν γράφω σε φορουμ πόστ να μου βγαίνουν μακροσκελή, οπότε αντί πολύ μπλα μπλά και εξηγήσεις γιατί θέλω το τάδε έτσι κτλ θα προσπαθήσω να γράψω με πιο ευθύ τρόπο τα δεδομένα (και ας φαίνεται πιο άκομψο ή ότι είμαι απόλυτος για κάτι), απλά να για να μη σας κουράζω.. Συγχωρέστε επίσης τέλος και αν γράφω ανακρίβειες παρακάτω, δεν είχα καθόλου επαφή με το θέμα μέχρι πριν λίγες μέρες που σκέφτηκα αναβάθμιση, το θέμα είναι ότι μόνος μου δε πρόκειται να καταλήξω ποτέ έτσι όπως πάει (από την ξαφνική υπερπληροφόρηση κομπλάρεις) γι'αυτό είπα να ζητήσω τη γνώμη σας.. Τι χρειαζόμαστε στη σύνθεση: case, psu, cpu, mobo, ram, dvd-rw (το σκέφτομαι για gfx, ssd) Αγορα/συναρμολόγηση: msystems Αν είναι θα το πάρω αύριο ή μεθαύριο (να υπάρχει οπότε stock ή διαθεσιμότητα σε 1 ημέρα) Τωρινό σύστημα cpu: Intel Core 2 Duo E6550 2,33GHz mobo: MSI P35 Neo2 FR ram: Kingston 3GB 800MHz gfx: Nvidia GeForce 7300GS hdd: Seagate sata II 80GB + 250GB 17" monitor @ 1280x1024 Απο το παλιό σύστημα θα κρατήσω HDD: θα πάρω αργότερα ssd (μάλλον το crucial m4 και το σκέφτομαι για 64 ή 128), θα δώ δηλαδή πως θα πάει και με τους παλιούς και βλέπουμε. Για χώρο θα πάρω όταν πέσουν τιμές κάνα 1ΤΒ sata III. monitor: λόγω και έλλειψης χώρου στο γραφείο, έχω 2 ηχεία μεγάλα αριστερα-δεξιά που δε χωράει πιο μεγάλη εξάλλου (οπότε λογικά στο gaming θα είναι επαρκής ίσως και μια όχι τόσο hi-end gfx αν χρειαστεί) Εχω καταλήξει σε: case: SuperCase LX-803 43,00 € psu: Corsair CX500 V2 63,00 € dvd: Samsung SH-222AB 18,99 € Το σκέφτομαι για: Α cpu: AMD A8-3850 x4 Core APU 125,00 € mobo: Gigabyte A75M-UD2H 85,50 € ram: Corsair 8GB Vengeance 1600MHz CL9 49,00 € Β cpu: Intel Core i3-2100 111,00 € mobo: Asus P8H67-M PRO 98,99 € ram: Kingston 8GB HyperX blu 1333MHz CL9 39,50 € gfx: "playable fps (30+?) στο BF3 @ 1280x1024 (και ας μην είναι ultra settings)" ?€ Στη mobo με ενδιαφέρει να υπάρχει τουλάχιστουν 1 PCI (γιατί θέλω να βάλω ενα firewire adapter που έχω με ΤΙ chipset (και επίσης να μη καλύπτεται η θύρα στη περίπτωση μελλοντικά μεγάλων gfx) και αν δεν μπει gfx κάποιοι έξοδοι dvi / hdmi ή dsub) Στη περίπτωση Α είδα μπορείς να βάλεις τη 6670 και να γίνει hybrid crossfire αλλά και πάλι δε νομίζω να σου βγάζει τόσα fps παραπάνω ώστε να αξίζει απο το να πάρεις μια καλύτερη discrete κατευθείαν αν χρειαστεί μελλοντικά (πχ 6850 ή gtx460). Αν πάω στη περίπτωση Β ποιά κάρτα μου προτείνετε γενικά? θα δω μεγάλη λέτε διαφορά με αυτά τα cpu/mobo/ram σε σχέση με C2D E6550 όσο αναφορά ισχύ και multitasking κυρίως? Το pc είναι το μόνο μου και γενικής χρήσης, λίγο απ'ολα κάνω, internet/antivirus, ταινίες, εργασίες ότι χρειαστεί κάνα πρόγραμμα ανάλογα, video edit να μπορεί να γίνει αλλά όχι κάτι εξηζητημένο πιστεύω. Πιο πολύ πάντως θέλω το έχω σαν audio-pc (με sequencers ηχογραφήσεις, να τρέχει πολλά VST effects παράλληλα, samples γρήγορο φόρτωμα κτλ). Έχω κάρτα ήχου εξωτερική (Profire 610), απλά εχώ και γω τη τασή να τρέχω αρκετά πράγματα μαζί γι'αυτό ρωτάω για το multitasking.. Θα με καλύψουν άραγε για τα επόμενα χρόνια (γιατί δε νομίζω να μπορώ κάνω συχνά αναβάθμιση) ή αξίζει να πάω σε i5 2400/2500(k) 185-206e και αν ναι ποιά Ζ68 mobo προτείνετε? Το θέμα είναι απο αυτές που έχει στο μαγαζί μου άρεσε η Asus P8Z68-V PRO/GEN3 193€, οπότε το budget ανεβαίνει πολύ.. Aς πούμε τότε και τη περίπτωση C : i5 ή i7 με z68 Θα έγραφα κι άλλα για FM1->trinity, h67-->εως 1333ΜΗz αλλά ivy compatible, z68 και ISR, που είδα σήμερα και με κάνουν να αλλάζω συνέχεια γνώμη, αλλά βιάζομαι και θέλω να το ποστάρω τώρα μήπως το δει και κανείς μέχρι αύριο πρωί, οπότε για τώρα αυτααααά..
Apwnos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 γνωμη μου το Α συστημα και σκεψου να αγορασεις και καποιον ssd ο οποιος σε θεματα multitasking και γενικα οτι ζητασ θα σου δωσει ενα boost προς τα πανω... για μενα μιλωντας ωσ κατοχος του συγκεκριμενου επεξεργαστη εχεις κανει μια σοφη επιλογη γιατι ειναι ενας καλος επεξεργαστξς για τα λεφτα του και μεχρι στιγμης δεν τον εχω δει καπου να κολλαει και τα γραφικα του μια χαρα ικανοποιητικα ειναι για την χρηση που θες να του κανεις ....οσον αφορα το sound editing που ανεφρες για μενα λυση ειναι ενας ssd. διοτι και εγω ασχολουμαι με την "τεχνη¨" του sound editing .....kai apo thn hmera που τον εβαλα ειδα αισθητες διαφορες... A ωραία ευχαριστώ πολύ φίλε, είσαι τότε ο ανθρωπός μου Thermaltake V4 Black Edition---Corsair GS600 PSU---MSI A75MA-G55---AMD Α8 Χ4 3850 with Xigmatek Loki SD963---Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit---Corsair Force Series 3 120GB---Seagate Barracuda 1TB SATAIII Μπορείς μήπως να μου πείς για τα παρακάτω: 1) Έχεις δοκιμάσει Games τίποτα με τον HD6550D (πχ BF3, Skyrim, GTA IV) να μου πεις πόσα fps πιάνουν ή σε τι settings (low-high) smooth? Γιατι στο gamedebate δε βρήκα να κοιτάξω. 2)Τη μνήμη "Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit" την αναγνωρίζει ως 1333 η mobo σου ή πρέπει να κάνεις ρυθμίσεις στο BIOS για να τη δει 1600? Γιατί λέει ο A8 επωφελείται απο γρήγορη μνήμη (πχ1866) για να παίζει καλά τα games(δεσμεύει και 0,5GB αλλά ok αν είναι 8GB δε πειράζει). 3) Βλέπω αν κάνω σωστά έχεις βάλει άλλη ψύκτρα (Xigmatek). Υπήρχε θέμα με την stock (θερμοκρασία-θόρυβος) ή έτσι κάνεις γενικά? Να βρίσκει η Vengeance στο FM1 μου αν χρειάζεται αftermarket cooler? Με ενδιαφέρει ξέχασα και να μπορεί να μένει το PC πολύ ώρα ανοικτό (όταν λείπω για λίγο μη το ανοιγοκλείνω ή το βράδυ να κατεβάζω τίποτα, που είναι και στο δωμάτιο μου να μη με ενοχλεί) 4) Με τον Corsair Force Series 3 120GB δεν είχες κάποιο θέμα έτσι? Επειδή διαβάζω απο newegg δυσκολέυουν αρκετούς οι OCZ/corsair και επιφυλάσομαι ακόμα. Ή είναι θέμα σωστών ρυθμίσεων κτλ? Αξίζει λές για ~80-100e παραπάνω 64->128GB, μήπως βάλω εκεί τα samples (εκεί τα έχεις?) ή κάνα 2 παιχνίδια? Έχω και ένα 500GB εξωτερικό usb 2,5 inches Apacer για τα mp3/movies κτλ, που όμως αργεί τελευταία στο pc, δε ξέρω αν φταίει ότι δε παίρνει αρκέτο ρεύμα απο τη mobo μου τώρα ή κάτι φταίει κάτι απο τα windows xp (έχω βάλει μια "performance edition"). Με την νέα mobo δε πιστεύω να έχει θέμα (έχει και on/off charge) ώστε να έχω ssd (οs/samples) και εξωτερικό (αρχεία). Θα βάλω τα Win 7 Ultimate 64 με το καινούριο pc btw.. Οπότε σα συμπέρασμα, γενικά πιστεύετε ότι θα με καλύψει ο Α8 σαν επεξεργαστής για τα επόμενα χρόνια (με δεδομένο ότι η επόμενη γενιά Trinity θα θέλει FM2 socket) και για το multitasking (audio/multimedia) και αλλά και το gaming για τώρα χωρίς να βάλω την 6670, ώστε όταν στο μέλλον χρειαστεί (βάλω πχ 23" 1920x1080 / βγουν πιο απαιτητικά παιχνίδια / γλυκαθώ και θέλω ultra settings), να παω σε καλύτερη discrete? Εκτός απο όοοολα αυτά τα ωραία, δεν είναι οτι έχω αποφασίσει ακόμα σίγουρα , αν είναι κάποιος και πιστεύει αξίζει ότι πρέπει να πάω σε λύση Β(i3 2100-h67-discrete) με λίγα παραπάνω λεφτά ή C (i5/i7-z68gen3) με αρκετά παραπάνω, γνώμες ευπρόσδεκτες
sobi1984 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 1) ναι μεν εχω βαλει και εχω παιξει αλλα δεν εχω μετρησει fps για να ειμαι ειλικρινης. 2.κανονικα η μητρικη τις αναγνωριζει (βεβαια πρεπει να υποστιριζει τους συγκεκριμενους χρονισμους) 3,την εβαλα απο την πρωτη στιγμη για να μην χρειαστει μετα να το ψαχνω και για να ξεμπερδευω αν και πολλοι λενε οτι η συγκεκριμενη cpu ανηκει στην κατηγορια των ψυχρων cpu. 4.me ton ssd δεν αντιμετωπισα καποιο θεμα να σου πω την αληθεια μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι (αν και διαβασα μερικα χρησιμα tips που εχει μεσα αυτο το φορουμ )+οτι πολλοι λενε εδω οτι οσο περισσοτερη απλα δινεις σε εναν τετοιο σκληρο τοσο πιο καλα βγαζει την αποδοση του.(οποτε για μενα ναι ειναι μονοδρομος η αγορα ενος 120αρι αντι αυτου των 64gb) 5, αν καποια στιγμη στην βαρεσει βαζεις και μια καλη καρτα γραφικων (για τα παιχνιδια που ισως θες να παιζεισ) και εγω με αυτη την λογικη τον εβαλα μιας και δεν ηθελα να διαθεσω περαιτερω χρηματα για μια καρτα γραφικων απλα για να λεω πως αγορασ ενω στην ουσια το gaming αποτελει μονο το 5-10% της χρησησ που κανω στον υπολογιστη μου..ελπιζω να σε βοηθησα καπως...
Apwnos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Ναι βέβαια εννοείται ευχαριστώ πάρα πολύ, μόνο και μόνο για το χρόνο που ξόδεψες και κάθησες να απαντήσεις σε όλα το εκτιμώ ιδιαίτερα Τελικά έχω παραγγείλει το σύστημα Α απο νωρίς απόγευμα πριν δω το post, με μόνη διαφορά αυτή την ΑΤΧ μητρική. Ίσως έκανα και βλακεία γιατί με mATX, θα μπορούσα στο μέλλον να το μετέφερα όλο σε κάνα μΑΤΧ κουτί σε σαλόνι, αλλά εντάξει με τα συνεχή διλλήματα μπούχτησα πια και το πήρα Φανταστείτε μου την είχε βάρεσει σε μια φάση το πρωι για 2500k + p8z68-v/gen3 + 6850 έβγαινε 330e παραπάνω, και λέω δεν *beep* ας τα δώσω μια στο τόσο που παίρνω pc, τελικά ενώ τα είχα στο καλάθι πρόλαβε κάποιος άλλος πήρε τη τελευταία mobo λίγο πριν παραγγείλω! Αλήθεια είναι πάντως ότι δεν είχα απο πριν το gaming σαν προτεραιότητα (απλά τώρα έτυχε είδα και έπαιξα λίγο τα καινούρια ΒF3, MW3, Skyrim και είναι δύσκολο να αντισταθείς στο πειρασμό), είναι η αφορμή όμως μάλλον για κάποιους να σκεφτούν αναβάθμιση (ώστε να εκμεταλλευτούν και τα υπόλοιπα καλά της τελικά) θα δω πως θα πάει το σύστημα γενικά και θα ενημερώσω αν άξιζε η επιλογή, ελπίζω δε θα το μετανιώσω. Το πολύ αν δω και δε τρέχουν όπως θέλω και έχω φάει κόλλημα με τα games στα γεράματα που σημαίνει είμαι όντως gamer πάω που λέγαμε για gfx.. Αλλιώς ευχαριστώ το παιδί που παρείγγειλε με πρόλαβε και θα μου γλιτώσει τα επιπλέον λεφτά Τέλος ssd θα βάλω αργότερα σίγουρα (οπότε να πάω και για 120/128GB πιο αποφασιστικά), ώστε να μπορώ να ισχυρίζομαι τώρα ότι έφτιαξα budget PC τελικά όπως λέει και ο τίτλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα