Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To thread αυτο θα γινει πιο χρησιμο οταν θα εχουν βγει οι καρτες και θα μπορουμε να δουμε benchmarks χειροπιαστα,tests να τις δοκιμαζουμε σε παιχνιδια κτλ .Τωρα απλα ειναι ενα subthread για rumors ασχετα που ο Ailuros δινει καποια υπαρκτα στοιχεια απο τις επερχομενες gpu .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάντως οι αστειότητες για την πιο short lived hiend card που ακούσαμε όταν βγήκε η ΑΤΙ δεν φαίνεται να επαληθεύονται.

Ούτε η χαμηλή τιμή του 104.

Με κάθε επιφύλαξη

Και αναμένοντας

Να δούμε τι θα γίνει με την κυκλοφορία τους και το όποιο availability.

Οι υποθέσεις οι δικές μου που έγραφα 1 μήνα πριν, έχουν απο πίσω συγκεκριμένη λογική και τις στηρίζω.

Αν βγώ λάθος τότε, βγήκα λάθος, συζήτηση κάνουμε για το χόμπι μας, καποιος θα είναι σωστός και κάποιος λάθος.

Αυτά που προσωπικά έχω κάνει στα τελευταία μυνήματα είναι να αναφέρω τις πληροφορίες που έρχονται από πολλές πλευρές, και να σχολιάζω με βάση αυτές.

Στο thread πρέπει να αναγράφονται μόνο πληροφορίες από συγκεκριμένες πηγές;

Πρέπει να αναγράφονται μόνο οι "σωστές" πληροφορίες;

Να σε πληροφορήσω λοιπόν ότι αναγκαστήκανε πλέον οι πάντες (που δεν έχει ξαναγίνει) να υπογράψουν NDA που σημαίνει ότι όντως τα έχουν πάρει με τις διαρροές και προσπαθούνε τουλάχιστον να τις αποτρέψουν όσο μπορούν. Αν δεν το κάνανε θα σου είχα κρυπτογραφημένα αποτελέσματα μετροπρογραμμάτων ήδη και σχεδόν όλες τις τελικές πληροφορίες που θα εμφανιστούν επίσημα τον άλλο μήνα.

------------------------------------------------------

Οτιδήποτε υποτιθέμενο "GK107" εμφανίστηκε είναι καραμαιμού του κερατά.

Την τιμη του 104 την κοβω για 320-400 ευρω απο οτι εχω διαβασει εως τωρα και επιδοσεις κατω απο 7950. Ειδομεν ... :fear:

Για την τιμή δεν έχω ιδέα πως θα διαμορφωθεί τελικά. Ξέρω μόνο ότι η σχεδίαζαν $299 αν την κυκλοφορούσαν τον Φεβρουάριο. Για τις επιδόσεις ωστόσο κάτω από μια 7950 σημαίνει και κάτω από μια GTX580 και αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που διάβασες που σε κάνει να το πιστεύεις.

Η παραγωγή των κουτιών συσκευασίας ξεκίνησε; :whistle:

Αυτό θα ήταν πιο χρήσιμο, να δούμε τι γράφουν επάνω.

΄Οχι η παραγωγή των πυρήνων στην TSMC. Τώρα αν φτάνουν 4 εβδομάδες για αληθινό hard launch θα το δούμε. Kουτιά και σαχλαμάρες θέλουν ελάχιστο χρόνο. Ο μοναδικός πονοκέφαλος είναι να τροφοδοτήσει η NV έγκαιρα αρκετούς πυρήνες και τα υπόλοιπα θα τα έχουν έτοιμα οι κατασκευαστές. Engineering samples έχουν λάβει εδώ και βδομάδες για να προετοιμαστούν.

Το τι θα γράφουν τα κουτιά επάνω θα είναι μια πολύ μεγάλη έκπληξη που δεν θα την περίμενε κανείς.... :mrgreen:

***edit: http://vr-zone.com/articles/nvidia-kepler-power-circuitry-revealed-300w-tdp-/15011.html

Πάνω απ'τα μισά είναι πάλι βλακείες. Το μόνο σωστό είναι ότι επιβεβαιώσε έμμεσα το tape out χωρίς καν να το συνηδητοποιήσει. A1 silicon έχει άλλα καλώδια σύνδεσης και άλλη ψύκτρα και εντελώς διαφορετικά σε A2.

ailoure 8+6 pin τροφοδοσια θα εχει το 104 ? ετσι ακουγεται στα forum.

Αυτό βασίζεται σε πληροφορίες για ένα early engineering sample.

Στα δείγματα αυτά υπάρχει λογική να έχεις 6+8 ή ακόμα και 8+8

Για την μαζική παραγωγή δε νομίζω κανείς ως τώρα να περιμένει 6+8

Εκτός εάν συζητάμε για κάποιο 104 με απίθανο OC –δύσκολο!?

Από την άλλη είναι τόσο ρευστή η κατάσταση που λίγοι ξέρουν τη μορφή των reference boards – εάν αυτά είναι όντος σε παραγωγή.

Οι άλλες φήμες βασισμένες και στον Charlie είναι για το πρόγραμμα παραγωγής και τη δυνατότητα παραγωγής μεγάλης ποσότητας πυρήνων λόγο χρονοπρογραμματισμού των εργοστασίων. Νομίζω ότι ο Charile ακολουθεί ένα λογικό μεν υπεραπλουστευμένο μοντέλο MRP για τα συμπεράσματα του. Παρόλο που πολλές γραμμές παραγωγής στην Ελλάδα βασίζονται ακόμα στον εμπνευσμένο manager, αντίστοιχα εργοστάσια έχουν πολύ πιο περίπλοκα MRP.

Η ΑΤΙ έχω την εντύπωση ότι ότι κατασκευάζει το πουλάει και δεν έχει πολύ στοκ να κάθεται, αντιθέτως βρίσκεται οριακά σε παραγωγή-απόθεμα-απορρόφηση από την αγορά.

Με βάση αυτό θα συμμεριστώ τις ανησυχίες για soft launch ή τεσπα μικρή αρχή ποσότητα που υποθέτω θα σημαίνει και φουσκωμένες τιμές, βάση τιμολόγησης της nV ή και βάση απλών κανόνων της αγοράς.

Σε άλλα νέα κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι mobile 670 θα είναι όλες 40nm non kepler, ενώ και η LG για την ταμπλέτα της θα αποφύγει το nV SoC.

Σωστότατος ο tmjuju. Τα Tahiti engineering samples είχαν 8pin+8pin.

ailoure 8+6 pin τροφοδοσια θα εχει το 104 ? ετσι ακουγεται στα forum.

H κατανάλωση ρεύματος είναι στα επίπεδα PRO.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...