Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν είναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο μπορείς να κάνεις remote connection αρκεί να έχεις professional έκδοση windows. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το tightvnc το όποιο δουλεύει με server και client και είναι πολύ απλό. Αλλά αυτά είναι για να χρησιμοποιήσεις μέσα από μια συσκευή μια άλλη δικτυακά. Αλλά γιατί να θέλεις να χρησιμοποιήσεις μόνο την οθόνη του laptop και τίποτα άλλο; Σε ρωτάω για να δω τι θέλεις να κάνεις και αν μπορώ να σε βοηθήσω διαφορετικά.

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα συγγνωμη που γραφω εδω απλα να μην ανοιγω αλλο θεμα.....υπαρχει τροπος να συνδεσω λαπτοπ με σταθερο υπολογιστη και να χρησιμοποιησω το λαπτοπ μου ως πληκτρολογιο του υπολογιστη????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, PsychoPrince είπε

Καλησπερα συγγνωμη που γραφω εδω απλα να μην ανοιγω αλλο θεμα.....υπαρχει τροπος να συνδεσω λαπτοπ με σταθερο υπολογιστη και να χρησιμοποιησω το λαπτοπ μου ως πληκτρολογιο του υπολογιστη????

Τι εννοείς; Σαν απλό πληκτρολόγιο ή απομακρυσμένα;

Απομακρυσμένα γίνεται μέσω προγράμματος (πχ teamviewer), το κατεβάζετε και οι δύο, το τρέχετε, σου δίνω id/pass και συνδέεσε.

Αν μιλάς για χρήση ως απλό πληκτρολόγιο, τότε ακόμη και αν γίνεται δεν αξίζει να το ψάξεις. Παντού υπάρχουν περισσευούμενα πληκτρολόγια, κάποιος θα έχει να σου χαρίσει ένα αλλά ακόμη και αν δεν υπάρχει τότε μπορείς να αγοράσεις σε "αστείο" ποσό

https://www.skroutz.gr/c/68/keyboards.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Αν θες να  κανεις share το keyboard, mouse απο το ενα pc στο αλλο μεσο lan γινεται με διαφορα προγραματα οπως αυτο https://www.sharemouse.com/

Ψαξε για "share keyboard and mouse between two computers" στο google.

ειχα δοκιμάσει ενα αλλα στα games που ηθελα ειχε θέματα..αλλα για απλη χρήση ειναι καλο.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
13 ώρες πριν, sakaflias είπε

Μπορεί να πάρει ιντερνετ το laptop μου,

απο τον σταθερο μου που εχει σύνδεση enternet?

αν ναι πως γίνεται; 

Για να έχει Ethernet, σημαίνει ότι εκεί κοντά υπάρχει και πρίζα.

Γιατί δεν βάζεις ενα access point?

Δημοσ.
Στις 17/2/2023 στις 9:55 ΜΜ, sakaflias είπε

Μπορεί να πάρει ιντερνετ το laptop μου,

απο τον σταθερο μου που εχει σύνδεση enternet?

αν ναι πως γίνεται; 

Τι OS έχουν;

Δημοσ.
Στις 18/2/2023 στις 11:04 ΠΜ, manolis940 είπε

Για να έχει Ethernet, σημαίνει ότι εκεί κοντά υπάρχει και πρίζα.

Γιατί δεν βάζεις ενα access point?

Έβαλα ...αλλα το router-πριζα είναι μακριά (στον πανω όροφο)..

Στις 21/2/2023 στις 5:45 ΜΜ, άδικος είπε

Τι OS έχουν;

win 10  ..64bit

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, sakaflias είπε

Έβαλα ...αλλα το router-πριζα είναι μακριά (στον πανω όροφο)..

win 10  ..64bit

Με μπερδεύεις λιγάκι.

Λογικά στο σημείο που θες να στήσεις το laptop είναι πολύ κοντά στον σταθερό υπολογιστή αν αναλογιστεί κανείς ότι θέλεις να πάρεις internet από αυτόν. Δηλαδή κάτι σαν το παρακάτω διάγραμμα.

(1).jpg.0e0530ea96c5044a5d2312b35d33adda.jpg

Μπορείς αν θες να επεξεργαστείς το διάγραμμα εδώ: https://drive.google.com/file/d/1MRUXqccWQ8VgmnvXl7RjzPke1meGT3bG/view?usp=sharing

Edit: Καταλάθος πατήθηκε η αποθήκευσης

Αρχικά πρέπει να ξέρουμε λίγα πράγματα για το PC. Έχει δεύτερη πρίζα RJ45 (πιθανών όχι), Έχει wifi , τότε μπορείς να κάνεις hotspot απευθείας απ' τα windows https://prnt.sc/zMr_Q5h6W7Ib;,τίποτα απ' τα 2; Αν έχουν και τα 2 μηχανήματα Type-C και έτσι κάτι θα κάνεις.

Είτε όμως έχεις είτε δεν το έχεις το παραπάνω hardware και πρέπει να το αγοράσεις, προσπαθείς να κάνεις κάτι ανορθόδοξο, καθώς το PC θα πρέπει να είναι ανοικτό για να συνδεθείς. Οπότε πας με ένα access point που έχει τουλάχιστον 3 μπριζάκια RJ45 και φτιάχνεις το παρακάτω:

sakafliasinsomniaaccesspoint.jpg.ef282ef1f90a0b3cbc970be8dad0ba4a.jpg

Έτσι δεν σε νοιάζει η κατάσταση του Η/Υ και έχεις την επιλογή να συνδεθείς είτε ασύρματα είναι ενσύρματα. Βέβαια το Access point θα χρειαστεί ένα σετάρισμα και ίσως χρειαστείς να έχεις βασικές γνώσεις από δίκτυα υπολογιστών.

Επεξ/σία από manolis940

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...