La_MoRt Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Αν είναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο μπορείς να κάνεις remote connection αρκεί να έχεις professional έκδοση windows. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το tightvnc το όποιο δουλεύει με server και client και είναι πολύ απλό. Αλλά αυτά είναι για να χρησιμοποιήσεις μέσα από μια συσκευή μια άλλη δικτυακά. Αλλά γιατί να θέλεις να χρησιμοποιήσεις μόνο την οθόνη του laptop και τίποτα άλλο; Σε ρωτάω για να δω τι θέλεις να κάνεις και αν μπορώ να σε βοηθήσω διαφορετικά.
PsychoPrince Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα συγγνωμη που γραφω εδω απλα να μην ανοιγω αλλο θεμα.....υπαρχει τροπος να συνδεσω λαπτοπ με σταθερο υπολογιστη και να χρησιμοποιησω το λαπτοπ μου ως πληκτρολογιο του υπολογιστη????
nickol-us Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, PsychoPrince είπε Καλησπερα συγγνωμη που γραφω εδω απλα να μην ανοιγω αλλο θεμα.....υπαρχει τροπος να συνδεσω λαπτοπ με σταθερο υπολογιστη και να χρησιμοποιησω το λαπτοπ μου ως πληκτρολογιο του υπολογιστη???? Τι εννοείς; Σαν απλό πληκτρολόγιο ή απομακρυσμένα; Απομακρυσμένα γίνεται μέσω προγράμματος (πχ teamviewer), το κατεβάζετε και οι δύο, το τρέχετε, σου δίνω id/pass και συνδέεσε. Αν μιλάς για χρήση ως απλό πληκτρολόγιο, τότε ακόμη και αν γίνεται δεν αξίζει να το ψάξεις. Παντού υπάρχουν περισσευούμενα πληκτρολόγια, κάποιος θα έχει να σου χαρίσει ένα αλλά ακόμη και αν δεν υπάρχει τότε μπορείς να αγοράσεις σε "αστείο" ποσό https://www.skroutz.gr/c/68/keyboards.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από nickol-us
vagelis2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Αν θες να κανεις share το keyboard, mouse απο το ενα pc στο αλλο μεσο lan γινεται με διαφορα προγραματα οπως αυτο https://www.sharemouse.com/ Ψαξε για "share keyboard and mouse between two computers" στο google. ειχα δοκιμάσει ενα αλλα στα games που ηθελα ειχε θέματα..αλλα για απλη χρήση ειναι καλο.
sakaflias Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Μπορεί να πάρει ιντερνετ το laptop μου, απο τον σταθερο μου που εχει σύνδεση enternet? αν ναι πως γίνεται;
manolis940 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 13 ώρες πριν, sakaflias είπε Μπορεί να πάρει ιντερνετ το laptop μου, απο τον σταθερο μου που εχει σύνδεση enternet? αν ναι πως γίνεται; Για να έχει Ethernet, σημαίνει ότι εκεί κοντά υπάρχει και πρίζα. Γιατί δεν βάζεις ενα access point?
άδικος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Στις 17/2/2023 στις 9:55 ΜΜ, sakaflias είπε Μπορεί να πάρει ιντερνετ το laptop μου, απο τον σταθερο μου που εχει σύνδεση enternet? αν ναι πως γίνεται; Τι OS έχουν;
sakaflias Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Στις 18/2/2023 στις 11:04 ΠΜ, manolis940 είπε Για να έχει Ethernet, σημαίνει ότι εκεί κοντά υπάρχει και πρίζα. Γιατί δεν βάζεις ενα access point? Έβαλα ...αλλα το router-πριζα είναι μακριά (στον πανω όροφο).. Στις 21/2/2023 στις 5:45 ΜΜ, άδικος είπε Τι OS έχουν; win 10 ..64bit
manolis940 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, sakaflias είπε Έβαλα ...αλλα το router-πριζα είναι μακριά (στον πανω όροφο).. win 10 ..64bit Με μπερδεύεις λιγάκι. Λογικά στο σημείο που θες να στήσεις το laptop είναι πολύ κοντά στον σταθερό υπολογιστή αν αναλογιστεί κανείς ότι θέλεις να πάρεις internet από αυτόν. Δηλαδή κάτι σαν το παρακάτω διάγραμμα. Μπορείς αν θες να επεξεργαστείς το διάγραμμα εδώ: https://drive.google.com/file/d/1MRUXqccWQ8VgmnvXl7RjzPke1meGT3bG/view?usp=sharing Edit: Καταλάθος πατήθηκε η αποθήκευσης Αρχικά πρέπει να ξέρουμε λίγα πράγματα για το PC. Έχει δεύτερη πρίζα RJ45 (πιθανών όχι), Έχει wifi , τότε μπορείς να κάνεις hotspot απευθείας απ' τα windows https://prnt.sc/zMr_Q5h6W7Ib;,τίποτα απ' τα 2; Αν έχουν και τα 2 μηχανήματα Type-C και έτσι κάτι θα κάνεις. Είτε όμως έχεις είτε δεν το έχεις το παραπάνω hardware και πρέπει να το αγοράσεις, προσπαθείς να κάνεις κάτι ανορθόδοξο, καθώς το PC θα πρέπει να είναι ανοικτό για να συνδεθείς. Οπότε πας με ένα access point που έχει τουλάχιστον 3 μπριζάκια RJ45 και φτιάχνεις το παρακάτω: Έτσι δεν σε νοιάζει η κατάσταση του Η/Υ και έχεις την επιλογή να συνδεθείς είτε ασύρματα είναι ενσύρματα. Βέβαια το Access point θα χρειαστεί ένα σετάρισμα και ίσως χρειαστείς να έχεις βασικές γνώσεις από δίκτυα υπολογιστών. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από manolis940
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα