Προς το περιεχόμενο

Μειώνεται το μερίδιο αγοράς του iPhone στην Ευρώπη λόγω οικονομικής κρίσης


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την αντιπαλότητα συνέχεια μεταξύ χρηστών iPhone και άλλων λειτουργικών οποιος την ξεκινάει σημαίνει ότι τον πονάει ......και στην τελική ρε παιδιά δεν είναι ανάγκη να αλλαζετε κάθε χρόνο κινητο

δεν βοηθούν καθόλου στην οικονομία μας ! Άλλοι τα κονομανε και εσείς στην ανεργία !Βγάλτε απο την ντουλάπα σας τα παλιά nokia ericsson είναι πιο must .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 246
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επόμενο είναι να πέσουν οι πωλήσεις του, αφού στην Ευρώπη έρχεται με 100-150 ανατίμηση λόγω βλακείας.

Παλιότερα (προ android εποχής) αν θυμάμαι καλά, το ποσό αυτό ήταν πολύ μικρότερο και η διαφορά άξιζε τον κόπο αφού οι ανταγωνιστές βλέπαν το τότε iphone OS με το κυάλι και ας λένε πολλοί εδω μέσα το αντίθετο.

 

Προσωπικά εχω 3gs και αν και μπορώ εύκολα να αλλάξω σε πιο σύγχρονο andoid ή windows mobile και να προσαρμοστώ δε θέλω να αλλάξω και να προσαρμοστώ.

Ούτε να δώσω 400 θέλω για να αναβαθμιστώ σε 4gs οπότε μένω οπως είμαι.

Απλά κρατάω τη συσκευή χρόνια (αντικειμενικά περισσότερα απο ότι άλλες μη apple συσκευές) εφόσον με καλύπτει και αισθητικά και από πλευρά απόδοσης και τρώω ποπκορν διαβάζοντας ακόμα ενα apple lovers vs haters.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια διόρθωση να κάνω σε έναν φίλο ποιο πάνω, που είπε οτι ο αμερικάνικος στρατός χρησιμοποιεί iphone. Eχμμμ οχι κάνεις λάθος.

Army Picks Android to Power Its First Smartphone

 

Και μιας και χρησιμοποιούνται τέτοια επιχειρήματα, να πω με την σειρά μου οτι, οταν ο ο Πάπας, ο εκπρόσωπος του θεού στην Γή, ανάβει το μεγαλύτερο χριστουγενιάτικο δέντρο στον κόσμο χρησιμοποιόντας android tablet, τα λόγια είναι περιτά :-D [χιουμορ χαλαρώστε]

 

 

On topic,

ενδιαφέρον γεγονός είναι οτι στην ίδια έρευνα στην Γερμανία, όπου η κρίση δεν έχει ακουμπήσει όσο την υπόλοιπη Ευρώπη (το αντίθετο μάλιστα, μιας και βγάζουν λεφτά στην πλάτη μας) παρουσίαζεται πάλι πτώση του μεριδίου αγοράς της apple. Αρα κατα ένα μικρό (?) ποσοστό δεν φταίει μόνο η οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, αλλά και οτι πλέον υπάρχουν προτάσεις άλλων εταιριών που καλύπτουν περισσότερο κόσμο.

 

Καλα χριστούγεννα σε όλους.

 

 

 

Οσο για το είδος πολυτελείας, δεν θυμάμαι ποτέ η rolls royce (κλπ) να έβγαλε ποτέ διαφήμιση "πάρε 1 τώρα και έχεις και 1 δώρο"

 

best-buy-iphone-4-deal-xmas-saturday.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

wow, το kies δεν ειναι διαθέσιμο για mac ^_^

 

 

 

2r70fq1.png

 

 

 

 

Συμπληρωματικά στα παραπάνω, αν και έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν: http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=1848514

 

Worldwide Smartphone Sales to End Users by Operating System in 3Q11 (πίνακας 2) και φυσικά Worldwide Mobile Device Sales to End Users by Vendor in 3Q11 (πίνακας 1).

 

Δημιουργήθηκε σε κάποιον παραπάνω η απορία γιατί όλη αυτή η αντιπαλότητα...

 

Δεν έχει να κάνει με το δικαίωμα επιλογής προφανώς, έχει να κάνει με την επιβεβαίωση της επιλογής, την αναγνώρισή της, και την επιδοκιμασία της.

 

 

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν ή να γραφτούν καλύτερα περισσότερα, ο νοών νοείτω, αν πάλι επιμένετε, με βαριά καρδιά, μετά από την θερμή παράκλησή σας, θα έγραφα ένα σεντονάκι 5-6 σελίδες, έτσι απλά για να υπάρχει!!! :lol: :P

 

 

Και πάλι Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα και με το καλό και ο νέος χρόνος. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ντόρος γίνεται γιατί υπάρχουν φανατικοί οπαδοί οι οποίοι λένε άλλα αντί άλλων. Σε προκαλεί ο λόγος τους να αντιδράσεις. Η πλάκα είναι οτι οι περισσότεροι απο αυτούς δεν έχουν αντικειμενική άποψη. Απλά πήραν μια συσκευή είτε είναι android είναι ios και την υποστηρίζουν τυφλά για να δικαιολογήσουν την αγορά τους και τον εγωισμό τους.

 

Καλώ τους επόμενους που θα κάνουν κόντρα μεταξύ android και Ios να έχουν χρησιμοποιήσει και τα 2 για τουλάχιστον 1 χρόνο και μετά να μιλήσουν.

 

Για εμένα, (που ειχα iphone 3G για 2 χρόνια και τώρα έχω HTC Desire HD) ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά του το iphone. Για κανένα λόγο. Δεν πατε να μου λετε για σταθερότητες λειτουργικού και ιστορίες για αγρίους; Δεν ακουσα κανεναν να λεει ποτέ "εχω Adroid και κόλλησε". Ουτε καν το ταπεινότατο ZTE Blade της μάνας μου.

 

Μετά ακουω για Heavy Usage. Τι κάνεις δηλαδη; παιζεις angry birds? Το πιο Heavy usage που μπορείς να κάνεις είναι Multitasking μεταξύ 2 ή το πολυ 3 εφαρμογών. Ενα κινητό με τα μισά λεφτά απο το iphone το κάνει ΑΝΕΤΑ!

 

Ο σχεδιασμός είναι μπροστά στην Apple το παραδέχομαι, μου αρέσει σαν design πολύ το 4 αλλά η ποιότητα υλικών δεν είναι κάτι το εξωγήινο. To Desire HD που έχω είναι από αλουμίνιο κατα 90% και το υπολοιπο 10% πλαστικό μόνο και μόνο για να μην επηρεάζονται οι κεραίες.

 

Τέλος για να κλείσω, ιδεολογικά ΔΕΝ το δέχομαι να μου πουλάει ο κάθε βλάκας το iphone στην Ελλάδα με ισοτιμία ευρώ δολαρίου 1 προς 1. Το θεωρώ υποτιμητικό και προσβλητικό για την νοημοσύνη μου. Θα μου πεις δεν ειναι μονο στην apple αυτό το πράγμα. Ναι συμφωνώ, αλλά ειδικά με τα προιόντα της apple και αυτόν τον υποτιθέμενο αέρα χλιδής που πανε να περάσουν το εχουν ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ με τα καπέλα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπετε 10 σελίδες και βάλε όλοι μιλάτε για την apple. Αν αυτο δεν είναι επιτυχία της εταιρίας τότε τι είναι;

Epic comment. Βρε κοιτα που μιλανε για την apple ΟΛΟΙ, σε thread που αφορα την apple! Ακου πραγματα!

 

Αρα να μιλαμε για κυνηγι πεταλουδας σε apple threads απο δω και περα ε? Aλλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ψώνιο να αγοράζεις ένα κινητό με εξαιρετικό design και σταθερότατο software σε άψογη συνεργασία με το hardware..

 

Δηλαδή εγώ που αγοράζω ας πούμε ένα κινητό 600€ (550€ σφραγισμένο 4S 16gb βρίσκεις πανεύκολα από ιδιώτη) και την επόμενη χρονιά το πουλήσω 400€ κατ'ελάχιστη τιμή και πάρω πάλι με 550 το νεότερο μοντέλο χάνω 150€ το χρόνο..

 

 

Δηλαδή τα android που τώρα τα παίρνεις στα 400-450€ και σε ένα χρόνο πέφτουν στα 200 το maximum είναι καλύτερα ε;;Θα μου πείτε τώρα ότι δεν αλλάζετε κάθε χρόνο κινητό,αλλά και πάλι μεταπωλητικά το ίδιο θα βγει με πάνω από 300-350€ ζημία στα 2 χρόνια για μια αλλαγή κινητού..

 

Οι τιμές είναι ενδεικτικές αλλά αντικατοπτρίζουν τις μεταπωλητικές αξίες και χωρίς φυσικά να λάβω υπόψη τις υπερεπιδοτήσεις που δίνουν οι εταιρίες προκειμένου να προμηθευτείς από αυτούς iPhone..Συγκεκριμένα,έδωσα πέρυσι 160€ και πήρα iPhone 4 16gb τον Οκτώβριο και με ένα χρόνο δεσμευτικό συμβόλαιο..

 

Σήμερα,έχοντας το σε εξαιρετική κατάσταση και κομπλέ το δίνω άνετα σα ζεστό καρβέλι 400€ τουλάχιστον με δώρο θήκη..

 

Κλείνοντας και ελπιζω να μη σας κούρασα,ας πάψει πια αυτό το αντι-iphone στυλάκι μερικών,γιατί από προσωπική μου εμπειρία είδα άτoμα που τα έκραζαν τώρα να είναι περισσότερο κολλημένοι απο μένα με το iOS..Δεν είμαι fan-boy καμιάς εταιρείας,απλά το iPhone με καλύπτει σε heavy using και προς το παρόν δε σκέφτομαι να μεταβώ σε android,ούτε φυσικά το αποκλείω στο μέλλον μιας και με το ICS αρχίζει και ξεφεύγει επιτέλους από το beta testing και αναδύει ορισμένα ελκυστικά χαρακτηριστικά..

 

Αυτά και καλές γιορτές σε όλους:)

 

Απολυτα συμφωνος, το μονο που περιμενουμε ειναι το jailbreak του 4s :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα κάνω μια σούμα για όποιον βλέπει τώρα το θέμα και βαριέται να διαβάσει 15 σελίδες

 

Οι χρήστες iphone υποστηρίζουν:

1.Το iphone το χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ

2.Με το iphone είναι πιο εύκολο να βρεις δορυφόρο για τη NOVA

 

οι χρήστες Android απο την άλλη λένε:

1.Ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί Android

2.Με το Android είναι πιο εύκολο να βρεις δορυφόρο για τη NOVA

3.Oι χρήστες iphone δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο

4.Οι χρήστες iphone αφήνουν 100 ευρώ μπουρμπουαρ στα καφέ στο Κωλονάκι

5.Οι χρήστες iphone έχουν μπαμπά με Lada που ακόμα το χρωστάει

 

αν ξέχασα κάτι plz συμπληρώστε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να παραφράζεις για να έχεις να πεις κ εσύ κάτι είναι ένα τύπου Hobby τελικά εδώ μέσα..

Μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που αλλά διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν..

 

Καλά Χριστούγεννα παιδιά και καλά... backups.. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα σας πω μια πραγματική Ιστορία..

Έκανα σύνδεση Forthnet_Nova δεν είχα ιδέα από δορυφορικά η μόνη μου σχέση ήταν να βλέπω το πιάτο του γείτονα, αλλά γενικά τα χέρια μου πιάνουν..

Στο σχεδόν αντίο από το κατάστημα forthnet μου σκάνε το παραμύθι.. Θέλετε τεχνικό για την εγκατάσταση ? 70 ευρώ..

Εγώ κλασικός Ελληνας αντανακλαστικά κ μόνο χωρίς να το σκεφτώ είπα όχι θα το κάνω εγώ,,

Έρχομαι σπίτι, ήταν βραδάκι πλέον ανοίγω τα κουτιά 0 οδηγίες ένα σχεδιάγραμμα κακογραμμένο για τις βίδες και το πιάτο μόνο..

Τώρα ? Τι κάνουμε ? λέω internet εκεί θα τα βρω όλα.. Πράγματι βρίσκω τα βασικά, συνδέσεις, αλλά ανακαλύπτω ότι χωρίς αυτό το εργαλείο που λέγεται πεδιομετρο Δεν....

Σκέφτομαι θα τα ετοιμάσω όλα και θα πάω να βρω έναν τεχνικό να μου το ρυθμίσει μόνο και όσο κοστίσει.. δεν έχω άλλη λύση μιας και το πεδιομετρο δεν είναι πολυμετρο να το πάρεις με 10 ευρώ.. Αυτή ήταν και η τελική μου σκέψη-απόφαση.

 

Ξαφνικά τρώω μια φλασια και λέω iPhone ! δεν μπορεί οι Αμερικάνοι να μην το έχουν το θέμα ..

Μπαίνω στο iTunes ψάχνω και πραγματικά βρίσκω το Sat Finder.. κόστος 1.59 ? Με αυτό ολοκλήρωσα επιτυχώς και με σήμα 85% την εγκατάσταση του πιάτου μου.. Με αυτό αν θέλω μπορώ αύριο χωρίς να έχω κανέναν ανάγκη να το στρέψω σε άλλον δορυφόρο.. Αυτό είναι ένα κομμάτι αυτού που λέγεται iPhone..

Τώρα αν με ρωτήσετε τι επεξεργαστή έχει,θα σας απαντήσω ότι έχει κατώτερο από Atom όπως και όλες οι tablettes που έχουν 500-700 ευρώ κάνουν το 1/4 από τις δουλειές που κάνει ένα netbook των 250 ευρώ..

 

Αυτή είναι η Αγορά .. Θέλεις ? παίρνεις.. κανείς δεν σ'αναγκαζει για τίποτα.. Τώρα γιατί εσένα σ'αρεσουν τα χόρτα και εμένα τα παϊδάκια ειναι το περι ορεξεως.. και είναι απόλυτα λάθος να λες το δικό μου είναι καλυτερο γιατί αποδεικνυεις ότι είσαι και εσύ ένα ψώνιο σαν αυτά που αγοράζουν το iPhone στα 1000 ευρώ κλειδωμένο μόλις κυκλοφορήσει η περιμένουν στην ούρα όλη νύχτα για να είναι οι πρώτοι.. απλά εσύ δεν μπορείς.

 

Υ.γ το iPhone της κοπελιάς μου (3Gs λευκό ) το πήρα από αγγελία σε κατάσταση καινούριου 200 ευρώ...

Τώρα διαβασα ολο το threat. Το παραπάνω post είναι όλα τα λεφτά. Πριν 1-1.5 χρονο θα συμφωνούσα απόλυτα με το παραπάνω. Αυτή ακριβώς ήταν η δύναμή και η μαγεία του iphone. Παρα πολλές, ορισμένες απο τις οποίες πανέξυπνες εφαρμογές, για κάθε δουλεία, που πολλές φορές δε σου πήγαινέ καν στο μυαλό ότι μπορούσε να γίνει με ένα κινητό. Αντίστοιχες εφαρμογές για win mobile / android ήταν τοτε επιστημονική φαντασία. Εκπληκτικό πως συνδιαζονταν σενσορες, γραφικά κλπ για να πετύχεις κάτι, για το οποιο δε σχεδιάστηκε κανένα smartphone. Σημερα παίρνεις ένα μεταχειρισμενο blade των 80€ και κανείς ακριβώς το ιδιο.. Να μη μιλήσουμε για ποιοτικότερα android κινητά που το κάνουν Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Α.

Ο παναθηναικος φίλος στο εγραψε 10 φορές ότι το ιδιο κανείς με android, κάτι που καθυστα άκυρο το ποστ (που αποσκοπούσε να δειξει την ανωτερότητά του iphone ) αλλα προτίμησες 10 φορές να τσακωθείς, να σχολιασεις τα υπολοιπα, αλλα να μη πεις τίποτα γι αυτό.

Τι μαγεία να έχει το iphone, όταν σημερα το ποιο φτηνιαρικο κινητό κανει ακριβώς τα ιδία; Κάποια χειρότερα, και κάποια καλύτερα (ακόμα και τα ποιο φτηνιαρικα android κάνουν πράγματά καλύτερα )

Και πριν χαρακτηριστω android fan, απο όσους δε με ξερουν, εχω και το 3gs 2 χρονια τώρα.

 

android.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια δεν υποστιριζω το iPhone καθος νομιζω οτι ειναι υπερεκτιμημενο αλλα η αληθεια ειναι οτι ειναι πανεμορφο!!!

 

Αν ειχε πιο λογικη τιμη ( σε hardware νομιζω ειναι οκ ) θα σαρωνε αλλα στην Apple τους εχει φαει η απληστια.

 

Υ.Γ

Παρατηρησα οτι το iPhone εχει τρελη επιδοτηση χαρακτηρηστηκα στη voda το Sensation XE εχει 600 ευρω και σε ιδιο προγραμμα εχει 100 ευρω πιο πολυ δεν ξερω αν ειναι η κριση ή απλα ειναι θεμα promotion.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου τα παλικαρια τα εχουν τα λευτα τι σασ νοιαζει αν παιρνουν μηλοφωνο...ειναι ενα ψωνιο που το γουσταρουν...το οτι προσπαθουν να καλυψουν με αστεια επιχειρηματα βεβαια χασουσα 250 ευρο το λιγοτερο ειναι το ζουμι.πραφματικα υπαρχουν κινιτα με 250 ευρο και 300 που κανουν τα ιδια πραγματα.και καποια δεν ειναι κλειδομενα καποια εχοθν καποια βασικα software που θα επρεπε να εχουν ολα και καποια εχουν και βασικεσ θυρεσ που επρεπε να εχουν ολα...και μη συζυτατε για οθονεσ πια.δε μισω την εταιρια εφερε την επανασταση ναι...χαρη σε αυτη υπαρχουν 500 συσκευεσ τωρα αλλα δε γουσταρω να με περναει για μ@λ@κ@.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ειχε πιο λογικη τιμη ( σε hardware νομιζω ειναι οκ ) θα σαρωνε αλλα στην Apple τους εχει φαει η απληστια.

 

Ε, βέβαια, βλέπουμε όλοι πόσο λάθος είναι η τακτική της Apple. Χάλια πάνε οι πωλήσεις. Λίγο μυαλό να είχανε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να εχουμε ολοι iPhone.

Κοστιζει πολλα λεφτα, αλλα δεν ειναι ακριβο. Η τιμη του ειναι αυτη. Αν τα ποσοστα πωλησεων πεσουν τοσο ωστε η Apple κρινει να μειωθει η τιμη του, θα το κανει.

Δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης και δεν μπορουμε να παραπονιομαστε για υψηλη τιμη.

Καποιος μπορει να κανει τη δουλεια του και ακομα παραπανω πραγματα απο το iPhone ακομα και με ενα Ideos X5.

 

Επισης πολλοι ειναι αυτοι που λετε οτι καποιος δεν αξιοποιει τις δυνατοτητες του iPhone. Οσοι τα λετε αυτα εχετε iPhone; Ποιες δυνατοτητες ακριβως; Η συσκευη δεν εχει ουτε αναφορες παραδοσης! Δεν στελνει αρχεια με Bluetooth και γενικοτερα οι δυνατοτητες του και αυτα που κανει ειναι πολυ περιορισμενα. Η μαγια του ειναι οτι τα απλα καθημερινα πραγματα που κανει, τα κανει απλα, ευκολα και σταθερα. Απο εκει και περα υπαρχουν εξυπνες εφαρμογες που μπορουν να φανουν χρησιμες.

 

Ενα Android κινητο απο την αλλη εχει πολυ περισσοτερες δυνατοτητες και ειναι χαος. Τοσο που πρεπει να εισαι εμπειρος χρηστης. Τοτε θα μπορουσαμε να πουμε πως καποιος που παιρνει Android, το παιρνει για να μοστραρει ενα Smartphone, το οποιο του εχει κοστισει λιγα, αλλα παρολα αυτα δεν ξερει να το χρησιμοποιει.

 

Ας μην ειμαστε η νεα γενια οπου το Hotel California ειναι σατανικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...