Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα επειδη πρωτη φορα προκειται να ασχοληθω με τους καινουργιους sandy bridge απο θεμα ο c, θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

1. Τι πρεπει να απενεργοποιησω πρωτα απο τα bios για να γινει σωστα το overclocking??

2. Ποσο μπορει να φτασει περιπου το cpu με την στοκ ψυκτρα του?αργοτερα θα μπει μια Α70 αλλα προς το παρων θελω να δω ποσο φτανει με την στοκ.

Γενικα θελω να μου πειτε τα πρωτα βηματα που κανει καποιος οταν παρει αυτο το φοβερο cpu απο θεμα oc. Kαι οποιοσδηποτε απλος οδηγος αν εχετε διαθεσιμο,ειναι ευπροσδεκτος :)

Ξεχασα να αναφερω οτι μητρικη εχω την Asrock Z68 gen3/B3(134€ που εχει) και ραμ τις Dominator LP 1600mhz 4gb.

Δημοσ.

max 4.0ghz με στοκ...

Δηλαδή τπτ.

Στα 3300 δουλευει default και με το turbo στα 3600...

Αμα είναι για 400 στραγάλια παράτα το και μην κάνεις τπτ...

Δημοσ.

Δηλαδή τπτ.

Στα 3300 δουλευει default και με το turbo στα 3600...

Αμα είναι για 400 στραγάλια παράτα το και μην κάνεις τπτ...

Ε ενταξει,το ακουσαμε και αυτο.ασε το turbo απ'εξω.(το turbo δεν ειναι αυξηση της συχνοτητας του επεξεργαστη?κοινως Overclock?ασχετως που γινεται απο μονο του).

Με την stock ψυχτρα 700mhz overclock το λες λιγο?

Δημοσ.

βασικά εξαρτάται από πόσο ρεύμα θέλει η cpu σου για το overclock. Αν θεωρήσουμε ότι clockάρει σχετικά εύκολα, λογικά θα μπορείς να πιάσεις τα 4.0ghz-4.2ghz με 1.24-1.26vcore, οπότε δοκίμασέ το.

Τρέξε prime95 blend και δές με το RealTemp τις θερμοκρασίες σου. Αν είσαι κάτω από 70-75 βαθμούς περίπου, ακόμη και με την stock ψύκτρα θα είσαι μια χαρά. Αρκετός κόσμος πιάνει και μεγαλύτερες θερμοκρασίες, κοντά στα 85 και το θεωρεί ασφαλές. Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το δείς και να το τεστάρεις.

Εγώ θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις τουλάχιστον. Κάνε κλίκ την υπογραφή μου για το sandyclub του overclock.net όπου θα βρείς πάρα πολλά resources σχετικά με το overclocking του sandy σου.

ΥΓ. Μή σνομπάρεις τα 4.0ghz. Θα δείς αξιοσέβαστες διαφορές από τα stock settings.

Δημοσ.

Ο 2500κ σε στοκ settings τρεχει συνηθως στα 3400Mhz. Το turbo core Με τους 4 πυρηνες σε λειτουργια σε ανεβαζει 100mhz.

Στα 3600 εισαι με 2 πυρηνες που δεν συμβαινει συχνα, καθως εχει την ταση να μοιραζει τη δουλεια και στους 4 ακομα και οταν δεν το εχει αναγκη.

Και 3700 με εναν, που πρακτικα δεν συμβαινει ποτε.

Οποιος θελει φυσικα μπορει να ορισει αναλογες τιμες turbo core για καθε περιπτωση. Εγω αντι να το απενεργοποιησω το εβαλα να δινει την ιδια τιμη σε ολες τις περιπτωσεις. Αυτο γιατι οταν το απενεργοποιησα παρατηρησα οτι δεν μου εριχνε τη συχνοτητα στα 1600MHz οταν δεν δουλευει καθολου. Δεν υπαρχει λογος να το ταλαιπωρω ετσι.

Το vcore default ποσο ειναι? Αν βαλει καποιος καλυτερη ψυκτρα μπορει να πετυχει καλυτερη συχνοτητα χωρις να ανεβασει vcore η ειναι ασχετα μεταξυ τους? Γιατι θα προτιμουσα να μην το πειραξω καθολου το voltage αν μπορω να το αποφυγω

Δημοσ.

@Bspus δεν κατάλαβα χριστό απο το πόστ σου :confused:

χαχα. ΟΚ ισως να μην εχω το χαρισμα του λογου αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως δεν ειναι σαφες... τουλαχιστον σε καποιον που ηδη εχει 2500κ και εχει δει τα settings στο BIOS.

Λοιπον.

Ο 2500κ εχει ονομαστικη συχνοτητα 3300Mhz. Τα 4 settings turbo core ειναι:

4 cores : 3400Mhz

3 cores : 3500

2 cores : 3600

1 core : 3700

απο αυτο προκυπτει οτι σε κανονικες συνθηκες ο 2500(κ η μη) τρεχει στα 3400mhz. Και μπορω να το επιβεβαιωσω οτι συμβαινει πρακτικα. Για να φτασει στα 3600Mhz πρεπει ουσιαστικα να απενεργοποιηθουν οι 2 πηρυνες. Αυτο δυσκολα συμβαινει μονο του γιατι ακομα και single thread εφαρμογη να τρεχεις τα windows εχουν την ταση να μοιραζουν το thread διαδοχικα καθε φορα σε διαφορετικο πηρυνα με αποτελεσμα το thread να δουλευει σε καθε πηρυνα το 1/4 του χρονου αντι για τον 1 ολη την ωρα. Η τουλαχιστον ετσι ειχα διαβασει σε ενα αρθρο που δεν μπορω να βρω τωρα.

Στα BIOS settings μπορεις να ορισεις τιμη συχνοτητας για καθε περιπτωση turbo core και για την default. Οποτε μπορεις να ορισεις πχ στα 4 cores 3800mhz, 2 cores 4000mhz κλπ. Εγω το εχω βαλει να ειναι η ιδια τιμη παντου.

Οπως και οι παλιοτεροι επεξεργαστες, οταν δεν εχουν πολυ φορτο (πχ desktop εργασιες) ριχνουν μονοι τους αρκετα τον πολλαπλασιαστη, στη συγκεκριμενη περιπτωση παει στα 1600Mhz και γκαζωνουν αμεσως μολις χρειαστει.

Ο λογος που δεν απενεργοποιω το turbo core ειναι οτι παρατηρησα με το cpu-z οτι οταν το εκανα αυτο ο επεξεργαστης δουλευε συνεχως στη συχνοτητα που ειχα ορισει, ακομα και οταν το συστημα ηταν idle.

Ελπιζω τωρα να ειναι πιο κατανοητα ^_^

Δημοσ.

Ναι τωρα καταλαβα τι εννοεις απλως δεν υπαρχει λογος να χρησιμοποιηθει το Turbo. Μπορεις να σεταρεις μονος την συχνοτητα και το ρευμα και ειναι και καλυτερη λυση. Δν μπορω να τα εξηγησω απο το κινητο οταν παω σπιτι τα υπολοιπα

android.png

Δημοσ.

Σε αυτό εδώ το τέστ, μπορείς να δείς ότι ένας 4πύρηνος sandy χρειάζεται μόνο 4.0ghz-4.2ghz για να πιάσει τα min. framerates (και να εξαφανίσει οποιοδήποτε τυχόν bottleneck) σε δύο τερατάκια 580 GTX SLI.

Link

Οπότε εγώ θα έλεγα και με stock ψύξη να δοκιμάσεις τα 4.0ghz, δεν χάνεις τίποτε, αλλά και τα stock με single card, δεν θα σε περιορίζουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...