sangelos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Χαιρετω ολους τους φιλους του Insomnia. Μετα από 5 περιπου χρονια θελω να στησω έναν υπολογιστη (χωρις οθονη) που θα χρησιμοποιειται κυριως για παιχνιδια, ιντερνετ και ταινιες. Η αγορα μπορει να γινει αποκλειστικα από το Πλαισιο, οποτε παρακαλω οι οποιες προτασεις σας, να είναι από τα διαθεσιμα ειδη του συγκεκριμενου καταστηματος. Θα ηθελα το χτησιμο του pc να στηριχτει στα εξης : CPU: Intel Core i7 2600K MB: Μαλλον με Z68 chipset SSD: 120GB HDD: 1TB GPU: ? RAM: 16GB Case: CoolerMaster CM 690 II Advanced (δεκτές κι άλλες προτασεις) Ψυκτρα: ? PSU: Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650W 80+ Bronze Certified Δε με ενδιαφερει το O/C. Πληκτρολογιο/mouse δε μου ειναι απαραιτητα. Το budget το υπολογιζω γυρω στα €1200 - €1300 Ευχαριστω για το χρονο σας!
VasPolys Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Τι οθονη εχεις?Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που θελεις απο το Πλαισιο μονο?Μπορεις να κανεις ολα αυτα που λες και με λιγοτερα χρηματα...Γιατι 16gb ram?Υπαρχει καποιο προγραμμα που χρησιμοποιεις και θα χρειαστεις τοση ram?
sangelos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστω για το αμεσο ενδιαφερον! Οθονη εχω την Dell 2311. Τα 16GB της RAM ενδεχομενως να ειναι υπερβολη, απλα μου φανηκαν σχετικα φθηνες πια. Δεν προκειται παντως να τρεξω απαιτητικα προγραμματα. Δυστυχως ή ευτυχως η αγορα μπορει να γινει μονο απο το πλαισιο.
sangelos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 και το πλαισιο?γιατι πρεπει απο εκει? Long story! Ουτε εγω ειμαι fan του συγκεκριμενου καταστηματος.
VasPolys Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Αρα πρεπει απο εκει και μονο εκει δλδ...Αυτο ηθελα να μαθω. Για τις μνημες εχεις δικιο ειναι φθηνες αυτη την εποχη λογω του οτι οι δισκοι ειναι στον θεο (με λιγα λογια!). Η μητρικη ειναι gen3 με pci-e 3.0 το οποιο σημαινει οτι αν ποτε χρειαστεις αναβαθμιση και βαλεις τους ivy bridge + μια καρτα γραφικων pci-e 3.0 θα μπορεις να γλιτωσεις το κοστος της μητρικης. Σκληρο δισκο δεν εβαλα ειναι πολλα τα λεφτα για να παρεις 1tb σκληρο και ειναι κριμα...Βολεψου με τον ssd και οταν με το καλο πεσουν οι τιμες παιρνεις εναν...Αλλιως βαλε εναν τωρα και ξεπερνας για λιγο το budget αλλιως μπορεις να αλλαξεις την καρτα γραφικων με την hd6970 και παλι ξεπερνας το budget αλλα αξιζει τον κοπο να τα δωσεις γιατι ειναι ανωτερη καρτα απο την 560ti. Edit: με αυτα τα πραγματα καλο θα ηταν να σε ενδιαφερει και λιγο το oc...!Ειναι κριμα να μην το πειραξεις λιγο .Σε γενικες γραμμες ειναι λιγο overkill ολο το μηχανημα μπορεις να πεσεις λιγο στα χρηματα και να κανεις την δουλεια σου αν θελεις πες μου να το κοιταξω!
pano Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Τα 1208 ευρώ είναι με μια μητρική Υ.Γ Ούτε i7 χρειάζεσαι,ούτε 16gb ram,και για τον σκληρό δίσκο ότι σου είπε ο VasPolys,δηλαδή αν δεν επείγει περιμένεις.
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δες κ εδώ δεν τα έχω βάλει όλα απλά κάπως έτσι θα είναι το επόμενο δικό μου.. Βασικό για εμένα η καλή ψύξη και κυρίως του z68 που ζεσταίνετε αρκετά..
sangelos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Αρα πρεπει απο εκει και μονο εκει δλδ...Αυτο ηθελα να μαθω. Για τις μνημες εχεις δικιο ειναι φθηνες αυτη την εποχη λογω του οτι οι δισκοι ειναι στον θεο (με λιγα λογια!). Η μητρικη ειναι gen3 με pci-e 3.0 το οποιο σημαινει οτι αν ποτε χρειαστεις αναβαθμιση και βαλεις τους ivy bridge + μια καρτα γραφικων pci-e 3.0 θα μπορεις να γλιτωσεις το κοστος της μητρικης. Σκληρο δισκο δεν εβαλα ειναι πολλα τα λεφτα για να παρεις 1tb σκληρο και ειναι κριμα...Βολεψου με τον ssd και οταν με το καλο πεσουν οι τιμες παιρνεις εναν...Αλλιως βαλε εναν τωρα και ξεπερνας για λιγο το budget αλλιως μπορεις να αλλαξεις την καρτα γραφικων με την hd6970 και παλι ξεπερνας το budget αλλα αξιζει τον κοπο να τα δωσεις γιατι ειναι ανωτερη καρτα απο την 560ti. Edit: με αυτα τα πραγματα καλο θα ηταν να σε ενδιαφερει και λιγο το oc...!Ειναι κριμα να μην το πειραξεις λιγο .Σε γενικες γραμμες ειναι λιγο overkill ολο το μηχανημα μπορεις να πεσεις λιγο στα χρηματα και να κανεις την δουλεια σου αν θελεις πες μου να το κοιταξω! Νομιζω ειναι αρκετα τα χρηματα για MB! Μπορει μελλοντικα αν χρειαστει να κανω λιγο O/C, παντως στη παρουσα φαση δε νομιζω να μου χρειαζεται. Γι σκληρο δισκο συμφωνω ειναι κοροιδια αυτη την εποχη, οποτε ισως δεν αγορασω τωρα. Εννοειται οτι θα με ενδιεφερε να βγει και λιγο φθηνοτερα. Το budget που εδωσα ειναι το μεγιστο δυνατο. Δες κ εδώ δεν τα έχω βάλει όλα απλά κάπως έτσι θα είναι το επόμενο δικό μου.. Βασικό για εμένα η καλή ψύξη και κυρίως του z68 που ζεσταίνετε αρκετά.. Ευχαριστω για την προταση σου! Πιστευεις οτι αξιζει η διαφορα χρηματων αναμεσα στον 2600 και τον 2700; Για να ειμαι ειλικρινης θεωρω οτι μια χαρα θα ημουν και με τον 2500, αλλα οπως προειπα, εχω τοσο καιρο να κανω αναβαθμιση οποτε θα ηθελα και ο επεξεργαστης να αντεξει οσο γινεται στο χρονο. Τα 1208 ευρώ είναι με μια μητρική Υ.Γ Ούτε i7 χρειάζεσαι,ούτε 16gb ram,και για τον σκληρό δίσκο ότι σου είπε ο VasPolys,δηλαδή αν δεν επείγει περιμένεις. Thanks Πανο! Μελεταω και την εναλλακτικη σου
Δεινόσαυρος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστω για την προταση σου! Πιστευεις οτι αξιζει η διαφορα χρηματων αναμεσα στον 2600 και τον 2700; Για να ειμαι ειλικρινης θεωρω οτι μια χαρα θα ημουν και με τον 2500, αλλα οπως προειπα, εχω τοσο καιρο να κανω αναβαθμιση οποτε θα ηθελα και ο επεξεργαστης να αντεξει οσο γινεται στο χρονο. Μπορείς να γράψεις λίγο την τωρινή σου σύνθεση αναλυτικά? Το ρωτάω γιατί πέρα από τις απόλυτες επιδόσεις υπάρχει και το feeling της αλλαγής. Άλλο είναι να πηγαίνεις από κάποιον quad στον i5, i7 και άλλο από κάποιον celeron κτλ.
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ είδες έχω τον 2500Κ κ το μόνο που έχω κάνει είναι να χρονίσω τις μνήμες στα 1600 όπως λες και εσύ είναι αρκετός και έχει και καλή idle θερμοκρασία, ξέχασα να σου γράψω ότι έχω πάρει την ψήκτρα της Intel που την θεωρώ εξαιρετική.. Από εκεί και πέρα είναι υποκειμενικό επειδή είπες i7 έκανα αυτή την πρόταση για να μην έχεις κ το σαράκι όπως σου έγραψα σημαντικό κριτήριο για εμένα είναι οι idle θερμοκρασίες και μετά ο θόρυβος οι επιδώσεις είναι εξασφαλισμένες για μια 3ετια.. XTS 100H
sangelos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μπορείς να γράψεις λίγο την τωρινή σου σύνθεση αναλυτικά? Το ρωτάω γιατί πέρα από τις απόλυτες επιδόσεις υπάρχει και το feeling της αλλαγής. Άλλο είναι να πηγαίνεις από κάποιον quad στον i5, i7 και άλλο από κάποιον celeron κτλ. Ναι δεν διαφωνω! Λοιπον τα βασικα parts του pc που εχω τωρα ειναι τα εξης: CPU: Intel Core 2 Duo E6750 MB: Intel Dp31gr RAM: 2GB DDR2 GPU: ATI 5770 HDD: 1x300GB seagate & 1x500GB Seagate
Δεινόσαυρος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Ναι δεν διαφωνω! Λοιπον τα βασικα parts του pc που εχω τωρα ειναι τα εξης: CPU: Intel Core 2 Duo E6750 MB: Intel Dp31gr RAM: 2GB DDR2 GPU: ATI 5770 HDD: 1x300GB seagate & 1x500GB Seagate Αν το αντέχει η τσέπη σου πάρε τον i7 κιας μη σου χρειαστεί ποτέ η (λίγη) επιπλέον δύναμη. Αν μάλιστα δεν πάρεις τον K (αφού δεν σε ενδιαφέρει το o/c) και πάρεις τον απλό γλιτώνεις κάνα 40αρι, 50αρι αυρώ που είτε μπορούν να πάνε σε καλύτερη κάρτα γραφικών, είτε να μείνουν στην τσέπη.
sangelos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Αυτά απο μένα Ευχαριστω Karmen! Απο οτι καταλαβαινω προτεινεις τον 2500K με υδροψυξη για λιγο O/C σωστα; Σε συγκριση με τον 2600Κ και μια πιο φθηνη λυση στην ψυκτρα, θα συμφωνουσες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα