Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. επειδη ελεγα να φτιαξω ασυρματο δικτυο μεσα στο σπιτι, ηθελα να ρωτησω κατα ποσο ειναι ασφαλες για τα βρεφη. Παρακαλω οποιος απαντηση να ειναι σιγουρος για οτι λεει γιατι με τη υγεια (και ειδικα των μωρων) δεν παιζουμε.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά εάν είχα μωρό δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να το σκεφτώ για ασύρματο δίκτυο. Σίγουρα πολλοί θα πουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά απο τη στιγμή που μιλάμε για μωρό, όχι μόνο ασύρματο δίκτυο δεν θα έβαζα...ούτε ασύρματο τηλέφωνο.

Δημοσ.

Πώς θα είμαστε εμείς σίγουροι, όταν δεν έχουν ακόμη αποφανθεί οι ειδικοί;

Όπως και να έχει, αν έχεις τρόπο, απόφυγε το ασύρματο. Παλιότερα δεν είχα την δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης και δούλευα ασύρματα. Με το που μου δόθηκε η ευκαιρία, κατήργησα το ασύρματο δίκτυο, κατήργησα και το ασύρματο τηλέφωνο και έχω το μοναδικό ανοιχτό κινητό του σπιτιού σε όσο γίνεται πιο απομακρυσμένο σημείο.

Δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρουμε, αν υπάρχουν άλλες λύσεις.

Δημοσ.

θεωρητικα δεν υπαρχει προβλημα

αλλα τι ειδους δικτυο θες να στησεις?

ποσα ap/clients?

γιατι αν εχεις απλα ενα ρουτερ σε μια γωνια του σπιτιου και εκει κοντα εχεις και το λαπτοπ πχ τοτε δεν θα χεις προβλημα

αλλα αν γεμισεις ολο το σπιτι acces points και repeaters ,δεν ειναι και οτι καλυτερο.

(δε φανταζομαι να καπνιζεις μπροστα στο μωρο ε? :P)

Δημοσ.

Δεν υπαρχει στανταρντ απαντηση μιας και δεν εχει αποδειχτει τπτ ακομη. Ισως ομως ειναι και νωρις επειδη τις επιπτωσεις μπορει να τις δεις σε καμια 30 χρονια. Κανεις δε ξερει.

Αρα μονο απο προσωπικης αποψης-κρισης μπορεις να παρεις απαντηση.

Για μενα οχι, δεν ειναι καλη. Ουτε τη σκεψη δε θα εκανα μαλλον, αν ειχα μωρο στο χωρο.

Δημοσ.

Προσωπικα δεν θεωρω οτι πρεπει να μπει ασυρματο δικτιο στο σπιτι,αφου ειναι πλασματα πολυ ευαισθητα και η ακτινοβολια,οποιου ειδους,μπορει να ειναι επικινδυνη.

η στην καλυτερη,μπορει να τα ενοχλει πχ με πονοκεφαλους η κατι τετοιο..

Αποφυγε το οσο μπορεις..

android.png

Δημοσ.

Υπάρχει η λύση της εκμετάλλευσης του δικτύου ρεύματος. Μπορείς να βρεις συσκευές που λειτουργούν ως ταίρι. Βάζεις το ένα ταίρι δίπλα στο router, το βάζεις στην πρίζα και κουμπώνεις πάνω του καλώδιο δικτύου. Το άλλο ταίρι, το βάζεις σε όποια άλλη πρίζα ρεύματος θέλεις, και το καλώδιο δικτύου που υπάρχει πάνω του, το βάζεις στο pc/laptop σου... Έτσι έχεις απομακρυσμένο δίκτυο χωρίς ακτινοβολία.

Δημοσ.

Γενικα ειμαι της αποψεως πως οπου μπορεις να τραβηξεις καλωδιο, καντο, ανεξαρτητα με το αν υπαρχουν βρεφη, ηλικιωμενοι ή αλλες ευπαθεις κοινωνικες ομαδες εκει γυρω.

Δημοσ.

(δε φανταζομαι να καπνιζεις μπροστα στο μωρο ε? :P)

χαχα οχι ρε συ. Αλλωστε τοχω κοψει απο περσυ.

Υπάρχει η λύση της εκμετάλλευσης του δικτύου ρεύματος. Μπορείς να βρεις συσκευές που λειτουργούν ως ταίρι. Βάζεις το ένα ταίρι δίπλα στο router, το βάζεις στην πρίζα και κουμπώνεις πάνω του καλώδιο δικτύου. Το άλλο ταίρι, το βάζεις σε όποια άλλη πρίζα ρεύματος θέλεις, και το καλώδιο δικτύου που υπάρχει πάνω του, το βάζεις στο pc/laptop σου... Έτσι έχεις απομακρυσμένο δίκτυο χωρίς ακτινοβολία.

Φιλε μυο με ενδιαφερει παρα πολυ αυτο που ειπες... ξερεις τι υλικα χρειαζομαι και κοστος;

Δημοσ.

ψάχνεις να βρέις συσκευές powerline.....αρκετά καλή λύση ...Γλύτώνεις την εξασθένηση σήματος του wifi...και έιναι μία άμεση λύση...απλά πρίν προβείς σε αγορά κοίτα από κανενα γνωστό αν υπάρχει ένα ζευγάρι να τα δοκιμάσεις, να δεις αν σου καλύπτουν τις ανάγκες σου!

Δημοσ.

Kαλα ας σημειωσουμε οτι με τα powerline ενδεχεται να εχει σημαντικα προβληματα σταθεροτητας/ταχυτητας κλπ. Γενικα ειναι λυση αλλα οχι ενδεδειγμενη, ισως ναναι και η τελευταια λυση πριν το wifi.

Hamurabi ενδιαφερεσαι να εχεις δικτυο σε συγκεκριμενα σημεια του σπιτιου η θες να καλυπτεται καθε σημειο μεχρι και η τουαλετα με wifi? Γιατι αν αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να καλυφθουν 2-3 σημεια με δικτυο ειναι κριμα να γεμισεις τους τοπους με ακτινοβολια. Απλα τραβας καλωδιο μεσα απτους τοιχους, πχ απτα καναλια των καλωδιων της τηλεορασης.

Η ερωτηση σου περι επιπτωσεων δεν εχει απαντηθει απο επιστημονες επαρκως. Το σιγουρο ειναι πως η μη ιονιζουσα ακτινοβολια εχει αρνητικες επιπτωσεις στον ανθρωπινο οργανισμο, αυτο που δεν ξερουμε ειναι αν η ισχυς ενος τυπικου wifi εχει αξιοσημειωτη η οχι επικινδυνοτητα. Επειδη στο χωριο λενε οτι οπου υπαρχει καπνος, υπαρχει και φωτια, εγω θα ημουν αρκετα προβληματισμενος για μια κινηση να γεμισω το σπιτι με ap.

Aν δεν συνετρεχει σοβαρος λογος να εχεις ανοιχτο wifi μεσα στο σπιτι, καλα ειναι να το αποφυγεις θα ελεγα εγω.

Δημοσ.

MiDI_Miliz, αυτο ακριβως λεω και εγω,να ΜΗΝ βαλω wifi.

Βασικα το μονο που θελω ειναι να εχω ιντερνετ στο δωματιο που εχω το πισι και το ρουτερ

και μετα ναχω ιντερνετ και στο σαλονι που θαχω media player συνδεδεμενο με 55''LED tv.

Eπειδη ομως αφενος δε θελω ασυρματο ιντερνετ τελικα λογου μωρου και επισης δε θελω ουτε και καλωδια να κρεμονται, αποφασισα να παω στη λυση του home plug.

Αν βαλω Home plug δεν ενδιαφερομαι για ταχυτηταρες γιατι το μονο που θα θελα ειναι απλα να μοιρασω ιντερνετ για σερφαρισμα, τιποτα παραπανω.

ερωτηση!!!

Υπαρχουν home plug 200αρια και 500αρια. ΑΝ παρω 500αρι θαχω προφανως καλυτερη ταχυτητα ετσι;

Δημοσ.

Zούμε μέσα σε μια θάλασσα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας...

Επειδή και οι μπρίζες έχουν "θέμα" καλό είναι να προσέξεις οτι έχει σχέση με ακτινοβολίες και μικρό παιδί. Σίγουρα υπάρχει "μερική; υπερβολή" αλλά εφόσον όλοι ψάχνονται...

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/electromagnetic_dangers.html

Δημοσ.

Εκει που θα μπει το ρουτερ εχεις μπριζα τηλεορασης κοντα?

Υποθετω οτι το ρουτερ θα το βαλεις κοντα σε τηλεφωνικη μπριζα και κοντα στο pc. Αρα το κρισιμο ερωτημα ειναι αν εκει τριγυρω υπαρχει outlet τηλεορασης.

Η ουσια ειναι να ενωσεις το ρουτερ απευθειας με το media player και απευθειας με το pc σου και ξεμπερδεψες. Δυο καλωδια cat5 δηλαδη.

Αν λοιπον υπαρχει σημειο τηλεορασης εκει κοντα που θα βαλεις το ρουτερ τοτε μπορεις να τραβηξεις μεσω των καναλιων πυο εχει ο τοιχος καλωδιο cat5 προς την 55ρα τηλεοραση σου για το media player. Δηλαδη απο το ιδιο καναλι θα βγαινουν 2 καλωδια. Ενα της κεραιας και ενα του δικτυου. Αυτη ειναι η σωστη δουλεια. Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα, ιδιαιτερα το power plugs.

Επειδη αποτι εχω καταλαβει ανακαινιζεις σπιτι, συμβουλεψου τον ηλεκτρολογο σου. Αν δεν βαριεται να σου περασει τα καλωδια θα σου εξηγησει την ενδεδειγμενη λυση. Αν βαριεται, θα κανει τον κινεζο, αλλα πεστου εσυ πως και τι θα γινει!

Δημοσ.

Βασικα παω να μεινω σε αλλο σπιτι και δε κανω καμια ιδιαιτερη ανακαινηση. απλα καποιες λεπτομεριες θελω να τις φερω στα μετρα μου. Ερωτηση.... για να μου περασει το καλωδιο δικτυου στο καναλι που ειναι και το καλωδιο της κεραιας τηλεορασης δεν πρεπει να σκαφτει ο τοιχος; αρα σκαψιμο-στοκαρισμα-βαψιμο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...