Rabican Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπερα. Το μηχανακι ειναι 7 Ultimate x86. Εχω παρατηρησει τον τελευταιο καιρο τρελλα σκαλωματα σε φορτωση σελιδων. πχ www.sport24.gr, www.contra.gr ακομη και το insomnia.gr. Το κανει με 3 διαφορετικους browsers (IE, Chrome, FF) και το κανει χωρις συγκεκριμενο time pattern. Καποια στιγμη εκει που εχω ανοιξει το sport24.gr παταω να μπω στην κεντρικη σελιδα και ο browser κολλαει στο sending request. Στην αρχη σκεφτηκα μηπως φταιει κανας DNS, οποτε αλλαξα DNS και αντι του ΟΤΕ εβαλα και αλλους. Μετα σκεφτηκα μηπως εφταιγε το DynDNS updater το οποιο περναει δικους του DNS στο pc. τους ξηλωσα κι αυτους, τιποτα. Εκανα clear την cache και στους 3 browser τα ιδια. Εψαξα το pc με spybot και malwarebytes, τιποτα (μονο το spybot βρηκε 4 υποπτα cookies, οχι κατι σοβαρο). Εχω παρατηρησει οτι πολλες φορες οταν σκαλωνει και δεν μπορει να ανοιξει σελιδες τρωει τη φρικη με κατι διαφημισοbanner. Δε θυμαμαι ακριβως τα ονοματα τους, αλλα ειναι κατι τυπου ad.yieldmanager.com και τετοια. Κλασσικα ad banner που παιζουν σε site. εντωμεταξυ την ιδια ωρα που δεν μπορει να "φερει" τις σελιδες, τις ιδιες διευθυνσεις τις κανει ping κανονικα με το ονομα τους (δηλαδη δε μου κανει για DNS το θεμα). Εχετε κανενα αλλο ψαχτηρι για ιους και τετοια να το σκαναρω; η καμμια ιδεα τι μπορει να του φταιει... δινοντας netstat παντως βλεπω αρκετα connections.... Ευχαριστω
isay Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Για να δεις αν το πρόβλημα ειναι στα windows ή στον router/σύνδεση, κατέβασε και ψήσε ένα linux live dvd (mint, fedora, κλπ) και κάνε boot απο εκεί. Κάνε browsing αρκετή ώρα, και αν εχεις τα ίδια προβλήματα τοτε τα windows σου δεν εχουν κανενα πρόβλημα. Αν ΔΕΝ εχεις τα ίδια προβλήματα: Τι πρόσθετα/addons τρέχεις στους browsers; Κάποια συγκεκριμένα για απόκρυψη διαφημίσεων; Επίσης ποιο antivirus/firewall τρέχεις;
Rabican Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 μαλλον ειναι στο router το προβλημα αλλα δεν μπορω να εντοπισω που ακριβως. Παρατηρησα οτι κι αλλο PC απο το ιδιο LAN δεν μπορει να κανει browsing. αυτη τη στιγμη που μιλαμε εχω δοκιμασει να ανοιξω 6 sites (www.cisco.com, www.naftemporiki.gr, www.in.gr, www.clubcorsa.gr, www.insomnia.gr) το μονο που ανοιγει ειναι το ινσομνια. κανενα αλλο. ολα μενουν στο "waiting for xxx.xxxxxx.xxx) και τελικα γινονται reset τα connections. o router μου ειναι ενας Cisco SOHO K96. Αυτη τη στιγμη εχω παρει remote σπιτι μου κανονικα χωρις προβλημα. βλεπω οτι απο το PC που εχω παρει remote κανει ping σε ολες τις παραπανω ΙΡ με το ονομα, δεν μπορει να δουλεψει ομως το http (!). καμμια ιδεα;; Επειδη ψυλλιαζομαι οτι ειναι θεμα δικτυου, αν μπορει καποιος mod ας το ριξει στο καταλληλο section.
taazz Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2011 έχω παρόμοιο πρόβλημα, το έλησα εν μέρη βάζοντας πολλαπλούς DNS servers στις ρυθμίσεις της κάρτας. Τώρα το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται ανα domain όπως πριν αλλά μια στο τόσο πέφτει το internet από τον Router μου ακόμα το ψάχνω αυτό.
Rabican Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2011 πραγματικα αδυνατω να καταλαβω....!!! λες και εχει ενεργοποιηθει καποιο κουφο URL filtering... αλλα site τα ανοιγει, αλλα οχι.. τωρα ανοιξα το site της alpha bank, ενω δεν ανοιγω symantec, microsoft... ανοιξα ενα blog για αυτοκινητο, ενω δεν ανοιγω ενα σωρο αλλα site...! δεν βγαζω ακρη πραγματικα. την ιδια ωρα ΟΛΑ ΤΑ site (ανεξαρτητως αν ανοιγουν η οχι) τα Ping-αρω με το ονομα τους. DNS παιρνω δηλαδη. σαν να μην την παλευει ο router με http connections...!! ημαρτον...
taazz Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Προσωπικά θα έριχνα μια ματιά στα logs του router να δω εάν "ρίχνει" κάποια πακέτα και αμέσος μετά θα κατέβαζα το wireshark για τον έλεγχο των πακέτων και συμπεριφοράς του δικτύου. Προτείνω να ανοίξεις ένα νέο topic στην ενότητα <δίκτυα και ασφάλεια> δίνοντας πληροφωρίες για 1) το router σου μοντέλο κλπ 2) την σύνδεση σου / πάροχο που έχεις. 3) firewall λογισμικό που τυχόν έχεις ενεργοποιημένο. 4) για antivirus που τυχόν ελέγχει το traffic σε συγγεκριμένα πακέτα (Http, pop3, smtp).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα