Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

άμα είναι να την ξαναγεμίζεις ποιο το νόημα να πάρεις τέτοια μηχανή και όχι απ τις απλές τις παλιές που και φθηνές είναι δηλαδή με ένα 40-50€ παίρνεις κάποια μέτρια να κάνεις την δουλειά σου...

Εξαρταται απο τον χρηστη,

πχ εχεις 10 ετοιμα επαναγεμισμενα στο ψυγειο κ ετοιμαζεις καφεδακι σε χρονο dt, κατι που δεν γινεται με τις κλασσικες. Δοκιμασμενη συνταγη κ για μικρη επιχειρηση, στο ξενοδοχειο μας εχει σωσει, η καμαριερα εχει γλυτωσει τρελλο χρονο!

Τωρα που μιλαμε, τα επαναγεμιζομενα κανουν 22$ τα 10 τεμ, δηλ. λιγοτερο απο 2 ευρω το ενα.

παντα για nespresso βεβαια.

• Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω για ζεστο αφρογαλα, αν και σπανια φτιαχνω, το χτυπαω οπως φτιαχνω το κρυο(σε καλη φραπεδιερα) με ενα παγακι μεχρι να πηξει και μετα το βαζω στο μικροκυματων για 40" και πηζει ακομα περισοτερο. Μια χαρα μου φαινεται, αλλά, γουστα ειναι αυτα...

Είσαι θεός... και εγώ έτσι το κάνω μόνο που θέλει προσοχή γιατί αν σου ξεφύγει θέλει μετά πλύσιμο το πιατάκι του microwave.

P.s. νομοιζα ότι ήταν μόνο δική μου επινόηση!!!!

Δημοσ.

Εξαρταται απο τον χρηστη,

πχ εχεις 10 ετοιμα επαναγεμισμενα στο ψυγειο κ ετοιμαζεις καφεδακι σε χρονο dt, κατι που δεν γινεται με τις κλασσικες. Δοκιμασμενη συνταγη κ για μικρη επιχειρηση, στο ξενοδοχειο μας εχει σωσει, η καμαριερα εχει γλυτωσει τρελλο χρονο!

Πολύ καλό το παράδειγμα, δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλή.

Βέβαια άμα δεν υπάρχει το θέμα χρόνος νομίζω ότι είναι πολύ ακριβή σε βάθος χρόνου λόγο τον αναλωσίμων για κάποιον που πίνει 2-3 καφέδες..

Δημοσ.

60 λεπτά βγαίνει ο μονός

πόσο τον αγοράζετε έξω?

αμα είναι να πάρεις καφετιέρα να κάνεις μονος σου τον καφέ να βλέπεις τον τοίχο σου και να είσαι ευτυχισμένος που δείνεις λιγότερα από έξω είσαι σε λάθος δρόμο. BTW σε καφέ τώρα με την κρίση στην παραλία στην Θεσσαλονίκη έχει 2€ ο μονός και στα σαντουιτσάδικα ακόμα πιο λιγο.. (όχι ότι πίνονται).

Το 0,60 δεν είναι καθόλου φτηνό, ειδικά αμα πίνεις/παρασκευάζεις παραπάνω από ένα καφέδες (πχ γραφείο) την ημέρα. Σε μία εβδομάδα έχεις δώσει 6€ (10 καφέδες) σε ένα μήνα 25€ και τον χρόνο πες 250€. Είναι λογικό κόστος για περιστασιακή χρήση αλλά όχι φτηνό νομίζω.

Ωραία λύση οι επαναγεμιζόμενες.. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν.

• Like 1
Δημοσ.

αμα είναι να πάρεις καφετιέρα να κάνεις μονος σου τον καφέ να βλέπεις τον τοίχο σου και να είσαι ευτυχισμένος που δείνεις λιγότερα από έξω είσαι σε λάθος δρόμο. BTW σε καφέ τώρα με την κρίση στην παραλία στην Θεσσαλονίκη έχει 2€ ο μονός και στα σαντουιτσάδικα ακόμα πιο λιγο.. (όχι ότι πίνονται).

Το 0,60 δεν είναι καθόλου φτηνό, ειδικά αμα πίνεις/παρασκευάζεις παραπάνω από ένα καφέδες (πχ γραφείο) την ημέρα. Σε μία εβδομάδα έχεις δώσει 6€ (10 καφέδες) σε ένα μήνα 25€ και τον χρόνο πες 250€. Είναι λογικό κόστος για περιστασιακή χρήση αλλά όχι φτηνό νομίζω.

Ωραία λύση οι επαναγεμιζόμενες.. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν.

Αν δείς τη θέα που έχω χειμώνα/καλοκαίρι θα αλλάξεις αυτό που είπες στην αρχή αλλά δε μιλούσα για το σπίτι μου!

Τη μηχανή τη θέλω για τη δουλειά.

Αντί να πετάγομαι στο μαγαζί δίπλα να αγοράζω 1.20 το μονό εσπρεσο, θα τον φτιάχνω σε 2' και χωρίς τον κίνδυνο να μήν πίνεται.

Οπότε έτσι κερδίζω κάμποσα χρήματα!

Δημοσ.

Πολύ καλό το παράδειγμα, δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλή.

Βέβαια άμα δεν υπάρχει το θέμα χρόνος νομίζω ότι είναι πολύ ακριβή σε βάθος χρόνου λόγο τον αναλωσίμων για κάποιον που πίνει 2-3 καφέδες..

Ελα φιλε, για ποια αναλωσιμα λες?

Ισως να μην εγινα κατανοητος.

Στην Illy ο μονος βγαινει ~ 60 λεπτα.

Στην nespresso βγαινει ~ 40 λεπτα.

Με τα επαναγεμιζομενα (μονο για nespresso) βγαινει ~ 17-20 λεπτα, αναλογως βεβαια τι καφε βαζεις μεσα, ακριβως οπως με τις κλασσικες εσπρεσομηχανες. Πιο φτηνα δεν γινεται :-)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ξανα η ίδια προσφορά (8 κουτιά και η καφετιέρα Francis Y1 "δώρο") στον Σκλαβενίτη. Το είδα στου Φαλήρου, δεν ξέρω για αλλού.

Δημοσ.

Ελα φιλε, για ποια αναλωσιμα λες?

Ισως να μην εγινα κατανοητος.

Στην Illy ο μονος βγαινει ~ 60 λεπτα.

Στην nespresso βγαινει ~ 40 λεπτα.

Με τα επαναγεμιζομενα (μονο για nespresso) βγαινει ~ 17-20 λεπτα, αναλογως βεβαια τι καφε βαζεις μεσα, ακριβως οπως με τις κλασσικες εσπρεσομηχανες. Πιο φτηνα δεν γινεται :-)

Όπως αναφέρεις και εσύ και σε Illy ο μονός βγαίνει ~ 60 λεπτά και 40 στην nespresso (πολύ σωστά) σαν αναλώσιμα μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά εγώ :) λέω το κόστος αυτό ...επειδή έχω μια χωρίς κάψουλες και αγοράζω καφέ από καρφουρ συνήθως με 20% έκπτωση έχω υπολογίσει ότι ο καφές μου κοστίζει 0.13 λεπτά οπότε τα 0.60 είναι σχεδόν 5 καφέδες.

πρόσφατα είχε βάλει μάλιστα και τις μερίδες σε χάρτινο φακελάκι illy 2Ε /18 τεμάχια ...αλλά έγιναν ανάρπαστες .

τέλος πάντων άλλο θέλω να ρωτήσω :

τελικά όσοι πήραν αυτήν την μηχανή βρήκαν καμιά άκρη για κουτί με λιγότερο ή ίσο με 9 Ε ...

Δημοσ.

όσοι πήραν τη μηχανή αυτή

τη διάλεξαν για να γλυτώσουν χρόνο και κόπο

όταν τελειώσουν οι κάψουλες, θα πεταχτούν στο κοντινότερο SM και θα αγοράσουν νέες όσο έχουν

Άντε και να κάνουν μαζική αγορά απο το illy gr

:-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)Παίρνετε την κάψουλα και την στερεώνετε σε μια μέγγενη.

2)Με τροχο μικρού μεγέθους ή με μια λίμα ή σε επιτραπέζιο τροχό, λιμάρετε περίπου 1 χιλιοστό την εξωτερική επάνω επιφάνεια (δαχτυλιδι).

3)Με μια λεπίδα καθαρίζετε τα υπολείμματα που κρέμονται από το λιμάρισμα.

4)Χώνετε τη λεπίδα μεταξύ του άσπρου πλαστικού και του κόκκινου και την πιέζετε πλάγια ώστε να γίνει μοχλός και να πεταχτεί έξω το κοκκινο καπάκι.

5)Καθαρίζετε τον παλιό καφέ μέσα στην κάψουλα όπως και στο κόκκινο καπάκι το οποίο περιέχει ένα χάρτινο φίλτρο.

6)Γεμίζετε την κάψουλα με χύμα καφέ εσπρέσο (μην το γεμίσετε τελείως) και τοποθετείστε το κόκκινο καπάκι μέχρι να εφαρμόσει στο ίδιο επίπεδο με το άσπρο.

7)Με τον ίδιο τρόπο ξαναχρησιμοποιείτε την κάψουλα όσες φορές θέλετε, με όποιες μάρκες καφέ επιθυμείτε.

ILLY_01.jpg

diplos_troxos.jpg

IMG_0992.JPG

IMG_0993.JPG

IMG_0994.JPG

IMG_0996_cr.jpg

IMG_0998_cr.jpg

Επεξ/σία από nickmanak
  • Like 5
Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου η απόλυτη προσφορά γιατι σε αναγκάζει να πάρεις κάψουλες που οι περισσότεροι δεν θέλουν (decaffeine). Επίσης ο Σκλαβενίτης βάζει κατά διαστήματα την ίδια προσφορά με 140€ και με την δυνατότητα να επιλέξεις όποιες κάψουλες θέλεις. Βάζει πρώτα την Y1 και μετά την Χ7.1.

Δημοσ.

Όπως αναφέρεις και εσύ και σε Illy ο μονός βγαίνει ~ 60 λεπτά και 40 στην nespresso (πολύ σωστά) σαν αναλώσιμα μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά εγώ :) λέω το κόστος αυτό ...επειδή έχω μια χωρίς κάψουλες και αγοράζω καφέ από καρφουρ συνήθως με 20% έκπτωση έχω υπολογίσει ότι ο καφές μου κοστίζει 0.13 λεπτά οπότε τα 0.60 είναι σχεδόν 5 καφέδες.

Ααα γεια σου, στα λογια μου ερχεσαι, στο ξεκαθαρισα γιατι ειχες γραψει παραπανω "ότι είναι πολύ ακριβή σε βάθος χρόνου λόγο τον αναλωσίμων για κάποιον που πίνει 2-3 καφέδες.."

Οσο σου κοστιζει ετσι, τοσο θα σου κοστιζει κ η nespresso με επαναγεμιζομενες, πχ. 0,13.

1)Παίρνετε την κάψουλα και την στερεώνετε σε μια μέγγενη.

...

εισαι απιστευτος :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...