Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίδες καλησπέρα

θα ήθελα την άποψη σας για ένα σύστημα υδροψυξη που σκέφτομαι να φτιάξω.μπορεί καποι να πείτε γιατί δεν αγοράζω έτοιμη λύσης και δοκιμασμένη όμως είναι άλλο να το φτιάξεις μονος και άλλο να το αγοράσεις ετοιμο.εχω κάνει ένα πρόχειρο σχεδιο πως το σκέφτομαι και θα ήθελα τι γνώμη σας και παρατήρησης και αν πιστεύετε ότι είναι εφικτό

post-127917-0-34238900-1323097046_thumb.png

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα δουλέψει. Αν θέλεις βάλε κομμάτια χαλκού ή κάτι άλλο για να δημιουργήσεις thermal buffer μέσα στο "waterblock" σου :)

Keep us updated!

Δημοσ.

η χάλκινη πλακα θα είναι 3-4mm και θα κολληθεί με τον σωλήνα με ασημοκόλληση.δεν έχω αποφασίσει τι ύψος θα έχει ο σωλήνας που θα κολληθεί με τι plaka.mesa στο σωλήνα("waterblock")να ρίξω και κομμάτια χαλκού αν κατάλαβα καλά η να τα κολλήσω

Δημοσ.

Προσπάθησε είτε κολλώντας, είτε χαράζοντας να έχει "διαδρομές" στον πάτο του block

6714ac55_vbattach131149.jpeg

ώστε να έχεις μεγάλη επιφάνεια, από την οποία το μέταλλο θα μεταφέρει θερμότητα στο νερό. Αν το αφήσεις λείο το νεράκι θα περνάει γρήγορα και δεν θα "αρπάζει" αρκετή θερμότητα από τον επεξεργαστή. Ακόμα και μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να προσθέσεις και ένα reservoir (σφάξε κανένα τάπερ) στην loop σου :)

Δημοσ.

κατατοπιστικοτατος και σε ευχάριστο για τις απάντησης

επειδή η πλακα που θα ακουμπάει στον επεξεργαστή θα είναι 3-4mm δεν θα μπορώ να το χαράξω όμως αν κολλήσω μικρά σωληνάκια πιστεύεις πως θα έχουμε καλύτερα αποτελεσματα

Δημοσ.

Ναι, έτσι πιστεύω :)

Οτιδήποτε θα κάνει το νερό να βρίσκει διαδρομές κοντά στον πυθμένα. Αλλά πάντα κάτι μεταλλικό ε; ;)

Δημοσ.

εχοντας την σχετικη εμπειρια μιας και εχω φτιαξει 2 blocks θα σου πω του2 2 τροπους που τις εφτιαξα.

ο πρωτος τροπος ειναι με τορνο που εχει ενας θειος μου. εγο δεν εκανα τιποτα παρα μονο να του δωσω ενα σχεδιο για το πως να ειναι η ξυκτρα.

ο δευτερος τροπος ειναι κατα πολυ δυσκολοτερος.

πηρα λοιπον ενα κομματι χαλκου 5 mm και σχεδιασα πανω του τα αυλακια οως ειναι περιπου σε αυτα πιο πανω.

εκανα τρυπες στην μεση απο καθε αυλακι και πολυ κοντα η μια στην αλλη και μετα με λιμα extra small τριγωνη

εκανα ολες τις τρυπες ενα αυλακι ενιαιο.

μετα κολλησα απο κατω ενα φυλλο χαλκου 1 mm με υαλοχαρτο εκανα εντελως λεια την πανω επιφανεια. ετσι μετα την κουμπωσα με μια ιδια πλακα που ειχα ανοιξει τρυπες με σπειρωματα για τα ρακορ.

δεν ειναι δυσκολη σαν διαδικασια απλα ειναι κουραστικη ιδικα με την λιμα. δυστυχως δεν την χρησιμοποιω εγω αλλα ειναι για ενα φιλο.

οταν πας σπιτι του θα την βγαλλω καμια φωτο να την δεις. στειλε pm για αποριες

Δημοσ.

επανέρχομαι με μερικές φωτό από το waterblock και σειρά έχει το ψυγείο το οποιο θα το πάρο τις επόμεν ημερες

θα ήθελα να μου προτείνεται και κάποια αντλια.εχω έναν κυκλοφορητή από το οποιο χρησιμοποιώ στο ενυδρείο όμως αυτό δουλεύει με 220 και δεν ξέρω αν μπορώ να το φτιάξω με κάποιο ρελέ ώστε όταν ανοίγει το pc αν παίρνει μπρός και αυτό

post-127917-0-98005600-1323354570_thumb.jpg

post-127917-0-39190000-1323354584_thumb.jpg

post-127917-0-17760100-1323354598_thumb.jpg

post-127917-0-42388100-1323354611_thumb.jpg

post-127917-0-51116000-1323354627_thumb.jpg

post-127917-0-72540000-1323354639_thumb.jpg

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις ρελεδάκι που να παίρνει "σήμα" από 12V molex - απλά όλα αυτά μακρυά από τα νερά.

Αλλιώς δες για καμία 355/655 - δοκιμασμένα πράγματα και θα έχεις μια χαρά flow. Το 'χεις, keep it up :)

Δημοσ.

έχεις κάποιο link για κυκλοφορητή να μου προτείνεις

μιας και το pc μου είναι 110X60 οποτε θέμα χορού δεν υπαρχει μπορώ να φτιάξω ένα πινακάκι για το ρελέ μακριά από τα νερά.

επίση στα ενυδρεία μου εμπιστεύομαι την EHEIM τι λέτε για αυτόν τον κυκλοφορητή http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1214 μιας και στην κατανάλωση είναι 5w όμως με 220 ενώ αυτή με τα 12v είναι 23w http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5519_Eheim-compact-pump-1000-120V.html

Δημοσ.

Πολύ χοντρούς τους βλέπω τους κύλινδρους τους εσωτερικούς. Επίσης από που θα μπαίνει το νερό και από που θα βγαίνει.

Δημοσ.

λοιπόν το ψυγείο βρέθηκε όμως χρειάζεται ένα καλο βάψιμο και να φτιάξω τις βάσης όπου θα ακουμπήσουν η ανεμιστήρες και επειδή έχω αρκετό χορό μάλλον από εβδομάδα θα πάρο άλλον έναν.το πρώτο waterblock το ακύρωσα μιας και βρήκα πλάκες χαλκού με πάχος 1cm οποτε τώρα ψάχνω κάποιο μάστορα με φρέζα ώστε να το διαμορφωσω.an και έκανα μια δοκιμη με τόρνο ώστε να δημιουργήσω το λούκι για το Ο RING.επίσης βρήκα και ένα ρελέ γκάι να λειτουργήσει μια αντλία που έχω από τα ενυδρεία μου

post-127917-0-12105900-1323966172_thumb.jpg

post-127917-0-66754100-1323966192_thumb.jpg

post-127917-0-06468200-1323966228_thumb.jpg

post-127917-0-88979100-1323966237_thumb.jpg

post-127917-0-40638500-1323966689_thumb.jpg

Δημοσ.

χωρις να θελω να σε απογοητευσω, δε νομιζω οτι το αποτελεσμα θα ειναι αρκετα αποδοτικο.

Ο "σχεδιασμος" του block ειναι πολυ απλοϊκος, και αν ανατρεξεις περιπου ~10 χρονια πισω οταν αρχισε να ξεκινα δειλα δειλα η χρηση υδροψυξης σε PC, θα δεις οτι απο τα πρωτα blocks εως τις 3ες-4ες εκδοσεις τους η βελτιωση στην αποδοση ηταν παρα πολυ μεγαλη, και μιλαμε για μονο 1-2 χρονια εξελιξης, τα σημερινα ειναι ακομα καλυτερα απλα οχι με τοσο τραγικη διαφορα. Δεδομενου οτι το block σου στην καλυτερη περιπτωση μπορει να χαρακτηριστει σαν τα πρωτα πρωτα, καταλαβαινεις οτι θα εχεις μια διαφορα της ταξης αρκετα ανω των 10 βαθμων (για να μην πω οτι θα προσεγγιζει τους 20) σε σχεση με τα εμπορικα...

Αν αυτο δε σε αποθαρυνει, και δεδομενου οτι το κοστος ειναι μικρο, εχει ενδιαφερον σαν Project και για να κανεις το χαβαλε σου...

Αν θες να εκμεταλευτεις και κατι απο τον απλοϊκο σχεδιασμο του block οσον αφορα την αποδοση, επενδυσε σε δυνατη αντλια. Ενα πλεονεκτημα σου δινει αυτη η απλοτητα, το οτι το block σου δεν εχει μεγαλη restrictiveness, οποτε θεωρητικα δε θες δυνατη αντλια, αλλα ειναι ο μονος τροπος να βελτιωσεις τις επιδοσεις, και λογω απουσιας αντιστασης, οσο δυνατοτερη βαλεις η βελτιωση θα ειναι σχεδον γραμμικη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...