3leven Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπερα σε ολους.. Ηρθε ο καιρος να κανω αναβαθμιση του CPU μου και συνεπως της μητρικης , του PSU , και της RAM ( ) Εχω καταληξει στα εξης: PSU: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CPU: AMD FX 4100 RAM: Corsair 4GB DDR3-1333 Το μονο μου προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να βρω αξιοπρεπη μητρικη σε mATX μεγεθος , μιας και εχω αυτο το κουτι και δεν με παιρνει να αλλαζω και case)... Μπορει καποιος να προτεινει κατι γυρω στα 60 ευρω?? Αυτα που επελεξα ειναι καλα η εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο στα ιδια πανω κατω χρηματα? Ευχαριστω εκ τωω προτερων..
cabdik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 o επεξεργαστης δεν αξιζει τα λεφτα αυτα. κατ εμε!! αν θες κατι καλο παρε αυτον http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-x4-960T-Black-Edition-s-AM3-3-GHz-8MB-HD96ZTWFGRBOX.htm μητρικη http://www.skroutz.gr/s/339832/Asus-M5A78L-M-LX.html η http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24987&cat=3
PETERANOS Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Πόσα χρήματα σκέφτεσαι να δαπανήσεις? Τι τροφοδοτικό έχεις και θέλεις να το αλλάξεις? Συμφωνώ για τον επεξεργαστή με τον cabdik. Μητρική δώσε κάτι παραπάνω να έχει και SATA III. Μνήμες πάρε κάτι σε 1600MHz π.χ.αυτές.
disqualified Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Στις 2/12/2011 στις 6:54 ΠΜ, cabdik είπε o επεξεργαστης δεν αξιζει τα λεφτα αυτα. κατ εμε!! αν θες κατι καλο παρε αυτον http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-x4-960T-Black-Edition-s-AM3-3-GHz-8MB-HD96ZTWFGRBOX.htm Εμενα παντως αυτα τα 12ΜΒ της cache δε θα με χαλαγαν καθολου
cabdik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Στις 2/12/2011 στις 7:31 ΠΜ, disqualified είπε Εμενα παντως αυτα τα 12ΜΒ της cache δε θα με χαλαγαν καθολου μην τσιμπας το δολωμα....!!!!! http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150--8120-6100-and-4100-performance-review/6
disqualified Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Στις 2/12/2011 στις 7:52 ΠΜ, cabdik είπε μην τσιμπας το δολωμα....!!!!! μηπως το δολωμα ειναι αλλου; Γιατι εγω τυχαια ανακαλυψα αυτον τον επεξεργαστη για παραδειγμα. Το δολωμα συνηθως ειναι εκει που πεφτει η διαφημιση. Η μήπως εκεί που ψωνίζει η πλειοψηφία; Πιο πολυ το δολωμα θα ελεγα ειναι ο χρονισμος αν χρειαστει να το ψαξουμε καπου Αυτο δεν το εγραψα βεβαια για να ερθω σε καποια αντιπαραθεση μαζι σου. Δεν ξερω ποιος ειναι καλυτερος και δε με νοιαζει κιολας να το ανακαλυψω αλλα παντα προσωπικα εδινα σημασια στην cache. Γι αυτο και πηρα laptop το 2007 σε laptop με 4ΜΒ cache ενω τωρα 5 χρονια μετα το default ειναι 3. Το link σου παντως δε μου ανοιγει
cabdik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 κοιτα δεν υπαρχει λογος να ερθουμε σε καμια αντιπαραθεση! ο καθενας λεει τη γνωμη του..! εγω δεν θεωρω στους AMD τοσο τρομερη βελτιωση τα +3,4ΜΒ cache παραπανω στον FX4100...! και οι Athlon II x4 δεν ειχαν καθολου L3 cache και δεν τους εμποδιζε να ειναι γομαρακια σε αποδοση!! επιπροσθετα, εγω -εντελως προσωπικη αποψη- δεν δινω 110€ για αυτον τον CPU! ή τον 960Τ, ή θα προτιμησω να περιμενω κι αλλο....! καποια στιγμη θα πεσουν οι τιμες τους, μιας και οι FX δεν βγηκαν αυτο που περιμεναν!! ή, καποια στιγμη το '12, θα σκασει μυτη καποιο βελτιωμενο stepping των BD! patience is a virtue!! το λινκ, εμενα μου ανοιγει κανονικα! το ξαναβαζω εδω καλου κακου!! http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150--8120-6100-and-4100-performance-review/6
disqualified Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Τωρα μου ανοιγει κανονικα, ηταν κακο το timing μαλλον χεχε Παντως το τελευταιο που θα κοιταξω ειναι τα Benchmarks.
cabdik Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 απορια: αν δεν κοιτας τα Benchmarks, που εστω και ενδεικτικα, δειχνουν την αποδοση του καθε CPU, τι θα κοιταξεις? νταξ, δε λεω οτι ειναι αντικειμενικα 100%, ειδικα αναμεσα σε Intel - AMD...! αλλα αναμεσα στους ιδιους επεξεργαστες.......?
disqualified Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Στις 2/12/2011 στις 8:34 ΠΜ, cabdik είπε απορια: αν δεν κοιτας τα Benchmarks, που εστω και ενδεικτικα, δειχνουν την αποδοση του καθε CPU, τι θα κοιταξεις? νταξ, δε λεω οτι ειναι αντικειμενικα 100%, ειδικα αναμεσα σε Intel - AMD...! αλλα αναμεσα στου ιδιους επεξεργαστες.......? Ειπα οτι ειναι το τελευταιο, μια ματια μπορει να ριξω οπως ειδα τωρα το link που ποσταρες. Αυτο που θα κοιταξω ειναι αν με εξυπηρετει η τιμη για αυτο που προσφερει. Δεν ειμαι και ο καλυτερος αγοραστης επεξεργαστων αλλωστε με 2 υπολογιστες σε 10 χρονια
benign Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Ο Cabdik εχει απολυτο δικιο και προσπαθει να σου δωσει τις καταλληλες συμβουλες. Απο την αλλη συγχαιρω τον disqualified σαν εξυπνο αγοραστη που ψωνιζει φτηνα και με βαση τις αναγκες του και δεν τρωει το κουτοχορτο του μαρκετινγκ και των benchmarks που δεν εχουν καμμια σχεση με καθημερινες εφαρμογες της πραγματικοτητας. Η πλακα ειναι παιδια οτι 3 φιλοι μου που αγορασαν τον ιδιο επεξεργαστη ειναι το ιδιο ενθουσιασμενοι οπως τα ατομα που εχουν κανει σχολια στην συγκεκριμενη σελιδα του Πλαισιου. Τετραπυρηνος,με πολυ cache,ταχυτατος στα games και τις εφαρμογες και σε τιμη σκοτωμα.Για αναβαθμιση απο διπυρηνο,μια χαρα ειναι.Go for it.
3leven Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Στις 2/12/2011 στις 9:37 ΠΜ, benign είπε Ο Cabdik εχει απολυτο δικιο και προσπαθει να σου δωσει τις καταλληλες συμβουλες. Απο την αλλη συγχαιρω τον disqualified σαν εξυπνο αγοραστη που ψωνιζει φτηνα και με βαση τις αναγκες του και δεν τρωει το κουτοχορτο του μαρκετινγκ και των benchmarks που δεν εχουν καμμια σχεση με καθημερινες εφαρμογες της πραγματικοτητας. Η πλακα ειναι παιδια οτι 3 φιλοι μου που αγορασαν τον ιδιο επεξεργαστη ειναι το ιδιο ενθουσιασμενοι οπως τα ατομα που εχουν κανει σχολια στην συγκεκριμενη σελιδα του Πλαισιου. Τετραπυρηνος,με πολυ cache,ταχυτατος στα games και τις εφαρμογες και σε τιμη σκοτωμα.Για αναβαθμιση απο διπυρηνο,μια χαρα ειναι.Go for it. Ευχαριστω παιδια.. Σεβομαι ολες τις αποψεις αλλα τελικα θα παω για εκεινον τον CPU.. Στις 2/12/2011 στις 7:27 ΠΜ, PETERANOS είπε Πόσα χρήματα σκέφτεσαι να δαπανήσεις? Τι τροφοδοτικό έχεις και θέλεις να το αλλάξεις? Συμφωνώ για τον επεξεργαστή με τον cabdik. Μητρική δώσε κάτι παραπάνω να έχει και SATA III. Μνήμες πάρε κάτι σε 1600MHz π.χ.αυτές. Γυρω στα 250 σκεφτομουν.. Εχω ενα βιετναμζεικο της μουλτιραμα (και απορω γιατι το κρατησα τοσα χρονια)
cabdik Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 για να δουμε λιγο πιο απλα και απο αποσταση το θεμα, δεν σου λεει κανεις, οτι δεν θα σε καλυψει ο FX 4100..!! απλα οτι σε αυτα τα χρηματα, μπορεις να παρεις κατι λιγο καλυτερο!! εξαλλου, η επεξεργαστικη ισχυς πλεον, ειναι αφθονη..!! απο κει και περα, σαφως, ειναι δικη σου η επιλογη. καλοδουλευτος και περιμενουμε εντυπωσεις!!
3leven Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Στις 3/12/2011 στις 11:15 ΠΜ, cabdik είπε για να δουμε λιγο πιο απλα και απο αποσταση το θεμα, δεν σου λεει κανεις, οτι δεν θα σε καλυψει ο FX 4100..!! απλα οτι σε αυτα τα χρηματα, μπορεις να παρεις κατι λιγο καλυτερο!! εξαλλου, η επεξεργαστικη ισχυς πλεον, ειναι αφθονη..!! απο κει και περα, σαφως, ειναι δικη σου η επιλογη. καλοδουλευτος και περιμενουμε εντυπωσεις!! Σε ευχαριστω. Να ρωτησω και κατι αλλο?? Θα τα παραγγειλω απο VisionStudio στο Μεσολογγι.. Διαλεγω τροπος αποστολης με Courier? Και αν ναι , θα ερθει ο υπαλληλος της Courier στο σπιτι μου για τη παραδοση? Μπορω να ανοιξω το πακετο εκει μπροστα του μη τυχον και λειπει τιποτα? Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειναι πρωτη φορα που παραγγελνω και εχω τους ενδοιασμους μου..
cabdik Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 αν μιλας για τον επεξεργαστη, ναι, παραγγειλε αφοβα. το visionstudio ειναι απο τα καλα καταστηματα. τωρα, αν θες να το ανοιξεις μπροστα του, ανοιξε το. αλλα σε CPU, τι να λειπει? ενα chipακι ειναι και η ψυκτρα του μεσα στο κουτι! μην λειψουν τα χαρτια! παντως αν ειναι να σου φυγει η ιδεα, ανοιξε το επιτοπου!! κι εγω εχω παραγγειλει κατι μνημες, απο την περασμενη εβδομαδα και επειδη η μια απο τις 2 που παραγγειλα, δεν ηταν διαθεσιμη, με πηραν τηλ και με ενημερωσαν οτι θα ερθει τελος αυτης της εβδομαδας. και πραγματι, σημερα μου εστειλαν E-mail οτι απεσταλη ,αρα τη δευτερα παραλαμβανω!! αψογοι!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα